- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
CHUWI HI10 TABLET
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladohardver
őstag
válasz
bladesks007 #2311 üzenetére
Szerintem durvagyorsan felejtsd el ennek a fsnak a hasznàlatàt linuxon. örülj, hogy müködik. Hasznàltam linuxon... és miutàn leszedtem és dobtam fel a win-t döglött ûgy le, hogy sekép se hang... szétszedtem beflasheltem a bioszt ràcsiptettem az eszközt vissza ment a bios... de semmi... aksi ki be semmi...!!!
valamelyik tag elhozta hozzàm a halott tabletjét, fel tudtam tàmasztani, vissza raktam rà a win-t... és utàna valami rejtéj mi történt végleg beadta a kulcsot... Ezek a tabletek nagyon skeccsiii... hasznàld ami rajta van, és ne bootolj live linuxot se... ha nem akarsz magadnak gebaszt... -
bladesks007
tag
Sziasztok! Adott egy Chuwi HI10 Plus Z8350, Dual OS ..G421709.... USB HUB segítségével biosban override-dal (UEFI:...) rendben elindul és fut a Batocera (linux alapú Retro game frontend app), mely egy micro SD-n van (usb-s kártyaolvasóval csatlakozik a hub-hoz). A batoceraból kilépve az Android boot leragad az OS választás utáni Chuwi logonál (Win10 rendben megy). PhoneFlashTool-lal flasheltem a gyári Androidot ("flash-no-erase-all.json"), ezután az Android is rendben működött. Egészen addig, míg újra nem használtam a Batocerat. Jelenleg megint ugyanaz a helyzet, hogy WIN10 megy, Android boot a logónál megáll. Valami olyasmi történhet, hogy a Batocera (hiába van külön az egész egy memóriakártyán) "belepiszkál" az Android partícióba, vagy valahogy a boot opciók összezavarodnak (pl. azóta 2 db Android boot volt az override menüben). Valaki tud esetleg megoldást, hogy ne kelljen minden egyes Batoc. használat utána újraflashelnem az Androidot? Előre is köszi a tippeket!
-
Attici
őstag
Laptoposokat én is találtam, de c-c kábel kellene a powerbankhoz vagy a baseus töltőhöz. Sima kábellel nem működik, több töltővel is kipróbáltam.
Marad a kábelszerelés. -
viktorhu
veterán
Lehet, hogy elsőre kipróbálnám egy sima PD töltővel. Nekem úgy tűnik, hogy ezek a PD triggerek arra valók, hogy nem PD-képes
töltőtszámítógépet PD-képessé tegyenek - ha szerelt kábelt keresel, akkor olyat fogsz találni, aminek az egyik vége hagyományos laptop töltőkábel, a másik vége egy PD triggeres USB-C végződés.Gondolom akkor egy PD töltőben benne lesz a szükséges elektronika.Nincs USB C kínai laptopom, de régen más kínai márkát töltöttem simán PD töltővel.
Itt van magyarázat:
https://learn.adafruit.com/usb-pd-hacks/things-to-know
Szóval ha nem úgy csinálták meg a töltést, hogy fixen 12V-ra állították, és nincs PD "handshake", akkor működnie kell más töltővel is. Ez a PD végződés ezek szerint az egyik fél hiányzó kommunikációját szimulálja, pl. azt mondja a töltődnek, hogy a számítógép kér 12V-ot, miközben a számítógép nem mondott semmit
A berakott képen is eleve nem USB-s gépet akarnak USB C-vel tölteni:
Micsoda gyönyörű eredmény
-
Attici
őstag
válasz
viktorhu #2307 üzenetére
Én is csak ezeket találtam, de egy egyszerűbb megoldásra lenne szükség, mert egy 19 éves szőke lánynak lesz, akinek ez így túl bonyolult. Reméltem, hogy létezik már valami gyári kábel is amiben van 12V-os trigger. Ezek szerint, akkor csinálnom kell hozzá egy ilyen kábelt.
Ezt a szerelhető csatit találtam hozzá: [link] -
viktorhu
veterán
Ilyet találtam egy gyors kereséssel:
https://forum.chuwi.com/t/hi10-x-charging-with-a-third-party-power-delivery-charger/6786/3
Eszerint külön kell egy PD trigger ami "bekapcsolja" a power delivery funkciót.
-
Attici
őstag
A Hi10X tablet 12V 2A-es töltőt használ gyárilag, de nincs PD kapcsolója. Létezik hozzá valamilyen gyári töltő kábel amivel más gyorstöltővel is lehet használni vagy akár powerbankkal is?
-
dugynok
senior tag
Üdv.
Nem tudtok Budapesten szervìzt ahol foglalkoznak chuwi tablettel?
-
makoss
veterán
Üdv!
Chuwi hi 10-re hogyan lehetne beállítani a qBtorrentet, hogy akár több óráig menyjen?
300-500 db torrentről lenne szó -
eladohardver
őstag
válasz
bekes.andras #2300 üzenetére
Nem igazán van ötletem... Hacsak nincs biztonsági mentésed az összes particióról.... Akkor amit fentebb írtam...
-
bekes.andras
tag
válasz
eladohardver #2299 üzenetére
Nem, a ChromeOS Flex USB pendriveról bootolt, pont azért, hogy ne legyen telepítve... Ezért is furcsa a jelenség, hogy nem indul el az Android.
Ha sikerrel járnék, már csak Win települne a gépre, az Android 5.1-nek semmi értelme.
-
eladohardver
őstag
válasz
bekes.andras #2298 üzenetére
Csak szeretnéd...
Azt írtad "de amióta megnéztem rajta a ChromeOS Flex-t, "
Ez azt jelenti hogy feltepítetted Ugye?
Mert ha igen, akkor ennyi..
Linuxal be tudsz lépni fájljaidat lementeni androidról... és windózról... és utána kezdheted vissza... feltelpíteni a leírásnak megfelelően... csak találd meg a megfelelő leírást... -
bekes.andras
tag
válasz
eladohardver #2297 üzenetére
Lehet, hogy félre érthető voltam. Nem újratelepíteni szeretném a rendszereket, hanem a meglevőt rábírni arra, hogy bebootoljon. A win10 oké, de az Android egy CromeOS Flex próbát követően nem hajlandó bootolni. Minden partíció megvan, csak a bootnál akad el. Alapvetően a rendszer kell, hogy mik vannak telepítve, milyen beállításokkal, mert erről a gépről lekerül az 5.1... Csak Win10 lesz rajta, kár, hogy a háttértár sebessége csapnivaló.
-
eladohardver
őstag
válasz
bekes.andras #2296 üzenetére
Gondolom ez az
De! Nekem lövésem sincs neked ez jó e....
Szerintem információt találsz az első hozzászólásban is... -
bekes.andras
tag
válasz
eladohardver #2295 üzenetére
Az Android tartalma kellene... Köszönöm a tippet, megnézem Linux-al.
-
eladohardver
őstag
válasz
bekes.andras #2294 üzenetére
Előlről kell kezdeni feldobni a Win-t utána az androidot... CHUWI fórumon le van írva a menete...
Ha adatokat akarsz menteni esetleg egy LIVE linux segíthet. -
bekes.andras
tag
Sziasztok!
Be kellene lépnem egy CHUWI Hi10 PRO Android rendszerébe, de amióta megnéztem rajta a ChromeOS Flex-t, ez nem lehetséges... A ChromeOS Flex sem oké, és a régi 5.1-es rendszer is megmakkant. Csak a CHUWI logo látszik, nem vált Intel logóra. Az idő nem oldja meg... Recovery nem megy, minden partíció megvan, csak belül tört el valami. Van erre valami megoldás? A Törlés újratelepítés nem opció, pont az adatok kellenének... A válaszokat előre is köszönöm!
-
kilua
senior tag
Közben megoldódott egy másik tablet de ugyanúgy 64gigás emmc van benne, linkelem hátha másnak is kell [link]
(átdobtam a perfect viewer apkt a ps1-snes emulátort és gyorsabb kényelmesebb az egész)
-
eladohardver
őstag
válasz
viktorhu #2290 üzenetére
Melyik tabletről van szó? Pro plus?
Sorrend: megkeres a tabletedhez való gyári win telepítőt a chuwi fórumon... Megkeres utasitasokat hogy tedd fel, mi kell hozzá stb. Utána ki ment az összes driver, és az aktivalashoz szükséges fájlokat, utána egy asztalin be lehet integrálni a legfrisebb w10 telepítőbe a drivereket stb.kilua kérjed tableted chuwi fórumában tableted serialjával, lehet majd azt mondják írj a support mail címükre... Talán azt is megtalálod a fórumban... Asszem így a win-t is újra kell dobnod....
-
kilua
senior tag
gondoltam visszarakom az androidot, mert mire használom: manga és ebook olvasás, meg vlc illetve SNES/ps1 emulátor, de mindegyik SOKKAL kényelmesebb volt android alatt meg maga az android 5 rendszer gyorsabb mint a windows10, de itt
https://forum.chuwi.com/t/topic/906 [link]már nem érhető el a gpt.bin fájl mert a MEGA törölte. Ha valakinek megvan a 64giga androidos gpt.bin azt nagyon megköszönném ha felrakná.
Az androidot azért töröltem mert több malwaret jelzett a malwarebyte meg az rendszer már túl régi, de igazából ha nem csatlakozok többé a netre a tablettel akkor jó gondoltam. -
viktorhu
veterán
Az enyémet egy Windows update még évekkel ezelőtt megölte.
Neki lehet csak úgy simán esni egy újratelepítésnek egy win 10 telepítő pen drive-val?
Vagy inkább androidot érdemes rárakni? Dual bootos volt, de az említett update óta egyik sem indul, csak a windows javítás végtelen újraindítási ciklusa.
-
kilua
senior tag
válasz
eladohardver #2287 üzenetére
Jah most vissza is állítottam én is 1060ra mert kékhalálozott, a többi beállítás a videóban jót tett például 256megára állítani a VRAMot...
-
kilua
senior tag
Még valami ha volt már: a biosban átállítottam ezeket és 1600mhz memóriával jóval gyorsabb az egész rendszer:
[link]Szép "YouTube recommendation" nem is értem miért nem ez az alap beállítás ... van akinek a kommentek között több BSODt nyomott és visszaállította 1060MHZra nálam jó 1600on és sokkal folyamatosabban működik az egész rendszer. Gondolom nem minden memóriachip egyforma.
-
kilua
senior tag
Néhány dolog ami nekem bevált gondoltam leírom:
Érdekes hogy mennyire használható a microsoft edge, a google maps és még a google earth is webalkalmazásként kb ugyanúgy működik mint az android app, a maps sebessége teljesen jó, az earth épp csak "működik" ... persze egy régi és gyenge intel integrált gputól ez is szép 2021ben ki is tettem őket a start menübe aztán pont úgy indulnak mint egy app ... oké ez nagyon "windows phoneosan" hangzott.
A legtöbb oldalnál úgy látom sokkal használhatóbb ha letöltök egy "user agent" kiegészítőt edgere és beállítom az user agentet "Ipad"ra, appként jobb lenne, de így is elmegy.
Képnézőnek faststone image viewer az amit találtam hogy elég jó és gondol a tabletesekre is.Videólejátszók közül a VLCt sikerült jól belőnöm: a beállítások között van egy olyan hogy mouse gesture, amivel megoldható az egyszerű hangerő szabályozás és a pár másodperces ugrás a videóban gesztusvezérléssel, a videó egyszerű megállítása hogy ne kelljen a kis play/pause gombot vadászni tableten bonyolultabb de szerintem megérte végigzongorázni netes guide alapján:
[link]Nemrég beregisztráltam a windows insiderbe és dev channel alapján letöltöttem a windows 11et. A biosban bekapcsolható a secure boot és úgy látom TPM 2.0 van ebben a chuwi hi10 plusban. 64 giga rom/4GB ram is stimmel, ami nem stimmel az az hogy jelenleg elvileg minimum 8. generációs intel kellene neki de az intel atom 8350 mikrokódja az 5. generációs intellel egyezik meg de a hivatalos ajánlás majd megy még lejjebb is. A hibakód alapján valamelyik driverrel van problémája, majd visszatérek a témára ha hozzáadják az android apk supportot, és akkor ismét használhatóak lesznek az appok és újabbak is mint a már tényleg végletesen elavult android 5ön. Android emulátorokat próbálgattam de egyik sem volt elég jó, de ha a windows11 natívan azaz teljes sebességgel tudja anélkül hogy emulátor indulására kéne várni perceket az más lesz (én türelmes vagyok de az andorid emulátor ezen akkor is használhatatlanul lassú)
Elvileg hasonló csak 2giga ramos gépen simán működik a windows11 és ez meg 4 gigás:
[link]
Sőt valaki feltette 2010es egymagos 1 giga ramos atomos netbookra is
[link]Akkor tuti hogy valamelyik driverrel lesz a gond, amit szerintem idővel javítani fognak.
Jó lenne ha valaki itt rájönne melyik driver a ludas és válaszban leírná. -
mjuti
tag
Sziasztok,
Gondoltam itt is rakerdeznek, mint a legaktivabb chuwi topicban: nekem van egy herobook, eltortem a kijelzoben a panelt, tudtok / ismertek valakit Bp-en aki tud ilyet cserelni/javitani?
Koszi
-
eladohardver
őstag
hi10 plus Ghost Spectre Superlite 21H1 csak annyi h bele integráltam a gyári drivereket, illetve quick CPU autómatán betölt rendszerindításnál Balanced profllal.
Minden röccenés mentes Pl youtube 1080p röccenés mentes illetve megeszi a 720p 60fps youtube videokat is. -
Necronom
senior tag
tobb mint 6 eve hasznalom a HiBookom
tobb kevesebb sikerekkel.....egyszer sikerult feltenem ra az itt leirt 6-os droidot, onnantol nekem tokeletes volt minden, aztan egyszer csak nem bootolt....visszaraktam a gyari rendszert, azota ugy van....igazbol jojaz
heti 1 alkalommal kell csupan teljesitenie, azt meg igyis teszi
Sajna tobbszor nem sikerult feltenni ra a 6-os droidotpedig azzal elvoltam....jatszottam rajta, fHD tv-n volt medialejatszo stb stb....most sajna igy nem az igazi, ezert maradt az, amire vegul is anno vettem
Ha esetleg tudna nekem valaki segiteni visszarakni, azt szivesen vennem
-
kilua
senior tag
Használja még valaki? Chuwi hi10 plusom van.
Én eddig androiddal használtam úgy hogy noroot firewallal nem engedtem nethez a gyári malwareket.
De nemrég újra raktam a Windowst és meglepően használhatónak bizonyult, én rosszabbra számítottam, lehet hogy valamit optimalizált rajta a Microsoft.Az év vicce: a Samsung ugyebár három évig frissíti csúcs tabletjeit, az apple öt évig, én meg egy hat éves 60ezer forintos kínai tableten a legújabb Windowst használom.
Ősszel jön a Sun Walley windows felület, ami elvileg mégjobbá teszi tableten a Windowst, az elkaszált win10X fejlesztéseivel, ha nem nő meg nagyon a gépigénye, akkor még jó lesz egy ideig ez a tablet.
-
Tityahome
aktív tag
Nekem Hi10X van. Én nagyon szeretem. Az XR-ben egy kicsivel gyorsabb proci van, de teljesen ugyanaz. Előtte volt Pro-m és igen...az tényleg elég lassú volt, de az X-nek a sebessége nekem teljesen megfelel. Valamikor év elején vettem azóta tökéletesen működik. A Windows frissitések szokták kicsit "megfogni", de nem olyan vészes.
Ha jól tudom van a Chuwi-nak ssd-vel szerelt Windows-os tabletje is. Ha az ssd-ben jobban bízol esetleg még nézd meg azt.
Ha alap dolgokra akarod használni az XR-t szerintem nem fogsz csalódni, bár mint mondtam nekem sima X van. -
varmi2
nagyúr
Érdekelne olyan tablet, ami hibás az alaplapja, de a kijelzője hibátlan. Írjatok pm-et, akinek van egy ilyen.
-
Drag77
senior tag
HI10 XR -rel van valkinek tapasztalata? Elgondolkodtam rajta most, hogy akciós : link
-
bekes.andras
tag
Sziasztok!
Miután a régi 5.1-es Androidot elengedtem, gondoltam használom a Hi10 PRO-t Win10-el... Borzasztó. A Win10 tablet módja meg röhej.
A Windows nem való ilyen eszközre. Sajnos a Wi-Fi kínlódik, kis ideig mintha jó lenne, aztán eldobja, és használhatatlan a masina, úgy összességében. Van valami megoldás, hogy Win10 esetén milyen verziójú drivereket szabad/lehet használni?
-
mobilizmo
addikt
válasz
bekes.andras #2271 üzenetére
Persze a saját eszközükre megoldották, driverestől.
-
mobilizmo
addikt
válasz
bekes.andras #2269 üzenetére
Naná! Még Hi10 Pro-nál sem csak azért voltak változások mert z8300-ról váltottak 8350-re. Ha éppen egy típusból nem volt valami akkor helyettesítették valami mással és még csak nem is tették közzé, nem is jelezték valami féle altípus módosításával. Ezt konkrétan a szervizes fószertől tudom. Nekem pl. eMMC ment tönkre (amiatt voltam nála), mondta, hogy sokat valami szinte jelöletlennel szerelnek, de vannak Samsung-osok is. Az enyémbe Samsungot rakott vissza, mondjuk mostanra az is meghalt.
Egyébként korábban volt már erről szó, linkelt is valaki x86-os android image-ket. Többet is próbáltam, mind z8300-hoz való volt, de egyikkel sem működött. Leginkább már a boot-on nem ment át.
Próbálkozz, de én nem reménykedem. -
mobilizmo
addikt
válasz
bekes.andras #2267 üzenetére
Mondjuk meg, hogy jó lesz-e Hi10 Pro-ra?
Majdnem biztos, 99%, hogy nem. Fel lehet tolni rá, esetleg el is indul, de más nem fog működni. Hiszen ez biztos más alkatrészekből van, amihez más a driver, azok nélkül pedig az op. rendszer önmagában édeskevés a használhatósághoz. -
bekes.andras
tag
Urak!
Ezzel valaki nem tud kezdeni valamit? Z8350-es alapon nyugvó eszköz, és gyárilag van hozzá 6.0 és 7.1-es Android frissítés... Hátha!
Majdnem jó lett a link...
ZX70 (52628791XXXX)
Ezt válasszátok ki.
-
Gregorg
tag
sziasztok,
Van egy Chuwi Hi 10 Plus-om, aminek már kétszer cseréltem a digitizer-jét. Most megint megtört, cserélném újra viszont a csatlakozó kábelét nem igen tudom pontosan belerakni a kábel foglalatba az alaplapon, mert leöntötték valami gyanta szerű dologgal és egyszerűen nem csúszik rendesen helyére, vagy a dokkoló rész simán a mozgatás miatt nem működik már.
Kérdésem, hogy ilyen kábel fogadó dokkolót lehet külön venni, illetve a gyantás szart mivel lehet kipucolni, eltávolítani?
Van kifejezetten szervíz fórum itt PH-n vagy akár nagyneten, ahol ilyen kérdéssel mélyrehatóan tudnak foglalkozni?
köszönöm
-
válasz
eladohardver #2264 üzenetére
Okés, köszi!
Az nem para hogy a "DualBoot" fóruma? (mert hogy az enyém nem az) -
eladohardver
őstag
válasz
sMogyi86 #2263 üzenetére
Ebben a topicban kérjél az admintól (manonegra222) biost, leírod szépen hogy milyen vasad van v300 akármi plusz a sérial számod megadod és adja amilye van...
Ha nemjó valami addig jársz a nyakára míg nem talál olyat amivel flottul megy minden...
Írd le neki, hogy neked single boot verziód van... vagy keress olyan topicot... Am szvsz mindegy lehet De említsd!!! -
válasz
eladohardver #2262 üzenetére
Azért érdekel, hogy össze tudjam hasonlítani a jelenlegi BOIS-ommal. Ha nincs verzió különbség, akkor nem rizikóznék meg egy FLASH-t ha nem muszály. (még egyszer sem frissítettem, a gyári 2.17.1249 van rajta) Ja igen, a V300-t pedig a serail alapján néztem kii.
Az SD kártya nem működik. Az Eszközkezelőben EZ(klikk) látszik.
-
Tudja valaki mi a verziószáma a legrfrisebb V300 BIOS-nak?
-
Tityahome
aktív tag
Egyébként tökéletesen fut a 8.1 a hi10 pro-n. Itt csináltam is róla egy videót.
link
A probléma az hogy nincsenek a driverek integrálva az androidba. Pl. Touch, wifi, Bluetooth.... stb. Ezt le is írom a videó alatt!
Most Hi10X-et használok. Erre tettem már friss androidot de ebben vannak driverek is és minden müködik benne.
....kivéve az elfordulást, de azt szoftveresen meg tudtam oldani.
A www.android X86.org oldalon vannak fent pc-re írt androidok.
Azokból lehet csinálni usb-ről indítható androidot, hogy telepítés előtt tesztelni lehessen hogyan is fut majd a gépen.
Ha valaki kicsit képben van ennek a készítésével akkor próbálkozhat, hátha valamelyik frissebb verzió már tartalmazza a szükséges drivereket. -
mobilizmo
addikt
válasz
bekes.andras #2254 üzenetére
Nem teljesen értünk egyet. A proci a gyenge láncszem, abban sokat léptek előre. Manapság egy közepes telefonban erősebb, takarékosabb van szerintem.
-
bekes.andras
tag
Találtam egy ilyet, hátha...
-
Necronom
senior tag
-
mobilizmo
addikt
válasz
Necronom #2252 üzenetére
Szerintem egyértelműen az "Atom" proci vége jelentette ezeknek a Chuwi-knak is a véget. Amikor megvettem (meg nem mondom pontosan, de vagy 5 éve) én is azt gondoltam a specifikációja alapján, hogy ez már gyakorlatilag egy kis noti. Persze kiderült, hogy igen messze van attól, a jónak tűnő specifikáció ellenére is. Windows rémesen lassú, nehézkes volt kezdetektől fogva.
-
Necronom
senior tag
válasz
bekes.andras #2251 üzenetére
Nemtudom, de lehet pont a Atom proci az oka, hogy nem fejlesztenek erre semmitsem
Bar tenyleg laikus vagyok mindenfele mobileszkoz ugyeben, pc-n sem volt egy nagy eresztes ez a procko, eleg hamar tulleptek rajta az N-es cerkak fele
Talan meg pont Chuwiit is lattam ilyen N-es procival szerelve
Mindettol fuggetlen tovabbra sem ertem, hogy miben mas egy tablet mint egy pc - mar olyan szempontbol, hogy milyen oprendszert tehetek ra - nem talaltam meg nekem valo szajbaragos leirast -
-
Necronom
senior tag
válasz
bekes.andras #2247 üzenetére
Az nalam is kerdes, hogy mi az ami elavul ilyenkor, mert ennel a gepnel nem hinnem, hogy HW avult volna el..
De nem ezert vagyunk itt? ill vannak itt az okosok es a hozzaertok, hogy mi (en legalbbis) laikuskent is elvezzuk a gepet meg sok-sok evig, amig valoban a HW lesz elavult
Tabletben meg telefonban nagyon laikus vagyok, sot hozza nem erto szinten vagyok, de nem lehet - ha mar egy nyomoronc intel proc van ebben a sz@rban -, hogy pore egyszeruen felteszunk valami olyan oprendszert ami megint nem avul el 5 evet?
Jomagam a windozt kerulnem, esetleg egy ujabb droidot vagy linuxot vagy valamit nem lehet "csak ugy" felhajitani ra amolyan pc-s modon? -
bekes.andras
tag
válasz
mobilizmo #2246 üzenetére
Lehet... Ez az elavult dolog igazából a probléma. Mi az, ami elavult?
Tegyük fel, a mostani standardot hozza egy masina. Videólejátszás, általános felhasználás . 5 év után ez ugyanúgy működhetne, nem? Nincs benne új dolog. És? Azt régen tudott, az tudja most is, csak legyenek rá biztonsági frissítések. Tulajdonképpen ez az egész magába kódolva hordozza azt, hogy nem lehet jó. Sehogy. Nekik profit, a felhasználóknak, meg "szórakozás", csak a tudatos vásárlónak lesz problémája sok mindennel....
-
mobilizmo
addikt
válasz
bekes.andras #2245 üzenetére
"bárki, aki beszáll ebbe az üzletbe, az 5 évig adja ki a frissítéseket"
Nagyon egyszerű, meggyőződésem, hogy minden készülék árat meg lehetne duplázni. Már önmagában ez sem cél, hisz drága kategóriábn ott az Apple, azzal nem lehet versenyezni. Azonkívül ha ebbe beleállnának jönne az a probléma, hogy egy 5 éves készüléken az új rendszer vagy döcög vagy gyakorlatilag nincs fejlődés a régebbi rendszerekhez képest.
Szóval összességében igazad van, jó lenne ha nem avulnának/mennének tönkre ilyen gyorsan, csak szerintem nem ilyen egyszerű megoldani (gazdaságosan). -
bekes.andras
tag
Most, hogy a Google már a saját Task App-ját is 6.0 vagy afeletti Androidhoz köti, elgondolkodtam, hogy a CHUWI Hi10 PRO-mon, legyalulom az 5.1-es rendszert és marad a Win10. Felháborítónak és butaságnak tartom ezt a mértékű fragmentációt, miért nem lehet kikötni, hogy bárki, aki beszáll ebbe az üzletbe, az 5 évig adja ki a frissítéseket. Lássuk be, nincs szükség, három évente sem új eszközökre... Az újabb tabletek sem sokkal erősebbek HW terén, de azokra legalább van új Android... Most vettem egy iPlay20-at, olcsóbb, volt, mint anno a Chuwi, és ez 10-es rendszert tartalmaz... Lesz nemsokára belőle PRO verzió is, 6GB RAM és 128GB háttértár. És az első kínai tablet, amire volt rendszerfrissítés a bekapcsolás után!
-
eladohardver
őstag
Netán valaki próbálta 8.1-et? Kb 3 driver nem működik... a legfontosabb a touch pl
Valakinél megoldás?
-
eladohardver
őstag
válasz
Tityahome #2242 üzenetére
Integrálom az összes drivert a win telepítőbe... Akár Sima Hi10, akár pro akár Plus driverit.
Mivel nekem plus van így csak azzal van meg a telepítő...Gondolom nem minden ugyanaz.
Gyakorlatilag ugyan olyan telepítőt elkészítem mint amit a gyártó felpakol .... ami feltelepül android mellé... Mondjuk magamnak ezt a részét kihagytam nem raktam be a gyártó scriptjét... mert hogy asztalin is ugyanezt a rendszert akarom használni.... Jóval kevesebb memóriát zabál nem veszi el a proci időt pl a defender... meg a többi szemét app amit leszedne windows store-ból.
-
Tityahome
aktív tag
válasz
eladohardver #2239 üzenetére
Ezt hogy érted pontosan hogy másik tablet driver-ei vannak integrálva.
Mondjuk egy kernelbe tudsz új drivereket integrálni? -
Tityahome
aktív tag
Én az Android mellett szavazok.
A Windows ki tudja verni nálam a biztosítékot az állandó (elcseszett) frissítéseivel, és tableten még most sem mondanám elég opcionálisnak.
Tableten szerintem az android sokkal jobb egy átlag felhasználónak mint amilyen én is vagyok. -
Necronom
senior tag
válasz
eladohardver #2239 üzenetére
Neked is csak azt tudom mondani, hogy szubjektiv
Csak gondolj bele: egy tabon mennyire elterjedt az, hogy photosop, vagy excel programozas
es mik azok amik altalanos felhasznalas melletti stuffok
jomagam nagyon user user vagyok, hasznalom az excel tablakat, olvasom, irom
hasznalok doksikat, olvasom, irom....rajzolni az asztalin szoktam, mert ott van ra eroforras
tovabba online eletet elek rajta, amit csak megenged - fb, messenger, discord, esetenkent filmek, sorozatok, youtube stb stb stb..
es ezzel a tab kesz is nalamszoval eddig 2:1 a javatokra, de lassatok pls azt is, hogy a tietek kirivobb felhasznalas, mint az atlag
de nekem tenyleg mindegy mi az oprendszer, szamomra a fontos az, hogy a fentiek menjenek rajta, tolem lehetne akar OSX is, vagy Workbench is
egyetlen dolog szamit, mukodjek az a par dolog, ne cseszegessen engem semmivel se, hagyjon beken dolgozni, szorakozni
Az ominozus 6os droid is jo lett volna, de sajna egyszer osszeomlott es azota sem birtam eletet lehellni bele
Ezert keresek valami olyat, amivel hasznalni tudom a tabot es nem kell allandoan reszelni az opredszert, mert nekem nem az a hobbim - amig masoknak igen -
eladohardver
őstag
válasz
Necronom #2233 üzenetére
Nem tudja kiválltani... Photoshop 2020 Stylus-pen-el. Ezen dolgoztam/teszteltem az utóbbi időben, hogy legyaluljam az összes felesleges Win10-ben található bloatware-t. Eltávolít tűzfal defender Windows update és az összes olyan funkciót ami kommunikál windoz szervereivel, hogy épp most mit is csinálsz. (telemetria). Be frissítve kb4541335 frissítésig. Hi10 Plus-ra csináltam, ha valakit érdekel a dolog kérésre tudok olyan telepítőt csinálni amin másik tablet driverei vannak be integrálva. F7-el települ
kb 9gb helyet foglal, feltelepülve. -
Necronom
senior tag
válasz
mobilizmo #2236 üzenetére
dehogy akarom en osszehasonlitani tavol all ez tolem
tenyeket irtam le, miert is valtottam - most is hasznalok w10et, de egyre ritkabban van ra szuksegem
pedig alapvetoen - ha ugy nezzuk - engem kicsit sem erdekelnek az oprendszerek, mert a gepem akarom hasznalni es nem az oprendszert reszelni, erdekes mod, nekem a linux adta ezt meg, hogy feltettem es ott van kussban, enni sem ker, semmit sem ker...nem is tudok rola
amig a windows mindig akar tolem valamit, bosszant, frissit, nem frissit, utemezzek ezt meg azt - de nem akarok
nincsen kedvem nekem a windows kivanalmait teljesitgetni
szoval csupan ennyi ez, errol szol... mindemellet korantsem mondom azt, hogy ez nem user error
egyszeruen a linux jobban kezre all
anno sokkal jobban szerettem a statikus oprendszereket, talan 98 vagy xp, nekem tokeletesen bevaltak, ha mukodik es nem akar tolem kesobb semmit, nekem az a joON: nekem a tabom amugy se nincs szuksegem a windowsra, mert amugy is csak a droidjat hasznalom
sajna a 9es nalam nem nyert - ezert is keresek meg lehetosegeket, mielott teljesen le kellene tegyek arrol, hogy hasznalni tudjam a tabot...mert jelen allasban nem tudom -
mobilizmo
addikt
válasz
mobilizmo #2234 üzenetére
Én másként látom ezt a témát.
Nyilván befolyásolja, hogy 30 éve windows-t használok, de nekem hasonló jellegű problémám nagyon régen volt (még Xp előtt) . A Win 10 egy nagyon-nagyon jó rendszer, de ez elmondható valószínűleg jó néhány Linux disztróra is (mondom ezt úgy hogy jelenleg csak a Manjaro KDE-t ismerem úgy ahogy). Nyilván sok mindenben, de leginkább a megközelítésben különbözik nagyon a két rendszer. Linux, sok mindent rád bíznak (persze már korántsem annyit, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt), sok mindent a kezedben tarthatsz, de ehhez jól kell ismerned a rendszert. Windows alapinfók mentén sok mindent megcsinál, megpróbál kitalálni helyetted, így elvileg nem is kell ismerni annyira a rendszert, "csak használni" kell. És emiatt nem is nagyon lehet őket összehasonlítani, szerintem. -
Necronom
senior tag
válasz
mobilizmo #2234 üzenetére
Na jojo, de egy egy doksi olvasasa, irasa nem okoz problemat egytalan
programozni akarsz benne? - az mas teszta
nalam a Libre bevalt...de mondom, felhasznalasfuggo, hiszen az alapveto kompatibilitas megvannagyon off, de tudod nalam hol tette be a win a kiskaput?
vasaroltam egy 21:9-es moncsit es egy uj lapot+procit memot, intelest
teszem fel a wint, monitor 4:3-as kepen vicsorog ram, halozatom nincs
persze van cd-m, de ebben az uj vilagvan hova tegyem? (van otletem)
egyszer csak feltetem livecd-ben egy linux mintet - es lass csodat, 2GB-ban MEGOLDOTTA
volt halokartyam, rendesen nezett ki a monitor is ....mondom live cd
amikor egy felinstallat win erre nem volt kepes!
na itt kezdtem el filozni.... -
Necronom
senior tag
válasz
mobilizmo #2232 üzenetére
Igen, ez is live cd
egy tableten mi az amit nem tud kivaltani a Linux?
delutan, estefele megprobalom...mert nekem az asztalin is ki tudta valtani a Linux a W10-et
termesztesen az sem 100%, de van mikor honapokig nem kell win
egyertelmu, hogy szubjektiv es felhasznalasfuggo -
Necronom
senior tag
Esetleg mindent kivalto Linuxot probalt mar valaki?
pl https://github.com/floe/tuxbletnagyon szemezek vele, mert innentol a wint es a droidot is el lehet feledni
az a baj (vagy nem tudom), hoyg 8350-re irja, de nekem meg 8300 van -
Tityahome
aktív tag
A "GRUB" menü az az amiben kiválasztod, hogy pl. Live módban indítod az androidot vagy installálod. Azt hívják Grub-nak
-
Tityahome
aktív tag
válasz
mobilizmo #2223 üzenetére
Én a Hi10X-en egy külön leválasztott patícióra telepítettem fel a GRUB menüből ahol kiválasztod a live indítást mivel nekem ugye ezen a tableten nincs is recovery mert alapból windows tablet.
Anno a Hi10 pro-n az android 8.1-et próbáltam live-ban, de az nekem be is bootolt csak sok minden (Bluetooth, wifi....stb) nem működött ezért a live mód után az installálást hanyagoltam is.
Sok olvasgatás után megtudtam, hogy az ami most nálad történik (Néhány fehér betű aztán semmi) az azért van mert nincs "úgymond driver" a videókártyához és ezért nem bootol be (Elvileg).
Ne kérdezd, hogy nálam akkor miért bootolt be?! Nem tudom!
Még esetleg megpróbálhatnád a Prime Os telepítését. Abból létezik három verzió is attól függően, hogy milyen régi gépre próbálják telepíteni.
https://primeos.in/download/
A segítség menüpontban le vannak írva, hogy melyik verzió kb. milyen procikhoz jó.
Az tudom neked mondani, hogy a "Mainline" verzió biztos nem jó neked, mert az intel N4000
procikhoz íródott. A másik kettőt viszont megpróbálhatod.
Nekem például azok nem bootoltak be valamiért. Ugyan úgy reagáltak mint nálad.
Pedig azt szerettem volna telepíteni, mert jobban tetszett mint a sima android. -
mobilizmo
addikt
válasz
Tityahome #2217 üzenetére
Eddig a 8.1 verziókkal próbálkoztam (LineAge OS és sima android), de egyik se bootolt be. Mármint hogy elkezdődött a boot, mindkettőnél bejött a boot menü, a választás után (Live) elindult, egy-két dolgot kiírt (ami nem hibaüzenet volt), aztán jó óráig semmi több, így leállítottam. Még downgradelek, próbálkozom, de elképzelhető, hogy valamit nem csinálok jól? Ha esetleg elindul és működik is minden, akkor az install a live usb install menüpontjával, vagy recovery-ből flash-el kell megvalósítani?
-
Tityahome
aktív tag
Az hogy lehet? Mikor nekem meg volt még a hi10 pro akkor én valahogy állítottam pedig.
Még oreo-t is raktam rá csak akkor még nem volt benne touch támogatás.
(A YouTube-on fent is van)
F7 nyomkodásával nem jön be a boot manager? Ott lehetne választani. -
Necronom
senior tag
válasz
Tityahome #2218 üzenetére
Igen igen, elegge hasonlo
Regebben jomagam is ugy gondoltam, hogy valami pc-re keszult droidnak is mennie kell ezen a tabon
hiszen ez is csak egy szamgep...
de sajna nalam alapveto buktatok is vannak, pl nem tudok bootsorrendet allitani, es hiaba van benne pen, akkor sem bootol rola -
Tityahome
aktív tag
válasz
mobilizmo #2216 üzenetére
link
Innen tudod letölteni.
Van 8.1 is.
Azt hiszem a 7.1 az még működött ha jól emlékszem de az az alatti már nem jól kezelte a touch képernyőt és az egeret sem.
.... legalábbis ezen a tabon.
Ki kell próbálni!
Az a jó benne, hogy live módban az usb-ről is tudod indítani így telepítés előtt tesztelheted, hogy működik e a Te tableteden.
Sőt....ajánlom, hogy mindenki tesztelje elsőnek, mert volt olyan közte, hogy még a boot képernyőt is befagyasztotta. -
Tityahome
aktív tag
válasz
mobilizmo #2213 üzenetére
Ez alapból Windows tablet, de egy leválasztott Patrícióra telepítettem ezt a Pc-re való androidot.
Már van benne touch támogatás meg teljesen használható állapotban van.
Egy-két apró hiba van benne amit a videó alatt le is írtam.
Mondjuk a kamerát nem írtam oda, hogy az valamiért nem fordul el....
Jó lenne hozzá egy kis segítség ha valaki ért a programozáshoz.
Egyébként nagyon jól fut rajta a droid! -
Tityahome
aktív tag
Egy kis bemutató a Chuwi Hi10X-en, hogyan fut az Android X86 pie.
-
Necronom
senior tag
válasz
mobilizmo #2208 üzenetére
vegul is ....ugyan nincs bajom vele, csak hatha van jobb, de akkor nem szamitok ra
amugy is dilammaban vagyok vele, hogy mi maradjon rajta, a droid vagy a win
igazabol a tab hasznalata mostansag sokadlagossa valtm keresem a lehetosegeket, hogy hol lehetne kihasznalni jobban, melyik platformon
es persze hogy mindnek megvan annyi hatranya, hogy onnantol szinte hasznalhatatlan
arrol mar regen letettem, hogy 2 oprendszer legyen rajta, nincs ertelmes felhasznalasi terulete
arra, hogy world, excel fusson meg web, arra nem kell win
viszont nalunk a discord lett a kapcsolattartasi platformunk es a szemet discord nem ugyanugy mukodik mindket platformon... -
Necronom
senior tag
esetleg talalt mar valaki egy ujabb droid verzsont 8350-re?
-
mobilizmo
addikt
válasz
eladohardver #2205 üzenetére
Én a pro verziót soknak érzem erre a hardverre, de egyébként hatalmas:
-
eladohardver
őstag
Hi10 plus (Z8350) 1809 Angol, és magyar, Home és pro telepítők. (Illetve 1909 Pro)Pro verziót telepítés után nem árt beírni egy érvényes serialt. Később jön egy kiherélt válltozat...
Ezek gyakorlatilag ugyanazt tudják mint a gyári telepítők, driverek integrálva. felmegy az android mellé stb... illetve annyi különbség, hogy néhány driver frissítve van pl Realtek audio driver, Intel HD graphic driver... meg passz, már nem emlékszem miket frissítettem talán Wifi driver...
-
válasz
eladohardver #2202 üzenetére
Rendben.
Erre a "Chuwi angol fórum1
Chuwi angol fórum2" -re gondoltam egyébként.
Windows-ból pedig én egy sima, gyári, frissen letöltött üres Windows 10-et raktam fel. Majd a már említett (de be nem linkelt) hivatalos oldalról leszedett drivereket raktam fel szép sorban az Eszközkezelőben.
Inkább megbíztam abban, mint egy Mega vagy egy GoogleDrive feltöltében. -
válasz
eladohardver #2200 üzenetére
Köszi a választ!
Igen ez lett a vége, még aznap délután.
Szerencsére elővigyázatosságból nem tartok semmit rajta, 2. gép a PC mellett.
BTW:
1)közel nem akkora szívás, mint azt elsőre gondolná az ember. Csak elmegy vele egy délután. Meg kell egy USB-s billentyűzet+egér.
2)A topic összefoglalóban lévő OS és driver linkek már nem jók. Sajnos most még irodában vagyok és itt nincs meg, hogy hol találtam meg a hivatalosat. Ha nem felejtem el akkor eldobom majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Macska topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DOOM - The Dark Ages
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Vallás
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest