Új hozzászólás Aktív témák

• Kisbatyu75

tag

Sziasztok!
    Egy ideje használom a 22.03.2-es verziójú openwrt-t. Ma utólagosan köttettük be a DIGI TV-t, ami a szolgáltatói router cseréjével is járt. A szerelő emberke mondta, hogy teszteljük e a sebességet is. Az asztali számítógépemen (i7-7700, 32GB RAM) is csak 330MBPS sebességet mértem. A konfig: szoláltatói router--> DLINK router---> switch --> számítógép. A szolgáltatói router bridge módban van. Ha a számítógépemet oda költöztettem a szolgáltatói routerhez és direktben arra csatlakoztam a számítógépemen beállítva a pppoe-t, akkor kb 850Mbps tudott. (mindezt speedtest.org-al mérve). Van egy NAS-om is a hálózaton. Ha iper3-al a NAS és a gépem közötti sebességet mérem, akkor 900Mbps fölötti sebességet kapok. ( A NAS a routerbe van dugva, a számítógépem a switch-be). Az összes kábelt kipróbáltam külön-külön a gépem és a szolgáltatói router között, mindegyik hozta legalább a 850Mbps-t. Arra gyanakszom, hogy a router valamit nem bír. Hogy tudnám kideríteni, hogy mi lassítja be? A firewall-ba van 5db. port forward beállítva, be van állítva, hogy ssh public key-el be lehessen login-olni, pár static lease a DHCP-ben. Az interfaces/LAN/advanced settings-ben van a use custom DNS server még átállítva a 8.8.8.8, és 8.8.4.4-re
    Az ellátott készülékek száma 20 körül van.
    Bocsánat, hogy terjengős lett.

Új hozzászólás Aktív témák