Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név #20971 üzenetére
Volt megint egy kis időm továbbmenni ezen a vonalon.
Találtam egy egész jó kis leírást. A lényeg:
- fogsz gépet, ami nincs csatlakoztatva a netre
- a MyEtherWallet oldalt letöltöd zip fileként és rámásolod (pendrive/floppy)
- megnyitod az oldalt, ahol pár kattintással csinál neked egy kulcspárt
- ezt elmentheted egy keyStore-ba (kulcs tároló file), ami jelszóval védett lehetőleg több OFFLINE tárolóra (másik pendrive/floppy/kazetta) (ha nagyon technikaiak akarunk lenni, akkor csak a privát kulcsod is elrakhatod, akár egy papírlapra leírva, a többi csak a körítés)
- ki is nyomtathatod az oldal által generált összefoglalót, de valami elmebeteg tervezte, így a publikus és privát kulcs QR kódja 3 cm-re volt egymástól azon a verzión, amit én láttam.. (ergo ha használnád jó esély van, hogy a telefonod kamerája befoghatja a rosszat is)
- mivel az ETH hálózat elosztott és publikus az új cím egyenlegét bárki láthatja, amiből két dolog következik:
a. az egyenleget online tudod megnézni, ehhez viszont nem kell a privát kulcsod
b. ha egy címen nagyobb összeget tárolsz, direktben ne vegyél vele pizzát, mert a kiszállító tudni fogja, a neved a címed és mennyi pénzed van
- ahogy a leírás is javasolja, csinálj egy rá- és elutalást kis összeggel, hogy kiderüljön minden működik-e mielőtt ráraksz egy valag pénzt és később nem férsz hozzá
- ettől az utolsó lépéstől kicsit fáztam, de az offline oldalon alá tudsz írni egy tranzakciót, majd ezt a tranzakció kódot vissza tudod másolni egy online gépre, ahonnan elküldöd a hálózatra
Ha elég paranoiás vagy foghatsz egy gépet, friss rendszer rá, megcsinálod, aztán legyalulod. A néhány segítő videóban javasolt repülőgép üzemmód nem ér sokat, mert ha 5 perccel később újra online vagy, majd akkor küldi a vírusod szét a tárcád adatait. -
Finwe
őstag
válasz
Foglalt név #20971 üzenetére
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. korábban bányászgattam a Nicehash-ben, ami mostanában átalakult és tájékoztattak, hogy az inaktív funds-okat elmozgatják az egyenlegemről. Mivel bányászi nem tudok már, kereskedni meg nem szeretnék, gondoltam kiutalom akkor magamnak. Kiderült, hogy a Proton Mail-emhez van Proton Wallet-em, ez szerintem elég is nekem, ha tovább tudom küldeni a bankszámlára, azonban a NiceHash-es BitCoin kiutalásnál Travel Address-t kér, ami nincs a Proton Wallet-ben, ill. én nem találtam. (Valamint az összes NiceHas-has kiutalási leírás/videó még Travel Address nélküli.)
Mit kell tennem, hogy ki tudjam utalni magamnak a NiceHash-es egyenlegemet ezzel az új Travel Address-es feltétellel? Van valami jobb Wallet szolgáltató, ahol a kiutalás olajozottabb?
A CoinBase-t néztem még, meg az Atomic Wallet-et és az Exodus-t telepítettem is de ez meg semmilyen profil létrehozással nem járt, csak fut a program és kész, másolhatom ki a BTC címet és a NiceHash-ben ha az "I haven't received Travel Address"-t választom, legalább a legördülőben szerepel nem úgy mint a Proton Wallet, csak, hogy nincs benne jelszavas profilom ez nemigen szimpi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest