- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Blu-ray lejátszók
- Notebook hibák
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
viko81
csendes tag
válasz potyka79 #19150 üzenetére
De ha dvd-ről telepíted win 7-t , ne is dugd be pendrive-ot, majd telepíted az összes eszköz drivert windows alól. (boot menü-nél válaszd cd/dvd)
3 dolog így elsőre:
1. hibás a dvd meghajtó
2. nem tölti be sata drivert
3. rosszul van megírva dvd lemez, vagy csak sérültnyomj azért boot menunel egy diagnostic-ot, hogy kiderüljön dvd meghajtóval val minden rendbe van e..
-
viko81
csendes tag
válasz tom1976 #19008 üzenetére
Ezért nem kell kiskernek hinni. Ennek kb semmi értelme nincs. (nincs semmi bajom velük de ez nem így van(
mint ahogy leírtuk service tag alapján ki fog derülni hogy NBD van e rendelve hozzá vagy nincs.
lényeg : rendesen utánna kell járnod, nem telefon, email, hanem személyesen és akkor látod hogy mivan : ) beírjátok service tag-et dell oldalon / garinál és ki fogja adni típust, felszereltséget és garancia pontos típusát, azt ha importőr NBD vel rendelte akkor megveszed
FehérHolló: olyan gyorsan editeltél, hogy azt nem tudtam követni
de továbbra is tartom hogy ha csak 1 év az is helyszíni hiába fut szerviz gari néven (csak 5110 re igaz ) + én ebbe a témába nem tudok többet hozzászólni, szal én itt offedit: jótállási jegy is elég arra hogy kiderüljön gari típusa, mert rá van írva :
1év (jogszab) + 2év (helyszíni garancia)
[ Szerkesztve ]
-
viko81
csendes tag
válasz FehérHolló #19004 üzenetére
lol 2 szer ment el. sry
szerk 2: látom editelted. vmiért én se tudom 100%-ra de 5110 nincs szervízes gari csak helyszíni, lehet ez később változni fog de per pill így van
[ Szerkesztve ]
-
viko81
csendes tag
válasz tom1976 #18999 üzenetére
esetek nagy részébe +3 év Next Business Day ( helyszíni természetesen) ( 1év jogszab+2 év gyártói)
5110 -re alapból helyszíni garancia van , teljesen mind1 mit mond x, y cég nekik túl sok közük nem lesz hozzá.
jótállási jegyet importőr állitja ki rajta a szerviz nevével. (szervíz /= kisker)
Kiskereskedő dolga csak annyi, hogy kitölti vásárlás napját, bélyegző+aláírja, de minden a termékkel kapcsolatos információt az importőr előre kitöltött.
Gép alján lévő service tagből ki fog derülni, hogy az importőr NBD-vel rendelte vagy nem.
pl: külföldön csak 1év van 5110-re de azis NBD (helyszíni), de itt a balkánon bármi előfordulhat.
-
viko81
csendes tag
válasz #42308056 #18951 üzenetére
Nekem sokat kellett finomhangolni (eléggé tapadt, a gyári beállításokkal nem volt nekem frankó (de ezt egyéni megitélés kérdése)
Nem laggos, nagy a felülete ,multi gombok, végülis nem lenne rossz, szvsz amint kijön hozzá javított driver meg fogja oldani problémát. Addig ALPS sw-el tudod finomhangolni.
edit előzőre: NBS NBD akart lenni , csak már késő volt, de lényeg érthető volt remélem.
-
viko81
csendes tag
válasz #42308056 #18934 üzenetére
Bejelented hibát, felveszik szervízlap, megrendelik alkatrész, kijön szerelő (házhoz) és ott helybe beszereli neked. NBS (Next Business Day On-site Service) szal 1 -2 munkanap max. ( legjobb service atm)
5110 :
+ jó felszereltség :usb 3.0, N wifi, i3 sandy proci, 4gb, 500as vinyo ,gt 525 nem olyan rossz gpu, ár is jó , 3év nbs gari- kijelző: betekintési szög nem a legjobb, touchpad gyári beállitásokkal nem vmi jó (javítható progival, csilli villi picit ( ez van akinek tetszik van akinek nem )
[ Szerkesztve ]
-
viko81
csendes tag
válasz kretenallat #18909 üzenetére
hali!
told rá külső monitorra majd bootnál nyomj egy self diag-ot. (fn+diagnostic) (ebből remélhetőleg ki fog derülni ha van vmi hardveres baja)
ha vid. kari akkor:
Probléma: 8400 gs gpu túlmelegszik, és túl későn kapcsol be a venti és nem elegendő ideig megy és ezáltal nem hűti le kellőn a gput.
Megoldás: alaplap csere+ van hozzá bios update. (többet és hosszabb ideig for menni venti)
Garancia: Dell adott 1év "world-wide" garit a 8400 gs gpu val szerelt típusok mellé , ez nem számít bele a géphez járó garancia időbe (szal 3+1év lesz ha 3év garival járt a gép).
ha nem vid kari akkor driver:
1. külső monitor boot, safe mode, leszedsz minden drivert (driver cleaner vagy vmi hasonló programmal
2. dxdiag/system info /card name:
megkeresed 8400m gs
két számsorra lesz sükséged:
10DE&DEV_XXXX
SUBSYS_XXXXXXXX3. [link]
begépeled a 4 és 8 db számjegyet leszeded és telepíted a típusspecifikus drivert.remélhetőleg meg fogja oldani problémát, ha nem akkor manuálisan kell átirni típusspecifikusra a drivert.
-
viko81
csendes tag
i3 bőven elég, vid kari lesz a szűk keresztmetszet ha külső kijelzőn szeretnél játszani, beépitett kijelzőnél gt525 is elég még az újabb programoknál is, max kicsit lejjebb veszed detailt.
reziscc: (az egész dell site driver support szempontból totál káosz: nincsenek normális fájlnevek, teljesen oda nem illő drivereket ad, etc)
kezd a hálókartyával. sztem realtek gyári driver jobb mint ami dell oldalon van: (+ha megy gép 24/7 vagy folyamatosan használod netet kapcsold ki háló kártya/energiagazd/ eszköz kikapcs blabla)
[link]
- nvidia : [link]audio: ne töltsd le dellest. megnézed aida64 (vagy bármilyen másik diagnosztikai programmal milyen audi chipset-je van , aztán gyártó oldalról leszeded )
ami mehet delles oldalról:
- Intel HD graphics- Rapid Storage ( ebben benne lesz ACPI + ...)
-HM67,
- Card reader
- Usb 3.0-Alps (touchpad)
- webcam progi : [link]
- bt alapból lesz ( win 7) de intel centrino driver fog kelleni wifi- hez
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- Lenovo Thinkpad Yoga X380, I5-8350u, 8gb ddr4, 256gb ssd, számla, gari
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Eladó HP EliteBook 850 G8 15" Core i7 1165G7 2.8GHz/32GB RAM/512GB SSD
- Lenovo T490S Core i7 8665U 32Gb Ram 256Gb NVMe FullHD IPS számlával, Garanciával
- Eladó HP EliteBook 840 G1
- Új 0km es gigabyte aorus 15 rtx 4070 i7 13700hx 2k kijelző GARANCIA!
- Teljesen új lenovo legion 5 14 col oled kijelző, rtx 4060 32GB RAM!!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest