Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zyzzyadi
tag
Sziasztok nekem egy ABIT AN8 lapom van
Ugyanez a probléma -CMOS CHECKSUM ERROR- minden újraindításnál kiírja
ha cmost törlök akkoris, ha elmentem a beállításokat biosban(save&exit) akkoris, mindnesetre érdekes hogy újraindításnál és nem áramtalanításnál történik mindez.
már próbáltam mindent:
új elem ,cmos reset, elem ki elem be bios ic ki be, friss bios(awdflashel,winflash-el,abit flasher-el)másik ram, másik vidkari, lehúz mindent, házból kivesz, feszültséget kimértem 3.3V lekövettem a szálat a chipsetig. másik táp (procicserét még nempróbáltam)
-eredmény:semmi!
Ugyanúgy cmos checksum errortettem új bios EEPROM ic-t megflesseltem menet közbe azsehasznált. A problémát úgy kezdte hogy először csak néhányszor felejtette el a beállításokat amikor windowsból újraindítottam.,aztán megflesseltem a biost utánna jólett egy darabig.Megint elkezdte na mondom 'hajjá éhen' áramtalanítás elem ki bios jumper átrak 2-3 ra másnap reggel elem be(énhülye nemraktam át a jumpert) CF hibakódot kaptam (cmos fail) na mondom ok visszaraktam indult a gép de azóta nemtudok biost menteni :S
pls helpme!!ui: kerestem az alaplapon ic-t ami esetleg a cmos ram lenne de azt találtam hogy a chipsetbe van a ram... igazez ?tudom alaplapcsere már ráférne a configra de én megvagyok elégedve az alaplappal igazából megkönnyezném ha kiderülne hogy az a hibás
kérlek HELP
Config:
ABIT AN8 FATALITY S939
AMD ATHLON XP 3200 X2
4*512 CORSAIR 500MHZ RAM
ATI RADEON 4870 X2
ENERMAX GALAXY 650W INTELLIGENT TÁP
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest