Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Razi

tag

válasz bododani #3331 üzenetére

Válaszolok a kérdésedre :D Tökéletesen megfelel nekem a windows 7 sp1 nélkül, valamint az addigi frissítéseket feltéve semmi gondom nincs, egyszerüen csak az a fajta ember vagyok aki nem szereti ha valami nem kerek, érted. Nem vágom milyen összefoglaló frissítéseket tartalmaz a servicepack 1 és pontosan mi okozhatja a problémát, de azért kíváncsi vagyok. Persze kínlódni nem fogok vele mert ennyi tesztelés meg tuningbeállítás után már használni is szeretném a gépet :D Azonban mindenképp meg akartam ezt osztani az itteniekkel mert olvastam pár hsz-t a haswelles topikokban és szerintem irreálisan magas a hőmérséklet 100% load-ban egynéhány emberkénél relatíve alacsony feszültség mellett. PL: 1.23-1.25 Volton olvastam 85-88 fokokat Prime95 tesztben, úgy hogy egész f@sza hűtő dolgozott alatta. Ha valaki csak a procit meg alaplapot vesz és a HDD/SSD-jén már fent van a jólbevált lefrissített tuti windows, valszeg meg sem fordul a fejében hogy ezért is ilyen meleg. Lehet hogy csak haswellnél jön ki, lehet a Hyper Threading, vagy AVX, fogalmam sincs milyen beállítást eszközöl az SP1 ami így hat ezekre a procikra. Ennyi :))

• Razi

tag

Még annyit hogy idle állapotban nem sokat változik a hőmérséklet 35 volt Sp1 előtt manuálban utána meg 38-max 40 a legmelegebb mag, Adaptive feszültségen 24-25 de ez evidens mert leszabályozza a frequenciát és a feszültséget.

• Razi

tag

Sziasztok!

Egy érdekes dologra lettem figyelmes és kíváncsi vagyok más is tapasztalt-e ilyet.

Gépem: Asus Maximus VII Ranger
    4770k @ 4.4 Ghz 1.3V vcore; 4.2Ghz Ring bus 1.25V
    16Gb Kingston HyperX Beast XMP 2400Mhz
    Gigabyte GTX780 Windforce 3 rev2.0 OC

A tapasztalat: Mikor megvettem a gépet az első dolgom az volt hogy kiteszteljem hol a "határ" az az órajel amin a hőmérséklet/teljesítmény optimális, ez szerintem mindenkinél így van aki tuning gépet rak össze, és nálam 4.4Ghz-es órajel vált be 1.3V-on mert a max hőmérséklet Prime95 alatt max 78-80C 10-12 óra után és atomstabil. Na most én ezt egy tiszta alap windows 7 Ultimate-el teszteltem, le nem volt rajta semmi. Több programmal is teszteltem, olyanoknál is amik használnak AVX-et pl: X264 LinX stb... Ez eddig szép és jó, mikor úgy éreztem ez így nekem kóser felraktam minden drivert, programot stb... amit használni szoktam, és gondoltam mégegyszer ránézek a stabilitásra és a hőmérsékletre utoljára mielőtt végleg ígyhagyom a cumót. Most jön a lényeg: 88C-fokról indult a teszt hőmérséklet és 92-ig ment fel WTF?!
    Először arra gondoltam hogy valami driver, vagy az SSD vezérlőprogramjában a Rapid tech bekavar valamit, de aztán 3-4 nap után mikor többször újra raktam a Windows-t rájöttem hogy a frissítések valamelyike tesz oda a rendszernek. Hozzáteszem nem csak a hőmérséklet emelkedett meg jócskán hanem instabillá is vált a rendszer. Szóval miután rájöttem hogy valamelyik win frissítés az ami szétk@rja a stuffot elkezdtem forumokat olvasni hogy volt-e valakinek hasonló tapasztalata, és volt sok embernél de hasonló jelenség, de végülis választ nem kaptam, csak annyit hogy egyenként rakjam fel őket és szűrjem ki hol a geb@sz. és megtaláltam. Windows 7 SP1. Ha felrakom a servicepackot a hőmérséklet 12-13C fokkal nő összességében 100% load alatt tesztprogramoknál (mindengyiknél) és instabillá is válhat a rendszer, legutóbb nem teszteltem ki hogy meddig bírja kékhalál nélkül tehát a 4.4Ghz-nél mert megvagyok róla győződve hogy stabil, és előre leírnám hogy nem adaptive módban futtatom a programokat hanem manuál feszültségbe C-state és speedstep nélkül ahogy kell, valamint Corsair H110-es hűtés dolgozik a proci alatt.
    Néztem külföldi fórumokat meg teszteket a Haswell i7-esekről és max 75 Fokos volt nekik 4.5Ghz-en 1.25V feszültség mellett, de ezt tudjuk be annak hogy az enyém kevésbé tuning barát és ezért igényli a plusz feszt ami 5 század voltot jelent, így nem 75 hanem 78 max 80. Ez így korrekt, szintetikus teszt alatt (Prime95) pedig nem rossz. Nos ezek után után a kérdésem csupán annyi hogy volt-e hasonló tapasztalatotok, van-e ötletetek hogy mi lehet ez? Illetve ha valakinek van módja lehetősége kipróbálni azt kérem ossza meg ő is a tapasztalatait. Nem kérem senkitől hogy rakja újra a windowst vagy ilyesmi, de aki épp reinstall előtt áll vagy nincs fent minden frissítés nézze meg. Én leszedtem az SP1-es frissítést és 100% load-ba 12 fokot esett vissza a max hőmérséklet. A válaszokat előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák