- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Projektor topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
TomBoy1986 #4859 üzenetére
Világos, de most nem az van, hogy ingyen és bérmentve kiteszteltük a gyárnak, hogy 1,8V helyett ezek a 800-as ramok 2V-2,3V között mennek 1000-1200 között évekig?
Mert nekem baromira úgy tűnik a chiphasználatból, hogy egy rakás DDR2 gyárilag húzott 800-as nagyobb hűtőbordával és a húzottat továbbhúzni már nem ugyanaz játék, nem ugyanaz a sport, nem ugyanaz a műfaj vázze. Marsellus bácsi ezeket a gyárban már rendesen megbactatta. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #4859 üzenetére
Akkor azzal nem lesz gond! Örülök, hogy bevált az OCZ.
-
válasz
TomBoy1986 #4852 üzenetére
Engedj rá 15 perc WinRAR benchmarkot! Ha nem hibázik, akkor nem melegszik túl. Én anno 2 db 80-as ventit gumiztam a CellShock-ok fejére, amikor tesztek alatt 2.65V-t kaptak (900MHz@3-3-3-4).
-
barnam_
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #4852 üzenetére
Ha jól látom a proci hűtő az alaplapra szellőzik, úgyhogy némi levegőt a ramok is fognak kapni. Mehet hosszabb távra is a 2.3V.
Hajtsd meg a gépet, és nézd meg mennyire melegszenek a ramok. Ha 10mp-ig rajta tudod tartani az ujjad, akkor nem olyan meleg hogy megsüljön. -
válasz
TomBoy1986 #4850 üzenetére
Ha meg tudod hűteni (a bordákon felül persze), vagy jól szellőzik a házad, esetleg a tundrán lax, akkor mehet 2.3V tartósan is. 0.2V-s feszemelést elbírnak hosszabb távon is a chipek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #4817 üzenetére
Na látod, hogy Ősemer, jó arc.
Majd azért egy-két tuning eredményt kérek! Kíváncsi vok, anno én is kettőztem az OCZ meg a G.Skill között.
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #4817 üzenetére
az jo ar
-
priti
addikt
válasz
TomBoy1986 #4810 üzenetére
Te én nemtom itt van pölö az én 8200-as procim, aminek a 2x3MB-os kesse szerintem bőven elég. Ennek az alapórajele 2,67GHz. Ha beteszem 1:1-be a rammal és adok neki a BIOS-ban 1,275-öt akkor a CPUZ 1,24V és 1,25V között mászkál. Ha megnézem a dobozt ott az van, hogy max 1,25V, szóval relatíve ezt még imádja, de már így is 3,7GHz fölött van az órajel 7-es szorzóval. 8-as szorzóval is megy még 4GHz fölött is csak adni kell neki a feszt ott már azért rendesebben, de ha százalékra számolom a tuningot és hozzáveszem, hogy azért még mindig a legtöbb játéknál a magas órajel a döntő én valahogy nem vágyom AMD-re. Igaz én vízzel hűtöm, de ha meg azt nézem, hogy egy komolyabb léghűtés, mondjuk valami ninja xxxx 10k, akkor miről beszélünk? 10k-ból simán ki lehet hozni egy vízhűtést is, ami csak a procit hűti. Max kell valami nagyobb tartály, amit házilag csinál hozzá aztán kész. Ennyi. Értelek, hogy amolyan hobby nálad a dolog, nálam ez ilyen megveszem, beállítom és többet hozzá se nyúlok dolog. Egyszerűen csak az ár/teljesítmény arány érdekel a vásárlást követően. Ha az megfelel akkor elégedetten hátradőlök és részemről a tuning lezárva. Mindig húzva megy az asztali gép, nem használom olyan sokat, mivel a munkahelyi notimmal töltök le, bekapcsolom aztán megy egész éjjel, azt meg lesajnálom, meg nem is fogyaszt annyit..
-
priti
addikt
válasz
TomBoy1986 #4805 üzenetére
Ez nagyon nem az a lap, nem egyről beszélünk. Amiről én beszéltem az az EP35-DS4 ami így néz ki, te meg ezt gyötörted. Komparálj. Elfogadom, hogy AMD alá más a fekvés, mint Intel alá és megeshet, hogy AMD alá mutat még valamit az MSI, csak Intelre nem, nem vágom, mivel nincs AMD vasam, de akkor miért szívsz a RAM-mal? Értesz, ott a kompatibilitási lista a kiskönyvben ha benne van és nem jó, akkor a lap a szar. Nincs mese. Ettől még hihetsz az MSI-ben, csak az már vallás. Ha nem szerepel a kompatibilitási listán és mégis bepróbáltad, akkor meg persze nem az MSI tehet róla, hanem te. Ez tiszta sor.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #4799 üzenetére
Hmm... Nézd meg, de 2x2GB biztos, hogy gyenegébb tuningban mint a 2x1GB-os, ezt is kalkuláld bele. Lehet akkor az OCZ-vel jobban jársz. Kérdezd meg a lapod topikjában is, ki milyen 2x2GB-os kitet használ.
A F2-8500CL5D-4GBPK 2x2 GB 1066-os és nem magasított bordás G.Skill, és az is csak 18k. De én venném az 1000-eset az is elég, nem? Úgy sem veszed észre a különbséget. Itt tesztelték is az 1000-est: lnk
Ilyen áron, ez ajándék kb.
-
priti
addikt
válasz
TomBoy1986 #4802 üzenetére
Most nézem a konfigod és igaz ami igaz az AMD az AMD. Én mindig intel-es gépet építek, igazából nem tudom megmagyarázni miért, talán mert nem akarom bonyolítani az életem, valahogy nagyobb a mozgástér intel alapon ha gyakran cserélgetsz cuccokat szerintem, persze ez tök szubjektív. Úgy látszik egyszerre csak egy irányba tudnak fókuszálni a gyártók. Mindenesetre ilyen óriási bakit, hogy egy hídhűtő túl magas... Hány fejlesztőmérnököt is fizetnek?... azért ez már szánalmas.hu
-
priti
addikt
válasz
TomBoy1986 #4799 üzenetére
Nem a párossal van a gond szerintem, hanem az MSI-vel úgy általánosságban manapság. Nekem MSI P35-Platinum deszkám volt ami be is cart végül, gondolom amiatt hogy a nagyeszűek olyan magas hídhűtőt tettek rá, hogy felfeküdt rá a GX2 és egymást melegítették, de így utólag a mostani Gigabyte EP35-DS4-emhez képest egy hulladék az az MSI deszka, egy mérnöki szégyen. A hetpájperdő az nagyon megy, de nincs alatta semmi kráft, én már eltemettem magamban az MSI-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #4793 üzenetére
Mert nem jó helyen keresed. ph! a barátod.
Keresd Ősember rambazárját az apróban vagy lnk, csak ajánalni tudom. Nagyon megbízható, én évek óta tőle veszem a ramokat és eddig semmi probléma nem volt.
Ráadásul beszámolni is szokott.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #4789 üzenetére
G.Skill 2x2GB 1066 CL5 - 14.5k (F2-8500CL5D-4GBPK)
Szvsz ez sokkal jobb választás. Én ilyet vettem csak 1000 CL5-ös (F2-8000CL5D-4GBPQ)
az is megy 1066-ot röhögve és az csak 13k. -
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #4789 üzenetére
szerintem akkor vegyel ddr2-1066ot, vagy gyorsabbat, mikor denebre valtasz. addigra olcsobb lesz. vagy tuningosabb ramot kapsz ugyanannyiert
en 20k-t nem adnek most a 2x2 1066ra. majd ha megvan az am3as deneb -
válasz
TomBoy1986 #16 üzenetére
utoljára ezzel néztem; everest ultimate engineer edition 4.00.1053 beta
nekem is csak az általad leírt frekin megy a cpu/6 miatt (cpu-z 1.40 szerint; 368.4), mivel nekem is csak amd athlon 64 x2 4200+ am2 dual-core procim van (még az arcticcooling freezer 64 pro is stimmel) egy gigabyte ga-m58sli-s4 lapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest