Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pictigjis

Topikgazda

válasz TrollBalint #4566 üzenetére

végigolvastam a szálad történetét

ahogy mások is írták, a dcc-vel csesztek ki veled. az ikeában curve-ös fizetés esetén többnyire mindig lefut a dcc kérés. azért írom, hogy többnyire, mert valóban értékhatárhoz kötött

az a helyzet, hogy a 8 ezres vásárlásodra is néhány hónappal ezelőtt még gbp-t ajánlott volna a terminál. most kb. úgy lehet számolni, hogy mivel a járvány miatt felemelték a paypassos fizetések limitjét 15 ezer forintra, efölött ajánlanak dcc árfolyamot az erre beállított terminálok. amíg 5 ezer volt a paypass limit, a következő helyeken futottam bele ilyenbe: tesco, ikea, daubner cukrászda. biztos több is volt, de ezek akartak rendszeresen lehúzni, és voltam olyan szerencsés, hogy mindig résen voltam

a paypass 15 ezerre emelése valóságos áldás volt, mert most már inkább csak efölött kell figyelni. van olyan terminál, ahol nyilacskával ugorhatsz vissza a forintra (ilyen az ikea), a tescóson inkább az egyik betűt (vagyis hát az ahhoz tartozó számot) kellene megnyomnod, ha a dcc-s fontot kéred, de ha nem, csak simán zöld, és marad a forint

ez sajnos ilyen, de mostantól tuti figyelni fogsz

(én is nagyon szeretnék binlist szerint magyarként azonosított kártyát, mert egyszer tuti be fogom nézni)

• KTU

addikt

válasz TrollBalint #4566 üzenetére

Megvalósult DCC-vel (rossz árfolyamon) a tranzakció,
    sajnos ez mindenféleképpen bukó.
    Ha vissza is viszed a cuccokat csak realizálod a veszteséget, a plusz út és időről nem is beszélve.
    Mivel csak a "blokkon" szereplő összeget kapnád vissza.
    Viszont te többet fizettél DCC miatt.
    Nem véletlen vetted amit vettél, gondolom kell, akkor ennek nincs sok értelme mégegyszer ugyanannyit kifizetni, amennyit visszakaptál. :U

Marad a Go Back in Time, 2020. április 22.-én írták hogy 90 napra emelik,
    lehet 0-ra ki tudod hozni egy jó időzítéssel Revolut-tal.

Új hozzászólás Aktív témák