- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
-
Viktor77
titán
És?
Nem kell elforgatva felrakni. Viszont akkor ragasztanod kell.
MOD: Amúgy igaza volt itt valakinek, ha normálisan, elforgatva szeretnéd felrakni a chipsethűtőt, ragasztás nélkül, akkor levágsz még pár bordát.
Nagyon egyszerű a próba. Papírból csinálsz egy kockát a Zalman borda pontos méretei után, és azt próbálod a procventihez.
[Szerkesztve] -
aqwsderf
tag
Na itt egy kép, hogy néz ki...és miért baj ez...:
-
Az a borda nagyobb, mint a gyári, csak az egyik fele le van csapva, pont a 7000A miatt. Max még egy sort csonkítasz. Akkor is jobban jársz, mint a gyári szétfaragásával.
www.depo.hu és kiviszi a postás.
szerk: fel van tüntetve a 7000A és a Zalman oldalán, mennyi hely kell a hűtőnek maga körül. Megnézhetted volna.
[Szerkesztve] -
shaft72
tag
-
Flashy
veterán
aqwsderf ugylátom neked nem tett jót ez a bika gép, már az n-edik topicot nyitod és mindegyikben parázol valamin. tudok egy eladó p2-t, az tutira menni fog és arra elég hogy a számítástechnika alapjait megtanuld rajta meg fórumokat olvass :)
-
aqwsderf
tag
Láttam már ezt a bordát, de szerintem nem elég neki az a két sor...kérni meg nem igazán tudok kitől, főleg ilyen Zalman-t...:O :( Tudod falusi vónék én...oszt itt még aztat se tugyák, ho mi az a csipszeta borda, itten csak a sertésbordát ismerik kezit csókolom!!! :F Ammeg nem jó rá, már próbátam tegnap...:(
-
baliii
senior tag
sztem ha kezzel meg birod fogni akkor ne parazzal, jo az, amugyis ha nem fagyott le 8 ora utan akkor nem is fog, ha nagyon aggodsz szerelj fel 1 ventitaz oldalar, ami lefujja rola a hőt (ugyebar a tetejen mar nem ferne el...)
amugy sztem a zalman csipszet borda ugy van tervezve, hogy nemnagyon akadajozzák egymast a procihutovel
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Emeletes. Az nem egyszerűbb, hogy teszel rá alacsonyabb chipsethűtőt és ha bekrepál a sértetlen erdetit vissza ? Egyébként más gyártók passzív bordával is megoldották szal nem muszály rá akkora izé.
-
aqwsderf
tag
Üdvözlök mindenkit!
Elnézést, hogy új topicot nyítottam, de nagyon parázok....
Mondom is, hogy miért...adott egy MSI 865PE Neo2-P alaplap, benne egy 3 Ghz-s proci...azt gondoltam kapjon egy rendes hűtést, így vettem egy Zalman hűtőt, ami olyan tölcsér alakban kövekszik felfele, és itt a gond....körülbelül amikor már ráraktam volna a hűtőt a procira olyan 5-6 milliméterrel valami nem engedte...A hűtő széle ugyanis megakadt az alaplap chipset hűtőbordájában, ami kb 3,5 cm magas...Az alaplap sulinetes, szóval ha elbaszarintom nem fogják kicserélni, mivel én rontottam el... felhívtam egy okos ismerősöm mit lehetne tenni. azt mondta kisebb bordát ne rakjak rá, mert ha ekkora van rajta alaplap, akkor az nem véletlen...kis tanácskozás után úgy döntöttünk, a legjobb megoldás az, ha a chipset bordából kifaragunk egy picit...ez az egyik szélét érintette a tetejétől lefelé 1 cm-et körülbelül. levágdostam róla, most már befér a hűtő...ez ugye azért kellett, hogy a 9500 Ft-os hűtő mégse a polcon álljon...na de hülye voltam, mert előtte nem néztem meg - még a gyári proci hűtővel - hogy mennyire melegszik a chipset működés közben....így nem tudom...viszont most már ki van vágva a chipsetből az a rész...mindegy, berugtam a gépet, működik...ám ha megfogom a chipset bordáját, elég meleg, mondhatnánk első érintésre forró/süt, de meg lehet azért fogja, hozzászokik a kéz....
Kérdéseim:
1. Milyen meleg egy ilyen chipset normális esetben??? tényleg ilyen, majdnem forró, de azért fogható nyugodtan hőmérsékletű??
faterom is megfogta, ő azt mondta nem bántotta a meleg a kezét...kb. 7-8 órája megy a gép, azóta a borda nem melegedett jelentőset...ám nekem bírnia kellene a napi 24 órát is és nem kéne ugye a sulinet miatt megrohadnia
2. mivel lehet lemérni a chipset hőmérsékletet? szoftverrel? melyikkel?
3. lehet esetleg alacsonyabb bordát rárakni, csak hatékonyabbat??
A Zalman hűtőbordákat nagynak találom így képről....3,5 cm már magas, kb 2 - 2,5 max 3 ról lehet szó.
Előre is köszönöm a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Kolink continuum 1500 w 80 plus platinum
- AQIRYS Wezen Számítógépház, Mini Tower, táp nélkül, mATX, Fehér
- EVGA SuperNOVA P2 1200W 80+ Platinum
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest