Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gorneck
legenda
Uccsó alkalommal mikor ilyet láttam egy bios mentés elég volt a probléma megoldására...sajna ezt már megtetted szal nincs más ötletem.
[Szerkesztve] -
Siendor
csendes tag
Az én problémám hasonló:
van egy ABIT NF-7 2.0 (nem S) alaplapom, melyben egészen szombatig jól működött egy Athlon XP 2500+ (Barton), mégpedig 200x10MHz-en (több mint 1 éve!)
Szombaton azonban a már fent említett hibaüzit kaptam.
Az alapórajelen (már az alaplapi defaulton (100x11)) tökéletesen megy a rendszer.
Ha kézzel BÁRMIT beállítok, (akár a 11x166-ot ami a proci defaultja) nem megy.
Kézzel beállítva a 100x11-et SEM MEGY!
Próbáltam BIOS resetet (BIOSból és jumperrel), és elemcserét is.
De semmi...
Ilyenkor mit lehet tenni?? -
Flashy
veterán
válasz
FlasH-BacK #9 üzenetére
hu slot1-es procikat már többet ''javítottunk'' kábelkötegelővel. meg kellett keresni hogy melyik irányba billentve működik és odakötegelni vagy odakötni valamihez. és akkor is kontaktos tud lenni, ha megvan a slotlegó minden eleme. de persze általában azok már rég nincsenek meg, más ''szakemberek'' kifelejtették.
-
kamikaze boci
őstag
válasz
FlasH-BacK #9 üzenetére
Nem, tényleg az volta gond, hogy 66-os fsb-re emlékeztem. Még mindig nem hisszem el, hogy ennyire hülye vagyok
-
FlasH-BacK
senior tag
Hi!
Esetleg feszültség állítás? Akkor ez egy slotos proci, ugye?
Nekem is van egy 500-as p3-mam, vagy azzal, vagy ezzel volt egyszer ilyen (vagy lehet, hogy a k6 300assal) De asszem bios reset megoldotta...
Viszont: a p3-mal az volt, hogy csak néha ment, néha meg nem is postolt, seképsehang... kiderült, hogy rosszul érintkezik a proci a slotban. Betettünk távtartónak egy ki pzs darabot a slotba és királyul ment
Szal lehet, hogy neked is csak rosszul érintkezik. -
Flashy
veterán
válasz
kamikaze boci #5 üzenetére
ha 550es és nem celeron, akkor az 5.5-ös szorzó rendben van, csak adnod kell neki valahogy 100-as fsb-t. gondolom azért nem veszi a 8xos szorzót mert lockos.
[Szerkesztve] -
shaft72
tag
válasz
kamikaze boci #3 üzenetére
Nem 100x5,5-ön kéne mennie?
-
kamikaze boci
őstag
-
shaft72
tag
válasz
kamikaze boci #1 üzenetére
CPU Soft Menüs? Speed Error Hold nincs bekapcsolva? Mert akkor szokta ezt csinálni.
-
kamikaze boci
őstag
Tegnap kissé szétdöngettem a ''szerver'' gépet (új házat kapott a drága, amit utóbb flex-szel méretre kellett igazítani, vasreszelék?), és azóta a címben látható hibaüzenetet kapom, ezzel:
Pentium III CPU at 366MHz, pedig:
BX6
PIII550
384 RAM
LEADTEK TNT2 32MB
LIVE!
TEACW552E
LG GCE8523 B
Adaptec AHA-2940+2 HDD
2 hálókártya (az egyik ISA-s)
A BIOS reset, elem csere, beállítás (manuális is) már megvolt. Előbb-utóbb szét fogom döngetni, de azért remélem, hogy valaki, akinek volt már hasonló tapasztalata, segít. Sok benne a cucc, egyedi kialakítású helyeken, nagy macera szétszerelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- RAM topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest