Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano
    titán

Ez kb. 100%-ban fedi a tényeket.
    Olyan virtuális hálót szerettem volna, amin kizárólag "én" (=az általam, virtuális gépre telepített dhcp szerver) osztogatom a címeket és egyéb paramétereket, ami totálisan le van választva a fizikai hálózattól, csak a routernek kinevezett gépen át érhető el a külvilág és a külvilág is csak ezen a routeren át látja a virtuális hálózatot.
    Közben megnéztem a windows-os változatát és kiderült, hogy ilyet a vmware szerver változata egyáltalán nem tud. :(
    Doksi szerint sem.

Maga az editor egy külön kis program, amivel az interface-eket lehet állítgatni, hogy mely fizikai hálókártyára kapcsolódjanak, nat-hostonly-bridged legyen-e stb.

jobban jársz, ha a hoszton fut a dhcp szerver, nem a guestekben. fel lehet úgy konfigurálni, hogy ne mindegyik ethernet kártyán figyeljen, akkor a kifelé menő hálózatba nem piszkít bele. legalábbis az isc dhcpd-t fel lehet.

• sztikac
    őstag

Ez kb. 100%-ban fedi a tényeket.
    Olyan virtuális hálót szerettem volna, amin kizárólag "én" (=az általam, virtuális gépre telepített dhcp szerver) osztogatom a címeket és egyéb paramétereket, ami totálisan le van választva a fizikai hálózattól, csak a routernek kinevezett gépen át érhető el a külvilág és a külvilág is csak ezen a routeren át látja a virtuális hálózatot.
    Közben megnéztem a windows-os változatát és kiderült, hogy ilyet a vmware szerver változata egyáltalán nem tud. :(
    Doksi szerint sem.

Maga az editor egy külön kis program, amivel az interface-eket lehet állítgatni, hogy mely fizikai hálókártyára kapcsolódjanak, nat-hostonly-bridged legyen-e stb.

Hát Én ezt úgy csinálnám (de még sose csináltam ilyet), hogy bridged módban fix ip címeket adnék a hálókártyáknak és aztán csomagszűréssel, routeval állítanám be, hogy ki merre kommunikálhat. De mosmá' jó lenne ha valami hozzáértő is megszólalna a témában :) Bár amilyen forgalma van ennek a topiknak, a helyedben Én inkább a hup-on próbálkoznék a segítségkéréssel.

Új hozzászólás Aktív témák