Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• suomalainen

tag

válasz soma314 #15698 üzenetére

"Ehhez nincs köze a DMVPN-nek, legfeljebb anyiban, hogy DMVPN-t jellemzően hagyományos internetkapcsolaton építenek ki. De ezt nem kell feltétlenül így csinálni, lehet akár "bérelt vonalon" keresztül is."
    Ez ugyanúgy igaz a cloud elérés esetében is. Becsattanhatsz bérelt vonalon is saját tűzfallal. Igy a latency probléma a cloud esetében meg is oldódott.

""Building the Cisco Cloud with Application Centric Infrastructure" Hát ebben a mondatban sem nevezi az ACI-t felhőnek, hanem egy eszköznek, amit felhőszolgáltatásokhoz létrehozásához ajánl."
    Arra céloztam, hogy én azt állítottam, hogy az ACI régen a cloud irány része volt. Se többet, se kevesebbet.

"Miért lenne corner case szituáció? Mert rámutat a felhős megoldás hiányaira? [...] Ez azt jelenti, hogy feleslegesen küldjül el a packetek nagy részét az internetre és vissza.
    Ez igy is van, de a gyakorlatban mégis a neten keresztül csattanunk fel egy szerverre.

"Mer' az csak úgy megy, hogy a szolgáltatásodat átviszed egyik kontinensről a másikra! És átküldöd a ki tudja mekkora adatmennyiségedet e-mail csatolmányként?"

A cloud nem úgy épül fel, hogy van egy ajtaja valahol a világban, bemész rajta meg kijössz. Az Azurenak pl rengeteg DC-je van és simán megoldható, hogy egy szolgáltatást Nyugat-Európába telepíted, de keleten van a redundáns DC-ben a backup.

"Persze, hogy megtörténhet privát DC-vel is, de egy privát DC-t te felügyelsz, te tudod milyen óvintézkedések vannak, hogy ne történjen meg. Ha meg havária van, akkor a privát DC minden embere a te DC-d helyreállításán dolgozik, míg amikor egy felhőszolgáltató döl be, akkor az 1024-dik leszel, akit helyreállítanak."

Ez nem úgy működik, hogy "feltörték a cloudot" és szaladgál mindenki, mint pók a falon. Hogy a te dolgaid biztonságban legyenek te felelsz, amire rengeteg megoldás létezik. Attól még a másik customer lehet hanyag és feltörhetik a hálózatát, de ez téged semmiben nem fog érinteni.

Új hozzászólás Aktív témák