Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shooter333
újonc
Köszi a választ!
Akkor jól sejtettem hogy fordítva szokott lenni. A magoknak kéne melegebbeknek lenniük. Ahogy olvasgattam sokan írtak más programokat de akkor nem figyeltem melyik a jó. Esetleg ha te tudsz valamit ajánlani...
Újrapasztáztam a procit, és javult valamelyest, de azt gondolom ez nem tartósan oldja meg a helyzetet, ezért amint lehetséges beruházok egy jó kis hűtőre.
-
Bensee
tag
válasz
Shooter333 #3348 üzenetére
Szia!
Ez még egész normális érték, de ha zajosnak találod és netalán soknak az értéket, akkor ajánlanám a hűtő cseréjét.
Egyébként nekem is ez volt.
Ezelőtt egy Codegen tápom volt, amivel nem is volt gond, csak hát.. Codegen.
Egy Core 2 Quad Q9450 + GTX 750 Ti-t meghajtott rendesen, csak a videókártya ciripelt, ezért is váltottam.
A mostani egy Thermaltake Hamburg 530W (persze a Sirtec belsős), aztán Én is észrevettem, hogy a processzor hőmérséklete elég jócskán megemelkedett. De ez annak köszönhető, hogy mivel már rendes mindenhol a feszültség és az áramellátás is megfelelő, azért a gép a valódi "Énjét" mutathatja.
Ez persze teljesen normális.Mellesleg általában a magok szoktak nagyobb hőmérsékleten lenni, mint maga a CPU.
Próbálj ki egy másik programot, az a biztos, aztán jelezz. -
Shooter333
újonc
Helló!
Nekem egy amd x4 740x procim van 3200 Mhz-en 65 fokos ha játszom és a ventilátor eléggé zajosan dolgozik, ez normális érték?
Amúgy az AIDA-val 10 perc teszt után is csak 62 re melegedett.
Korábban egy Codegen táppal és egy GTX 470-el nem melegedett ennyire, Most egy új táp van egy chieftec 500W-os és egy GTX 750Ti kari ezzel már jobban melegszik.
A másik kérdésem az hogy Az Aida azt mutatja hogy a magok alacsonyabb hőmérsékleten vannak egyenként mint a CPU ez normális?
Kösz előre is a választ!
-
Bensee
tag
Igen, létezik.
A Tcase, a processzor felületén (az a felület, ahol érintkezik a hűtővel) mért maximális megengedett hőmérsékletet mutatja, ami még nincs befolyással az élettartamra és a működésre.
Általában a magok magasabb hőfokon szoktak pörögni, mint a felület, de ez normális.
Egyébként igen, a Tcase az a CPU-ra vonatkozik.
Szóval, mint előbb is írtam, a Tcase magyarul a CPU maximális megengedett hőmérsékletét mutatja. -
Bensee
tag
Ha a zsír még nem égett rá és még viszonylag kenhető, akkor maradhat, nem szükséges átkenni.
De, ha már rászáradt és nem nagyon kenhető, akkor érdemes letörölgetni, aztán újrazsírozni.
Egyébként szerintem egy picit sok az a 60 ° C egy 2,3 GHz-en pörgő 6300-nak.
Szerintem nyomogasd rá egy picit!
Lehetséges, hogy nem elég erős a kontakt a két felület között. -
enoid
újonc
Sziasztok.
Segitséget szeretnék kérni mégpedig abban, hogy van egy 6300 proci (1800mhz es) hogy a hütőjét jól tettem-e fel mert felhuztam 2.3 ra és elvileg azt olvastam a gyári hűtővel sem melegszik. ez meg csori 60 fokon muzsikál most. És ilyen hülye pöckös megoldást még nem pipáltam! bepatintom-csavarok rajta egyett, hogy az az excenter a hütőnek feszül azt ámmen. Csak, hogy látom azt a Cooler Master Hyper TX2 és ott nagyon nincs minek nekifeszitgetni azt az excenteres fityfenét.....
Lehet nem jól tettem fel?
Másik. A zsir nagyon fontos? Mármint érdemes átkennem vagy jó az ami volt most rajta?
Köszi.
Eno
-
Sage83
aktív tag
Hello!!
Alap järaton a procim (i5 4670k) 30-32 C ,es Aida 64 Extreme 100%-os cpu stress alatt meg max 55 fok volt!!Jätek közben 43-47 fok!
Ezek az ertekek renben vannak??
A cpu cooler-em meg egy Mugen 4!!
Välaszokat elöre is köszönöm!
Üdv
Sage83 -
Bensee
tag
Sziasztok!
A mai napon vettem egy Cooler Master Hyper 212 Plus-t.
A procin (Core 2 Quad Q9450) gyári hűtő volt, ami hangos volt és eléggé melegedett.
DE, a problémám az lenne, hogy egyik program ezt mutatja, a másik azt...A CoreTemp és a HWMonitor azt mutatja, hogy:
Viszont a Speed Fan és az AIDA64 program ezt mutatja:
Most melyiknek higgyek?
A procit rendesen lepasztáztam, minden a helyén van, de nekem akkor is furcsa ez az egész.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
lászlonagy
újonc
sziasztok
vettem egy E7300-at,és idegesít amit csinál.
22c a kupak 44 a mag,ami elég nagy külömbség.
feladta volna a kupak alatti paszta?
ja....és terheletlenül.érdemes nekifognom levenni a kupakot?
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok! Ma sikerült hozzájutnom egy intel q6600-as processzorhoz. Mennyire szabad max felmelegednie? Húzás nélkül alapjáraton kb 45-50 fokos ha mag egy kicsit megterhelem akkor már 70 fokig simán elmegy, játék telepítés közben 75 fokig felment 60-70%-os használat mellett.
-
penzes21
újonc
Jó napot! Üdvözlök mindenkit. Szükségem lenne véleményekre, mert már teljesen tanácstalan vagyok.
Szóval a történet ott kezdődik, hogy építettem egy gépet muteréknek amihez szinte minden adott volt ( persze használt alkatrészekből). Kivéve a processzort. Így hát vásároltam 1et netről gondoltam a procik nem mennek ki könnyen nem lehet nagy baj velük... Persze. Megjött beszereltem és hát az fogadott, a hőmérséklet, hidegen indítva 40-43 fokról indulva tornázott 70-80-100-120 fokig aztán leáll az egész masina. Nos ez az alap sztori. A szóban forgó PC-ről annyit kell tudni, hogy voltszerencsém 2lapban is próbálni: egy AM2+-os MSI K9A2VM V2-ben és egy sima AM2-es Gigabyte GA-M56S-S3-ban. A többi: 2x2GB Kingmax DDR2 RAM; 500GB Samsung Winyó és egy LCPower 420as táp (ezt is cseréltem egy Codegenre, de nem változott); ja és egy GeForce GT220 1GB-os videókártya.
Már hőmérséklet figyelő progit is elégvolt találni, mert aida64 nem mutatta ennek a CPU-nak a hőjét, se a speedfan. még párat megnéztem de nem sorolom őket fel, végül is a cpuid hw monitor mutatta az "utat".
Huhh még nem is írtam milyen prociról van szó. Tehát Ez egy AMD Athlon x2 6000+ alap órajelen, egy Asus hűtővel aminek 2 hőcsöve van és egy 8 cm-es ventilátora, de csak 3 pin-es a csatija. 1450-60 rpm-el forog.
melegedéskor a hűtő is betyárul melegszik, és mivel sokat szereltem mindig cseréltem a pasztát is (szilikonost). Tudtok-e javasolni valamilyen megoldást vagy kuka?Előre is köszönöm a válaszokat/véleményeket.
-
A laptopomban AMD A4 3305M proci van, ami szerintem elég magas hőfokon megy. Böngészés közben 60 fok körül, de ilyenkor gyakorlatilag meg se moccan a venti, játéknál, vagy processzor igényes programoknál meg 80 fok körül van. 2 éves elmúlt a gép. Az év nagy részében a táskában van, szerintem nem nagyon lehet koszos. Pl merevlemeznél is teljesen tiszta volt, most cseréltem ssd.re.
-
Killer man
tag
Hali! A Cpu 0 package mit jelent? Az lenne a kupakhő? Nem túl sok ez, illetve miért ilyen nagy a különbség a magok és ez közt? Esetleg újrapasztázzam? (Egy borsónyit szoktam középre, eddig nem volt gond...)
-
Razi
tag
válasz
bododani #3331 üzenetére
Válaszolok a kérdésedre
Tökéletesen megfelel nekem a windows 7 sp1 nélkül, valamint az addigi frissítéseket feltéve semmi gondom nincs, egyszerüen csak az a fajta ember vagyok aki nem szereti ha valami nem kerek, érted. Nem vágom milyen összefoglaló frissítéseket tartalmaz a servicepack 1 és pontosan mi okozhatja a problémát, de azért kíváncsi vagyok. Persze kínlódni nem fogok vele mert ennyi tesztelés meg tuningbeállítás után már használni is szeretném a gépet
Azonban mindenképp meg akartam ezt osztani az itteniekkel mert olvastam pár hsz-t a haswelles topikokban és szerintem irreálisan magas a hőmérséklet 100% load-ban egynéhány emberkénél relatíve alacsony feszültség mellett. PL: 1.23-1.25 Volton olvastam 85-88 fokokat Prime95 tesztben, úgy hogy egész f@sza hűtő dolgozott alatta. Ha valaki csak a procit meg alaplapot vesz és a HDD/SSD-jén már fent van a jólbevált lefrissített tuti windows, valszeg meg sem fordul a fejében hogy ezért is ilyen meleg. Lehet hogy csak haswellnél jön ki, lehet a Hyper Threading, vagy AVX, fogalmam sincs milyen beállítást eszközöl az SP1 ami így hat ezekre a procikra. Ennyi
-
bododani
senior tag
Sajnos nemtudok segíteni hogy ez miért lehet, de 2 kérdésem van. Miért kell neked frissítened SP1-re, miért nem jó a sima win7, ha tudtommal semmivel nem tud többet? Én a helyedbe nem frissítenék SP1-re és nem lesz több a hőfok és a probléma megvan oldva. Vagy pedig Win8-at feltelepíted, és egy Start8-at mellé ha kell a start gomb.
-
Razi
tag
Még annyit hogy idle állapotban nem sokat változik a hőmérséklet 35 volt Sp1 előtt manuálban utána meg 38-max 40 a legmelegebb mag, Adaptive feszültségen 24-25 de ez evidens mert leszabályozza a frequenciát és a feszültséget.
-
Razi
tag
Sziasztok!
Egy érdekes dologra lettem figyelmes és kíváncsi vagyok más is tapasztalt-e ilyet.
Gépem: Asus Maximus VII Ranger
4770k @ 4.4 Ghz 1.3V vcore; 4.2Ghz Ring bus 1.25V
16Gb Kingston HyperX Beast XMP 2400Mhz
Gigabyte GTX780 Windforce 3 rev2.0 OCA tapasztalat: Mikor megvettem a gépet az első dolgom az volt hogy kiteszteljem hol a "határ" az az órajel amin a hőmérséklet/teljesítmény optimális, ez szerintem mindenkinél így van aki tuning gépet rak össze, és nálam 4.4Ghz-es órajel vált be 1.3V-on mert a max hőmérséklet Prime95 alatt max 78-80C 10-12 óra után és atomstabil. Na most én ezt egy tiszta alap windows 7 Ultimate-el teszteltem, le nem volt rajta semmi. Több programmal is teszteltem, olyanoknál is amik használnak AVX-et pl: X264 LinX stb... Ez eddig szép és jó, mikor úgy éreztem ez így nekem kóser felraktam minden drivert, programot stb... amit használni szoktam, és gondoltam mégegyszer ránézek a stabilitásra és a hőmérsékletre utoljára mielőtt végleg ígyhagyom a cumót. Most jön a lényeg: 88C-fokról indult a teszt hőmérséklet és 92-ig ment fel WTF?!
Először arra gondoltam hogy valami driver, vagy az SSD vezérlőprogramjában a Rapid tech bekavar valamit, de aztán 3-4 nap után mikor többször újra raktam a Windows-t rájöttem hogy a frissítések valamelyike tesz oda a rendszernek. Hozzáteszem nem csak a hőmérséklet emelkedett meg jócskán hanem instabillá is vált a rendszer. Szóval miután rájöttem hogy valamelyik win frissítés az ami szétk@rja a stuffot elkezdtem forumokat olvasni hogy volt-e valakinek hasonló tapasztalata, és volt sok embernél de hasonló jelenség, de végülis választ nem kaptam, csak annyit hogy egyenként rakjam fel őket és szűrjem ki hol a geb@sz. és megtaláltam. Windows 7 SP1. Ha felrakom a servicepackot a hőmérséklet 12-13C fokkal nő összességében 100% load alatt tesztprogramoknál (mindengyiknél) és instabillá is válhat a rendszer, legutóbb nem teszteltem ki hogy meddig bírja kékhalál nélkül tehát a 4.4Ghz-nél mert megvagyok róla győződve hogy stabil, és előre leírnám hogy nem adaptive módban futtatom a programokat hanem manuál feszültségbe C-state és speedstep nélkül ahogy kell, valamint Corsair H110-es hűtés dolgozik a proci alatt.
Néztem külföldi fórumokat meg teszteket a Haswell i7-esekről és max 75 Fokos volt nekik 4.5Ghz-en 1.25V feszültség mellett, de ezt tudjuk be annak hogy az enyém kevésbé tuning barát és ezért igényli a plusz feszt ami 5 század voltot jelent, így nem 75 hanem 78 max 80. Ez így korrekt, szintetikus teszt alatt (Prime95) pedig nem rossz. Nos ezek után után a kérdésem csupán annyi hogy volt-e hasonló tapasztalatotok, van-e ötletetek hogy mi lehet ez? Illetve ha valakinek van módja lehetősége kipróbálni azt kérem ossza meg ő is a tapasztalatait. Nem kérem senkitől hogy rakja újra a windowst vagy ilyesmi, de aki épp reinstall előtt áll vagy nincs fent minden frissítés nézze meg. Én leszedtem az SP1-es frissítést és 100% load-ba 12 fokot esett vissza a max hőmérséklet. A válaszokat előre is köszi. -
gyendre2
tag
-
bododani
senior tag
válasz
gyendre2 #3326 üzenetére
A gyári hűtés csak ennyit tud, arra van hogy pont lehűtse a procit. Szerintem a Max 71-2 hőfok amit neked ír az még elfogadható. amit sokallok az a min. 46-7 fok, erre lesz jó majd a másik hűtés, hogy a min. hőfok és az alap hőfoka a procinak megfelelő legyen, kb. 30-35 fok között. Nekem már egy jóideje 45 fokos az alap hőfoka a procinak, gyári hűtéssel, és ezidáig semmi baja nem volt, és ez egy régi intel proci. (E2160)
-
gyendre2
tag
Sziasztok ! Nos nekem egy olyan kérdésem lenne , hogy mit ajánlotok. Nagyon magas a hőmérséklete szerintem a procimnak.
A gépem most röhögve elviszi a BF3-at ultrán - 80-100 fpsel.
A processzor pedig maximumra van állítva, vagy hogy is mondjamSzóval a legtöbbet hozza ki magából.
Az használna ha "lebutítanám" szóval nem kellne neki ennyit kihozni magából , League Of Legends is ilyen 400FPSeken fut... Elég nekem 60 csak ne olvadjon bele a házba
Viszont pl LOLba csak max 45-50 fokig megy.Alap, hozzá adott venti van rajta, 2 hete lett pasztázva. Majd veszek rá kövi hónapba egy jobb hűtőt , de addig is kell valami hogy probléma nélkül azért játszani tudjak. Ötletek ?
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.Van egy 3 éves core i5 2500K procim.Eredeti órajelen működik,eredeti hűtőventilátorral.Pár napja észrevettem,hogy nagyon hangos a venti.Ránéztem az Aida 64 progival az érzékelőre és azt láttam,hogy 58-59 fokos a proci alapjáraton,nem játék közben és nagyon magas a kihasználtága a magoknak. 1mag 63%,2 mag 70%,3 mag : 87%,4 mag : 80%.A szobában 27,1 fok van,de 35 fok körül mozgott általában a proci hőmérséklete ilyen szobahőmérsékleten.Arra gondolok,hogy valami pörgeti a procit,mert amikor bekapcsolom a gépet egy ideig rendben vannak a hőfokok vagy lehet,hogy be fog szarni?Mennyire elfogadható ez a hőmérséklet és mi az ami kritikus?Előre is köszi
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Vettem egy lenovo T410 es laptopot, i5-520m proci van benn !
mennyi ennek a max hőfoka ami még normális ?
mert alapból 45-50 körül van, de full hd konvertálásnál, illetve everest stability tesztnél 100 % on,
felmegy 80 fok ig is ..... tovább nem mertem probálni ! -
Potzee
addikt
Üdv Urak!
Lecseréltem az E8200-es procimat egy Intel® Xeon L5420 (12M Cache, 2.50 GHz) procira (max.50W TDP) Szépen befaragtam a socket-ba, frankón felismerte a lapom (ASUS P5G41C-M) a CPU-t, de BIOS frissítést kért. Feltettem a 140-es ventit a Macho-ra mert bekapcsolás után 60-70 C fokon ment a vas... Aztán frissítettem a BIOS-t annak rendje és módja szerint.
A hőmérsékleti értékek viszont nagyon zavarosak...
A CoreTemp és a RealTemp IDLE állapotban 51-55 C közötti értékeket mutat.
A SpeedFan 31 C fokot (a magok 22-24) és a BIOS szintén 31-32 C fokot mutat, AIDA64 szintén 31-34 C fokot mér...
Nos, akkor melyik az igaz???Én mindig a BIOS-nak hiszek és most is annak szeretnék hinni, mert akkor levehetném a ventit a Macho-ról és menne minden tovább full passzívban...de vajon a BIOS frissítés után melyik a valós hőmérsékleti érték?
Köszönöm mindenkinek a segítséget, javaslatokat!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
NandorHUN #3318 üzenetére
Sok mindentől függhet. Alaplapi tápellátástól (fázisszám), hűtés hatékonysága, processzor potenciálja. Nekem 1.325-ön vitte egy AsRock Pro4-ben a 4.5Ghz-et. Ez egy Thermalright Silver Arrow Extreme hűtővel volt támogatva. Beton stabil volt. Azt mondod próbáltad alacsonyabb feszen is?
-
NandorHUN
addikt
válasz
Gyufaaa #3315 üzenetére
Már majdnem egy éve, hogy beállítottam, ha jól emlékszem akkor netről néztem le egy olyan értéket, ami még nem veszélyes meg forumokon. Utána terhelés alatt néztem a hőmérsékleteket és addig csökkentettem amíg a gép még engedte (ha már kék halált dobott a gép akkor emeltem egy kicsit).
Mennyi lenne a normális szerintetek? -
kruger0903
újonc
válasz
kruger0903 #3316 üzenetére
Ugyanez a dgen.exe volt a problémám
-
-
NandorHUN
addikt
Srácok, egy olyan kérdésem lehet, hogy mennyi az a hőmérséklet, ami még normális vagy nem károsítja a CPU-t? Konvertálásnál i7-2600km tuningolva 4,5 Ghz-en 80 fölé is felmászik ha 8 magon számol...
(Nem gyári léghűtővel). -
angelside77
tag
Sorry, megint nem tudok már szerkeszteni.
"dgen.exe" gondom van.
-
angelside77
tag
Bocs, már nem tudok szerkeszteni.
Az AIDA szerint alapjáraton is mind a 4 mag 100%-on megy, ez mitől lehet?
-
angelside77
tag
Sziasztok!
Intel i5 2400 procim van, hozzá gyári hűtő.
A biosban 50 fokra van állítva, hogy addig kevésbé pörgesse a hűtőt, utána kezdi el jobban tekerni. Eddig, még a nagy melegekben (múlt hét) sem kezdte el pörgetni (50 alatti proci hőmérséklet), most meg sokkal hűvösebb van, és valamiért folyamatosan pörög a hűtő (meg lehet süketülni
), az AIDA szerint alapjáraton is 65-68 fokosak a proci magok. Nincs semmi extra terhelés. Mitől lehet ez?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
carpediem007 #3306 üzenetére
Ott az a bizonyos AUX. Azzal ne foglalkozz. A többi terhelés alatt helyén valónak tűnik.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
carpediem007 #3304 üzenetére
Igen. AIDA néha mutatja csak ezt az értéket. Egy AUX megnevezéssel. Ne foglalkozz vele.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
carpediem007 #3302 üzenetére
AIDA ahogy látom a CPU-ra normál hőfokot ír. Nem nagyon tudom értelmezni amit ez a HWInfo kiír. Nézd meg az AIDA mire ír ekkora hőmérsékletet. Anno az AUX-ra írt ilyen magas hőmérsékletet, amivel nem kell foglalkozni. Azért kukkants bele oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest