Új hozzászólás Aktív témák
-
szala78
csendes tag
Sziasztok.Olyan problémám van hogy adott egy dell optiplex 745.Sehogy sem engedi,hogy xp telepítsek rá.Valakinél olvastam ezt a problémát de választ nagyon nem találtam.Vagy azt írja ki hogy új hardvert távolítsam el vagy azt hogy virusvédelmet kapcsoljam ki vagy valami.Ugyan azok a hardverek vannak benne mint idáig.Kérem segítsetek mert már agyilag kész vagyok.
-
pzolika9512
aktív tag
Üdv
van egy gx620-om
lenne egy olyan kérdésem, hogy semmikép nem fogad be core 2 duo procit vagy pentium dual core-t ? chipset elvileg támogatja, de dell oldalán nincsenek felsorolva ezek
-
SzaboZE
addikt
Szerintem a 755 nem tud sata3-at. Nekem konkrétan egy ilyen videokártya ment bele jópár éve: https://www.asus.com/hu/Graphics_Cards/EAH5750_FORMULA2DI1GD5/
-
kozgab
csendes tag
Sziasztok
Dell optiplex 755-be milyen vga-t javasolnátok?
Az integrált kevés, de nem játékra, multimédiára kéne csak, hogy menjenek nagyobb felbontású videók is, maire képtelen az integrált (kamerával készült 1080p videók pl)Nem kell drága, de ezt tudnia kéne.
Milyen vga ilyen kisebb fogyasztású, de elegendő teljesítményű? Sajnos nem vagyok benne a témában
Más kérdés:
Vettem bele ssd-t, de nem képes 280MB/s felett működni, olyan mint ha csak sata 2-n menne, holott elvileg sata 3-at tud. Van tippetek miért?Üdv, köszi
Gábor -
diobioesz1
tag
Szevasztok! Van egy dell gx520-as,legkisebb SFF gépem.A processzor hűtő ventilátora kicsit "zörög",nem tudjátok hova fordulhatnék ahol találnék is egy eladót.Választ köszönöm!
-
ShadEb
csendes tag
válasz
alexka1998 #444 üzenetére
Ha esetleg bevállalod, és belepróbálod, engem is érdekelne, hogy belefért-e, mert engem is az Optiplex 755 MT "ügyes" PCI-e kialakítása határol be. 2 slotot foglaló videokártya eleve kizárva...
-----------------------
Más kérdés:
Kedves Dell guruk!
A segítségeteket szeretném kérni! Hosszú ellenállás után arra adtam a fejem, hogy egy Optiplex 755-öt (MT ház) szeretnék kicsit fejleszteni.
Elsősorban a jelenlegi core 2 duo E6550 (2x2,33GHz) procit szeretném 4 magosra cserélni. Elvileg az alaplap tudja is kezelni (bár már ebben sem vagyok biztos), támogatja, de tanácstalan vagyok mire tudom cserélni, és a quad core széria mely tagjai működnek együtt a vassal?
Illetve ezek az átalakítós Xenon procik, adapterrel, hogy jók legyenek 755 contact LGA-hoz szerintem nem működnének az alaplap lapkészletével, mert ahogy láttam az jelen esetben Q35.
Van különbség az alaplapban való használhatóságban a között, hogy 1-1 proci gyártási technológiája 65 nm, vagy 45 nm? (Tudom most elárultam hogy nagyon ... vagyok még ehhez, de ez mit jelent 65nm 46nm?) A jelenlegi proci 65nm és Pl. a Q6600 ugyanúgy 65nm, de a Q9-es szériák már 45nm-esek.
Tehát mit javasolnátok, milyen procit tudok beletenni? Mert én eltévedtem és tanácstalanná váltam
Előre is köszönök minden "rám" fordított időt nektek!
-
zoli0078
csendes tag
Sziasztok,
Kaptam egy dell optiplex 390-es gépet ami a következőket produlkálja. Tegnap telepítéskor szépen elindult de amikor már a vinyóról kellett volna bootolni akkor folyamatosan csak újraindult. Win 7-el próbáltam először majd XP-vel de mostmár ott tartok, hogy csak felpörgeti a ventiket és a power led nem kéken hanem sárgán világít. Több táppal RAM-al is kpróbáltam de ugyan az a helyzet.
Az alaplap adhatta meg magát? -
SzaboZE
addikt
válasz
alexka1998 #444 üzenetére
Szerintem elfér, de ha nem, akkor is 8 napon belül vissza tudod vinni a kártyát.
-
alexka1998
újonc
Heló!
Büszke tulajdonosa vagyok egy dell optiplex 755 MT számitógépnek és szeretnék bele venni egy VGA kártyát és azon töröm a fejem h ez a VGA belefér-e [link]mivel van az útjában 2db nagy kondenzátor -
nagyzolee
csendes tag
Sziasztok!
HP 6005 Pro SFF használt gépet akarom megvenni netezni(youtubeHD, "élő" sportHD), játszani nem szoktam.
Ebben, bár 1333Mhz-es Ramot is kezelné, "csak" 4X1GB Ram van 1066Mhz-es, gondolom aki árulja ilyet tudott bele szerezni vagy a "gyári" benne lévő is ilyen volt (2x1GB 1066Mhz) bővítés előtt, DDR3 viszont mind. Az lenne a kérdés hogy nagy-e a különbség a 1066mhz és a 1333mhz között vagy netnél(flash videó stb.) nem igazán számít csak játéknál?
4x1GB-ot is tud kezelni Dual Channel?
Proci az AthlonII X2 250 3Mhz L2 cache:2MB Benchmark:~1800 pont ez kb.Core2Duo 7xxx-nek felel meg
HD4200 integrált videókari Benchmark:~100 pont, HD youtube-hoz remélem elég....
+kérdés hogy ezen paraméterek alapján pár évig fejlesztés nélkül még elvinné nekem a fenti tartalmakat?
A gép 30ezerFT lenne, nagyjából duplájától lenne új gép de inkább triplája.....ha ez a használt is megfelel még vagy 3 évig nem dobnék ki fölöslegesen pénzt az ablakon plusszba....esetleg kapna egy SSD-t a rendszer, csak nem tudom van-e értelme mivel nincs rajta sata3....egyébként van benne egy 160GB-os HDD sata2+egy DVD író.
Ház, táp, alaplap az "gyári" HP...
Vélemény?
Válaszokat előre is köszönöm. -
kista
újonc
Közben megoldódott. Az MEBx kellett belépni és disable-re kellett álítani State Control-t.
-
SzaboZE
addikt
A táp bedugásakor normális. Amikor áramot kap a gép, akkor egy önteszt fut le. Ezt csak egyszer, áram alá helyezéskor kell csinálnia. A 10-20 percenkénti bekapcsolás nem normális. Nézd meg nincs-e beállítva valamilyen wake-on a biosban, bios update, ezek lennének az első lépéseim.
-
kista
újonc
Sziasztok! Lenne egy kis problémám egy optiplex 755 géppel. Lekapcsolás után a gép magától bekapcsol, de nem indul el csak felpörög benne a venti, a ledek felvillannak majd magától kikapcsol, és ezt ismételgeti random időközönként (10-20 perc). Másfelől, amikor bedugom a tápkábelt, akkor szintén ugyan ezt eljátssza. Magától áram alá kerül majd lekapcsol. Ez normális?
Ezenkívül tökéletesen működik, nincs vele baj. Valakinek hasonló problémája vagy esetleg megoldása? Köszi előre is -
SzaboZE
addikt
válasz
csabaspecial #436 üzenetére
Általában fedele levesz, oldalt vagy felül húzó kilinccsel. Aztán kék keretet kell keresned, elég egyértelmű fülekkel, amelyeket össze kell nyomni és húzni.
-
Tubi2
senior tag
válasz
csabaspecial #436 üzenetére
Melyik méretű gép?
-
csabaspecial
tag
Optiplex 745ös gépből hogyan lehet a vinyót kiszerelni?
-
cbm1974
tag
Most próbáltam 200 és 500-as Satas Samsungokkal, ua. az az eredmény, mint az ata-nál, kékhalál, HDD hibával leáll az 1. partícióindításnál!!
-
cbm1974
tag
Mi a csodaszer erre a problémára, sajna még mindig fennáll nekem..
Azt csinálja mindig, h. a win7-nél windows fájlok másolását azonnal leokézza, mintha nem is találná a meghajtót, egyet kerreg, rögtön rátér a fájlok kibontására. ahogy azzal végez, jön is a kékhalál!
Már minden variációt elzongoráztam a beállításoknál, Vmi inkompatibilitási gondja lehet.
Valami ICH-t emlegettek, de nem is találtam ilyen letöltési lehetőséget sem a hiv.oldalon, se máshol.
Különben is hogy adnám be neki a file-t, ha fel se telepszik a rendszer, hibával leáll közvetlen a fájlok másolása után. -
cbm1974
tag
A linux se megy fel, elakad az egérmutatónál...
-
cbm1974
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, egy DellGX280-ra nem akar feltelepülni se a win7,se az xp, pedig mind2-őt támogatná.
Elindula telepítés, de újraindulásnál kékhalálozik.
Vmiért nem tudja a bootolni HDD-t, amire előtte elvileg felmásolta a fájlokat.
Próbálkoztam IDE-s Samsung, Hitachi, Maxtor vinyókkal, melyek a teszteken lefutottak!
Esetleg nem lehet, csak a sata-s vinyókat kezelné? Eredetileg az volt benne... -
Tubi2
senior tag
Ez a gomb mire való?
-
tanygab
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni.
2db DELL PC-t kell vennem egy kkv-nak. Egy monitor és egy 72cm-es TV/Monitor lesz rádugva. Mit ajánlotok? HDD bőven elég 1T-ig, MEM 4-8 GB. Addon VGA-ra lehet szükség lesz, de főleg irodai gépek lennének. -
zoli0078
csendes tag
Szia,
Én is ilyesmire gondoltam és olvastam is ilyenről de az alaplapon a kondik mint ha újak lennének. Közben kipróbáltam egy Celerno 420-al a helyhet ugyan az majdnem . Elindul a gép a led ugyan csak sárga de a venti nem pörög fel maxra hanem szépen alacsony fordulaton megy.
Üdv
-
zoli0078
csendes tag
Sziasztok,
Volna egy kis problémám egy Dell GX280-as géppel. Bekapcsolás után az előlapon a led sárgán világít a prociventi meg elkezd felpörögni és nem történik semmi még a boot sem indul el.
Olvasgattam a neten és youtube-on elméletileg a procihűtő nem érintkezik rendesen de nálam ez nem segít hiába pasztázom újra és hiába szorítom erősebben.
Valaki találkozott már hasonlóval? -
siplace2
csendes tag
Sziasztok. Nekem is egy DELL 745-ös gépem van MT házban.A kérdéssem az lenne,hogy bele férne-e ez a videókártya:https://www.pcx.hu/termek/asus-6670-1gb-gddr5-dis-1gd5-videokartya-77018
És csatoltam 2db képet a gép belsejéről.
Ha jól látom a kártya alatti fehér csatlakozókba is lehetne rakni videókártyát igaz? Mert ugy lehet elférne.
Előre is köszi a válaszokat.! -
Gabesz077
csendes tag
Szia!
Amit vettem bele az is négy eres, piros, fekete, kék, sárga. Csak a csatlakozó nem passzolt hozzá, ezért kellett átforrasztani.
Nem maximumon megy, hanem 1700-as fordulat körül "alapjáraton". Ilyenkor már van hangja. Ez nem sok egy kicsit? CPU-k hőfoka 22 fok, CPU venti 1714 fordulat. A érdekesség, hogy ha ezt az új ventilátort beszerelem, indítás után az is ilyen fordulaton megy, de miután felállt a rendszer, a csatlakozóját lehúzva, majd visszadugva ilyen értékek lesznek: CPU-k 35-40 fok körül, ventilátor:1017 fordulat.(így szinte hangtalan) Következő indításkor ismét a magasabb fordulattal megy.
A gyári ventilátora, Sunon márkájú, amit kaptam, a nagyobb, az is az volt. -
válasz
Gabesz077 #403 üzenetére
A dell-nek egyedi ventillátor szabályozása van. Hasonlóan az intel 4 eres gyári ventijéhez, ez is az, és csak így tudja az alaplapnak leadni a pörgésinfot. A régi ventid is csak azért ment max-on, mert valószínűleg az az info nem ment be az alaplapra valami hiba okán, az új sima meg mivel 3 eres, egyszerűen nem adta le azt az infót.
Próbálj meg négy eres csatis kábellel ellátott ventit szerezni és megoldódik a dolog!
Azt még hozzátenném, hogy a dell gyári ventik fémkiegyensúlyozott papst gyártmányú ventik általában, amik úgy külön piszok drágák, de rendkívül tartósak és jók! -
Gabesz077
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Vásároltam használtan egy Dell Optiplex 755 Small számítógépet. A cpu hűtőventilátorral lenne gondom. Bekapcsolástól folyamatosan nagy sebességgel pörög, és így elég hangos. Vettem bele egy 80x80-as ugyanúgy 4 vezetékes új, de nem gyári ventilátort, és a vezetékeket átforrasztottam a régi csatlakozójára. Ezt beszerelve a gépbe, ugyanúgy magas fordulaton megy. Kaptam (mint később kiderült) egy nagyobb, de gyári ventilátort. Azt ha rádugom az alaplapra, induláskor felpörög, de visszaáll elég alacsony fordulatra. Azt vettem észre, ha már beindult a gép ezzel a nagyobb ventilátorral, és rádugom az új ventilátort, utána már az is alacsony fordulaton működik tovább. Vagy ha az új ventilátor van benne, (ami nem lassult vissza) de ha már elindult a gép, lehúzom, visszadugom, és akkor már jó a fordulat. Ami benne volt (amikor vettem) ventilátor viszont soha nem akar visszalassulni. Mi lehet a baj? Köszi előre is a segítséget! Gabesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest