- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneey
tag
Érdemes lenne általában testing netinst (vagy 1. CD) iso-t használni, vagy inkább stable iso, és majd ha az ember úgy akarja, akkor frissíteni testing-re vagy unstable-re... ?
Szerintetek?
-
Daneey
tag
Sziasztok!
Debian Etch (4.0) rendszer: kérdésem az lenne, hogy mit és hogy kell módosítani a sources.list fájlt ahhoz, hogy lehetőleg friss csomagokat töltsön le?
jelenlegi sources.list fájlom tartalma:
[OFF]
#
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 4.0 r1 _Etch_ - Official i386 NETINST Binary-1 20070820-20:21]/ etch contrib main
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 4.0 r1 _Etch_ - Official i386 NETINST Binary-1 20070820-20:21]/ etch contrib main
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ etch main contrib non-free
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ etch main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ etch/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ etch/updates main contrib non-free[/OFF]
Úgy látszik, ez az összeállítás, már nem teljesen friss, mert ha pl. openoffice-t szeretnék letölteni, akkor 2.0.4 (!)-es verziót tölt le és telepít. Így nekem kellett egy gyári 2.3-as debet előkotorni a netről...
A stable ág ennyire régi lenne, vagy csak az ooo-nál van így? (Bár az Xfce4-nél is 4.1x-et töltött le, pedig már kijött a 4.2-es...)
Köszi előre is...
Daneey -
Daneey
tag
Egy kérdésem lenne,
ha egy session alatt beállítok pár dolgot az xfce4-ben, akkor miért csinálja, azt hogy a kov restart után elfelejti a beállításokat?
Szerk.: lehet, hogy xfce4 kilövése után is elfelejti, nem tudom
[Szerkesztve] -
Daneey
tag
A probléma megoldva... mégpedig a következől szerint:
Nem volt semmilyen font telepítve! Ezáltal egy működő X.Org-os gépről kellett áthoznom a fontokat pendride-on, és a megfelelő xorg.conf-on belül deklarált könyvtárba kellett másolnom.......
Csak azért nem értem, hogy miért nem tette fel ezeket a fontokat, mikor eleve telepítettem az x.org-t... Na mindegy, a prob megoldva -
Daneey
tag
Nem megy egy X.Org telepítése Debian alatt...
Feltettem apt-get installal, majd dpkg-reconf, szépen beállítok mindent, viszont mikor indítanám /startx/, akkor a köv hibauzi van:
couldn't open the default font 'fixed'
Pár un/reinstall után, meg párezer órás xorg.conf turkálás után segítséget kérnék. Nem tudja betölteni az alap 'fixed' fontokat, eddig értem. Megnéztem a font könyvtárat (/usr/..........) és semmilyen font sincs telepítve, de miért? Megnéztem egy működő Debiant, ott meg vannak fontok abban a könyvtárban.
Sztetek miért van ez? -
Daneey
tag
-
Daneey
tag
Sziasztok,
a következő kérdésem lenne: feltettem (többek között Vladimir logoutos cikkeinek köszönhetően) egy Debian-t, GUI nélkül. Frissítettem a csomaglistát, a csomagokat is, beállítottam mindent harvert is. Hogy lehetne GUI-t varázsolni a Debianra? A gép 400 MHz, 128 MiB RAM-mal, tehát nem egy atomerőmű. Milyen window-manager-t ajánlotok? Icewm jó lesz?És mit jelent az X? X server, X client?
Ezeket hogy kell telepíteni? Telepítettem xdm-t, de az Istennek se akar elindulni, meg Icewm-t utána már nem is tudom leindítani.
Tudnátok egy comprehensive RTFM HOWTO-t adni ezeknek a kérdéseknek a megoldásairól?
Bocs, még eléggé kezdő vagyok....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest