Hirdetés
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Acer notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Kiviszi a CES-re csúcskábelének prototípusát a HDMI LA
Aktív témák
-
heihachi
addikt
Ha most arra gondolsz, hogy nagyon alul mér, akkor szerintem nem. Nekem kb ugyan ilyenek a hőmérsékletek a nagy melegben.
Korábban tök szar volt a házon belüli légáramlás, az +10 fok procinak, +10 fok belső hőmérséklet. Kissé átalakítottam, most hűvösebb..
Szerintem ezek az értékek amiket mértél teljesen normálisak.
1800+ XP-ről váltottam, és először nekem is furcsa volt, hogy ilyen hideg :C -
DcsabaS
senior tag
A legkülönfélébb hibák léphetnek fel.
Van, hogy a szenzor csak pár fokot csal valamerre, de lehet akár néhány tucat fokos félremérés is. (Így üzemképtelenné is válhat egy alaplap(!), ugyanis akkora hőmérsékletet is észlelhet, amely mellett automatikusan kikapcsolja a tápfeszt, és a CMOS BIOS kisütése sem segít akkor, ha a default érték az hogy vegye figyelembe a CPU hőmérsékletét.)
Amúgy az alaplap (rendszer, avagy ház) hőmérsékletét is jól kell mérni, mert általában ehhez, mint hidegponthoz van mérve a CPU hőmérséklete, így ha ezzel gond van, akkor a CPU hőmérsékletének mérésével is.
Még olyan is előfordulhat (bár ASUS-nál nem valószínű), hogy a 2-féle hőmérséklet felcserélődik.
Hőmérő híján, és feltételezve, hogy a hűtőborda és a CPU között jó a termikus kapcsolat, 42-45 fokos hőmérsékletet már kellemetlen a kezünknek (''erősen lázas beteg''), az 50 fok körüli hőmérsékletet pedig már nem is bírjuk huzamosan elviselni. Ennek alapján az egészen durva tévedéseket ki tudjuk szűrni.
Megjegyzés:
Ha a CPU és a hűtőborda között rossz a termikus kapcsolat (pl. egy beszorult kvarc szemcse miatt!), akkor a borda hűvösnek mutatkozik, mikösben a CPU valójában igen forró lesz.
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- i7-840QM processzor (4 mag, 8 szál, 1,87-3,2 GHz, 8 MB cache) - csomagküldés 1070 Ft-tól
- Intel Core I5 12500T 6c/12t 18MB 2,0-4,4GHz LGA1700 35W
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi