Hirdetés
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Talán már túl is vagy rajta, de az archivum kedvéért:
"- kell-e tudni az udp,tcp, ip4, frame header minden egyes mezőjéről hogy mit szolgál, mekkora a mérete"
2016 nyarán csináltam a CCNA-t és volt róla kérdés. Méret és/vagy név, valami apróságba belekérdeztek. Bosszankodtam is miatta.Akkor azt a megállapítást tettem, hogy fejből kell vágni hogyan épülnek ezek fel, mekkora a blokkok mérete, neve, össz mérete. Mi mire való, melyik melyiket követi.
Szóval A-Z-ig pontosan azokat, amiket te is kérdezel.update: Gratulálok, látom végül meglett

-
soma314
tag
Szerintem igen előfordulhat, mert a Cisco fenntartja a jogot, hogy bármit kérdezzen. De az nem jelenti azt, hogy elő is fordul, illetve ha van olyan kérdés, ami "idegen" azt nem biztos, hogy be is számítják a vizsga eredményébe.
Tételesen:
"- az egyes kábelek pontos IEEE jelölésére"
Szerintem emiatt ne aggódj"- az ismert portok számára és hogy tcp vagy udp"
A "nagyon ismerteket" bizony tudni kell. Ami nem azt jelenti, hogy az összes well known portot, de amiket érdemes megjegyezni: telnet, ssh, www, dns, tftp, ftp (magasabb szinten azok a routing protokolok, illetve LDP amik nem saját protokolt használnak) Ez utóbbiak ICDN1 esetén jellemzőek.
Amit viszont az alapoknél érdemes megjegyezni, ha a port számokat nem is tudod, hogy a felsorolt 6 protokol közül melyik használ TCP-t, UDP-t, illetve mindkettőt. Mondjuk olyan feladatot simán el tudok képzelni (ezt is inkább magasabb szinten) hogy egy acl-ben kell megtalálnod a hibát és ki kell szúrnod, hogy a tftp az nem tcp hanem udp."- kell-e tudni az udp,tcp, ip4, frame header minden egyes mezőjéről hogy mit szolgál, mekkora a mérete"
szerintem ilyen konrét kérdésre ne számits, de általánosan nyilván kell tudni, hogy például egy udp vagy egy tcp packet header-je nagyobb-e, melyik tartalmaz több mezőt..."- illetve hogy egy show parancs konkrétan milyen értékeket ad vissza"
ha ezt úgy érted, hogy pontosan milyen táblázatot fog kiadni egy show parancs, akkor nem, de azt kell tudni, hogy ha meg akarsz valami információt tudni, akkor azt melyik show parancs adja vissza. Ilyet tudok elképzelni például, hogy válaszd ki hogy az alábbiakból melyik parancsokkal látod, hogy van-e OSPF neighborship-ed és, hogy mi a router ospf router id-je. Fel van sorolva mondjuk a show ip ospf neighbor, a show ip ospf interface brief, a show ip protocol....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Könyvajánló
- Villanyszerelés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Bestbuy játékok
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 16IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5070 Ti/64GB RAM/1TB SSD eladó BONTATLAN!!!
- Lenovo Legion 9 18IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5080/64GB RAM/2TB SSD eladó BONTATLAN!!!!!!
- AMD Ryzen 5600X/Radeon RX 6800 16GB/32GB DDR RAM/1TB SSD konfig eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

FecoGee
crok