Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano
    titán

Van egy Exceles nyilvántartó rendszer azt az OpenOffice kezeli.
    Azt szeretném meg oldani, hogy mások is hozzátudjanak férni a nyilvántartó táblázat menne a szerveren és mindenki bejelentkezik és kitölti a maga részét.
    Gondoltam arra is, hogy át alakítom webes megoldásra, de nem lehet ezt más okok miatt tiltva van.

Akiknek használni kellene ezt a távoli szervert valamilyen klienssel azok nem nagyon értenek az informatikához, szóval olyan megoldást keresnék ami egyszerű.

Esetleg valami más ötlet milyen távoli asztali klienst használjak akkor?

ezt csak webes felületen lehet normálisan megcsinálni.
    ha nem hagyják, akkor felraksz egy postgrest, letöltöd a postgres odbc driverét, azt felrakod windowsra és excelből meg accessből lehet a postgreshez kapcsolódni.

• Van egy Exceles nyilvántartó rendszer azt az OpenOffice kezeli.
    Azt szeretném meg oldani, hogy mások is hozzátudjanak férni a nyilvántartó táblázat menne a szerveren és mindenki bejelentkezik és kitölti a maga részét.
    Gondoltam arra is, hogy át alakítom webes megoldásra, de nem lehet ezt más okok miatt tiltva van.

Akiknek használni kellene ezt a távoli szervert valamilyen klienssel azok nem nagyon értenek az informatikához, szóval olyan megoldást keresnék ami egyszerű.

Én mindenesetre nyilvántartást adatbázisban kezelnék. Valamint a különböző munkafolyamatokhoz szükséges lekérdezéseket megírnám progiban.
    Excelt meg elfelejteném. Ha az eredményre xls-ben van szükség, azt le lehet generálni. Vagy Pdf-be is akár.

"Akiknek használni kellene ezt a távoli szervert valamilyen klienssel azok nem nagyon értenek az informatikához, szóval olyan megoldást keresnék ami egyszerű."

Pedig sztem a webes alkalmazás lenne optimális. pl Php-ben. Egyik ismerősömnek csináltam ilyesmit, mert nem vihetnek be semmit a céghez. Sem letöltve, sem e-mail mellékletként, sem pendrájvon. Így aztán az én webszerveremen szokott elvégezni bizonyos számításokat, és tárolni az eredményt.

+

Egyébként webes elérés hogy van tiltva? Nem csak 80-as porton lehet szolgáltatni web service-t.

• fatal`
    titán

Van egy Exceles nyilvántartó rendszer azt az OpenOffice kezeli.

VNC?

Új hozzászólás Aktív témák