- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy bármi is másként menne, mint mondjuk Ubuntunál, ahol helyből ez a megoldás van. Én már régebben (még Ubuntu használat előtt) is használtam a sudo-t, Ubuntunál ez volt a default, és azóta is, Debianon, Archon is első dolgom telepítés után megcsinálni. Összesen egy programmal találkoztam eddig, ami nem szerette ezt a megoldást (már nem emlékszem, pontosan mi volt az), ez viszont nem függött a disztribúciótól, épp Ubuntu alatt jelentkezett). Ez utóbbi problémát egy sudo su paranccsal meg lehetett oldani.
Ha több év alatt egyszer jelentkezett ilyen probléma, akkor talán mégsem akkora gond. Egy otthoni, egyfelhasználós rendszernél nincs nagy jelentősége, azonban ha többen használják a gépet, akkor már nagyon nem jó, ha a root jelszót többen is ismerik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! Acer Aspire A315-56 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.hu Nothing Phone 2 Pro 8/128GB White használt karcmentes 6 hónap garancia
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest