- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoci31
újonc
Ez úgy beszámitásból maradt nálam !
Van hozzá egy 240 w töltő is
Minden memória foglalatot próbáltam már
Proci az jó benne mert ki lett próbálva másik gépben -
Zsoci31
újonc
Hello Mindenkinek!
van nekem egy dell preicision M6800 töltöre dugva a ledek világitanak billentyű venti felpörög utána leáll mi lehet a baja? -
Francia91
veterán
Nekem a retró gépeim miatt vannak otthon PS/2-es klaviatúráim is otthon a fiókokban
Holnap délelőtt meglesem, BIOS-ban van-e opció USB-s klaviatúrára, a régebbi Socket 462-es és LGA775-ös gépemben is van opció USB klaviatúra támogatásra, és az engedélyezése után már azzal is be tudtam lépni.
Hátha akad itt is ilyen opció -
Francia91
veterán
Közben kipróbáltam PS/2-es klaviatúrával (PR02X dokkolóm van, van rajta PS/2 port), azzal behozza a BIOS-t és a Boot menüt is. Csak USB-s klaviatúrával nem. Majd belesek az M6800 BIOS-ába, hogy van-e USB keyboard support beállítás (úgyis ugyanaz a BIOS-a, mint az M4800-asnak).
Valamint a BIOS-ban be kell állítani, hogy a dokkoló 1-es DP porton beadja-e a post képernyőt vagy sem, alapvetően ki van kapcsolva, és csak akkor jön már be a kép, amikor a Windows betölti a grafikus hardver driverét -
Francia91
veterán
M6800-asnál ez nálam is így van
Más
Precision M6800-as GPU fejlesztve, nVidia Quadro P4000-re (Quadro M3000M-ről). Linux alól kellett a VBIOS-t flashelni egy mérnöki BIOS-ra, mert alapvetően a Pascal kártyák BIOS-a összeveszik az ACPI funkcióval az M6800-asnál, ezért a Windows bootoláskor elszáll kékhalállal. Ezután már indult a Windows, driver .inf mod, és tökéletesen üzemel a kártya
A különbség tetten érhető
-
Szabi1200
friss újonc
Sziasztok!
Egy DELL precision 5810 gépem van, amin windows 11 fut.
Az a probléma hogy újra indítás alkalmával nem tudok a boot setup menübe belépni annak ellenére hogy nyomom a megfelelő gombot. (pl. f2) A setup menüt be sem hozza.
Próbáltuk a felhőből újratelepíteni a windows 11-et, csak újraindítás után a PC újraindult de a monitoron nem volt kép. (más újraindításkor se tölt be a kép)
Köszi a válaszokat előre is -
Szabi1200
friss újonc
Sziasztok!
Egy DELL precision 5810 gépem van, amin windows 11 fut.
Az a probléma hogy újra indítás alkalmával nem tudok a boot setup menübe belépni annak ellenére hogy nyomom a megfelelő gombot. (pl. f2) A setup menüt be sem hozza.
Próbáltuk a felhőből újratelepíteni a windows 11-et, csak újraindítás után a PC újraindult de a monitoron nem volt kép. (más újraindításkor se tölt be a kép)
Előre is köszi a válaszokat) -
yanna
addikt
válasz
Farkass107 #3307 üzenetére
Jó tudni, hogy nem a konkrét hardver adta meg magát.
-
Francia91
veterán
válasz
Farkass107 #3307 üzenetére
Szívesen!
-
Farkass107
csendes tag
válasz
Francia91 #3305 üzenetére
Megoldódott a probléma, az elem kavar be. Ha rá van dugva nem indul.
Próbáltam én először az áramtalanítást, de nem nyomtam a bekapcs gombot egy percig..
Elvileg minden működik, felismer mindent, az s7100x kártyát nem mutatja a windows, de
a drivere hiba nélkül felment. Majd letesztelem valamilyen progival.
Köszönöm a segítségedet! -
Francia91
veterán
válasz
Farkass107 #3304 üzenetére
HDD nélkül még a post képernyőig el kell jutnia, BIOS-ba is be kell tudnod lépni
Akkut vedd ki, tápot húzd le a gépről, majd a bekapcs gombot tartsd nyomva 60 másodpercig. Eztán várj 2-3 percet, csak tápot adj neki, és kapcsold be így. Ez még időnként működni szokott
Esetleg ha több RAM modul van benne, szedegesd ki, és egyesével próbáld, nekem volt olyan, hogy egy picit elmozdult RAM modul miatt csinált ilyet
Ha továbbra sem változik, lehet mindkettő, de alaplap hamarabb. Ha hozzáértő szakemberhez vinnéd, aki ért hozzá, korrekt és nem dolgozik drágán, akkor keresd KillHates-t. Nagyon rendes tag, és korrekt, ki tudja szűrni a hibát, sokszor már abból, hogy leírod neki a pontos diagnózist, vagy ha máshogy nem, személyesen megnézve a gépet
-
Farkass107
csendes tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy dell precision m6800-as masinám ami a napokban gondolt egyet és már nem akar bekapcsolni. Semmi reakció nem volt a power gombra. Annyit sikerült elérni vele cmos akksi eltávolítása, majd újra csatlakoztatása után, hogy bekapcsol kb 3 secre aztán kikapcsol. Közben ventik felpörögnek, kép nincs,minden led világít. Procit eltávolítva a hdd led villog,gondolom hiányolja az alaplap. Tápellátás elvileg rendben van.
Kérdésem az lenne hogy ez alaplap/proci hiba lenne?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Szabi -
Francia91
veterán
Korábban írtam ide ezzel kapcsolatban
MPE-AX3000, így keresd eBay-en vagy AliExpress-en
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- E-roller topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- OLED monitor topic
- Esik a hóóó!!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest