- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Csendben mutatkozott be a Galaxy Tab S10 Lite
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
Én sem találkoztam még olyannal hogy két programban azonos legyen a színe valaminek
Sõt, ugyanazon program két verziója sem ugyanúgy mutatja. Corel, Photoshop, Quark, Acrobat, mind mást mutat. És még nem beszéltem az MS office programokról, amik csudajó világítós RGB színeket adnak, amiket lehetetlen nyomdai úton reprodukálni, de ezt a megrendelő nem érti meg.
Aztán a digiprint, meg az ofszetnyomda (gépenként az is más), megint egy másik színvilág, ami nem ugyanaz mint a monitoron...
De ha monitoron nézik, az is mindenhol más, mindenkinek más típus, máshogy van beállítva, nincs kalibrálva. Vagy nem is monitoron, hanem telefonon/tableten nézik megNem azt látják amit én.
Belefáradtam már ebbe a színegyeztetésbe. Ha valaki nagyon háklis, megnézi a gépindulásnál a nyomatot, olyan lesz, az a biztos, a többi meg csak hasonlít.#2507: Mint fent is írtam, az ügyfél a szarul beállított RGB monitorján, telefonján, nem azt a színt látja úgysem a CMYK jpegben, amit mondjuk a szitás egy direkt (Pantone, Ral) színből szitáz.
A be- és ki- színhű az addig oké, hogy szerkesztés közben nem változik, de hogy az outputon is tökéletesen ugyanaz, az már a csoda kategória lenne. -
janesart
tag
Azért lenne jó azt látni mert akkor ha nem azt látja az úgyfél ha pólóra szitázzák, vagy névjegy stb, mint az elküldött jpg file színei, nem gáz?
2007 ben dolgoztam pesten digitális nyomdába és ott tudom mególdottuk Corelben a bejövő és kimenő anyagok, szín hűek maradtak, de elfelejtettem már hogy mi volt beállítva
Sokat felejtettem, most apránként jönnek vissza.
Te alkalmazottként, vagy szabadúszóként dolgozol? Van munkád?
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Magisk
- Okos Otthon / Smart Home
- Csendben mutatkozott be a Galaxy Tab S10 Lite
- Horgász topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest