- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ROG Xbox Ally X: Összefogás
- Philips LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
Én sem találkoztam még olyannal hogy két programban azonos legyen a színe valaminek
Sõt, ugyanazon program két verziója sem ugyanúgy mutatja. Corel, Photoshop, Quark, Acrobat, mind mást mutat. És még nem beszéltem az MS office programokról, amik csudajó világítós RGB színeket adnak, amiket lehetetlen nyomdai úton reprodukálni, de ezt a megrendelő nem érti meg.
Aztán a digiprint, meg az ofszetnyomda (gépenként az is más), megint egy másik színvilág, ami nem ugyanaz mint a monitoron...
De ha monitoron nézik, az is mindenhol más, mindenkinek más típus, máshogy van beállítva, nincs kalibrálva. Vagy nem is monitoron, hanem telefonon/tableten nézik megNem azt látják amit én.
Belefáradtam már ebbe a színegyeztetésbe. Ha valaki nagyon háklis, megnézi a gépindulásnál a nyomatot, olyan lesz, az a biztos, a többi meg csak hasonlít.#2507: Mint fent is írtam, az ügyfél a szarul beállított RGB monitorján, telefonján, nem azt a színt látja úgysem a CMYK jpegben, amit mondjuk a szitás egy direkt (Pantone, Ral) színből szitáz.
A be- és ki- színhű az addig oké, hogy szerkesztés közben nem változik, de hogy az outputon is tökéletesen ugyanaz, az már a csoda kategória lenne. -
janesart
tag
Azért lenne jó azt látni mert akkor ha nem azt látja az úgyfél ha pólóra szitázzák, vagy névjegy stb, mint az elküldött jpg file színei, nem gáz?
2007 ben dolgoztam pesten digitális nyomdába és ott tudom mególdottuk Corelben a bejövő és kimenő anyagok, szín hűek maradtak, de elfelejtettem már hogy mi volt beállítva
Sokat felejtettem, most apránként jönnek vissza.
Te alkalmazottként, vagy szabadúszóként dolgozol? Van munkád?
Új hozzászólás Aktív témák
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Fejlesztői traileren a MOUSE: P.I. For Hire
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új korszakot nyit a Samsung október 21-én
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év telekom gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest