Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tusi_

addikt

válasz FecoGee #625 üzenetére

"Egyetértek, ne használjátok a dump oldalakat. De nem azért, mert elrontják, hanem mert csalás. Magatokat becsaphatjátok vele, de előbb-utóbb kiderül azért hogy csak "papír CCNA/CCNP" -e valaki vagy ért is hozzá..."

Ez nagyon igaz. Én bevallom őszintén, eleinte használtam, aztán amikor ugyanarra a kérdésre különböző tezstekben 3 különböző választ fogadtak el, akkor inkább hanyagoltam, mert tényleg csak össze zavar. Sajnos én nem tudok angolul, tehát nekem maga a kérdés megértése is nehézség. Amit itt javasolt valaki, hogy a rossz válaszok kizárásával könnyen lehet helyes megoldást adni, az nagyon bejött. Abból a szempontból rendesek a ciscosok, hogy tényleg néha bazi nagy blődségek vannak megadva "helytelen" válasznak.
    Én elolvastam a cisco discovery-t magyarul, (1200 oldal), a Cisco certification exam guidet- angolul (1400) oldal és a CCNA Cisco Certified Network Associate Study Guide 3rd -t (1000) oldal, az OSPF design guide-t (300 oldal), és a cisco ios command nevű (kb 200 oldal)-as könyvet. Nem mondanám, hogy lusta voltam :) Sajnos mivel angolul csak nagyon gyérül tudok, ezért voltak olyan dolgok, amiket nem értettem meg és csak szótárral tudtam nagyjából lefordítani, az sem mindig vezetett eredményre.
    A CCNP-ig megtanulok angolul és arra már úgy megyek, hogy mind szakmailag, mind nyelvileg felkészült legyek.

• tusi_

addikt

válasz FecoGee #625 üzenetére

Köszönöm. Nem a pontszám idegesít. Nemrég tettem le egy OKJ-s tanfolyamot, rendszergazda és hálózat üzemeltető-t és ott is ugyanez volt. Órán megcsináltam a feladatot, aztán kimentem cigizni, amíg a többiek még dolgoztak vele. De a vizsgákon, szívtam. :D (Switc konfig, előtte ugye: delete flash:vlan.dat, erase startup.config, relod) Én ezeket elfelejtettem, megcsináltam a konfigot, wr, reload és visszajött 60 vlan :D
    Kezdhettem volna elölről a konfigot, még szerencse, hogy csináltam egy Hyper terminálos tesztkonfig mentést.
    Sajnos bennem olyan vizsga drukk van, hogy még azt is elfelejtem, amit tudok. Az eigrp-s konfigra csak 77%-t kaptam, mert töröltem a rossz AS numbert, megadtam a networkokat, de nem ment a sh cdp neighbors. Belépek az R2-re, nem lehet konfigolni, belépek R3-ra, nem lehet konfigolni. Amilyen f.sz vagyok, R4-t már meg sem próbáltam, pedig csak azon kellettt volna az R1 felé vezető linket beadni a ro eig xxx netw yyyyy és ennyi.

Utólag persze mindig rájövök, de sajnos én ilyen vagyok. Ahhoz képest, hogy fél éve azt sem tudtam, mi az a cisco, szerintem szép eredmény. :)

Igen, jön a CCNP, de sztem csak egy év, másfél év múlva megyek.

Te nem vagy izgulós, ahogy láttam az eredményed :)

Új hozzászólás Aktív témák