Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
Persze.Vannak itt trükkök rendesen,melyik lap mit hogy csal,de ki lettek már ezek tárgyalva sokszor,meg tudjuk is ezeket a dolgokat.Nem kezdő topikba vagyunk,én nem is azért írtam hogy ez a lap egy csúcs,de sok giga után most ez nagyon teccik hogy szinte nincs is dropp,meg hogy nincsenek azok a feszlépcsők,és minden kis finom állításra változnak a dolgok ténylegesen.4ghz-t biztos nem fogok tudni nyomni 1.072v-on,ud3r-be sikerült.Legalább is cpuz szerint.
Na lipi te is el lettél nevezve.
-
bzs73
őstag
Hát azért gigába érdekes volt,hogy a biosba volt olyan hogy 2-3 fokozatot is állítottam a cpu volt-nak,és a cpuz még mindíg ugyanazt mutatta.
PL:ha ud3r-be 3.6ghz-nél adtam a biosba 1.0375v-t az a cpuz-be már 1.008v volt,de lazán ugyanezt mutatta a cpuz ha a biosba 1.03125-t adtam,de volt olyan hogy még 1.025 bios fesznél is ugyanazt mutatta a cpuz.Ez csak 1 példa volt,de ezzel a rutinos gigások tisztába is vannak.Na most asus-nál állítok a biosba,és cpuz ugyanúgy változik mindíg.Van külömbség azért.Ezt most nem azért mondtam hogy asus vagy giga,mert nekem teljesen mindeggy.Én nem vagyok eggyik párti se.Mindkét márkát szeretem,és mindkettőnek megvannak a hibái,meg a jó tulajdonságai,de az biztos hogy giga cpu feszbe többet csal.Na jól van,megvan nekem is a véleményem,és tapasztalatom,meg tudom hogy te se ma kezted,de ezen nem is fogunk összeveszni.
Amugy köszi,és üdv. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #8314 üzenetére
Hát asustól szép szerintem is.Nem is gondoltam volna hogy így megy ez a kis matx lap.
Droppot nézted?Ami a turbov mutat az a bios érték.Szinte nincs dropp,de van hogy a bios fesz felé megy a cpuz.Megnézem már majd hogy llc nélkül mennyit droppol.Még nem is néztem llc nélkül.
A végén el se adom ezt a lapot.Pedig már az apróba van. -
bzs73
őstag
Na itt egy 9x445 is.Itt inkább a lapfeszek az érdekesek.Egy asus matx lapnál,4 ghz-nél az nb,sb,vtt fesz.Hát az ami az ud3r-be volt nem lessz meg,mert itt eldobál 1.088v-on,ott meg még egy 1.072v-t is nyomtam,de jó ez,főleg ilyen lapfeszekkel,meg mint tudjuk az asus nem csal,a giga meg igen.Azért még próbálkozok,mert smallfft lemegy 1.088v-on,de blend sehogy nem akar már.
-
bzs73
őstag
8x450 blend
Hogy legyen egy ilyen asus-tól is. -
bzs73
őstag
Na mi folyik itt
-
bzs73
őstag
Mi megy itt.Mindíg az üzlet,meg a csere-bere.
-
bzs73
őstag
De viccesek vagytok.
Eladásra akkor kerül ha elmegy a proci is.
Nem birok tényleg magammal. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #8231 üzenetére
Persze.UD3R-be 4ghz lazán blend stabil volt 1.088v-al,de nyomtam egy 1.072v-ot is,de azt már nem mondanám blend stabilnak.Na de ezt nem is azért csináltam.Ez csak egy matx lap,no meg asus.Na ahoz képest jó lap,persze nem ud3r-hez kell hasonlítani tuningba.Egyelőre 1.088v-on nem akar blend stabil lenni,de a ref-ek itt nem egyszerűek.Majd meglessz,ha meg nem akkor nem.Nem izgat most az alulfeszelés.
-
bzs73
őstag
Na egy teszt az új lappal.Nagyon brutál,és ez nem csal mint a giga.
8x500 prime
A TurboV Evo a bios feszeket mutatja,és lehet számolni mennyi a dropp,a cpuz feszhez képest.Amugy ez nem kitesztelt eredmény,tehát így belőttem,de még nem tudom mennyi nb ill sb fesz kell ennek a lapnak,de ez egy matx laptól elég szép,ha a lapfeszeket nézzük.A turbov meg mint mondtam a biosba állítja a feszeket,nem úgy mint az et. -
bzs73
őstag
Á nem hiszem.Most én is úgy vagyok mint akoska.Kicsit elegem lett a tesztelésből.Egy jó kis kényelmes lapot akartam ami meglett.Nem tuningbajnok lap biztos,de most 1-2 hónapig élvezni szeretném a gépet.Csak jáccok,filmezek,zenét halgatok,no meg ph-zok természetesen.Persze ha wolfiba megjelenne egy kihívó,aki felveszi a versenyt a procimmal,akkor más lenne.
Az feldobna egy kicsit.Az előző procimmal is az volt a jó hogy nagyon ment,de ott volt sz.j,és zsubi is az 1.15vides procikkal,és volt egy kis versenyszellem azért,még ha nem is verseny volt,de csak húztuk egymást,mert én is észnélkül cserélgettem a lapokat,meg a ramokat,hogy kicsit még jobbat nyomjak.Ezt a mostani procim tényleg nem akarom fényezni,de folyamatosan nézem a külföldi fórumokat is,és 1-2 db e8600-ot látok ami ezt tudja,vagy kicsit többet.Elég volt erre az évre a tesztből.Most összeszámoltam és volt 12db wolfi nálam,és 1db q9550.Lap meg kb ugyanannyi,hanem több.
Elég volt.Talán majd januárba ha lessz még minusz,elkezdem megint a hülyeséget,de ahogy mondják nem sok minusz lessz.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #8180 üzenetére
Hát azért csak egy matx lap,és nem max fsb-re való.Ez tény hogy tesztekre a giga jobb.Többet bír,meg többet csal.Én végül is jól megvoltam a gigával,meg tényleg az a legjobb tesztre,főleg az ud3 széria,de ez egy nagyon finom,kényelmes lap,de azért bírja ez is szépen a tuningot.
Veled mi van?Milyen cuccal vagy most? -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #8178 üzenetére
Hát ez a turbóV nagyon jó.Képzeld el hogy biosba állít win alól,nem úgy mint az et.Et-nél ugye belőttem valamit ,de újraindításnál ha bementem a biosba az eredeti bios fogadott,de itt nem.Csak lestem.Belőttem a 3.6ghz-t win alatt,úgy hogy bios alapon volt.Mondom okés,itt is megy a 3.6ghz 1.008-körül,megyek a biosba és belövöm ott a pontos feszeket,és az a beállítás fogadott amit a win alatt belőttem.Csak lestem.Szóval ez egy jó újítás az asus-tól,no meg még amit használok azok az oc profilok,ami eddig max 2 volt asusba,de most már azt is 8-at birok elmenteni.Dropp az egyenlő a nullával,ha llc on.Szinte ugyanaz mint amit biosba adok cpuz-be is,de ez M2F-be is kevés volt.Egyelőre refeket nézem majd meg,mert azok nem egyszerűek.Laphőmérséklet 23 fok,úgy hogy tesztelgetek,de az nb és sb is megfelelő nagyon.40 fok körül vannak.Hát azon kívül hogy kevesebb csatlakozó van rajta,semmi más hátránya nincs ennek a matx-nek.Sok újítás van M2F-hez képest,és teccik nagyon.teszt
Persze mint mondtam nemvalószínű hogy max fsb-be csúcsra tör,de nekem nem is kell.550fsb-t néztem vele lazán bírta.Annál több meg nem kell nekem,de nemhiszem hogy ez lenne a vége.A corsair Dominator ramok az ud3r-be 1080mhz-n 8 perf level alatt else indultak,ebbe meg 6-on megy,és végre lehet finoman feszelni.Megvannak a köztes feszek,stb.Biztos lessz majd rossz véleményem is a lapról,de eddig nincs. -
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Hát megint nem volt gépem jó pár napig.
Ez azért van mert teljesen leálltam a cserélgetéssel.
Most változott a lap és ram.Hogy minek nem tudom,de most örülök megint pár napig az új cuccoknak.Főleg ennek a maximus II gene lapnak.Nagyon jól megy,ahoz képest hogy matx.
kimi02 meg a volt ud3r lapomat nyüstöli.Remélem örül ő is,bár megszenvedtük a cserét mindketten. -
-
bzs73
őstag
válasz
blazsey2 #7704 üzenetére
Szép.Egyre jobb.
Az 1.175 vid nagyon ideális.Gigába tuti 1.152v-on lennél már,de még az 1.136v-ot is megkockáztatom neked.Tudom mert sok asus volt nekem is,és alulfeszelésbe közelse ment úgy mint a giga.Tehát jól mentek az asus-ok is,nem azért mondom,csak giga kevesebb feszt kér,meg többet csal. -
bzs73
őstag
Na jóccakkát.Vagyok én is.
-
bzs73
őstag
Na látod még enni is elfelejtessz.
Azért ebbe a topikba nem sok olyat olvasni hogy küldj már egy tuti beállítást.Előfordul néha,de ilyenektől mentes még ez a topik,mert akik ide járnak tudják hogy nincs ilyen beállítás.Tehát valamilyen szinten értik a lényegét a tuningnak.A killódás meg mindenkinél meg van,ez ezzel jár.Megy a prime 1 órája és eldob,és kezdődik előröl az egész.Ez ilyen sajna,de a végén csak megéri,és ezt mi tudjuk pontosan.Nekünk ez öröm,másnak meg hülyeség.Ez van.Mindenki killódik valamivel,és utána örül ha összejön amit szeretett volna. -
bzs73
őstag
Persze hogy megérte.
Holnap ha minden igaz itt az msi 5770 nekem is,és tesztelek én is tovább,bár most már jó volna kicsit élvezni is a gépet,mert áll csak cserélgetek meg tesztelek.Lehet kicsit leállok,és majd ha megjön a hideg,akkor tesztelek tovább,addig meg jáccok,meg élvezkedek már kicsit.Rám férne.Csak hát kibirom-e.Vagy 2 nap után automatikusan indítom a prime-t.
és az aprót lesem.
-
bzs73
őstag
Hát akkor jól bevásároltál vele.Nem megy 1.12v-on se 4ghz-t.Szerintem átverés áldozata lettél te is.Én is jártam már így sokszor.Nem ment úgy ahogy szerettem volna,de bele kell törődni.
Én is azért cserélgetek állandóan,hogy hátha jobban megindul,de nem akar.
Sírd ki magad nyugodtan,jót tesz. -
bzs73
őstag
Jó reggelt.
Lipinek új sor rendel. -
bzs73
őstag
Milyen élet lett itt éccaka.
Nappal persze senki nem járt erre. -
bzs73
őstag
mindenkinek.
De ha nem bírjuk abbahagyni,akkor ez függőség,vagy is betegség.
Ki bírja ezt anyagilag,meg idegileg. -
bzs73
őstag
Na jól van én már nem mondok semmit.
Ha nem tudom abbahagyni orvoshoz megyek. -
bzs73
őstag
Na akoska milyen vga-n vagyok
vga
Mindjárt ráküldöm a 3DMark06-t.
Sajna ma felkellett adni mindenképp a gtx260-t,az 5770 meg szerdán jön meg csak.Ezt találtam ismerősnél,hogy legalább netezni tudjak.
De jelentem ennek a vga-nak semmi hangja nincs. -
bzs73
őstag
Köszi mindenkinek.Öregszem.
7537) kulerr:Ahogy nézem nem sok hiányzik neked se,és megöregszel te is.
-
bzs73
őstag
Most nézem akoska nem is volt ma.Gonba van megint,mit vegyen.
Őstag lettem
-
bzs73
őstag
Aj.most mért kattantál rá arra az asusra.Nem fog úgy menni mint a ep45-extreme.
De hát majd tanulsz te is.Nekem is volt olyan lapom.Közelébe sincs a gigának tuningba.Amugy jó lap,de mivel te is tuning betyár vagy,meg fogod bánni.
Ha nem tetszik az extreme akkor vagy ep45ds4,vagy ud3 széria. -
bzs73
őstag
Hát ez függ attól is hogy mekkora felbontásba játszol.Ha 1680 alatt vagy oda elég az a vga bőven,és az 512mb ram is,és úgylátszik hogy a 3.6ghz is.Itt akkor változna a helyzet,ha 1600 felett nyomnád.Ott már csökkenne az fps rendesen,és több kraft kéne.A procit is jobban kéne hajtani,meg a vga-t is,meg ott már az 512 ram is visszafogna.Ezért is írtam a blogom-ba is,hogy fel kell mérni,milyen tuningra van szükség.Ha az fps megáll játékokba,teljesen felesleges hajtani plusszba a cpu-t.
-
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #7501 üzenetére
na most jártam ott a topikba.Írtam véleményt és kész.Engem nem bírnak befolyásolni,mert van tapasztalat mindennel.Nekem 4.5ghz-en többet hoz játékokba a vga,mint a volt q9550 4ghz-en.Ennyi,de ott le is írtam.Persze aki konvertál, tömörít rendszeresen annak eggyértelmű a quad,de hadjuk is a témát.Nem akarok off-olni.
-
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #7497 üzenetére
Okos enged.
De azért benézek.és nyomok nekik egy e8400 eredményt,hogy ezzel ki birnám-e hajtani a vga-t.
-
bzs73
őstag
8x450@1.008v-2h blend-24/7-re.
ET képen látszanak a feszek.vtt,mch,minden alapon,vagy is 1.1v-on. -
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #7481 üzenetére
Igen,csak utána tudnak ám az ilyenek sírni,hogy neki miért nem megy úgy,mint nekem,pedig elvileg ugyanaz a konfig.
Akkor szoktam írni,hogy nem volt szerencséd.Ezt kaptad a boltba,zsír újonnan,és nem szólhatsz egy szót se,mert ami rá van írva,azt viszi lazán.Tuning meg vagy ,vagy.Igaz ugyanannyi esély van rá hogy jót fog ki az ember,de ugyanannyi az esély arra is,hogy nem fogja bírni a tuningot.Vagy legalább is nem annyit. -
-
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #7471 üzenetére
igaz,igaz.
Beszámítani ált ár alatt szoktak.Jobban jössz ki ha eladod a lapot,és úgy próbálsz meg venni lapot,csak hát ugye nehéz összehozni,hogy teneked is legyen vevőd,meg pont legyen akkor eladó ud3 lap is.Én már lapokkal nem is variálok.Ez az 5. ud3 lapom.Teljesen feleslegesen cserélgettem én is,mert a végén csak ide jutottam vissza.De hát próbálkozik az ember,hátha jobb lapot talál.A legnagyobb gond,hogy p45-be nagyon kevés már a lehetőség.Jobb lapok megszüntek,nem gyártják már sajnos,és azok ügye el is fogytak a raktárkészletből.Ez van. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #7423 üzenetére
és ezt nézted.?
Jó a vid is,meg nem is drága.Bukni nem buknál rajta,mert ha kiteszteled csak jobban elmegy,meg még akármi is lehet belőle.Na basszus, ezt pü-be akartam,de már mindeggy.
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #7418 üzenetére
Amugy amit írtam az főleg az e8000 topikba volt.Itt nem is tudom volt-e zűr.
De ezt mondtam is akoska-nak is,hogy ez az eggyik legkúltúráltabb topik.Ha van is gond néha,akkor is norm van szólva,és nem hőbörög senki.Reméljük így is marad.7418) krammerka :Hát én biza örülök,mert ezért az 5ghz eredményért killódtam 1-2 órát.A lap is új,a ramok is újak,és hát nem bírtam még őket kitapasztalni.Volt pár újraindulás,meg kékhalál.Az 1.36v az megvolt könnyen,de utána mindíg kis állítgatás ezen-azon,és hol jobb lett,hol rosszabb.Párszor valid közbe fagytam ki,de végül csak összejött,és viszonylag jól bírta.Mondjuk hideg levegő segített volna biztos,de nem volt kedvem szellőztetni,meg az eső is esett.Szóval nem volt ez olyan egyszerű,de megérte.
-
bzs73
őstag
Köszi fiúk.Hát most kezdtem el tesztelni,mert cserélgetés volt megint.Az eredmények a blogba lesznek,ahogy eddig is,ha valaki kíváncsi rá,mert minden eredményt nem fogok linkelgetni.Nem azért mert lusta vagyok,de kaptam én már eleget az előző proci miatt is,hogy ki kíváncsi erre,meg nem is igaz,úgyhogy a blogba aki akarja megnézi,így nem bosszantok senkit.Nem kell bemutatni sz.j esetét se,mikor tesztelt rendszeresen,és már rendes viták lettek a e8000 topikba belőle,mert eggyeseknek nem tetszett.De nincs is ezzel gond,csak már bele is mentem,pedig nem akartam.Már a magyarázkodásba.
Na de a kedvcsinálót bemutattam,aminek örülök én is nagyon.Brutális az biztos.Kíváncsi leszek majd rá,hogy tényleg a minuszokba erre rá tud -e tenni még a hideg levegő. -
bzs73
őstag
válasz
Laraxior #7406 üzenetére
Köszi Lara.
Most kezdem tesztelni,mert p35 lapot eladtam.Csak így visszafelé haladok.Most fent kezdek,és haladok lefelé.P35-be csak 1.36v-on volt meg,de ott még 2x2gb ram volt.Csak könnyebb 2x1gb-al.Hát hogy eladó-e.Egyelőre nem.Biztos az lessz,mert nem vagyok egy ragaszkodós tipus,de kicsit had unjak bele.
-
bzs73
őstag
5ghz@1.344v valid
Szigorúan szobába,zárt házba,léggel.Mi lessz itt ha télen kirakom az ablakba. -
bzs73
őstag
Hát nem tudom.Csak tesztek miatt megvenni a corei-t.
Pont most írt valamelyik nap nekem Erdei88,aki megvette a volt procimat,és nagyon teccik neki.Van neki corei7 rendszer is,de azt mondta játékokba majdnem hogy ott van a 8400 procival 4.5ghz-en,mint corei7-el norm órajelen,mert az ugye közelse megy 4.5ghz-et.Én most is azt mondom,játékoknál a magas fsb,ésmagas órajel a nyerő.Nekem volt jó q9550 is,és ment is a háztól,mert ott is pihent 2 mag állandóan,fsb-be,meg mhz-be meg sehol nem volt,pedig ph eggyik legjobb yorkija most is.Hát igen,mert a tesztek kihasználják a több magos procit,így a pontszám nagyobb,de semmit nem ér valójába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Horgász topik
- Path of Exile (ARPG)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Torrent meghívó kunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest