- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Acer notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Prob1.:Azt nem tudjátok, hogy miért van az, ha a Debiant úgy indítom, hogy be van kapcsolva a wifije és ha kikapcsolom és bedugom a net kábelt, akkor nincs net csak ha visszakapcsolom a wifit és ott netezek.
De van h azt csinálja alvás után h se a kábelen nincs net se wifin. Ez mitől lehet?
Prob2.:Van, hogy néha lefagy az asztal, megáll az idő nem reagál semmit, ha ment a zene, akkor megy tovább, de nem tudok semmit csinálni. Viszont ha nyomok ctr+alt f1-t akkor megnyitja azt az ablakot és onnan tudok dolgozni vagy rebootolni.
Köszi a válaszokat. -
jagyugyaerik
tag
válasz
Dave-11 #5478 üzenetére
Szia!
Nekem hasonló problémáim voltak. Pontosabban az, hogy nem látta a debian partició kezelő a particíóimat. A következőt javasolóm neked. Tölts le egy GParted live lemezt. Bootolj be róla. Majd töröld a meglévő particíiós tábládat és hozz létre egy ms-dos alapú partíciós táblát. Ezután készíts 2 partíciót, az egyik formázd NTFS-re a másikat EXT4-re. Ezeke után a következő a dolgod. Bootolj be win7 setup lemezről BIOS módban és telepítsd a rendszer a már előre elkészített NTFS part-ra. Ha ezzel meg vagy, akkor bootolj debiannal és én javasolom neked a telepítővel segített partícionálást mert ő majd megcsinálja az előre formázott ext4-esen. Ezek után megkérdezi a telepítés végén, hogy szeretnéd-e a boot szektorba telepíteni a grub-ot? A válaszi igen. Újra fog indulni a gép és már a Grub rendszer indító fog köszönteni, ahol ...
GParted -
jagyugyaerik
tag
Aha.
Akkor ennek lehet, ahhoz köze, hogy a GParted live lemez nem látta a windowsos partícióimat csak 1 darab összefüggő területet érzékelt?
Mármint ezt úgy értem, hogy az új win7 sp1 megkérdezi a telepítésnél, hogy UEFI vagy BIOS mode. Na most, ah UEFI mode-ban lett telepítve, akkor nem GPT táblát használ igaz?
Ez lehet az oka, hogy nem látják a linuxok a partícióimat, mindegy, hogy milyen formázom a szabad part-ot legyen az Unallocated, EXT3, vagy NTFS? -
jagyugyaerik
tag
válasz
jagyugyaerik #5399 üzenetére
Továbbra sem sikeredett megoldást találnom a problémára. Mikor bebootoltam a GParted live lemezzel, akkor kérdezte, hogy GPT formátumú-e a partíciós tábla? Ez mit jelenthet pontosan?
-
jagyugyaerik
tag
Iscariah:Rendben, megnézem! Köszi a tippet, aztán írok ,hogy mi sikeredett a végére!
Nekem egy 320as WD-m van. 200Gb/100Gb felosztásban a win javára. Igen a guidosat szoktam használni, mert gyorsan belő mindent, bár olvastam Linux programozós könyveket és ott olvastam elveket hogy érdemes, de mivel én még nagyon kezdeti felhasználó vagyok és c és opengl progon kívül csak egy periódusos rendszert használok belőle így megelégszem ezzel,
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy: szeretnék debiant telepíteni windows mellé. Ehhez van 2 partícióm. Mind2 NTFS és a 2-ra akarom telepíteni. A partícionáló viszont csak 1 nagy területnek látja. Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy észre vegye mindkettő partíciót?
-
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Nagy a baj. Véleltlen Windows alatt letöröltem a Linuxos partíciomat. Mikor újraindítottam a gépet, akkor a következő jön be: error: unknow filesystem entering grub rescue> és parancsot vár. Próbáltam belépni a biosba de nem enged azonna la grubos cucchoz dob. A boot menüből meg csak a grub indítót engedi választani, mellesleg Phoenix bios. Akkor gondoltam kikapom a vinyót és akr átálítom, erre bejön a boot menu és csak grub indító van és nem tudok belépni a biosba? Valakinek még 5let? -
jagyugyaerik
tag
válasz
jagyugyaerik #5148 üzenetére
Megoldódott. Letöröltem, majd újracsináltam az online fiókjaimat.
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Nem tudom ,hogy ti tapasztaltátok-e, de elkészítettem az online fiókoknál a gmail és a facebook account-kat. Majd mikor indítom az empathy-t, akkor beloggol majd bezárja magát. Ez mitől lehet?
-
jagyugyaerik
tag
Az miért lehet, ha szoftverközpontból telepíteni szeretnék egy programot, akkor mindig kéri a telepítő lemezt?
Nem lehet úgy beállítani, hogy ne a telepítő lemezt kérje, hanem letöltse azokat a fájlokat, amit lemeztő olvas a netről? -
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Lenne még egy olyan problémám, hogy nem érem el az egyik NTFS partíciómat. Ezt a hibaüznetet dobja a fájl kezelő, mikor meg akarom nyitni: Error mounting: mount exited with exit code 14
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Full kezdő vagyok linuxból, úgyhogy ha hülyeséget kérdeznék, akkor nézzétek el nekem. Most telepítettem debian 7.0.0-t és emlékszem, hogy még a 6.0.5 ben volt egy olyan prgram, amivel programokat lehetett telepíteni. Nem a synaptic és a csomagkezelő volt, hanem egy grafikus felület ablakos rendszer, ahol kategória szerint lehetett programokat választani.
Valaki ismeri ezt a programot vagy hasonlót?
A válaszokat előre is köszi! -
jagyugyaerik
tag
válasz
Apollyon #4573 üzenetére
Igazából mind1. Visszatelepítettem az UEFI-s win7et és így most jó. Annyi csak, hogy a GRUB egyáltalán nem indul, ezért Rescatux lemezzel indítom a Grubot és így behozza a debiant. Jó ez így csak macerás minden alkalommal így indítani.
Esetleg abban segíteni, hogy egy olyan leírást adtok vagy mutattok, ahol lépésről lépésre le van írva, hogy egy UEFI Win7 mellé hogyan lehet beállítani a GRUB-ot?
Köszi -
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Most telepítettem win7 sp1 bios mode-t a vinyómra. 320gb-os vinyó, abból 200gb ntfs partíció és van még 100gb particionálatlan terület. Elindítottam debian installert és amikor a particionáláshoz ér, akkor összefüggő szabad területnek látja a vinyóm az adatokat. Nem detektálja egyáltalán az ntfs particiot.
Előtte volt rajta win7 UEFI mod ugyanugy sp1. Az látta az ntfs particiot csak a grub nem működött az UEFI verzióval.
Mi lehet a probléma miért nem detektálja a különlévő particiot? -
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Lenne egy Fujitsu a532es notebookom. Debian 6.0.6 verzió van rátelepítve. Valamiért nincs hang, ha rá megyek a hangerőszabályzóra a következő hibaüzenetet dobja ki: Nem találhatók hangerőszabályzók GStreamer bővítmények és/vagy eszközök.
Megnéztem, hogy támogatja-e a Debian a gépen hardverét [link] és támogatja.
Esteleg valakinek ötlet?UI: Furcsálom még azt is, ah szoftver központból szeretnék telepíteni egy programot, akkor kéri hogy helyezzem be a debian telepítő lemezt és nem csak simán letölti netről. Ez miért ehet?
Köszi Előre is a válaszokat.
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám: Telepítettem windows8at. Majd ezután telepítettem egy Debian op rendszert. A GRUB-ot a fő boot könyvtárba telepítettem a debian teepítés végekor. Utána újraindítottam a gépet és nem töltött be a GRUB hanem automatikusan elindult a win8.
Töltöttem le easyBCD-t és beállítottam, hogy észleljea GRUB-ot. Mostmár bejön a rendszer indíto(Windows boot manager), de ha a debianra nyomok hibát hoz és nem indul.Ha tudtok segíteni, akkor légyszi. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest