Hirdetés
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- OLED TV topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen házat vegyek?
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
A Linux Mint Debian Edition su -, vagy sudo?
Attól függ, mire. A su (switch user) arra való, hogy más júzerként tudjunk dolgozni hosszabb ideig (vagy olyat, amire nincs bekonfigolva a sudo). A sudo meg egyes parancsok futtatására való, amennyiben engedélyezett. És mindez disztribució független.
Persze mindkettő áthágható, su -c valami futtatja a valami programot root-ként (de ilyenkor nem a jelenlegi júzer jelszavát kell beírni, hanem a root-ét), sudo su - vagy sudo bash parancsra pedig root jogú shellt kapunk. Meg lehet még cifrább dolgokat is csinálni velük, de alapvetően az első bekezdésre kell koncentrálni az első időkben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, "SU -" után indítsd el a telepítőjét a drivernek, ott ne a telepítést, hanem a package generationt válaszd, és generáltasd le vele az fglrx csomagot. Ezután az fglrx csomagot telepítsd, ott az elején írja, hogy mi kell neki, és elvileg le is tölti őket.
Amúgy szerintem érdemes adni neki még egy esélyt. Írtam egy cikket a Debian belakásáról, szerintem nézz bele. [link]
Szerk: Debian okkal használja azokat a csomagokat, amiket használ. Mintet is használtam, de voltak ott problémák. Nem annyira kiforrott, mint kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Yettel topik
- Valami baja van a tápomnak
- Peugeot, Citroën topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest