- Milyen egérpadot vegyünk e-sporthoz?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amazon Kindle
- Borongós őszt felvidító hardverportfólió
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Miért csak a Nintendo vadássza le az emulátorokat?
Hirdetés
-
Ez lehet az Infinix “szupervékony” mobiljában
ma Hot 50 Pro+ névre hallgat a 7 mm-nél vékonyabb készülék, megvan, milyen hardver hajtja.
-
Asus X515UA TDP "Tortúra"
lo Idén január óta boldog tulaja vagyok egy Asus X515UA típusú notebook-nak mely a következő specifikácókkal...
-
Az arcfelismerés miatt vizsgálják a Ryanairt
it Az ír adatvédelmi hatóság vizsgálatot kezdett a Ryanair és az arcfelismerés kapcsán.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Rég óta keresem a C64-re ezt a játékot. Anno megvettem,de bedöglött a 2.lemez.Az 1-es lemez megvan, úgyhogy a mentések még jók. Az volna a kérdésem, hogy lehetséges-e valahogyan/valakitől megszerezni(másolat) vagy megvenni(eredeti jó lenne)
Továbbá hallottam, hogy rá lehet kötni a lemezegységet számítógépre. Arra volnék kíváncsi, hogy lehetséges-e adatmentés(PC-re) visszaírás(lemezegységre) esetleg a lemezegységről betöltött játék indítása valamilyen emulátorral PC-ről
Válaszotokat előre is köszönöm !
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz Freddy TNT #1 üzenetére
www.newcomer.hu - Bővebben: link
Amugy PC-re ra lehet kotni C64-es floppyt megfelelo kabellal ([L]sta.c64.org[/L])
[Szerkesztve]DRM is theft
-
biker
nagyúr
eddig azt hittem, minden c64 játék megvan, ezek szerint nincs...
biztos ez a neve???
amugy igen, van emulátor
igen, lehet floppyt pc-re
igen, lehet másolni is, meg mindent...
igen, van mindenem, 2cd...
igen...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #1 üzenetére
Nekem megvan az eredeti, díszdobozos Newcomer. De érzelmi okokból, csak nagyon nyomós ajánlatra válnék meg tőle...
-
biker
nagyúr
elite /pub/games/blast/blast015.d64
elite /pub/games/e/elite.zip
elite /pub/games/misc/misc52.zip
elite save game editor /pub/games/dreams/dm017.zip
elite with docs /pub/games/rik/games98.zip
elite [deutsch] /pub/games/misc/misc52.zip
elite+ /pub/games/e/elite+.zip
elite128-0 /pub/games/e/elite128-0.8.zip
elite128-0 /pub/games/e/elite128-0.9.zip
elite128-1 /pub/games/e/elite128-1.0.zip
eliteger /pub/games/e/eliteger.zip
elite_german /pub/games/e/elite_german.zip
pirates /pub/games/p/pirates.zip
megvannak...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Freddy TNT
őstag
Húha ! Mennyien írtatok ennyi idő alatt !
Na szóval: a fejlesztők másolhatóvá tették el lehet olvasni a kézikönyvben is (amit az eredeti játékhoz adtak) valami olyasmi volt, hogy olyan lemezegység kell,ami egyszerre tud 40 sávot másolni(vagy valami ilyesmi) nem emlékszem már pontosan rá -
Freddy TNT
őstag
Igen kössz a progi már megvan, csak a kábel hiányzik
Egyébként a dobozon(a játék eredeti dobozán Newcommer van (nem 1 m-el) Szóval ezt nem értem.
Egyébként én is lelkesen figyelem a newcomer.hu-t csak az a baj, hogy már egy ideje semmi életjelet nem adnak magukról. Mint ahogy az a weboldalukon is látszik -
Freddy TNT
őstag
Díszdobozos ? Az milyen ? Nekem egy egyszerű fekete (rtalán karton vagy hasonló) papír dobozban van benne az öt színes lemezzel.
Nem tudnánk megoldani, hogy valamilyen úton-módon lemásold nekem ? Vagy 525-ös lemezre(küldök ha kell ) Vagy ezzel az x1541-es kábbellel PC-n keresztül. Nekem mindegy, csak meglegyen.
Szintén érzelmi okokból (nem tudtam kijátszani,pedig nagyon király) -
dabadab
titán
válasz Freddy TNT #10 üzenetére
Azert van ott a link STA-hoz (szinten hazankfia), mert nala lehet kabelt venni.
[l]sta.c64.org[/l]
Mi a jo istenert nem hajlando ebbol linket csinalni?
Mindegy, http://sta.c64.org/
[Szerkesztve]DRM is theft
-
Freddy TNT
őstag
válasz Freddy TNT #9 üzenetére
De az biztos, hogy az 1541-es nem tudta (próbáltam,meg nem is volt a típuslistában.) De ha jól tudom akkor a newcommer.hu-n van egy monológ. (vagy hogy hívják) és annak a végén kell ennek a szövegnek lennie.
-
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #11 üzenetére
Persze, hogy papír, nem fém, de akkor az a legütősebb doboz volt. Ma már nem számít ''díszes''-nek, de akkor igen.
(Eszem megáll, 5 lemez volt benne! Kétoldalas! Az 1,7 Mega! Hihetetlen volt ez akkor...) -
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #9 üzenetére
Ez új... Semmi sincs az eredeti kézikönyvben a másolásról. Talán ez volt az egyetlen játék, mit lehetetlen volt akkor másolni.
-
Alessandro
csendes tag
Sziasztok!
Én is anno végigtoltam a Newcomer nevű játékot, nagyon jó volt, ez legalább kihasználta a C64 adta lehetőségeket.
Nos a lemezekről: Mindegyik lemez 40 track-os, de bármelyik lemezegység megbikózik vele, pl. az 1541-es simán.
Védelemről: A 18-as sáv 3. szektorában van egy szándékosan okozott hiba, olyan hogy az ellenőrző összeg négy féle képpen változik. Ez a szektorhiba a lemezegység alapvető harver hibályát használja ki, mivel nem minden bálytot lehet a lemezre írni... de ez más téma.
Nos minekünk sikerül előállítani ugyan ezt a hibát (szándékosan), És tudtunk csinálni magunknak, pót lemezet, de árulni sohase árultuk.
Nos lehet hogy még van nekem valahol egy kallódó Newcomer boot lemezem, nem tudom biztosan.''Gyenge vagy..'' gondolta a videókártya, ''Feladom...'' gondolta a táp..
-
Freddy TNT
őstag
-
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #11 üzenetére
Hát Én szívesen segítenék, de Kaposváron van a progi, meg már nincs is meg a kábelem a C-64 és a Floppy drive között. (Hülye fejemmel egyszer kölcsönadtam...) Emulátorom, meg speckókábelem sincs, szóval inkább töltsd le valahonnan. Ha végképp nem tudod megoldani, akkor írj, és megpróbáljuk. Megnézem majd, mikor megyek legközelebb Kvárra...
-
Freddy TNT
őstag
válasz Alessandro #19 üzenetére
Az baromi jó lenne !! Asszem a ''B'' oldal kéne. Az meg hogy nem árultátok szerintem a kutyát sem érdekli ennyi év után. Szerintem ma már nyugodtan elmondhatod, már csak azért, hogy ne halljon ki a game. (na de tetü vagyok Na meg azért, hogy nekem is meglegyen)
u.i: Na és hogy csináltátok ?
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #20 üzenetére
Figyelj, már miért tették volna be az eredeti dobozba, hogy hogyan lehet lemásolni a progijukat? A fentebb írt trükkös védelem miatt ez gyakorlatilag lehetetlen volt. De persze azóta lehet, hogy nyilvánosságra hozták, hoyg hogyan kel lmegoldani a másolást, arról nem tudok. Vagy esetleg neked egy évekkel később kiadott dobozod van. Vagy nem tudom.
MOD: Félreértettelek.
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Nézd. honnan a fenéből tudnám ? Itt feljebb is mondták az imént, hogy tényéleg 40 sávos akármicsoda van. Én még azt sem tudom miről beszél, csak azt, hogy ő tudja miről beszél
Nekem tényleg ott volt a papír alján ez a szöveg (ha nem is az alján,de ott volt)
Tudod mit ? Megnézem a newcomer.hu-n hátha ott is rajta van a ''monológban''
u.i: Persze nem akkor vettem meg, mikor a legújabb volt. Valamikor 95-96-ban
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #24 üzenetére
Oké, akkor ha legközelebb Kaposváron járok, felhozom Pestre a Newcomert. Aztán írok e-mailt neked. De hogy ez mikor lesz, azt nem tudom. Közben lehet imádkozni, hogy az Én példányom még jó legyen. (Én is kb. 10 éve használtam utoljára, de azóta a saját dobozában, fénytől védve van)
-
Freddy TNT
őstag
Mindenesetre bosszantó, hogy veszek egy 1,44-es lemezt és bekrepál 1 hét alatt, viszont van eredeti COMMODORE lemezem (ha jól emlékszem rá van nyomtatva, hogy 1987vagy 86) és a mai napig működik
-
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #25 üzenetére
Csak a kíváncsiság miatt tisztázzuk: A Te eredeti dobozodban van egy cetli, hogy hogyan lehet másolni a Newcomert? Most vagy félreértettelek, vagy nem egyforma dobozunk van. Esetleg nem csak a savefájlok (de rég írtam le ezt a szót....) -at tartalamzó oldal másolására gondolsz?
-
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #27 üzenetére
''Ezért ingyen és bérmentve válaszolok 1.000 kérdésedre'' -oké, PHP-hoz és Linuxhoz értesz?
-
Freddy TNT
őstag
Eredetileg a tesóm vette nekem névnapomra. Sokáig hozzá sem nyúltam,aztán egyszer a kezembe akadt. Kinyitottam és volt benne egy A4-es lap amin (mindjárt megkeresem neked a webcímet) egy monológ volt ( a játék sztorija. Amolyan bevezetőféle meg hogy miről szól a játék) Ezen a hivatalos papíron rajta volt, hogy ezzel a 40sávos akármicsodával lehet másolni.
Alatta meg a lemezek. A papír az nincs meg. ( na nem azért, mert sosem létezett !!)
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
És megvan !! http://www.newcomer.hu/Pages/Kezikonyv.htm
''Amennyiben nem az eredeti lemezekrõl akarsz a programmal játszani, azokat lemásolhatod olyan másoló program segítségével, ami negyven sávot képes ID-vel együtt másolni.''
A jótanácsoknál találod...
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
válasz Freddy TNT #33 üzenetére
Asszem elhasználok még egyet: Ha letölti az ember a honlapról az angol nyelvű és továbbfejlesztett Newcomert, akkor egy emulátorral játszhat vele PC-n, nem? Próbáltad már? Milyen? Megéri?
-
Freddy TNT
őstag
Nem próbáltam,mert angolul elég gyérül tudok. De az oldal szerint működő dolog,csak a magyar nyelvű késik már pár hónapja. (szerintem játékélményben sem lehet már olyan jó) De mint ahogy a kézikönyv is írja továbbfejlesztett változat....hogy ez mit jelent nem tudom.
A fejlesztőknek írtam egy E-mail-t kb 4-5 hónapja és azt mondták, hogy minden OK, majd megjelenik abban az időpontban ami ott ki van írva. Csakhogy nem jelent meg és azóta az E-mailekre sem válaszolnak
mod : 997
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
A többiek elmentek aludni, vagy vajon miért nem válaszolnak ?
-
Ameda
tag
Örömteli, hogy van még aki használ C64-et!
Please use LINUX!
-
Freddy TNT
őstag
Egyébként azon gondolkodom, hogy ha létezik ilyen LPT-re köthető kábel,akkor a Newcomer fejlesztői miért nem ezt használták a PC-s verzióhoz? Egyszerűen felmásolják és kész.
Vagy akkor még sem ennyi ? -
szalai56
senior tag
http://www.freeweb.hu/bithunter/newcomer.htm
Itt mindent megtalálsz a NEWCOMER-ről.Amiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/
-
biker
nagyúr
kábelem és driveom nincsen.
van két cédém, pár ezer játékkal, pár tucat emulátorral (c64, c128, c16, c+4, vic, stb, linuxra, winre, stb)
meg egy tucatnyi ujságmelléklet, meg tucatnyi leírás kábelhez, programozáshoz, komplett rom fileok, stb stb
meg fél cd-nyi last ninja
ha kell, pest és környéke.
dc negatív.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Alessandro
csendes tag
A newcomernél csak a boot diszket volt nehéz másolni(a védelem miatt), a többit simán lehetett egy renegade nevű progival. Asszem van valahol olyan verzió is ami működik emulátoron is, mer' az eredeti nem működik.
Azért nem mivel egy olyan töltés gyorsítót (turbót) használ, ami megköveteli hogy a Commodore és a floppy között állandó adatkapcsolat legyen. Ha az ember kikapcsolta a játék idelye alatt a floppyt, tögtön kiírta hogy I/O ERROR.
A Floppy kábel egy naggyon jó dolog, de sajna a mostani gépekkel már nem műxik, a max konig egy 486-os volt amin még megismerte a floppyt. Ugyan azzal a kábellel egy pentium 2-őn már abszolút nem látta. Ez abból adódik (szerintem) hogy a floppynak és az alaplapnak teljesen más a jelszinje.''Gyenge vagy..'' gondolta a videókártya, ''Feladom...'' gondolta a táp..
-
-
Zoltán
őstag
Na, sikerült elindítanom a VICE emulátorral a Newcomert, de egyrészt angol, (a honlapon az állt, hogy magyar, bár ez nem baj) másrészt viszont nem megy tovább a bevezető szöverelés, tehát az intro után. Mit kell tenni? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Így hódítaná vissza a fiatalokat a Facebook
- Ukrajnai háború
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egérpadot vegyünk e-sporthoz?
- Interactive Brokers társalgó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P16, 12850HX (16/24 mag/szál), 96 GB RAM, RTX A1000, Garancia 2026 januárig
- Creative Sound BlasterX G6 - Alza Garanciás még 21 hónapig
- Dell Latutide E7280 i5 - i7 7600U, 8GB RAM, 256gb ssd, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple TV 4K 3.Gen 64GB Wifi /// Számla + Garancia
- MacBook Pro 13 (2020) A2251 EMC3348 27% 13.3" Retina IPS i5-1038NG7 Iris Plus 16GB 500GB gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen