Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Raspberry Pi
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Apple MacBook
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sziasztok!
Most már elég régóta fennáll az a probléma, hogy időnként elmegy a net vagy drasztikusan belassul. Ilyenkor csak a modem újraindítása segít vagy az sem. Csináltam már teljes resetet is de azóta is van ez a gond. Ilyenkor az IPTV is leáll természetesen. Napi szinten jelentkezik a hiba. Korábban a szerelők építettek be valami szűrőt mert állítólag a régebbi tévék valamelyikéből feszültésg (?) áramlott vissza a modembe. Mert, hogy már több éve évente többször is vacakol a net. Ez most újabban jött elő. Itt egy printsceen a jelszintekről: (persze mikor elmegy a net akkor 0 a jelszint)
-
-
-
-
-
válasz
stopperos #1591 üzenetére
A szerződésben garantált sebesség 15 Mb/s a szervizt pont akkor hívtam mikor beírtam az első hsz-emet, csak azért írok ide mert szeretnék kicsit képben lenni, általában ők sem nagyon tudják mi a baj, ahány szerelő kijön annyifélét mond és szidja az előzőt, hogy mit csinált.
5-7-8 megákat mérek ez letöltésben ténylegesen olyan 1-2 mega összesen. Feltöltésem az egyébként jó.
Kali: Én konkrétan nem mértem jelszintet csak amikor az ürge beszerelte az új modemet akkor kicserélte az elosztókat (még kint a villanyoszlopon is) és mondta, hogy ennek nagyobb az igénye mint az előzőnek, a padlásra nem tudott felmenni mert az kicsit problémás nálunk de azt mondta ha gond lesz kénytelenek lesznek oda is felmenni, szóval azért kérdeztem, hogy talán a jelszinttel lehet probléma.
Egyébként van olyan progi amivel én is megmérhetem? Wifi-re vonatkozót már találtam de ilyet még nem, vagy ezt csak műszerrel lehet?
-
válasz
stopperos #1589 üzenetére
Természetesen nem fut torrent miközben a teszteket csinálom azelőtt viszont még a torrent futásától függetlenül is tudtam mérni 50 megát... egyébként pont a torrentből jöttem rá, hogy valami gond van mert a megszokott 6 megás sebesség helyett mindössze párszáz kB volt vagy még annyi sem.
És mondom, korábban bármikor bármilyen körülmények köztt mértem mindig 50 fölött volt kicsivel.
-
Az őrületbe kerget ez a modem, most az 50 megás netemmel ilyen 5-7 megás sebességeket mérek. Az előző modem is cisco volt és nem volt vele problémám soha. Mi lehet a gond? A jelszint lehet, hogy túl alacsony?
-
válasz
MikeMyers #1561 üzenetére
Remélem stabil lesz. Azért kellett lecserélni a régit mert előfizettünk telefonra is - így sokkal olcsóbbra jön ki - pedig pont amiatt fizettem elő rá, mert a srác azt mondta nem lesz szükség modem cserére. Hát ennyit erről... most itt állok az új modemmel és az egyik lepi csak ilyen 7-8 körüli értékeket hoz. Azért 20-at elvárnék, az előző modemmel asszem volt annyi is. (alapból 50 Mb/s-es netem van)
-
-
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Tegnap kicserélték a modemet erre az EPC3925 jelűre, azóta a lepik nem hozzák az elvárt sebességet. Kikapcsoltattam a sráccal a wifit, mert két routeres rendszer van beállítva, hogy a melléképületben is lehessen netezni.
Kérdésem az lenne szerintetek mi a gond, 50 mb/s helyett csak ilyen 7-tizenegynéhányos értékeket hoz, a másik kérdésem pedig, hogy hogyan tudnám bekapcsolni mégis a wifit ha úgy döntenék, hogy a saját routert kiiktatom. Eddig csak TP linkes routereim voltak, ott beírom a 192.168.1.1-t és már bent is vagyok a beállításokban, itt hogyan érhetem el ezeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- BONTATLAN Samsung Galaxy A32 5G 4/64GB FÜGGETLEN - FIX ÁR
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Iphone 14 ProMax Space Black 128GB Garanciás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest