Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano
    titán

Nem hiszem, hogy egy olyan kezdőnek, aki egyáltalán hozzá mer nyúlni a Linuxhoz illetve a Linux kernelhez, a 2.4-es kernelhez képest bármi plusz problémája lenne pl. a Debian Etch-ben levő 2.6-os kernellel.

Szerk.: De a kernel.org-ról letöltött vanilla kernellel sem.

Szerk. #2: Ne terjesszünk FUD-ot. Ha valami konkrét problémád van a 2.6-tal, írj arról. De nagyon valószínűnek tartom, hogy az nem olyasmi lesz, ami egy átlag júzernek napi szintű gondot fog okozni.
    Annak viszont semmi értelme és semmi alapja, hogy általában mindenkit elriassz tőle.

Etch-ben nem jó az udev támogatás, már a telepítés sem sikerül mindegyik telepítő cd verzió esetén. A fusion és az adaptec driverek nem jók, közismert bug van bennük. Ismert tcp implementációs bug van a 2.6.11-es kernellel bezárólag mindegyikben.
    2.6.17.8 egy rendesebb teszttől összedúrta a filerendszert.

Ha gondolod, megkeresem az url-eket is.

Egyébként szerintem egy úgynevezett stabil kernelben nem kellene ekkora patcheket, alverziókat, alverziók alverzióit és giteket halmozni. Már az is problémát okozhat, hogy melyik kernel a stabil. Annak se örülök, hogy minden kiéhezett bitbuherátor a stabil kernelfán rodeózik, nincs fejlesztői kernel.

Én leszek az utolsó, aki fudot terjeszt a linuxról és én leszek az első, aki örülni fog, ha rendben lesz a kernel.

Új hozzászólás Aktív témák