Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Pocak89
üzenetére
a magasabb órajel előnyösebb, mondjuk az a 220MHz plusz észrevehetetlen lesz pl játékokban. a lassabb mem. hasonlóképp.
mi lenne ha mondjuk 3600MHz lenne (8x450FSB - Ram 900-on)
az már kicsit jobban hangzana
ramnak adsz egy kis plusz feszt és már menni is fog 900-on CL5-be 
Powerer - aztaaaaaaaa
az időt nagyon belőtted
mennyi nulla 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Powerer
üzenetére
új tech. ide vagy oda, a szenzor nem mutat valós értéket, sajnos.
Jorus : A kézrátételes CPU hő mérés még bizarabb, mint a szoftveres, nem gondolod?
bizarrnak valóban megfelel, de sztem egy ilyen kis méretű hűtő izzana ha a monitorozó program hőmérséklete valós lenne. legalábbis nem lenne hűvös, hanem megsütné a kezem.
laragirl83 - köszönöm, én is valami ilyesmire akartam kijukadni

-
Zé_Mester
őstag
nem nagy szám a melegedés : nem valós az amit kiírnak a monitorozó programok. egyszerűen szar az érzékelő a prociban, ennyi.
ezt már magam is megtapasztaltam, mivel volt régebben egy ASUS Silent Square Pro hűtőm amivel max-ra járatva se tudtam lemenni 52-54fok alá.
namost amikor eladtam (mert miért is ne
) akkor a gyári hűtést tettem fel rá vissza, de ugyanazt a pasztát használtam mint az ASUS-sal, ugyanazon a sebességen hajtottam a procit, ugyanazzal a fesszel, és érdekes módon ez a kis töpszli gyári nevetséges papírnehezék is 54-55 fokon viszi a procit.
namost ilyenkor felmerül a kérdés hogy akkor vagy az Intel alkotott valami ŰBERÁLLAT földönkívüli technológiával készített csodagyárihűtőt. vagy tényleg az érzékelőkkel van a baj a prociban
de sztem úgyis kitalálod mi az IGAZ
Jorus : Wolfik melegebbek alacsonyabb feszen is.
egy francokat, egyszerűen nem jó a szenzor, ennyi.
ha most megfohom a gyári coolert teljesen normális hőm.-ön van, semmi melegedést nem észlelni, és azért egy ilyen kis hűtő igencsak meleg lenne ha tényleg valós lenne a progik által kiírt 54-55 fok
-
Zé_Mester
őstag
hát nem tom még. nem döntöttem el.
majd kiderül, hogy melyiket tudom hamarabb beszerezni

de teljesen mindegy melyik lesz, mert a mostani gyári cooler-től jobb lesz, sőt még ami volt ASUS attól is. az asus felpolírozva se tudta 50 fok alá vinni az E8200-at még alacsony fesszel sem.
remélem ezek meg tudják hűteni majd rendesen
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Powerer
üzenetére
hahah, kint se volt még az erkélyen a gép. eddig csak itt teszteltem a szobába (cirka 24 fok).
eddig ennyi a vége, de nem mókázok vele, pedig kíváncsi lennék mit menne odakint. de lustaságom kimagasló
úgyhogy ideiglenesen kijelentem hogy 4560MHz a vége a cucccak, de ez csak addig végleges, amíg fel nem húzom magam, és ki nem cuccolok (de ez nem ma lesz).
a ramok mennek, de nem úgy mint a Deluxe-ban.
valszeg csere lesz nemsokára valami komolyabb darabra. de nem tom még milyenre
majd kilesek valami fasza OCZ Reaper-t vagy egy fincsi Ballistix-et, de igazából efelé húz a szívem : Mushkin XP2-9200 DDR2 1150 Mhz (2 x 1GB).
de majd lesz valami
-
Zé_Mester
őstag
ha már itt járok, itt egy eredmény is
8x565FSB - 1,440Vcettlee - én is az MCH meg az FSB voltage-val szórakozok, nem tom mire vannak, de érdekes dolgokat művelnek

-
Zé_Mester
őstag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
én most 4000-en hajtom az E8200-ast 1.296V-tal, és kicsit pipa lennék ha visszavenné 3000-re
nem azért cibálom felfele hogy visszavegye nekem.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
tudom hogy mire szolgál, de számomra feleslege.
de nem vagyunk egyformák, lehet másnak (pl neked is) hasznos dolog.
én utálom
-
Zé_Mester
őstag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
annak hogy ugrál megintcsak nem sok.
én azzal kezdem hogy kilövöm a francba, nekem ne ugráljon össze vissza.
ha azt akarom hogy lassú legyen, akkor majd visszaveszem a sebességét.és ha megkérdezte, akkor valszeg zavarja, és ezek szerint neki sincs rá szüksége

-
Zé_Mester
őstag
válasz
xboxgyuresz
üzenetére
hali
keress olyat a bios-ban hogy CI1 és EIST
ezeket tedd DISABLED-re és akkor nem fog ugrálni a szorzó.ramot nem tom, azt kérdezd meg itt : DDR2 - Tuning

-
Zé_Mester
őstag
bocsika, de ha egy kicsit jobban megnéznéd a dátumokat is akkor látnád hogy melyik kép mikori eredmény. és örülnél ha nem próbálnál lejáratni, mert nem nagyon csípem ha olyan dologról okoskodnak, amit nem is láttak. honnan a f@szból tudod hogy mennyit megy a volt E6750-em? talán te is tesztelgetted előttem ??
azért mert a tiéd nem ment ennyit ugyanennyi fesszel, az engem rohadtul nem érdekel.ami a blogomba van az csak a max eredmények, ott nem a stabilitásra mentem, csak a tesztek lefuttatására és slussz.
később kezdtem el leméregetni hogy mi a legkisebb fesz, ami elég a stabilitáshoz adott órajelen.itt van pár ORTHOS stabil eredmény
a 440 és 475 FSB-s kép már azután készült hogy az alaplapon meg lett csinálva a VMod, és így +0,025V-ot kapott a proci a biosban beállítotthoz képest.
és ha kiszámodok akkor az 1,3840-0,025 az ottlesz hogy ~1,3500V, ami az E6750-nek az alapfesze.
sajnos ezt később vettem észre hogy több feszt kap, de utána próbáltam 1,35V-tal is a 440FSB-t és ment stabilan.
de mostmár teljesen 8, mert al van adva, úgyhogy már nincs nálam a cucc.
subaruwrc : akkor kammantott Zé
kösz, ez jól esett, no comment
-
Zé_Mester
őstag
BAZZZZ MOST ÉREK HAZA ERRE EZT LÁTOM HOGY KINYÍRTAD A PROCIT ???
pedig még mondtam is neked hogy az kib@szott sok neki !!!
annyi fesszel egy áramszünet alatt is simán elmenne órákig.és akkor most mi lesz? gariba kicserélteted vagy mi ?
nem tom még hogy műkszik ez az egész lefüstölés utáni dolog, de félek egyszer nekem is elborul az agyam (nem áll távol tőlem
) és megtudom

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Powerer
üzenetére
igen, a ramot is emeli majd a proci FSB-vel egyszerre.
de állíts be úgy hogy :- szorzó :8
- FSB - 400
- ram frequency - 800
- dram timing : 5-5-5-15
többi marad ahogy van.feszeknél pedig :
- cpu voltage - 1.3625V
- dram voltage - 1,95V - 2,0V (de sztem 2V inkább hogy biztos legyen )többi minden maradhat ahogy van.
a biosba van még egy olyan menüpont hogy CPU Configuration - na ott a szorzó beállításon kívül (8), mindent tegyél DISABLED-re.
aztán F10 ENTER és hajrá. mennie kell
de am ramokat fel is tudod szorozni, és akkor mennek 1000MHz-et is, de ezt majd látod amikor állítgatod biosba hogy mennyira akarja beállítani.
1000MHz-het adj neki biztonság kedvéért 2,1V-ot (nekem is annyival megy) -
Zé_Mester
őstag
#6637 - #6638 - #6639 -
na mostmár örülnék ha bedugulnátok végre, és nem zaklatnátok.
3900-is ment 24/7-be 1.55V-tal már bocsi, és még kés se lellett hozzá.
csak irigyek vagytok tudom én, de majd holnap este bevillantok valami 550x8FSB-s eredményt, akkor meg remélem kihesik a szetetek
Powerer : Mintha mindenkinek tudnia kéne, hogy tízezer topik közül melyikbe írjon, már ne haragudj.
nem kell mindenkinek mindent tudni, de sztem a kereső nem divatból van kitéve. és ha beírtad hovna hogy EIST vagy valami hasonló, akkor kidobott volna valamit.
vagy ha már ide írod, akkor itt is keress rá hogy nem-e kérdezte már valaki hogy miért van ez. (de megsúgom - legalább 200x megkérdezték már mások is
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
ugyan menj már, ki a francot érdekel. manapság ez az 545 már mindennapinak számít
persze. lenne egy 8200am jönnék egy 4000mhz 1.22v-os screennel és tökönszúrná magát mert nem tudna ma már állítgatni rajta
de nem jössz mert gyurma vagy

booz: próbálok alkotni valami olyat, amitől szépszeműnek szálanként hullik ki a haja irigységében

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
nesze neked, itt egy eredmény : 8x500FSB - 1.232V most örülsz ?

még Q9450 - ó te kis igényes
. már a 2 mag nem is elég
??? eldobom az agyam -
Zé_Mester
őstag
Amugy meg tapasztalat ,hogy ahogy emeled a szorzót nő az FSB limit is
ezt én is így tudom, de jugeen írta WOLF topicjába, hogy a 45nm-es procik jobban mennek max FSB-t magasabb szorzón mint a kisebben. és ha neki van igaza, akkor elvileg 575 felé kellene kerülnöm. --->> de ezt hiszem ha látom, de asszem nem fogom látni

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
na megjöttem
REszép fsb de sajnálom h nincs meg a 6*600 - hát ezt én is sajnálom
próbáltad 1.4-1.45v körüli feszen? - még nem, de ha visszamegyek vasárnap nyugodj meg hogy kinyomom a szemét is
1,35V-ot adtam neki maxra 575FSB-hez. de majd megküldöm 1,475V-tal, aztán hajrá.magasabb fsb-hez több vcore is kell szerintem. - ezt nem is gondoltam, azt hittem hogy ott is az órajel a lényeg. én meg még sokalltam is az 1,35V-ot, mondom 4000-et megy 1,232V-tal akkor minek neki ilyen sok.
de ezt most nagyon jó hogy elmondtad, mert ezért vasárnap szétbombázom az agyát fesszel
(ha kinyírom, akkor a te lelkeden szárad halála !!!!
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
jól beszélsz

pityeszka - 1.8V a ramoknak????
hát az igen halvány, adj neki vagy 2,2V-ot ha azt akarod hogy menjen is 
MÁS : ma reggel folytattam a tegnapi E8200 cibálást. 6x575FSB lett a móka végére, ami sztem nem rossz
most megnézem 8-assal, a 7-es valahogy nem érdekel
(az E6750-emet se teszteltem annyival
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
tolom neki nyugi
most nézem a MAX FSB-t, eddig 6x535-nél tartok 1.216V-tal
tolom továbbbim - szúrd neki! a kingmaxokat csipi a giga! ajánlom neki, mert repülnek akkor mind a ketten a lappal együtt

Telefunen : hát nekem az ASUS hangkarija nagyon megfogott. olyan szépen szólt vele a Genius 5.1 HT 3600, hogy mikor először meghallottam, azt hittem leesek a szákről.
de most ....... na mindegy. ugyanolyan szar, mint a Deluxe előtti P35-DS4-el
de nembaj - veszek majd egy állat hangkarit
-
Zé_Mester
őstag
válasz
szacsee
üzenetére
nem, nem és nem !!!
majd FSB-t most nézem. eddig 6x520. itt a Deluxe lap már igencsak be se kapcsolt
sőt 515-ön se 
Keldor papa - látom téged se kell félteni az ilyen dolgoktól
am levettem a francba, nem kell nekem az oda. a lefogatást meg megcsináltam úgy hogy ami a gyári kis csavar az NB-n annak a végére tettem egy olyan pici alátétet meg egy anyát, és ennyi. (de mielőtt szacsee beszólna hogy USER ERROR, az alátét alá tettem gumikarikát
) a CC meg ott figyel a dobozba, valszeg ott is marad 
Zoli329 - annyira azért nem

Gorneck23 - jól beszél, ha lenne a Dremmel gravírizó cuccomhoz még olyan kicsi korong ami már elhasználtam, akkor 2s-et se agyalnék rajta, és már meg is szüntetném a problémát.
de a korong elfogyott - de majd veszek
amúgy meg utánanéztem és nem is lenne semmi baj. csakhogy a CM690 háznak a proci mögött nincs besüllyesztbe az a része ahova a hűtő hátlapja megy
így így a CC meg a hátlap már nem fér be egyszerre oda
pedig először úgy akartam beszerelni.
de ha veszek korongot kivágom a házat is , meg a CC-t ketté (habár akkor már nincs értelme) -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
igen, az a nagy böszme hűtés van rajta, ami kimondottan tetszik.
user error
- hol élsz te srác dobozba ???
nincs itt semmi júzer error.
egyszerűen nem szimpi. MSN-be nem enged belépni, holott a net megy rendesen, a hangkártyája egy nagykalapf*s a P5K Deluxe-hoz képest.
de ez még lehet hogy OS problem, majd most teszek fel egy friss vista-t.
de :
- a CrazyCool egy idétlenség mert 2 felfogatója az NB lefogatójába kapaszkodik, azaz ha leveszek a CrazyCool-t akkor az NB-re semmi nem húzza rá a bordát. de megoldottam
- az ASUS hűtőmet csak egyféleképpen tudtam rátenni, mert máshogy nem fért oda a lefogatókeret.
- a Deluxe-nak a bios-ába lehetett állítani feles szorzót is : 6,5 - 7,5.
de itt nem tudok, de mondjuk ez lehet betaBIOS problem is.
azért nem válaszol mert már szétfejelte - ezt az örömöt nem adom meg neked

Skizz - fentebb leírtam
nekem sokminden jó, de ez pont nem az 
na lépten tuningolni
, majd RE 
-
Zé_Mester
őstag
Egyébként volt nem is rég olyan kérdés, hogy ha a Q6600-a 3GHz-en jár magonként, akkor az ő gépe most 12GHz-en jár?
wáááááááááá, má megint az állatkert

megjött ma a lapom : Gigabyte GA-P35-DQ6 Rev1.0
hát mit mondjak, eddig csak szoptam vele minden egyes mozdulat után, úgyhogy ha még a tuning se megy úgy ahogy elvárnám akkor szétfejelem, vagy kihajintom a 3.-ról
nem igazán vagyok eddig hanyattvágódva tőle

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli329
üzenetére
hát ja, ez nekem is fura volt, mert ez mostmár a 3. proci ami 520-nál nyekken meg.
és mindegyiknél ugyanaz az alaplap volt (ASUS P5K Deluxe).
úgyhogy boldogan adom oda a leendő gazdinak, pedig eddig azon aggódtam hogy lehet hülyeséget csinálok.
de amit veszek Gigabyte lapot, az elvileg bőven megy 520 felett is. úgyhogy kíváncsian várom a holnapot
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli329
üzenetére
ez még csak ilyen beröffentés volt, had szokja.
majd holnap megkapja az igazit a DQ6-ban
am van egy gyanum hogy a P5K Deluxe lapom 520-nál feladja, mivel próbáltam ennyin is indítani a procit, de se 6-os se 8-as szorzóval nem indult el.
és az E6750-emmel is eddig jutottam csak
úgyhogy megnyugodtam hogy nem cserélek rosszabbra 
-
Zé_Mester
őstag
megkaptam ma az új C2D E8200-as procimat.
fincsi kis darab, nem sok időm van most tesztelni, mert nemsokára viszik ez az alaplapomat, meg az E6750-es procimat, úgyhogy rögtön belevágtam a közepébe első indításkor
E8200@4000MHz - 8x500FSB 1,320V
ezt így kapásból beállítottam, aztán F10 Enter.
és csal lestem hogy tölt befele minden. állat ez a proci, már most nagyon tetszik. fesszel nem szórakoztam azért adtam neki 1,32V-ot hogy biztos legyen, majd az új lapban szórakozok azzal is.
úgyhogy elöljáróban ennyit, a többit holnap a P35-DQ6-tal
-
Zé_Mester
őstag
hali, írtam privit, hogy ne itt legyen az OFF

Zájec :pedig megesik hogy egyforma, azért mert neked nem, attól még másnak lehet..
jólmondod, megesik. de nem épp ez a jellemző.
tesztelgettem már elég sok C2D-t és az a tapasztalatom hogy többségében nem egyformák. valamennyi eltérés mindig van, akár 1-2 fok, és ez most független attól hogy milyen procival.
meg persze sok más dolog is beleszól : milyen az alaplap, milyen bios, és hogy milyen progi amivel csinálod a mérést. ezek mindd befolyásoló tényező,
és azért mert neked igen, attól még másnak lehet hogy nem..

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli1222
üzenetére
legfőképpen a bazárosoknál, mert a boltok nagy többsége a jobb hűtés miatt lehúzza még a gatyádat, olyan áron adják a portékákat.
de sztem vegyél egy sima alap karit, és vegyél mellé egy Thermalright VGA hűtőt.
attól semmi se lesz jobb (vizet leszámítva), és árba is ott leszel, mintha vennél boltba egy komolyabb hűtésű karit
-
-
Zé_Mester
őstag
hát épp ezaz. azért is írtam hogy a T-s lapok DDR3-asak.
csakhogy Zoli1222 nehogy beleessen egy ilyen hibába, mert ilyenre sztem nem nagyon cserélnek, csak ha nagyon kedvesek.
de ez nem sok boltra vonatkozik (tisztelet a kivételnek).de mondjuk ha felhozza indoknak hogy a listán van elírva akkor talán......de ki tudja.

-
Zé_Mester
őstag
nem, azt tudom hogy milyen.
de amit most linkelt be Zoli1222 #6764-be, az GIGABYTE - GA-P35T-DS3P. namost a T-sek tudtommal DDR3-as lapok, de lehet hogy én nem tom jól. de az lehet hogy I-Pon-on van elírva

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli1222
üzenetére
lehet hogy most én fogok hülyeséget mondani, de a P35T Giga lapok nem DDR3-as ramokat fogadnak ??? mert a link ugyan DDR2-r ír a listán, de én úgy tom hogy a T-s gigák DDR3asak.
de lehet nem jól tudom, javítsatok ki
de am sztem ASUS P5K PRO
Jorus - sztem a DS3 és a DS4 között nem csak a hűtésben van különbség

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli1222
üzenetére
elégséges, de sajnos az van amit Jorus is mondd, ezek a lapok nem alkalmasak a tuningra.
MSI-t ha nem muszály akkor felejtsd el. nem épp tuningeredményeikről híresek.
ha új cuccot akarsz venni akkor sztem legalább egy Asus P5K legyen a cél, de itt PH-n aprók között már kapni jobbat is majdnem ugyanannyiért (gigabyte p35-ds4, asus p5k-e vagy valami hasonló) ami már nagyon korrekt, és a tuningot is szeretik.
nameg persze egy GTS alá illik egy "komolyabb" lap, és nálam az nem a DS3
-
Zé_Mester
őstag
nem semmi. grat.
hőfokok teljesen normálisak, max 70-75 fokig engedheted neki, de felette ne nagyon.
fesz meg .... hát ez izgalmas kérdés
annyit adj neki amit meg tudsz hűteni normális határokon belül.
de sztem max 1,55V attól többet úgyse tudsz megfogno a TX2-vel.
sok sikert, adj neki, had izzadjon

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
hmmmm, fincsi
nagyon agyalok amúgy hogy melyik érné meg jobban : az E8200 vagy az E8400-as
szerintetek?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Kriking
üzenetére
Skizz : én akkor is válaszolok neki

naszóval : nem értem miért kevesled a 40FPS-s egy HD2600Pro-val.
sztem abszolút korrekt, ennyit tud a kari.
gondolom 1024-768ba állítottad be.
annyit tudsz még gyorsítani rajta hogy mindent leveszel alapra, AA kikapcsolod.
és akkor elvileg gyorsabb lesz kicsit, de nem hiszem hogy nagyon sokat dobna majd rajta, a kri ennyit bír, ezen nincs mit meglepődni
-
Zé_Mester
őstag
háhá
itt nézz körül, a 2, vastad kiemelés után vannak olyan képek

nagyon szerettem amikor így volt, a hűtéssel nem volt gondd

-
Zé_Mester
őstag
válasz
thomeef
üzenetére
de itt is szétnézhet
ASUS Silent Square Pro
ha esetleg érdekel

-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
itt sztem hamarabb kapsz választ a problémára : DDR2 - Tuning

-
Zé_Mester
őstag
sztem meg inkább valami 550W-os Chieftec-ben gondolkozz.
egy 8800GT/GTS vagy 3870-nek simán kell egy ilyen táp, mivel a fogyasztásuk nem kevés.
és mellé még ha tuning is kell, akkor meg pláne nem éri meg ezen spórolni.egy megbízható/erős gép alapja egy normális, erős táp. ha rám halgatsz akkor nem ezen spórolsz
én egy 650W-os tápot vettem a gépemhez 24e ft-ért és egy percig nem bántam meg.
-
Zé_Mester
őstag
szerintem ne a ramot vedd ki hanem a tápot. a ram fogyasztása elenyésző.
ha most egyet ki is veszel, nem fog annyi teljesítményt meghagyni a tápba hogy te azzal irdatlan nagy +MHz-eket szedj ki a prociból.
sztem cserélj egy új tápra, és akkor ilyennel nem lesz gond.
és akkor még +ramot is tehetsz bele
-
Zé_Mester
őstag
2 dolog
1 - a 2V sztem keves neki, 2,2V sztem már jobban tetszene és lehet hogy többet is menne.
2 - ez egy C2D TUNING topic, a DDR2 Tuning itt található.
sztem itt hamarabb meg tudják neked mondani hogy mi lehet a baj.
ui.: nem elzavarni akarlak, vagy megbántani, de sztem a modik nem nézik majd jó szemmel hogy a ram tuningról tárgyalunk

-
Zé_Mester
őstag
most nézem az adatlapodon hogy 2x2GB-os ramok.
namost köztudott hogy a 2x2GB-os párost sokkal nehezebb meghajtani mint egy 2x1GB vagy 2x512MB-os párost.nem tom te hogy nézed meg hogy mennyi a ram vége. de én a helyedbe a köv,. javasolnám.
proci vissza mondjuk 300FSB.
szorzót is vedd vissza mondjuk 7-re, csak hogy biztos legyen a dolog.
a ramokat pedig szorozd fel olyan 750-800 köré.
és így kezd el emelni az FSB-t. semmi mást ne babrálj, csak az FSB-t meg legfeljebb a ram feszt. a többit hagyd nyugton.
így megtalálod majd a ramod végét, és a proci biztos nem szól majd bele, mivel az vissza van véve, így a hibázási lehetőség egyedül a ramra van leszűkítve.
sok sikert.ui : időzítések nem tom hogy vannak, de ha olyan ramod van amit én is néztem akkor 2,2V-tal 4-4-4-12-be mennek 800on.
ha nagyon meg akarod hajtani, akkor tedd 5-5-5-15re 2,1V-tal és akkor jóval többet fog menni mint 4-4-4-12-be
-
Zé_Mester
őstag
garra nem vonatkozik hogy ha nem megy jól tuningba, akkor csere.
sztem add el, és vegyél helyette 1066-os ramokat és azokkal nem lesz gond
pedig 925-ot menniuk kellene tesztek szerint
milyen tesztek szerint ?? ezt tesztelték ????
attól hogy egy ram megy x sebességen, attól még nem törvény hogy akkor a másik ugyanolyannak is mennie kell ugyanannyin.
az én kingmax-aim mennek 1224MHz-et. de ha most vennék még 2-t, lehet hogy azok közel se mennének ennyit.
a tuning szerencse, nem törvényszerűség
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
a 77 fok rengeteg, 65-70 körül kellene lennie, pláne hogy csak 3200-ig húztad.
az alap 41-43 is soknak tűnik egy kicsit.sztemsztem valamit nagyon nem jól csináltál : vagy rosszul van felrakva a hűtő, vagy rossz alatta a pasztázás, vagy sok feszt adtál neki.
sztem nézz utána, mert ez így SOK !!!
subaruwrc - szépjóreggelt, látom megvirradt

I AM LÁMA
- mi az az avatar ami le kell cserélni ??? 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
thomeef
üzenetére
a hőfokok teljesen normálisak.
de abba már kételkedek hogy az 1,83V normális-e egy procinak.
nem tudom te hogy vagy vele, meg mit hallottál már a sok fesz-->proci megdöglik dologról, de sztem nézz utána.
1,83V-tal egy targoncát el lehet hajtani, nem egy E4400-at
am ahoz képest hoy ennyi feszt kap teljesen normális a hőfok, sőt

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
köszi. visszatértem.

előzmények : nagyon pipa vagyok. hiába van mostmár -7 fok, és hiába megy a proci 8x520FSB-n 1,7V-tal 1 fokon, ha felemelem az FSB-t 521-re akkor KÁMPÓÓÓ!!!
Vista betöltésnél kifagy
.
megpróbáltam úgy is hogy megküldtem BIOS szerint 1,7V-tal, így a mod miatt 1,728V-ot kapott, de így is ugyanaz lett a végeredmény -->> Vista BOOT közbe restart
próbálgattam kisebb szorzót is, de ugyanaz fogadott amit már korábban is kiteszteltem.
525FSB a vége, felette már restart van boot közbe.
megnéztem 530-at is, annyival is bekapcsol a gép, biosba is be tudok lépni, de boot közbe meghal a cucc. pedig megküldtem 6x530FSB-nél 1,7V-tal, de így se volt jó.eredmény : sz@rok az egészbe, megyek aludni, délelőtt pedig eladom ezt a kis rohadékot mert felb@ssza az agyam. esküszöm ha lett volna nálam egy DQ6-os lap, gondolkodás és mindenféle szívbaj nélkül megkapta volna az 1,85V-ot, ha tetszik ha nem.
de mivel nincs, csak a Deluxe, így maradt az 1,728V maxon.konklúzió : tuti váltás egy E8400-ra (eddig győzködtem magam hogy jó lesz ez nekem meg minden,de mostmár senki nem tud lebeszélni róla) annak bőségesen elég lesz a Deluxe lapom is (fesz szempontjából
) és remélem azzal jócskán nagyobb sebességet érek majd el 
úgyhogy végeredményben ennyi, akit érdekel a proci írjon vagy hívjon vagy küldjön fénypostát vagy mit bánom én, csak menjen el.
szívesen cserélek bontatlan E8400-ra (bár kötve hiszem hogy lesz ekkora állat valaki hogy elcseréli
)na jóccak emberek majd reggel (dél körül RE)

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
wááááááááááááááááááá
ezen ordítva röhögök
A következő játékos már csak 2,1 V-tal tud belépni a csatatérre
itt már feküdtem a billenytűzeten és az asztalt vertem nagy röhögve
lehet hogy beteg vagyok, de egy ilyen beszólás után sztem meg se szólalj

de látom Wolfdale topicba se egyszerűsíted le :
- Én azt mondom a magyarországi premier után létre kellene hozni egy virtuális E8xxx proci temetőt, fasza sírkövekkel.
Aztán ha meghalt, ráírni E8400 1,6V, élt 12 napot.
am hogy ne csak OFF legyen : most megyek kirakni a gépet a teraszra. egész korrekt idő van odakint, kíváncsi vagyok mit tudok kihozni
majd RE
mod: na a másik páciens, gratulálok DewiL, üdv a klubban

-
Zé_Mester
őstag
sztem úgy csináld hogy ami most van az maradjon benne. a többi motyót (dvd, vinyó,vga....)azokat meg kösd egy másik tápra. és ennyi. ha van ilyen átlalakítód, ami 2 táp-ot 1-é alakít akkor nincs semmi gondd mert mindkettő egyszerre fog kapcsolni. és akkor elégnek kell lennie a mostaninak ahoz hogy tudj vele szórakozni.
de könyörögve kérdel, ne adj neki 2V-ot, mert szerencsétlen világgá megy

-
Zé_Mester
őstag
1,8V a procinak ????
tehetséges.
és még mindig elindul a géped ???
mert ha igen akkor holnaptól én 230-ról üzemeltetem a procit.
ne neked átütési fesz, ezt szokjad
na mindegy, bárot vagy. de a tápod valóban keves ehez a motyóhoz.
meg sztem a lapod is, de az csak másodrangú
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Zé rám mindig számíthatsz
látom teszt van készülőben
óóó, hogy is kételkedhettem benned, és jól tudod, teszt van készülőben

DewiL - 11 hogy 1 mondatban, ezazzz.
tudom hogy ott volt a smájli, én se rosszindulatból írtam

Laraxior - ház ez nagyon nem jól kezdődik. hogyhogy csak így lekapcsol???
a hiba az ön készülékében van
sok sikert a hiba felderítéséhez.

subaruwrc : az nálam akkor volt amikor kontakthibásan raktam össze a cumót

na ennyit rólad

-
Zé_Mester
őstag
jó ok, benne van.
de ki a f***t érdekel egy táblázat ????
abba azt írnak bele amit akarnak, de a valós életbe soha nem papírforma szerint fog menni minden. ha te a táblázat szerint tuningolsz, akkor csak sajnálni tudlak.
De Te nyugodtan toljad neki az átütésit
ezt az átütésit meg hagyjuk már, mikor 2 fokon megy a proci, terhelve meg max 10 fok.
örülök neki hogy egyes embereknem a fesz állításról az első dolog ami eszébe jut az az átütési faszság.
tolni is fogom neki, sőt,mostmár meg van csinálva úgy a V-Mod a lapot, hogy 1,725V is simán mehet a procinak. és garantálom hogy azt is meg fogja lapni ma este.
és akkor majd lehet jönni a táblázattal meg minden ilyen snassz akármivel.

am meg ebből kellene felnőni, hogy amikor tuningolsz, akkor nem az általános marhaságokat figyelembevenni (táblázat) hanem saját magadnak kitapasztalni hogy mit meg hogy és hogy úgy mi és hogy lesz.

subaruwrc : köszi, tudtam hogy számíthatok rád

DewiL : tudom, ezért építettem be egy füstérzékelőt a gép tetejébe, így ha problem van akkor már el is szívja LoL
utána pedig szépen összeszedem, és visszatöltöm a prociba, és akkor megy tovább

-
Zé_Mester
őstag
NEKED MEG SKIZZ kollégának is :[/OFF]
ÉDES ISTENEM, segítsd tudatlan gyermekeidet a rögös úton, vezesd őket eme nagy sötétségben, mutass nekik utat, hogy megvilágosodást nyerjen elményük, és lelkük nyugalomra találjon !!! ÁMENna ennyit a komplett dologról LoL

Jó-jó értem én, csak mostanában olvashatatlan a topic mert csak "1.7V"-os hozzászólások vannak.
miről beszélsz??? hány ilyen állatot látsz még rajtam kívül aki megküldte szerencsétlen vasat 1,7V-tal ????
(ezt azért sértésnek veszem
)(overallcpu eredeti, javasol és max V-táblázat, megengedett max hőfok stb stb.)
ezzel csak annyi a baj, hogy amint más hűtésed van, rögtön ugrik az egész táblázat.
meg mi az hogy javasolt meg max V táblázat???? na nee idegesíts már,
ha én tuningolok akkor majd én eldöntöm mi nekem megfelelő, nehogy már egy táblázat mondja meg hogy mennyit adjak a procinak 
ui : a nitró nagyon tetszene, de a szárazjég már alakulóban van

-
Zé_Mester
őstag
elértema2000FSB/5.5GHzetámámmínusz40fokba5Vtal2másodpercre" kő bunkó stílus
Én bibi bí elértem 1880/4GHzet 1.7V-on
nagyon úgy tűnik mintha ezt rám is vonatkoztatnád, de lehet félreértem. de ha igen akkor :
- 2000 FSB-nél még nem tartok, pedig állat lenne
- még az 5,5GHz sincs meg, de ami késik nem múlik
- beérem -5 fokkal is
- 5V-ot nem kapott,de 1,7V megvolt
és nem 2 másodpercre 
Elég szomorú ha valaki azért érzi magát többnek mert szétnyúzta a gépét
egyáltalán nem érzem magam istentudja kinek, de jó érzés látni hogy ennyit megy a lom, amikor megborul az agyam. meg mi az hogy szétnyúzza ??? ennyi van benne, nem nyúzom én sehova
de ha te komolyan így gondolkozol a tuningról, akkor vegyél laptopot, vagy szervert, azokat úgyse lehet húzni
igen, a 24/7 eredmény a mérvadó, de néha el kell hogy guruljon a gyógyszer, és akkor lehet alkotni

-
-
Zé_Mester
őstag
gratula
.
lassan nekem is ki kellene már cuccolni
csak még nincs az a kellemes téli idő amít ígérnek. de majd jövő héten. megpróbálom 520x8 felé vinni a procit, hátha a hűvös levegő segít majd neki 
Laraxior - de a tiéd egy E6750es, Skizz barátomé meg csak egy E4300-as.
azért van egy kis különbség a 2 proci között
-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
2 válasz között óriási különbségek vannak !!!
ez nem olyan volt, mint az előző megnyilvánulás amire elegem lett.
elhizem hogy nem mindenki ilyen szerencsés, de az 1066-os kingmaxok általába 1100MHz-et mennek, de átlagba mennek 1150 körül is. csak ugye fesz kell neki.
a ballistix ramok árait most néztem meg ph-n, 2 embert láttam aki hirdet ilyet az egyik 22 volt a másik meg 25e. csak ezért gondolom.
de am nem is érdekel hogy mennyi, mert most a procin jár az agyam hogy milyen legyen.
a kingmaxok engem bőven kiszolgálnak
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Ősember
üzenetére
ha már ilyen kedves ember vagy , akkor nekem is lenne pár gondolatom :
1 - látom IQ hála istennek negatív, gratulálok
2 - attól hogy te itt PH-n nagy ember vagy , mert tuningramokat árulsz, az nem jelenti azt hogy értelmes is (legalábbis az utolsó 2 hsz alapján nem ez jön le).
nem tom mi a f@sz bajod van, de én 1 kib@szott szóval nem sértegettelek.
3 - örülök neki hogy te ekkora nagy ész vagy, de annak is örülnék ha visszavennél, mert rohadtul nem csípem amikor nagyképű 10 négyzetméteres pofával nekem állnak csak azért hogy megvédjék a saját igazukat, hogy a drága istenített ramjuktól nincs jobb. teszek rá hogy mit árulsz, meg hogy mennyiért, akkor se kell hülyének nézni a másikat (legalábbis nem kéne).úgyhogy részemről ennyi veled kapcsolatban sztem mindent leírtam ami így hirtelen jutott.
csak azt az 1 dolgot sajnálom hogy most emiatt +1 OFF van ebbe a jó kis topicba
amúgy gondolkodtam rajta kb 3 napja hogy szétnézek a listádon, mert össze kell majd raknom egy gépet, és a srácnak Ballistix ramok kellenének, de innentől kezdve ha ingyen adnád se venném meg tőled.
na páui : modiktól elnézést, de ilyen hangnem után ne várjátok el hogy jópofát vágjak kedves Ram-Guru úriember felé
bocs még egyszer 
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
ezt most sztem félreértetted.
a hsz-em az 1200MHz-re vonatkozik, és nem hiszem hogy egy 2x olyan drága ram ugyanilyen sebességen, ugyanígy 5-5-5-15-be bármivel is jobb lenne, attól hogy Crucial vagy OCZ, de lehet hogy én tévedek, annyira nem értek a velős részre
de ez nem ide tartozik.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
mit bánom hova vágott téged a hsz, sztem egy "átlag" (és ezzel senkit nem akarok megsérteni) felhasználó számára nem hiszem hogy az lesz a fontos hogy mekkora a sávszél, hanem hogy ki tudja-e hajtani a procit az elképzelt órajelig vagy sem.
de lehet hogy én vagyok nagyon gyagya, de akkor nézzétek el
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Quiksilver
üzenetére
nagyon egyszerű
CSAVARHÚZÓÓÓ !!!!!
[OFF]oda érinted ahova a bekapcsoló gonb csatika is menne, így összezárod és indul is
én majd 2 hónapig így hajtottam a gépet, sztem álmomból felébresztve vak sötétben is gondd nélkül ment volna a dolog
de majd megszokod ha olyan helyzetbe kerülsz
amúgy nagyon jó dolog volt, kicsit jobban tetszett a mostani hát power gomb nyomogatós dologtól, mert EXTRÉM, és azért mert így illetéktelen nem tudta bekapcsolni (máraki nem értett hozzá LoL
)[/OFF] -
Zé_Mester
őstag
válasz
Quiksilver
üzenetére
azt nem írtad hogy procit vettél-e már vagy még agyalsz rajta ( ne vedd tolakodásnak de lenne egy ajánlatom) -->>C2D E6750 - GARIS
ha esetleg érdekel, írj privit, megbeszéljük !!!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Quiksilver
üzenetére
hali
a deszkát megvetted már ? mert ha még nem akkor javasolnék helyette másat : ASUS P5K-E vagy P5K Premium, vagy ha nem akarsz ASUS-t akkor Gigabyte P35-DS4 vagy P35-DQ6.
ezek majdnem ugyanannyiba vannak mint az MSI, és tuning szempontjából is pizitív felőlük a visszajelzés.
ramokkal kapcsolatban nyugodtan dönthetsz a Kingmax mellett, de ne 800as ramot vegyél, hanem 1066-osat, így legalább amiatt nem fog később fájni a fejed hogy esetleg a ram visszafog tuningkor. azt hogy a Kingmax klafa-e vagy sem az relatív, de nézd meg az aláírásomba, nekem is 2x1GB Kingmax 1066MHz van és 1200MHz felett is mennek !!!
szerintem nem éri meg a 25-30e ft-os ram, csak azért hogy most az Baliistix vagy A-Data EE, mert a világon soha nem használod majd ki, csak esetleg villoghatsz vele hogy ilyen meg olyan késleltetéssel Everest tesztben ennyi meg annyi MB/s-et produkál. --> sztem nincs értelme !!!procival kapcs megintcsak kérdés hogy meg van-e már véve. mert ha még nincs, akkor javaslok egy újabb fajta C2D-t (E6550-E6750-E6850). tuningban is jobbak, így nagyobb esélyed van a magasabb órajelre

remélem tudtam segíteni

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
ne add fel, nem vagy te gyáva !!!!!!!!
igenis próbálkozni kell, nem feladni bazzzvan egy javaslatom. állítsd be mondjuk 9x333FSB-re.
és innen szépen kezdjél el felfele menni mondjuk 5 FSB-vel. megvárod míg Win betölt, elindítassz egy Prime95-öt, futtatod kb 10 percig (annyi elég lesz, ha nem bírja úgyis kifagy).
utána restart és megint +5FSB.
és így szépen eljutsz majd a végére, és tudni fogod hogy mennyi az annyi.
ha esetleg lefagy Boot közben akkor lehet hogy keves a fesz, akkor próbáld meg többel, ha úgyse akkor nincs mit tenni.
lehet hogy valami gyengébben hútható példányt fogtál ki (ami nincs kizárva).
sok sikert, várom az eredményt
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
halika.
hát most csak tippeket tudok adni neked, mivel még MSI lapom nem volt csa valamikor nagyon régen még a 3000-es Prescot-om alatt.
és E6600asom se volt, valahogy kimaradt az életemből. De tippeket tudok adni, aztán vagy bejön vagy nem.
szóval : procinak mehet a 9x400FSB, adj neki 1.5V-ot teszt erejéig, aztán majd szórakozol vele hogy megy e kevesebbel.
ramokat ha 1-1be járatod mellé akkor 800-on fog majd menni így nem fog beleszólni, ha esetleg kevés lenne valami. feszt nem tom mennyit kér pontosan, de sztem 2-2,1V elégnek kell hogy legyen.
a VGA probléma meg : hát ez egy nagyon jó kérdés : régen volt PCI-AGP arány, amit 66-33-ra kelett állítani vagy FIX-re hogy ne emelje az FSB-vel szinkonba.
de most nem tom hogy van ,de állítsd a PCI Frekit 100MHz-re.
és akkor kb ennyi, elvileg mennie kell. az északi hídnak is adhatsz némi + fesz, ha esetleg nem menne nélküle.
remélem segítettem valamit, sok sikert.
ha mégse menne akkor írj , és gondolkozunk tovább
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ramnak adsz egy kis plusz feszt és már menni is fog 900-on CL5-be 
mennyi nulla 

- hol élsz te srác dobozba ???

) és remélem azzal jócskán nagyobb sebességet érek majd el