- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Minidisc walkman - tapasztalatok - tanácsok
- Apple MacBook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
StaMiNa
aktív tag
Közben meghalt a gép

Holnap vagy Hétfön go szerviz mert nem tudom mi a baja.
Telepités (particio formázása) közben be fagyott, biztos ebben a melegben ..
ujra inditom elkezdem ujbol már rögtön a loading-nál meg fagy.
ki-be kapcs. rovid sipolo hangok megint ki-be kapcs utánna hoszo szunetes sipolások ,megint ki-be kapcs addig sipolt amig kinem kapcsoltam
jah és már képet sem adott (sem kapcsoltbe) 
nem tudtok olyan szervizet ami megbizhato.
I,II,III, XIII kerületben van illetve metrokozelében?
[Szerkesztve]Én 5kerben tudok, Kosstuh LAjos téri metromegálló [link]
-
StaMiNa
aktív tag
Hát de elobb mondtad hogy neked monitor/bill/eger nelkul kell

Persze van grafikai is, de ahhoz ugye kell moncsi-bill-egér
Igaz, létezik vnc is, amivel meg tudod oldani hogy kivulrol csatlakozz, igy tényleg olyan mintha elotte ulnel.
[Szerkesztve] -
StaMiNa
aktív tag
Majd ha lesz egy linuxod, fel kell rakni egy ssh-server-t, ha lesz tuzfalad kinyitni a 22-es portot, és ha windows alol akarod managolni, akkor a putty nevű progival be tudsz lépni az ssh szerveredre (meg mellette akarki, akár tobbszor is egyszerre), és ott a parancssorbol tudsz dolgokat csinalni (akár ujrainditani a gépet) (a bootolásnak persze auton kell mennie h visszakapd majd megint a gépet, ha nem vagy ott
)
Nyugodtan kérdezz, ha én nem tudok valaszt adni, van itt sok okos ember
-
StaMiNa
aktív tag
-
StaMiNa
aktív tag
elvileg a home konyvtárban kéne lennie az .rtorrent.rc-nek?
Mintha sikerult volna megoldanom ugy, hogy van egy torrents konyvtar a home-ban, és abban vannak a .torrent fileok, és a letoltott fileok is. Namost csinaltam egy session konyvtarat, amibe belepakoltam a .rtorrent.rc-t is, és mintha onnan olvasná a dolgokat.
De ezt a screen-t még mindig nemértem, mert ugyanugy néz ki ha screennel inditom, mint anelkul. -
StaMiNa
aktív tag
Hát, ez még nemmegy nekem, ./session -t keres, ha csak rtorrentel inditom, pedig ugyanabban a konyvtarban probalom futtatni, ahonnan kileptem, tehat ahol a letoltott fileok vannak. A betoltott torrent fileokat megjegyzi?
-
StaMiNa
aktív tag
És ha [screen terminated] -et kapok? a screen rtorrent -re?
-
StaMiNa
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkitol, sokkal okosabb lettem

-
StaMiNa
aktív tag
Le tudnad írni roviden pl hogy hasznaljam a screen-el?
Meg nem jottem rá ezekre:
-torrent megállítása (ctrl+shift+d nem akart menni)
-csak egyes fileok leszedése a torrentbol -
StaMiNa
aktív tag
-
StaMiNa
aktív tag
Azt nem hiszem, hogy a 4-es debian lassabb lenne ugyanazon a vason, mint a 3-as, ennek érdemes lenne utánajárni, hogy mit csinál a gép, amikor lassú lesz. Ha grafikus cuccot használsz, azok valóban több ramot zabálnak mostanában és ettől lehet, hogy sokat pörög a vinyód.
top, dstat, vmstat futtatása a javaslatomKulonben a gij-4.1 javascucc foglalja a legjobban a cpu-t amikor az Azu barmit is csinal.
-
StaMiNa
aktív tag
-
StaMiNa
aktív tag
Oké, a sok manualt vhogy nem csipem, de majd vizsgaidoszak utan lesz idom ra

bambano:
A memoriaval nincs gond, meg a vinyo se porog akkor, csak 100%cpu van hash kozben. Azert kicsit morbid hogy 8gigat 6-8oraba telik behasholnia 1000mhz-el.
majd kiprobalom amiket irtal!
Irok ha van vmi fejlemeny, eddig is kosz a helpet!
[Szerkesztve] -
StaMiNa
aktív tag
Ez a 4.0-as debian nem jon be, egy 1000es thunderbird amd proc+512rammal az azureus valahogy nem tol fel rendesen, lassu a hasheles (3.1es debian alatt sokkal gyorsabb volt), terheli a procit 80-100on, és mintha nem csinalna semmmit
Lehet visszarakom a 3.1-es Debiant, hacsak nem tudsz ajanlani valami gépkímelo linux rendszert ezeknek: torrentezes/webserver/ftpserver/sambaserver
Kulonben valahogy az iptables-nel nemertem hogy kell hasznalni a csatoolokat
Eddig kulonben kosz a helpet!
-
StaMiNa
aktív tag
-
StaMiNa
aktív tag
Sikerult, be is leptem, letre is hoztam egy uj sort a tablaban, user/pass, de amikor kapcsolodni szeretnek akkor Időtúllépést ir a total commander, van valami otleted?

[Szerkesztve] -
StaMiNa
aktív tag
-
StaMiNa
aktív tag
-
StaMiNa
aktív tag
Na, ugy nez ki megvan, mert a php5-ben vannak meg a dolgok, de a php4-ben nincsenek, es phpinfo alapjan onnan szedi. Mit csinaljak?
SSH csatlakozasra van otleted? -
StaMiNa
aktív tag
Nincs pontosvesszo

Probaltam mar az egesz linux restart, meg init.d -ben is restartolni.
Esetleg valami jogosultsagok lehetnek a hibak? Én mindig vhogy azzal szivom be
-
StaMiNa
aktív tag
Igen, ezek mind igy vannak:
/usr/lib/php5/20070613+lfs/mysql.so -
StaMiNa
aktív tag
a pureftpd-nek eleg erdekes a beallitgatasa
egyfelol tortenhet parancssorbol, az inditaskor megadott kapcsolokkal, masfelol sok-sok kis apro konfigfile-lal, a fenti kapcsoloknak mefeleloen
pl a passziv portok 5000-5500 ytartomanyra allitasahoz:
- inditsd a pureftpd-t a -p 5000:5500 kapcsoloval, vagy
- hozz letre egy filet a /etc/pure-ftpd/conf konyvtarban PassivePortRange neven es a tartalma legyen 5000 5500
a hasznalhato kapcsolokat megtalalod itt, kozeptajt => Bovebben: [link]
btw itt egy egesz jol hasznalhato howto a pure-ftpd belovesehez mysql felhasznaloazonositassal (en magam, kezdo linux-oskent, ez alajan eleg gyorsan be tudtam loni eletem elso linux-os ftp szerveret) => Bovebben: [link]
[Szerkesztve]Már majdnem sinen lennek, de vmi gebasz van a phpmyadmin es mysql kozott. Pedig a php5-mysql csomag fentvan, meg minden ami kell, elvileg
phpMyAdmin - Error
Cannot load mysql extension. Please check your PHP configuration. -
StaMiNa
aktív tag
Nekem az ftp.debian.org elég jo volt.
És amikor a DHCP-tol keri az ip cimet, akkor megkapja? -
StaMiNa
aktív tag
SSH-t és pure-FTPD-d hol engedelyezek/confolok?
etc/pure-FTPD-ben a conf fileban nincs sok értékelheto
-
StaMiNa
aktív tag
-
StaMiNa
aktív tag
Sziasztok,
felraktam a legujabb debian (2.6os kernel) linuxot, majdnem minden megy jol, csak a samba-n keresztul nem tudom elérni a gépet winxp alol. Látja a linuxos gépet, de user/jelszot kér, és hiaba irom be azt ami létezik, ujra kéri, és hiaba hozok letre mást, azt se fogadja el.
Linux alol meg elérem szépen a windowsos megosztott dolgokat, és olvasni is tudok onnan.Áhh, nagy keresgetesben, és conf file átírasban siekrult belépnem, már csak írni kéne a konyvtarba, pedig writable = yes van állítva

-
StaMiNa
aktív tag
Sziasztok,
felraktam a legujabb debian (2.6os kernel) linuxot, majdnem minden megy jol, csak a samba-n keresztul nem tudom elérni a gépet winxp alol. Látja a linuxos gépet, de user/jelszot kér, és hiaba irom be azt ami létezik, ujra kéri, és hiaba hozok letre mást, azt se fogadja el.
Linux alol meg elérem szépen a windowsos megosztott dolgokat, és olvasni is tudok onnan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / akku: 88%
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

jah és már képet sem adott (sem kapcsoltbe)