Új hozzászólás Aktív témák
-
klimavtk
csendes tag
-
aproo
tag
Sziasztok.Kérdésem az lenne,a h50/70 felmegy-e egy 478-as foglalatra?( Egy 3.2 ht-t kéne hűtenie) Valahol láttam kiírva,hogy jó rá de a leírásában nem találtam.
Ha jól vettem ki a képekből a H50/70 között "csupán" a radiátor mérete a külömbség,meg 2-3 °c ? -
szab.tam
nagyúr
visszavittem a lord-ba. dolgozót megkértem, hogy dugja már rá egy tápra, hogy mi a véleménye.
(csak nehogy az legyen, hogy én találtam ki, és később bevizsgálási díjat számítson még fel valaki.)
ő is csodálkozott, mert nem hallott még ilyet. bevette, aztán majd meglátjuk. jobban örülnék, ha nem lehetne javítani, mert akkor kapnék bontatlant, azt meg valeszeg eladnám. nem rosz hűtő, de megint alaplapot kiszedni nagyon nincs kedvem. és most csökkentettem 100 mhz-et, (3.6@3.5 ghz), és 0.2v-ot. (így vcore load 1.16v). így meg majdnem psszívan elmegy a mugen 2-vel a q9550... nincs is a mugenen venti, hanem a hozzá kapottat pvm cpu fan-ra kötve, csak mögé beraktam házra. játék alatt fel sem pörög 300-ról, csak néha 400-ra. feljebb csak linx alatt....
így 1 ventivel megoldottam a cpu hűtését és a vga hőjének a kiszállítását is.így már szeritnem vissza sem teszem a h50-et, mert totál felesleges...
ráadásul akkor a radiátor a vga-ból feláramló hőt szívná be.mert hogy a szerelgetés előtta vga-n (480), ref hűtő volt, és az hangosan, de legalább hátul kitolta a meleget.
de a mostani, átszervezett hűtésem sokkal halkabb, és hatékonyabb....
(veszteség cpu -100 mhz. ott egye a fene).kicsit örülök is, hogy jött ez a kerregés, mert ez indítota el az átszervezést, ami nagyon jóra sikeredett. és ha el tudnám adni a h50-et, akkor bőven megtérülne a zalman VF3000F va hűtő, amit 10k-ért vettem. a mugen meg a szekrényben volt.
a végén még pénzem is marad, a hűtésem is jobb és halkabb lesz...de nyugtával dícsérjem a gázszámlást.
de mindettől függetlenül a h50 nem rossz hűtő, kényelmes, mert egybe van építve, és több hely marad a gépben, mint egy bazi nagy bordával. tehát senkit nem akarok lebeszélni, aki ilyet tervez.
csak nálam most másképp jött ki a lépés....
-
Gerisz
addikt
válasz
sestertius #692 üzenetére
Kintre? Nekem eddig minden elrendeződött 2 héten belül.
Remélem szekálod őket! -
Gerisz
addikt
válasz
szab.tam #686 üzenetére
A Corsairnek tuti jó supportja van.
Ha nem foglalkozik veled a bolt akkor a gyártó fog. Én már küldtem nekik többször is több féle terméket. Pendrive, ram közvetlen a gyártóhoz és simán cserélték. Előtte levelezés, megadják a címet ahová küldeni kell, elküldöd akár postával is és díjmentesen küldik az újat futárral. -
efegyke
tag
válasz
szab.tam #688 üzenetére
en holnapra várom a H50 hutot.Mugen 2 után egy Thermaltake Blue orb2-vált.A mugen jo volt,de kisebb házat vettem amibe nem fér be.A TT nek lecseréltem a gyári ventijét egy halk Yate Loon-ra amit belebarkácsoltam.Hangban jó is de tuningra nem az igazi.Úgyhogy ezért lett a Corsair remélem nem fogok benne csalódni...
-
djcsefa
tag
válasz
szab.tam #686 üzenetére
Nekem hiba nélkül müködik, tehát panaszom nincs rá....
Szerintem próbáld meg a Gari-t. Olvasd vissza a hsz-ket: bár más problémákkal kapcsolatban, de elég megértőek voltak a szervizesek/garisok.
Az eládás nyügös....egyrészt zsákbamacska mert ketyeg a cucc, másrészt használhatlan hátlap nélkül.
...én komplett konfigot cseréltem(a h50s kivételével) és át tudtam ültetni a h50st egy másik alaplapra......szóval: az igaz h eléggé rágyüógyul az alaplapra a h50s hátlapja, de nem lehetetlen leszedni.
óvatos lejön az szépen. De ezt rádbízom. Ha elég ügyeskezü ,óvatos és türelmes vagy, akkor nem lesz vele baj.viszont ha nem vagy biztos magadban..akkor hagyd, mert én nem válalok felelőséget (ami érthető).. Bárhogy is lesz ,kívánom h legyen szerencséd -
szab.tam
nagyúr
hi!
a vízhűtés topicban is leírtam, de ide is, hátha innen jön a jótanács....
van egy corsair H50-em , ami ugyan folyadékhűtő, de inkább hagyjuk....
valamikor a nyáron vettem a nagyobbik gépembe. elég keveset ment, max kb. 200-300 órát talán... de lehet, hogy csak 150-et...
ugye ez egy összeintegrált, zárt rendszerű cucc. a pumpa a blokkal van egybe építve egy henger alakú dobozba. egy idő óta kerreg. sok minden volt, ami elnyomta, (pl. 480 ref hűtő), de mostanra már ezt is átkerregi.
adtam neki kívülről, másik gépből tápot, hogy kikapcsolt gép mellett is meggyőződjek, biztos az szól. hát az, és nem is kicsit.
még van rá garim. ez garnciális esemény? mert működik, de használni nem tudom, mert brutálisan szól, és idővel biztos bedöglik, megfőzve esetleg a pocim.
mit csináljak? mert arra piszkosul nem vagyok kíváncsi, hogy visszadobja a forgalmazó, hgy működik. ja, hogy kerreg? így jártam...
vagy valami hosszú tápot vigyek ki a spájzba, és járassam, amíg ki nem fingik?
de ha valakinek kedve van a lordban gariztatni, 8-ért viheti....
hátlapi panel nélkül, mert az úgy rágyúgyult a lapra, a rossz megoldás miatt, hogy leszedhetetlen. olyan 2 oldalú ragasztót adtak a hátlapi panelhez, hogy a lap kettétörése nélkül eltávolíthatlan. még jó, hogy a mugen 2 csavarjai átmennek rajta...
5let?
-
Asetek LCLC jó 8 ezerért? Kb azonos teljesítményű? Corsair lefogató kerettel kompatibilis? Mert csak 775 van hozzá, és 1155-re akarok bővíteni. Hol kapok olyat? Corsair weboldalán lehet rendelni 5$-ért. Köszi!
-
Hobbbyt
őstag
válasz
szab.tam #680 üzenetére
Köszönöm
Imádok barkácsolni, szóval az építés inkább vonzó tényező számomra.
Igazából abban se vagyok még biztos, hogy kell e ez nekem.
csak..Elhatároztam ,hogy néma gépet építek nem túl nagy ráfordítással.. belül szivaccsal, meg minél kevesebb ventivel. De azt is szem előtt kell tartanom ,hogy ne legyen kazán belőle. Szóval a meleget ha lehet azonnal kitessékelni.. És régóta vágyok egy vízhűtésreMost nézegettem ,hogy mibe kerülne a VGA-t is bevinni a dologba, kicsit borsosabb az ára mint amennyit én így rászánnék.
-
Geryson
addikt
válasz
sestertius #678 üzenetére
Bocsi, elnéztem az árat. Az hittem valami miatt, hogy ez a cucc az I-Ponnál 7.000 Ft, nem is tudom miért.
Naszóval az én hűtőm azt hiszem 25 volt, amikor kijött és ha már így ketten lebeszéltetek (sőt, teszteket is olvasgattam idegenben), akkor marad ez. Nemsokára veszek egy Sandy-t, de akkor arra meg a szerintem kapható legjobb léget adom, ami neked is van, az NH-D14. Egyrészt baromira tetszik ez a konstrukció, másrészt nagyon jó eredménnyel szerepel a tesztekben.
Jól láttam, hogy a "tiéden" (a te típusodon) középen egy 12-es, hátul meg egy 14-es venti van?
Köszönöm Uraim!
-
szab.tam
nagyúr
vegyesek a tapaszataltaim.
hűtöttem vele
E8500@4.5ghz
qx9650@3.8ghz - 1.36v llc, linx-el 80 fok alatt tartotta.
- (a qx 1.56v llc-vel, 4.2ghz 3dmark06 is volt - itt 72 fok volt, így már a prime95 is futatthatalan volt, nemhogy a linx)
most q9550@3.6ghz, llc off, 1.28v körül van terhelve. hűvös példány, linx sem bírja nagyon 65 fok fölé melegíteni. most 30-35 fok között vannak a magok idle.a radiátor úgy hatékony, ha 2 ventit használunk, (szív + fúj.) ez 5-8 fok nyereséget jelent az 1 ventihez képest. - viszont így hangosabb.
ha a külső levegőt szívja rögtön a radi, (tehát nem hátul van, és a beső levegő kifelé áramlása hűti), az megint 5-8 fokot jelenthet. de ez elég macera, mert befűti a házat kegyetlenül. próbáltam, de hülyeség...)és nálam valószínű a pumpa ad egy idegesítő kerregő hangot. (kizárásos alapon csak abból jöhet, de nem 100%)
tehát:
egyáltalán nem halk, de kicsit jobban hűt, mint a mugen2.
én már biztos inkább a h70-et venném. vagy nem, mert ahhoz csak kicsit kell hozzátenni,és kapsz egy tody56 komplett szettet. csak az szerelgetős. ez meg ugye egyben van, ami nagyon csábító.... -
djcsefa
tag
bár hasomló konfigot használunk...és nálam 1 h50s a hütű , amivel meg vagyok elégedve......viszont nem ajánlom a cserét neked mert bár nálam jó működik, de én csak 3,2Ghz-n használom(feljebb nem húztam, mert nem láttam szükségeségét.) . Attól tartok h a te 3,9Ghz-eddel már nagyon nyüös lenne.
-
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Igazából mi a véleményetek a H50-ről? Mennyire halk?
Valaki találkozott már a NorthQ Siberian Tiger -el? Külalakra nekem elég hasonlónak tűnik
Egy mértékkel húzott Q9550-el eltud bánni?Elkezdtem olvasgatni a topikot elölről.. de 1 óra után feladtam
-
Geryson
addikt
Mesterek! Érdemes ilyenre váltani új Sandy húzása esetén? A H50 ára minimális, nekem kb. 4x ilyen drága levegőm van. Egyébként nem zavar a hangja, de ha jobb a tudása egy ilyen víznek, vagy egy profi légnek teljesítményben nincs versenytársa?
-
tom_tol
addikt
Hali
van különbség a H50 és a H70 blokkja között?
Üdv -
pakai93
csendes tag
válasz
sestertius #672 üzenetére
akkor megnyugodtam!
köszönöm a segitséget
1-2 hónap és összeáll az új gép -
pakai93
csendes tag
hello!
érdeklődnék, hogy a H50 gyári tartozékaival felfogatható-e egy 1155-ös lapra? azt hallottam, hogy az 1156 és az 1155 furatai megegyeznek, ez igaz, rá fog menni? -
albert8
veterán
Üdv
szerintetek megérné váltani cmv6gt-ről egy ilyenre vagy h70 re
esetleg erre?[link] -
ela
tag
válasz
sestertius #667 üzenetére
Szerintem hasonlóképp .
Azért le a kalappal a Nagyker és persze a CORSAIR előtt is ,hiszen csak valóban időkérdése és vagy itt a másik Corsair cucc ,vagy a Nagykertől az eredeti vételára.
Fel a fejjel ,hisz mint látod előfordul az ilyesmi a legnagyobb gyártókkal a viszonteladó jóakarat mellett is .Üdv:
ela -
ela
tag
válasz
sestertius #664 üzenetére
Szia !
Nos én is hasonlóképp jártam a H70-es hűtőmmel ,mint Te.
Meglett PH-s létemre égett a pofám a szintén csak öreg Róka PH-s kolléga előtt az adás-vétel után és közben is.
Azt sem tudtam jóformán ,mit tegyek ,hogyan tudnám orvosolni a problémát ,de végülis ,hála Néki ,no meg a Kisker/Nagyker/Corsair triónak megoldódott a Problem.
Nem az enyém nem folyatott és a vevő sem "kezdő" sőt.
Az enyémmel a probléma kövi volt :
Itthon műxik minden rendben > elad és leszállít a vevőnek Sopronból BP-re +átadás >pár óra multán teló "a hűtőnek iszonyatosan kruttyogó hangja van ,alig lehet kibírni mellette.
Oksa megoldjuk valahogy ,hisz garis .
Nosza Kisker felhív ,adatok beszerzése ,majd továbítása Kollégának.
(Szerencse ,hogy BP-i lakos és volt oly kedves elmenni a Nagykerbe (EXPERT) ,ahol kedvesen fogadták és átvették a cumót bevizsgálásra (időtartam 2-3 hét) ,majd a tulajdonképpeni vevő értesítése nélkül elfogadták a hibát és visszautalták a Nagykerárat a Kiskernek ,mely természetesen ez estben nem BP-i .
Oksa ,fussunk még egy kört ,hisz mindeki a jogszabályban folaltak szerint járt el .
Nagyker felhív ,szekterületfelelős emlékszik az esetre ,hisz ritka és elmodja a fentieket >köszönöm és hívom Kiskert>elmondom ,hogy az ügyfél (PH-s Kolléga) a vételárat szeretné a számlájára utaltatni (összes adattal persze) ,eztán már "csak" a telószáma kellett és utalták a vételárat a számlájára .Mit mondjak nem volt kellemes ,de Kollégának sem.
Örülök ,hogy ilyen EMBEREK vannak itt a PH-n ,mint Ő ,és mégegyszer is köszönöm mindenki hozzáállását itt is.Üdv:
ela -
djcsefa
tag
válasz
Motion_Blur #663 üzenetére
Ha a radiátor lyukas...akkor szerintem gyári hibás( de ne zárd ki a babrálást ..1 megcsúszott csavarhúzó stb). de az a "irtkán előforduló hibás darabra" gondoltam. ami 10000ből 1. Mert ha ez a "megadja magát dolog "olyan h: korroziótól, nyomástól, hőtől, v babrálástól mehet tönkre. A hő és a nyomás szerintem alacsony ehhez tehát ezek kilőve(már ha hibátlan darab). maradt a korrózió és a babrálás. korrózió. ez azt hiszem alu. mint tudjuk az alu lemattul és egy oxid réteg alakul ki rajta ami védi, ez is kilőve. összegezve: ha gyári hibás(vékonyabb volt az anyag a kelleténél ) volt azt tönkretehete a nyomás. ...v maradt a babrálás.... de nem kell aggódnod. ha szervíz azt mondja h gyári hiba..akkor cserélik/javítják. Ha azt mondja babrálás (és te tudod h nem nálad történt.) akkor bebizonyosodik h a vevő a sáros.
-
sestertius
őstag
válasz
Motion_Blur #663 üzenetére
Így van, nincs nála papír...
Nincs ezzel gond, amit eladok, én azért vállalom a felelősséget. Csak szeretném azt hinni, hogy ez pusztán a nagy számok törvénye miatt van, hogy egy Corsair, ami név, pár hónap után megadja magát... -
Motion_Blur
félisten
válasz
sestertius #660 üzenetére
És miért Te gariztatod?
Vagy nincs nála papíros gar? -
Gerisz
addikt
válasz
sestertius #660 üzenetére
Hú!
Most keresgettem a netet felbuzdulva és találni lyukas H70-et, törött H70-et, ami a proci blokk és a cső mozgó csatlakozójánál tört el. Van ami a blokknál ereszt. Jó cucc.
Mindenben van hibás az tuti, de ez elég kellemetlen lehet ha tönkretesz valamit. -
sestertius
őstag
A küldött fotók alapján nem úgy tűnik... legalábbis remélem, de még rákérdezek egy-két dologra. Garis, szóval tudom rendezni, csak ha valóban "magától" adta meg magát, akkor el kell gondolkozni, miért is kerül ez 25k-ba...?
Na nem akarom én leírni, mert nagyon elégedett voltam vele, csak egyelőre érthetetlenül állok a dolgok előtt...
-
Gerisz
addikt
válasz
sestertius #658 üzenetére
Nem lehet hogy babrálás vagy user error volt?
De ugye nem akar hibáztatni? -
sestertius
őstag
Most adtam el a H70-et, és a vevőm most szólt, hogy szétfolyt az egész a radiátornál...
Tapasztalt már valaki hasonlót akár H50-nél, akár H70-nél? -
djcsefa
tag
az NH-D14 masszív darab. a gyári két vntivel is jól dolgozik...de láttam már aki 3mal lövette
-
djcsefa
tag
válasz
sestertius #653 üzenetére
sok elmélet született már a cpu hütésére,a hütés tipusától (lég/víz) kezdve az eszközök megválasztásán át egészen az ELRENDEZÉSIG!! Mindenki maga dönti el. hová helyezi. ami jó az jó. ...és ezért jó a forum, h megosszuk tapasztalatainkat egymással és tanuljunk egymástól. ..A legjobb választás ha nem kapcsolod be gépet. Mindig szobahőmérsékleten marad a gép.
.....de komolyra fordítva a szót: eddig az előző gépemen (még most is megvan) volt a h50s (E7400 2,8 core2duo) ahol nagyon jól megállta a helyét. most az i7-sen már picit magasabbak a höfokok...de még bátran mondhatom h stabil. A "prim"- t és az "intel burning test"-t probléma mentesen ( fagyás nélkül és füst
nélkül) sikerült lefutattni több alkalommali s!!
-
djcsefa
tag
válasz
sestertius #651 üzenetére
igaz a h50st úgy rakod ahogy akarod. a gyár azt ajánlja h kintröl fulyasd rá a levegőt. ...én azonban bentröl kifelé fulyatom , mert: ha a ház hátuljában helyezem el a radit és befelé fújatnám , akkor a vga-któl fölfelé szálló meleg levegöt szívná magára!!...v elhelyezhetném a tetején is, ami szintén szóba jöhet. ...Láttam már olyat is aki a gép oldallapjára rakta radit, hűtés szempontjából nincs vele probléma, viszont a szerelés esetén elég nyűgös lehet ( vagy mindig leszereled a blokkot v. kínozod a vízcsöveket amik elöbb-utóbb eltörek
)
-
sestertius
őstag
Hát egy IFX-14 jó ventivel azért nem gyenge...
A léghűtőnél jobban kijön, ha nem szellőzik rendesen a ház. A H50 radiátort viszont úgy teszed, ahogy tetszik, és egyenesen kintről is mehet rá a levegő. Ha véleményt akarsz, én nem biztos, hogy cserélném, ha jó a ház szellőzés...
-
JanR
addikt
Egy TR IFX-14-et megeri egy ilyen H50-re lecserelni? Sajnos jon a nyari idoszak es el kell gondolkodjak vizben, mert a passziv hutes nem a legjobb nyaron
Jo van rajta venti, de akkor is.
-
djcsefa
tag
ANNO ÉN IS NÉZEGETTEM EZEKET. KÜLÖNBEN NINCS RÓLA ROSSZ VISSZAJELZÉS(LEGALÁBBIS ÉN NEM TALÁLTAM) , De mégis a H50-st választottam....és nem bántam meg. a haverom megvette a H70st. nincs vele gondja.(én csak azért nem vettem a H70st mert kicsit féltem h túl kicsire húzták össze a pumpát/blokkot és ez talán a minőség rovására megy
-
gfefe
őstag
Üdv mindenkinek.
Nem pontosan ez a kategória, de mivel hasonló reménykedem benne, hogy van valaki aki véleményt tud nekem mondani...
Beszámíttatnák nálam ezt a vízhűtést: [link]
Esetleg valami véleméynt tudtok formálni róla.... A mostani kaszás mugan 2 rev b hez hogy viszonyul kb?
thx előre is
-
válasz
sestertius #644 üzenetére
Na akkor majd a képeket toljál fel...
-
válasz
sestertius #642 üzenetére
Nocsak meguntad ? Vagy valami extrémebb lesz helyette ?
-
sestertius
őstag
Eladó lett a H70-em, ha valaki váltani szeretne...
-
válasz
sestertius #640 üzenetére
-
válasz
sestertius #638 üzenetére
Az MX2 höz képest ? mert nekem az van fent
A gyárit alapban letöröltem!
-
tactic
csendes tag
válasz
sestertius #634 üzenetére
Ejj! Mégis igaz a mondás, hogy "Találékony a magyar"!
Köszi, holnap neki is látok. -
sestertius
őstag
FBS általános szilikon kaucsuk tömítő ragasztó. Ami jó benne, hogy gumiszerűvé válik, rugalmas, átlátszó, így nem látszik sehol, valamint erős, ugyan akkor kézzel bármikor gond nélkül eltávolítható.
Amikor kint volt a radi, bekentem egy picit a radit - olyan kevés is elég, hogy az össze nyomás után sem bújt ki sehol sem oldalt - a furatok körül, majd hozzá raktam a ventit, és hozzá rögzítettem a négy csavarral. Amikor - kb. fél, egy óra - megszáradt, kiszedtem a csavarokat, és a venti úgy állt, mint a cövek!
Ezt követően raktam be a hűtőt a csavarokkal - a másik ventivel - a házba. Tehát kicsit idő igényes, de ugyan akkor tiszta, állag sérelem nélküli meló.Jó munkát!
-
tactic
csendes tag
válasz
sestertius #631 üzenetére
Igen, erre már én is gondoltam de a házamon található gumigyűrűnek köszönhetően nem tudtam sokat behajtani a radiátor menetébe a csavart. 2vel már necces lenne.
-
tactic
csendes tag
válasz
sestertius #630 üzenetére
Érdekes megoldás. Milyen fajta ragasztót használtál?
-
sestertius
őstag
Sehonnan. Nem magyar szabvány. Én is próbáltam, aztán letudtam még a H50-nél egy egyszerű ragasztással. Ezen a korábban már linkelt képen láthatod, hogy a belső venti csak oda van ragasztva úgy, hogy könnyen, bármikor leszedhető legyen, és normálisan nézzen ki - azaz nem is látszik semmi.
-
tactic
csendes tag
Uraim!
Extra csavarokat(6-32 x 1-1/4) honnan tudnék szerválni a másik oldalra mert már 2 boltból elutasítottak? -
tkesy
addikt
válasz
sestertius #616 üzenetére
A ház teteje úgy van kialakítva, hogy oda befér a gyári ventije, az van fölérakva, és az szívja át bordákon a levegőt kifelé -egyben felfelé- a házból... De szívó üzemmódra nem épp a legjobb, meg le is van szabályozva, kb 800-900-as fordulatszámra, így elég light-os a hűtőteljesítménye a H70-nek... Aida stabilitásteszttel úgy 60 fok körül vannak a magok, 100%-os terhelés mellett...
De ez annyira nem zavar, mert még nem találkoztam olyan (rendszeresen használt, nem teszt) programmal ami mind a 4 magot 100%-as leterhelte volna...Amúgy nálatok mennyit forog a szivattyú? alaplapra kötve, nálam 1400 rpm-et monitorozott az aida... zaj: ebben a felállásban semmi hangja nincs...
-
válasz
sestertius #624 üzenetére
Egyszer vittem memókártyát egy fotóshoz, elkezdte nézegetni a képeket, miközben válogatjuk őket, azt mondja ezt milyen géppel csináltad?? mondom ezzel itt, erre a csávó az kizárt dolog!
Mondom de de..
Nem hitt a szemének,hogy ilyen jó képet csinált ez a kis masina. Pedig gondolom nem ma kezdte az ipart és ő maga is használ komoly gépeket. Szal ezt még elég jól összerakták.
Én sem vagyok nagy fotós,csak egy amatőr, de amit lehet megpróbálok,tesztelgetek. Néha ha fotózom,lefekszem az útra mint egy kilapított csibe persze kizárólag nyáron mikor 100 fok van és nem volt eső...
és arra gondolok,hogy csak most ne jöjjön erre senki.
Vannak olyan helyzetek,amit csak így tudsz megörökíteni...
-
válasz
sestertius #622 üzenetére
Köszi!
Hát pedig nem mai darab de nem is adom el, helyette,majd egy komolyabb kell,(Canon DSLR)de ez megmarad. Nem hiper szuper 100Megapixeles,hanem helyette van benne egy normális méretű szenzor és talán ami miatt jó képeket tud csinálni az az optika. Kis fotós álványról csináltam és visszaszámlálóval,hogy a rázkódások ne jelentkezzenek,mikor pl kézben tartja az ember,főleg ilyen gyenge fényviszonyok mellett! -
Csináltam pár képet a rendszerről így este...
ITEM-CORE-4Ghz-Dark
ITEM-CORE-4Ghz-Dark2
ITEM-CORE-4Ghz-Dark3
ITEM-CORE-4Ghz-Dark4
ITEM-CORE-4Ghz-Dark5
ITEM-CORE-4Ghz-Dark6
ITEM-CORE-4Ghz-Dark7 -
Na beállítottam a procit,most már így jó...
LinX Teszt 4018Mhz (Ez gyilkolja a rendszert mint állat)
Prime95 Max Heat Teszt -
tkesy
addikt
Látom, ti is elvoltatok a beszereléssel...
Én is kipróbáltam anno, mint a két verziót, és végül egy harmadik megoldás mellett döntöttem
Amit sajnálok, hogy pont úgy jöttek ki a méretek, hogy nem tudok felszerelni úgy ventit az aljára, hogy bentről nyomja kifelé a levegőt, mert ha felteszem, akkor nyomja az alaplapon lévő hűtőbordát, és ezáltal az alaplapot is... úgy meg nem akarom használni... -
sestertius
őstag
Hm, ez érdekes...
A hűtő ventijének elhelyezéséről éppen a Hogy is néznek ki a gépeink? topikban beszéltünk, és a tapasztalataimat ide írtam le - igaz, már a H70-el, de ez a lényeg szempontjából érdektelen...
-
válasz
sestertius #611 üzenetére
Detto, elsőként nálam is igy volt
képAztán arra gondoltam,hogy így lehet nehezebb dolga van a pumpának,mert felfelé kell nyomnia a vizet. Meg ha megnézed ezt a videót,akkor ott tisztán látszik,hogy merre halad a felmelegedett viz és a radiátorban is ugye felfelé száll a meleg,a másik oldalon meg már a lehűtött víz jön visszafele.
Na meg itt egy kép,hogy a levegő miként áramlik át a rendszeren (még a régi képen jelöltem be) Kép
-
sestertius
őstag
Nincs mit! Nem kell ebből gondot csinálni, csak tényleg érdekes, hogy ugye nekem is ki van vágva hátul az alaplap mögött, de mégsem lehet kiszedni, csak ha az egész lapot kiszedem...
Ez van!
A hűtőt én is ezért próbáltam ki úgy, hogy felfelé a csövekkel /így nézett ki anno a 922-ben/, mert több fotót is láttam, hogy így használják, valamint amint látható, valóban jobban el is fértek a csövek, de nálam a hőértékek is rosszabbak voltak, valamint állandóan "szürcsögött" a szivattyú...
Én ezért mondtam, hogy nekem nem jött be... -
Ja ezt néztem is, mondjuk úgy nekem jobban tetszett,de ezek szerint így is lehet. Ha fent vannak a csövek akkor mintha jobban elférnének.
Majd meglátjuk.
Amit észrevettem,hogy az 1-es és 3-as mag kb 4-5 fokkal melegebb mint a 2-es és 4-es.
Pedig jól eloszlattam a teljes proci felületén a pasztát és a cpu-blokk-on is elsimitottam ami még ott maradt. (nem teljesen az egészen kb a közepétől körkörösen 2-2 cm-re). -
válasz
sestertius #605 üzenetére
Pontosan erre gondoltam, köszi,hogy lefotóztad!
-
cvn69
tag
A radiátorcsövekkel kapcsolatban meg egy video a Corsair oldaláról, ahol szintén felülre kerültek a csövek. (a Videos fülön, fentről a 3. video)
-
cvn69
tag
Szerintem, ne izguljatok azon, hogy ferdén áll, mert a CORSAIR oldalán lévő User's Guide-n is úgy áll.
-
sestertius
őstag
Hm... Igaz, mindegyiknek - 775, 1156 és 1366 - megvan a furat helye. Oda kell betenni a kis fémeket, ez tiszta. Most innentől kezdve, hogy az hátul hogyan áll - kicsit ferdén -, az már csak egy dolog. 1156-on kicsit ferdén, ami nem lényeg, a furatok passzoljanak. Szóval nálam is ferde, ha erre a ferdeségre gondoltál...
3 féle négyzet nagyságot nem tudsz úgy elhelyezni egy kereten, hogy mindegyik állásban egyenesen álljon...Már ha erről beszélünk...
-
válasz
sestertius #601 üzenetére
Szia!
A felfogatással, mármint hátul a hátlapnál volt gond. Sehogy sem passzoltak a furatok,néztem,hogy rá van írva is,hogy melyik foglalaté,az sem segített,ha úgy próbáltam igazítani, meg az 1156-os papíron is máshogy mutatta,ott is különböző furatokba mutatta a kis fémeket amit be kellett nyomni a hátlap paneljába. Szóval most kicsit ferdén van elhelyezve a hátlap, érdekes módon így tökéletesen megvan a 4 furat helye (átlátni a lapon)
Nemtudom,hogy ez kinek a hibája az asus rakta rossz helyre nálam a furatokat,vagy a corsair-es hátlap lett utánaigazítva és kibővítve 1156-osra is.
A proci felöli részen a leszorító keret passzol szóval az jó, csak a hátlap idegesített,hogy nem egyenes. De máshogyan meg nem lehet felszerelni.
-
sestertius
őstag
A csövek jól bírják, nem lesz vele gondod, habár aztán kicsit én is fordítottam a szivattyún, hogy könnyebben helyezkedjen el a cső /óramutató járásával ellenkezően ugye.../, mint ahogy jelenleg a H70-em is van, de itt egy kép még a H50-ről. Mi gondod volt a felfogatással?
Sokat nézelődtem és kérdezősködtem, hogy a radiátor elhelyezése hogyan lenne a legjobb, de nálam is jobban bevált úgy, ha lent vannak a csövek úgy, ahogy most nálad jelenleg. Ellenben alibaba78 hamarosan bemutatja nekünk, hogy a radiátor vízszintes elhelyezése is hatékony...
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair szövet tápkábel szett (Type-5 PSU Cables Starter Kit, Red/Black)
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- EK Water Blocks - vízhűtés kit
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Asus Rog Thor II 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest