Aktív témák
-
karib
addikt
Ha megfelelő steppingű a procid (cD0) akkor 1200 körül lehet jó esetben a vége. 850-esben fix a 8,5x szorzó, azon nem tudsz változtatni. Érdemes a legfrissebb BIOS-t belelőni a lapba, majd a buszsebesség növelésével tudod feljebb húzni. A feszülségemelés is jótékony hatással van a tuningra, a BIOS nem hagy veszélyes értéket beállítani, lehet kísérletezni (azért IO fesz 3,6 V felett már húzósnak tűnik). Magasabb buszsebességet egyes eszközök nem jól tolerálják, mert ilyenkor a PCI buszt is húzod (kivéve szabványos frekiken: 100 és 133). LAN és SCSI kártyák nem szeretik a magas PCI-t, és a memóriaidőzítéseket is vissza kell esetleg venni egy kicsit.
Speed hold errort pedig ki kell kapcsolni, ez csak annyit tesz, hogy szól, ha nem gyári értéken fut a procid. Mivel pont ezt akarod csinálni, ezért ki kell kapcsolni... -
Lordcore
csendes tag
Nah varok velemenyeket/tapasztalokat egy bizonyos Titan D5TB (AL) nevezetu hutobordarol. Tudjatok az a gula formaju, csipogo kutyuvel felszerelt kicsikevel ;)
-
Lordcore
csendes tag
Ugy egy honapja vettem. Lehet hogy csak valamit at kell konfiguralni mer a boltban a csavo azt mondta hogy a procit 1 ghz-ig siman huzhato. Egyebkent az alaplapot es a procit is egy helyen vettem. Mivel en lama vagyok meg a dologban ugyhogy meg szorakozgatni fogok vele :)
-
Petya
tag
Sokmindentől függhet. Nem tudom mikori ez az alaplap de előfordul olyan is hogy BIOS frissités után tudsz még nagyobb szorzókat vagy frekvenciákat beállitani. Pl nekem volt egy Abit BX6-osom ahol ki kellett kapcsolni a softmenü alján az error speed hold opciót!! Egyébként nem engedte a tuningot. Lehet hogy szorzózáras a proci lehet nem. Valószinü az, ugyhogy csak az FSB-t tudod feljebbhuzni amig a proci birja (és az alplap tudja).
-
guest
veterán
Hi! Melyik hardware elemtol fugg hogy feltudjam huzni a procit? Az alaplaptol vagy a procitol? Esetleg mindkettotol? Mer egy Abit VH6-T alaplapon van egy Celeron2 850mhz-es proci es nem engedi felvinni 1Ghz-re.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Csak a BIOS-nak higgyetek!! Meg az olyan progiknak, amit a laphoz adnak (ill. azok újabb verzióinak), valamint azoknak, amik kb. ugyanazt mutatják, mint a BIOS. Nekem Abit KT7A van, BIOS és VIAHM is 50C körül mutat. (1133 TB @ 1230)
-
karib
addikt
Progik sokszor félremérnek. Nekem mindig gyorsabban elmegy tőlük a kedvem, mint a kíváncsiság, hogy lássam a proci hőfokát :)
-
HEBI
senior tag
Ha jól emlékszem akkor az origórol szedtem a szoftverbázisból.
-
guest
veterán
hebi: ezt a hot cpu tesztet meg tudom szerezni valahonnan? köszi
-
HEBI
senior tag
Nekem egy 766os cerkám van,1000 Mhzen. Ez alapban 35C, ha sokat quakezek vagy a hotcpu testet futatom akkor max 45C. És egy titán hütőm van.Ha nem csinál semmit akkor szép lassan 31C. Szóval szerintem a biosodnak kell hinni.
-
guest
veterán
köszi mindenkinek! Bazsi
-
Petya
tag
A proci ''üresjárati'' és terhelt állapota között általában olyan 10°C eltérés szokott lenni. Bár ha jól emlékszem a fent emlitett P3-mas procimnál nem volt ennyi.
Vannak olyan mérőprogik amik többet mutatnak sokkal mint a bios. Én az alaplapomhoz adottat használom ami ugyanannyit mutat mint a bios.
De ha a biosot 39-40 fokot ir ki akkor nem kell aggódnod szerintem. -
guest
veterán
Joltee: köszi a választ, persze leszedtem azt a szar ragacsot és szilikonpasztával bekentem. neked a bios mutat 52 fokot, vagy valami letoltott progi? én a hrdware sensors monitor kisfaszom.valahányat tölötttem le, az mutatta ezt a 71 fokot. a venti meg szépen ül rajta, nem csúszkál vagy ilyesmi.
-
guest
veterán
még langyos és meleg között sincs, bocsi
-
guest
veterán
Hello, megint én volnék. ma egy kicsit jobban megnéztem a dolgot, már ahogy tőlem tellett, szóval a netről letöltött hardware monitor cpu-ra71 fokot ír, megnéztem sisofttal is, az 74 et. ám ha bemegyek a biosba újrindítással (egész művelet mondjuk7mp),akkor a bios rendesen 39/40 fokot ír ki, és nem megy feljebb egy fokkal sem.
kérdésem:
1.mondjuk 10mp alatt hűlhet-e 30 fokot a cpu?
2.a hetvenet úgy mutatja, hogy semmit nem csinálok, ezért vagy 3percig néztem a bios kék képernyőt, felkúszik-e ott is 70re vagy nem. NEm. Szóval normális-e, hogy a bios és a semmit sem csinálok windows között 30 fok a különbség, vagy valamiért a 2 progi rosszul mér és higgyem el a biost? A gép faszán működik, a borda még testhőmérsékletű sincs, a proci tövében mondanám, hogy langyos és meleg között van. Több órát kingpineztem és egyszer sem lépett ki vagy fagyott le soha. Plese help, előre köszi-BAzsi -
guest
veterán
köszi, én is így gondoltam, holnap majd szétszedem. nem húzva is kipróbálom majd,mer márnem emlékszem. még egyszer köszi-Bazsi
-
Hege
tag
Jah! Nézd meg hogy rendesen rajta van-e a borda. Meg előfordulhat,hogy az alaplap rosszul méri a hőmérsékletet.Probald ki a procit masik lapban vagy ebbe a lapba rakj egy másik procit.Az lenne még a kérdésem,hogy ha nincs huzva akkor mekkora a hőmérséklet? Lehet hogy esetedben a hőérzékelő dióda közelebb van a procihoz (esetleg hozzáér) ezért mutat az atlagosnál magasabb értéket.Nekem 1330 helyett 1500-on megy az Athlon XP amit nyugodtan lehet hőerőműnek is nevezni és többőrás teljes terhelés mellett is 55 fok a max.
Udv.:Hege -
guest
veterán
Hello, 850es celeronom van 1G-n,a hardware monitor szerint a cpu 71fokos, az alaplap 28(abitst6), a venti 4500zal forog(fop68). a core voltage +1.76, az aux +1.50. Kicsit aggaszt ez a 71fok, valaki tudna segíteni nekem szegény lamernek, hogy mennyi az, ami még elfogadható? Merthogy különösebben minden oké, nem fagy le meg ilyesmik. előre is köszi: Bazsi
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest