- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Akciókamerák
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
- 3DMark Vantage eredmények
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
Mos is vannak masszív házak, amiben van anyag, csak bele kell nyúlni a zsebbe érte. És ezek is nehezek mint a dög, de mit számít? Nincsenek már lan party-k mint régen, szóval egyszer oda van téve a helyére a ház, azt úgy sem mozgatod többet.
Nekem is ilyen kis 10 ezer Ft-os kompakt házikóm volt. Jól szellőzött, de már egy normális vga nem fért bele. Volt az egész üresen talán 1 kiló, pedig üveg volt az oldala. Na el lehet képzelni az anyagvastagságot.
Felszívtam magam, összeszorítottam a fogamat és vettem egy Lian Li házat. Olyan mint egy bunker, nehéz mint a dög és minden lemez masszív vastag. Nem bántam meg.
Szóval van itt minden, csak legyen pénz"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
nexplo
őstag
Azért azt se feledd hogy 10 éve még kb majd bármelyik gépházra fel mertem volna állni és nem azért mert 40 kiló vagyok hanem mert volt benne még anyag. Most már van olyan amit kézzel be tudok horpasztani annyira ki van spórolva minden belőle.... Ez a szép új jövő. Szépek kecsesek lettek csak épp hiányzik belőlük az anyag. És nem azt sírom vissza hogy 30kg legyen, hanem legyen csak 8 de akkor stabil lesz.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
veterán
Mondjuk most pont érdeklődött a CPU léghűtés topikban egy fórumozó ITX házba 6700 XT kerülne egy 5600x társaságában és hűtést keresett a procira. Jópofának tartom, hogy már ezeket a pici házakat is meg tudják csinálni hűtés szempontjából úgy, hogy egy középkategóriás VGA is elfér bennük minimális kompromisszumokkal.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
chris-v
senior tag
Kis házikó jó is, addig amíg nem kell egy nagyobb VGA-t bepaszírozni.
Egy nagyobb házban általában jobban lehet szerelni és a hűtést is jobban ki lehet építeni.
Persze egy netezős, koca játékos géphez elég egy pici házikó.
Egy G-s ryzen-hez még vga sem kell külön, hogy 720-ba vagy esetleg 1080-ba normális fps-el lehessen játszani. És akkor tényleg elég egy mATX vagy ITX ház méret, mert hát miből állna a gép? m2 ssd, alaplap, proci, memóriák, meg a táp."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
veterán
Pedig már kellene, hogy csökkenjen az össztömeg. Tegnap cseréltem le a Cooler Master Cosmos II házamat, ami üresen nyom 22 kg-ot... Megpakolva meg szerintem 30. Nagyon jó benne szerelni, de a sérvem kijön, mikor húzgálni kell jobbra-balra, úgyhogy lecseréltem egy kisebb kockaházra. HDD már nem sok van a mai gépekben, optikai meghajtó sem, akkor kb. mi nyomja benne a tömeget? A mostani házak semmi másról nem szólnak, mint a hűtésről. Full üres az összes, ventilátorok vannak bennük meg az alaplap aztán ennyi kb.
Kezdem azt hinni, hogy egyre inkább haladunk az mATX, ITX felé trendben.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Diabolis
aktív tag
Hogy nevettünk anno az első, aktív hűtéses procikon... És mi lett a vége? :D
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Graphics
Jómunkásember
Kemény, ugyanekkora Asetek LCLC-vel hűtöm a procit a gépben..
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
nexplo
őstag
válasz Dragon3000 #3 üzenetére
Bezony. Arról nem is beszélve hogy a CPU hűtésed egy AIO akkor ezt nem is nagyon tudod lassan hova tenni. Hogy a VGA kártya AIO-t ne is keverjem már ide, mert abból is akad vizes buli gyárilag vagy utólagos megoldásnak
-
nexplo
őstag
Azért egy 120-as kompakt aio rendszerrel hűteni egy SSD-t kicsit túlzásnak tartom. Jópofa meg lehet vele vagánykodni de értelmetlen szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Horgász topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Azonnali mobilos kérdések órája
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Samsung 8GB DDR4 2666MHZ M471A1K43DB1-CTD. Több darab!
- 22db 2gb DDR3 -1333 mhz memória
- Garanciális ASUS ProArt X870E-CREATOR WIFI Alaplap
- INGYEN FoxPost! Új G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év gari!