- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Milyen videókártyát?
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Steam Deck
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
-
PROHARDVER!
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
satomee
senior tag
Opp,véletlenül 2x küldte el a postot...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Hát ha cs_militian se esik le az fps 30 közelébe 8-10 játékos mellett,akkor télleg bika a gép...
-
satomee
senior tag
És emiatt van az is,hogy az állandó dust2 után ha átmegyünk akár egy alap,de ritkán játszott mapra -pl piranesi,chateau,stb- az addig istenként játszók nagy része hirtelen elkezdi szidni a szervert és nem győzik írkálni a votemap-et...
-
satomee
senior tag
Hát ha a cs2hu-ról szedted le,akkor szerintem nem mérvadó az értékelés,én is onnan leszedett pályáknál jártam így,szerintem egyszerűen nem jó a pálya vagy valami.Arról meg nem tudok hogy hivatalos kiadásban megjelent volna csak maga a CSS.Bár vehetsz accot külön -néha itt is hirdetnek- de nem sokkal lesz sokkal olcsóbb mint a hivatalos online vásárlás esetén,szal nemigen éri meg szerintem.Esetleg megkérhetsz valakit akiben megbízol és lehetősége van rá,hogy vegye meg neked online.Így hivatalos,új accod lesz és kb 4e-ből megúszod.Szerintem...
-
satomee
senior tag
-
satomee
senior tag
Nekem chellom van.Este 10ig általában 150-200 közötti pingjeim vannak,és bár nem szokott lagolni még így se,sokszor szinte játszhatatlan a gém.Nem tudom mit tehetnék hogy ne tudjanak lerázni a ''fejlesztés'' dumával,de kezd az agyamra menni...
-
satomee
senior tag
válasz
moongoose #1673 üzenetére
Jól mondja dilipók bár nem tudom van e értelme...Haver ugyanígy használta asszem egy 1.5ös p4el+756MB rammal,de d2-ön 6-8 játékosnál már játszhatatlan volt így is.Szal egy 1G-s cerkának ez komoly kihívás lesz,főleg egy ilyen brutál vga támogatása mellett...
Majd írd meg azért mi sül ki belőle!
-
-
satomee
senior tag
válasz
satomee #1530 üzenetére
Ha jól emlékszem valami 1.8körüli xeon procis csoda lesz 2GB rammal,de a lényeg inkább az hogy ezen csak ez az egy szerver fog futni és semmi más,nem úgy mint a szolgáltatóknál bérelhető szerverek esetén...Amúgy lesznek custom mapok,de egyenlőre csak az alapok kerülnek előtérbe,legalábbis míg az alapdolgokat sikerül belőni.
-
satomee
senior tag
válasz
REPARATUR #1456 üzenetére
Szerintem 1-2 hónap.Csak abból gondolom hogy 1.6-ban most kezdték nemrég a tesztet,és úgy tudom ha sikeres lesz -márpedig úgyis az lesz,akárcsak a dynamicricing...
- és véglegesítik,a sourceban is elkezdik a teszteket.Nem hiszem hogy ez náluk túl sokáig elhúzódna,tekintve hogy pénzt lát benne a valve...
MOD: Sleed,én úgy olvastam valahol hogy lesznek reklámok,bár szerveroldalon valóban kikapcsolható lesz.
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Ez az egész egy szánalom,egy nagy LOL a csávó!
Hát iet...
''valamilye'' meg ilyenek...
Ahhüle...Kíváncsi vagyok bevesz e valaki egy ilyen gyenge szar dumát...
-
satomee
senior tag
válasz
DJ.Gróf #1422 üzenetére
Hát ez elég összetett dolog...A különböző modok telepítésének módja általában egy csatolt .txt fileban benne szokott lenni.Többnyire annyiból áll hogy kitömöríted a megfelelő mappába,majd az autoexecben beírod hogy indítsa el a szerver indításakor (pl egy es_load paranccsal).Ajánlott a mod saját oldalán tájékozódni.Mellesleg úgy tudom a zombi mód nem megy rendesen win alatt,vagy ezt már javították...?
A hangokat meg csak beteszed a sounds mappába,mani adminban a soundlist.txt-ben megadod az elérési útjukat,és utána elvileg a megfelelő paranccsal (alapból asszem ma_play) le tudod játszani.A ma_play-t helyettesítheted szinte bármivel,csak most fejből nem tom így hirtelen hogy hol kell ezeket az aliasokat megadni...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
válasz
bagyulajuve #1275 üzenetére
Ez még mindig téma?
Be kell valljam,én csak a bázispárok rossz sorrendjére gondoltam,a riboszóma eszembe se jutott pl,de nem is találós kérdésnek szántam...
-
satomee
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #1244 üzenetére
A dezoxiribonukleinsav kettős spiráljának nukleotid sorrendje határozza meg az adenin-citozin guanin-timin bázispárok kapcsolódási sorrendjének megfelelően,melyeket a messenger ribonukleinsav közvetít a citoplazmába ágyazott,fehérjeszintézist végző mitokondriumok felé.Ez mire vonatkozik?És van benne egy hiba,mi az?Ha válaszolsz rá,esetleg én is válaszolok a Te kérdésedre,ha már így számonkérted,és előre is köszi hogy értesz hozzá...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
[SPQR]Gumee...?
-
satomee
senior tag
válasz
Genius007 #1012 üzenetére
Persze.Nem a gui-ban -ott tényleg nem sok mindent tudsz állítani.A server.cfg,vagy ha van mani admin plugin akkor a mani_server.cfg tartalmazza a beállítások zömét,azokat nézd meg.
Sikiriki: szinte állandóan telefonról jövök ide,opera minin nézve meg nem igazán tudok mérvadó véleményt mondani,de így elsőre szerintem jobb lenne a feliratot valami egyszerűbb,homogénebb háttérre rakni.Szerintem...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Igen-igen,pont erre gondoltam!Azóta már meg is tudtam nézni,köszi a helpet!
Sikiriki:én is csak próbálkozok ezzel a szerver dologgal,de minden attól függ mit hogy akarsz beállítani.Pl hány bot legyen,milyen nehézségi szinten,kell e mani admin,milyen mapok legyenek,milyen sorrendben,stb.Kurva sokmindent lehet/kell állítani...Szal a legegyszerűbb ha próbálgatod hogy mi mire jó,de persze amit tudok szívesen segítek!
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Még egy kérdés:hogy lehet valakinek a rate-jeit ellenőrizni szerveroldalról?Van rá valami konzolparancs,vagy script,vagy hogy?
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Hát én meg úgy tudom hogy bár egyértelműen jobb,de neten a 100tick ''fölösleges'',inkább lanokon szokták használni.Egy jól belőtt 66os szerver szerintem bőven elég netre.Persze ha felveti a klánt a pénz,nincs min filózni: 100 tick!
mod:amúgy tényleg,el is felejtettem megkérdezni múltkor: Genius,nálam rendesen beadta a dolgokat mikor 5en voltunk fent?
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Ez szerintem is kissé gyenge lesz.A tisztább kép érdekében hozzáfűzném az előzőekhez,hogy a a 3000+ fel van nálam húzva 1800-ról 24xx-re,és a 2x512 természetesen dualban megy.Amennyire megfigyeltem,a memóriakezelés/méret az,ami leginkább befolyásolja,persze a sávszél mellett.Igaz én ugye játszok is rajta,nem csak szerverként működik.
-
satomee
senior tag
Én itt árlistát nem látok...
Az meg hogy a saját konfigod fog e működni...
Most játszottunk dedikált szerveren,leírom a konfigot hogy legyen viszonyítási alapod...:
A64 3000+
2x512 400MHz
80 GB IDE(!) winyó
chello standard (1.5/364 vagy mennyi)
tick33
Ez 5 embernek botok nélkül elég volt,bár a pingek -ahogy megfigyeltem- 20-30al magasabbak voltak mint ált. publikon...
Ami szerintem leginkább befolyásolja,az a mem mérete,és persze a sávszél.
Azért ha sül a dolog,érdekel hogy csinálod... -
satomee
senior tag
Egy kérdés: ha valaki felvesz a friendsbe,akkor nálam,az én listámhoz automatikusan hozzáadódik az illető...?
-
satomee
senior tag
-
satomee
senior tag
válasz
SIKIRIKI #919 üzenetére
Hát fejezzük ki ezúton is SIKIRIKI kollegánk irányában érzett részvétünket,amiért kénytelen vért izzadva tolni a nemzetgazdaság döcögős szekerét még akkor is,amikor minden jó érzésű ember a szilveszter és az alkoholfogyasztás eléggé el nem ítélhető szokásából kifolyólag éppen saját túlélését próbálja meg eszközölni különféle változatos technikák alkalmazásával!
-
satomee
senior tag
Na,akkor én leszek az első...
BUÉK minden cs-függő kollégának!Remélem meló után lesz időm még lőni kicsit.Ha belegondolok hogy csak jövőre játszhatok legközelebb...
MOD:Egyébként ki tolja Jack-PH! néven...?
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Jó,értem én hogy nem egyszerű,de tegnap az egyik szerveren szinte egész estés program volt a rossz ratek miatti kick,és az ezekre reagáló ''hogyan/mennyire'' kérdések,játszani szinte nem is maradt idő...Megértem hogy az adminoknak nem egyszerű a dolguk,de én pl úgy vagyok vele hogy inkább állítsa be nekem ő,minthogy emiatt kirúgjon,én nem sértődnék meg érte...
Valszeg az lenne a legegyszerűbb,ha a cl_restrict alapból 0 lenne,és ha valakinek nem jó a beállítása,azt egy bizonyos idő vagy figyelmeztetés után szerveroldalon beállítják.Ha meg nem tetszik,viszlát...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Csatlakoznék az előttem szólókhoz,mindenkinek boldog karácsonyt és jó játékot!
-
satomee
senior tag
Bocs hogy külön,de épp lejárt az időlimit...
Azért azt megemlíteném hogy chello lighton 3 human+7bot még egész jól eldöcögött,és erre tanúim vannak...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
Tisztában vagyok vele,van összehasonlítási alapom...
És hogy tisztázzuk:én azért szenvedek a dedikálttal,hogy megtanuljam kezelni pl a mani admint,es-t,meg ilyenek.Szal tisztában vagyok vele hogy otthoni pc-ről nem lehet normális szervert indítani,de nem is ez a cél...
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
válasz
bagyulajuve #842 üzenetére
Ööö...leszoktál a cigiről...?
Leadtek:akkor a te gépedről kell dedikáltat indítani!Amúgy kurva jó ez a game monitor,még az én dedikáltamat is látta! -
satomee
senior tag
válasz
Tommmmka #831 üzenetére
Azt mondta a szoftveres srác,hogy az EA nem fog tudni mit csinálni,mert a régi forgalmazónak ugyan joga volt ilyen esetben keyt generálni,de sokan visszaéltek vele,így ezt megvonták mindenkitől...
A tesco valszeg az EA-ra mutogat majd,de azt mondja annyira nem értenek ott hozzá,hogy jó eséllyel ki fogják neked cserélni...
-
satomee
senior tag
válasz
bagyulajuve #822 üzenetére
És ez nem kamu...
-
-
satomee
senior tag
válasz
moongoose #803 üzenetére
Csak egy privi,vagy friendsben egy üzi és megadtam volna!Amúgy csak azért kínlódtam vele mindig,mert szerettünk volna haverral beállítani egyet melóban,ahol 3megás adsl van,hátha,de iszonyú pingek voltak...És 4-5embernél többet nemigen bírt volna az se el szerintem.Milyen új gép...???
-
satomee
senior tag
válasz
he7edik. #800 üzenetére
Mert a legutóbbi steam frissítés úgy betett,hogy egyszerűen nem lehetett elindítani,2x raktam újra azóta...Meg hát saját gépről,chello light-al (most standard) 3embernél többet már nem tudtam rendesen kiszolgálni.Most meg a pingek magasak valamiért,de fingom sincs mitől...
-
satomee
senior tag
válasz
bagyulajuve #794 üzenetére
Én mondom megvenném,ha ki tudnám előtte próbálni és tetszene...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum 1: [link]
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest