- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bullseye
addikt
mindíg is mondtam, ez egy békés sziget, tiszta Hawaii
-
Pópa
senior tag
nincs itt túl nagy mozgás.
-
poopaZ
csendes tag
up
-
Honnan
csendes tag
igaza van!
-
bullseye
addikt
válasz
kamikaze boci #159 üzenetére
Ugyan, jogos kritika is volt, meg építő is!
Igazság szerint nagyon fegyelmezem magam, hogy itt a fórumon ''közbeszédileg'' fogalmazzak. Máshol ennél egy cseppet bakugróbb a stílusom. -
bullseye
addikt
válasz
kamikaze boci #157 üzenetére
thanx, de az szándékos, max a vesszőhiány a hiba, de amiatt csak nem fogok nekiállni moderáskodni...
-
bullseye
addikt
válasz
bitfarkas #155 üzenetére
én ottan is fülelek, és reagálok a dolgokra, ha lehet, meg tudok, meg értelme is van.
arra kevésbé szokok amikor olyan a kritika amivel egyetértek...
meg ha olyan félprofik kérik számon - kissé arrogánsan - a szakmaiságot a lapon, akik másrészt arra büszkék, hogy nem olvasnak havilapokat -
bitfarkas
őstag
Szeretném kérdezni, hogy ez a ''Chip visszacsatolás'' topic
- hirtelen fellángolás típusú, azaz úgy gondolta valaki, hogy majd itt lehet kommunikálni a csipesekkel, de már megbánták,
- egyoldalú, azaz falrahányt borsó jellegű,
- vagy csak szerződésben rögzített, kötelező topic? -
-
atee07
tag
válasz
bullseye #150 üzenetére
Nya,szal belenéztem múlt hét pénteken a Chip nevezetű újságba,azokata bizonyos teszteket nem olvastam el,amik ''állítólag'' nem teljesen függetlenek,de amúgy szerintem nem rossz újság,mondhatnám,hogy jó,de félek,hogy akkor túlságosan elszállnál.
Szóval maradjunk annyiban,hogy nem rossz.
Végtére is nem vettek fel halálunalmas témákat,ezáltal olvasható az újság.
Ami negatívum,az a kinézet,ami kísértetiesen hasonlít néhány helyen az MPCM-hez.Bár gondolom anno a csapat távozó része magával vitte ezt is,hiszen azt a designt ők csinálták(gondolom én),de mivel a Chip,mint újság maradt,így a design ott is megmaradt.Na mindegy,ez amolyan felesleges eszmefuttatás volt.
Nekem bejönne a ti újságotok is,ha lenne rá pénzem.
[Szerkesztve] -
Hehe, asszem ennek a topcinak a legnagyobb a házigazda sűrűsége. Tényleg ezt mérni kéne, és a mértékegysége legyen mondjuk hg, ami mondjuk 100 hozzászólásra eső házigazda hozzászólásokat méri.
Na de, szerintem tényleg javul a CHIP szinvonala, de mivel engem már nem elégít ki az a tudásanyag, amit benne találok, inkább nem veszem. Bár időnként még így is megvettem inkább csak kiváncsiságból meg a DVD melléklet miatt, mert otthon csak dial-up modemem van (bár 1 hónapon belül lesz ADSL, szóval még kevesebb motívációm lesz rá).
Azt gondolom, hogy manapság már nem elegendő egy DVD melléklet összeállítása mindenféle programokból. Figyelembe kéne venni azt is, hogy itthon csak elenyésző számban fizetnek programokért, az emberek vagy ingyenes (freeware) programokat használnak, vagy illegális másolatokat, ezért nem kéne erőltetni nagyon a shareware-eket. A helyetekben megpróbálnék minél több hasznos és teljesen ingyenes programot zsúfolni a korongokra, hiszen főleg azok vesznek ilyen újságokat, akiknek nincs otthon szélessávú internet, tehát letölteni sem nagyon tudnak, és általában ez a réteg nem vesz programokat sem, mert nincs rá pénze. Akár én is szívesen segítenék linkekkel (ingyen), mert elég nagy freeware gyűjteményem van.
Majd legközelebb leírom a - remélhetőleg - építő jellegű véleményemet az újság tartalmáról is. -
bullseye
addikt
Hali
örülök hogy nem vetted magadra, mert nem is az volt a lényeg.
De tényleg fura X lap fórumára beköszönni és megkérdezni, hogy a konkurenciát elő fizesd-e, mert az X-t nem olvastad ugyan, de rosszat szóltak rá...
Én elsőre azt hittem, valamelyik ex-kollégám poénkodik, vagy a Monty Pythonosok megtanultak magyarul.
Végső soron jó olvasást kívánok, mert az a lényeg, hogy bízzál a lapban amit olvasol, és tetszen a stílusa, csak kicsit szomorgok, hogy még egy könyvtárbéli átlapozást sem szántál az ''X'' lapra... -
atee07
tag
válasz
bullseye #148 üzenetére
Na,megpróbálok valami hasonlót írni,mint az előbb(valami úton.módon az előbbi sorok kitörlődtek):
Szóval ,ha már így kissé nem normálisnak neveztél(nyugi,annyira nem vettem magamra)
Szal:előfizettem a fent nevezett lapra(Magyar PC Magazin),méghozzá azért mert elolvastam,
és meg voltam elégedve a színvonallal,úgy vélem,hogy a cikkek teljesen korrekt tájékoztatást adtak
az éppen leírt termékről,tehát szerintem megérte előfizetni,meg különben is szegény egyetemista
vagyok,szal nincs otthon netem
Más:sokakkal ellentétben én nem fikáztam a Chipet,nem kezdtem el ilyen-olyan hazug lapnak kikiáltani,csak
azt írtam le,hogy mi itt sokaknak a véleménye a lapról.Namármost én már csak azért sem szóltam bele ebbe a vitába,
mert mostanában nem olvastam a lapotokat,így nem érzem magam jogosnak arra,hogy
pusztán mások véleményére alapozva-saját tapasztalat nélkül-elkezdjem ócsárolni az újságotokat
Sőt,további jó lapszerkesztést kívánok az egész csapatnak,kívánom továbbá,hogy mindig
legyetek korrektek az olvasókhoz és az itt elhangzott ''vádak'' teljesen alaptalanok
legyenek.
Utólag is bocsi az egyes ékezet nélküli karakterekért,de a Mozilla nem hozza be jól a hozzászólásokat,
a Konqueror meg alapból sz*r. -
bullseye
addikt
Mivel az avatár kötelez, mégsem felelhettem csak úgy visszakézből, elkezdtem inkább okos embereket keresni idefent, hogy ők fogalmazzák meg az effajta döntési folyamattal kapcsolatos aggályaimat.
Sokáig tartott, de végül Kibédy Ervin segített dalocskájával az önálló és tapasztalati döntés fontosságáról. De nehogy valaki szó szerint magára vegye!
''Én nem hiszem, hogy normális vagyok,
Mert mindíg csak másokra hallgatok.
Új játékokkal szórakoznék én,
De a framerate-em igencsak szerény.
Radeon vagy GeForce FX kellene,
De olyan sokan szólnak ellene,
Így Intel Xtreme Graphics-t használok,
Én nem hiszem, hogy normális vagyok!'' -
WN31RD
addikt
''érdemes-e előfizetni rá?''
Ehh... ilyen hülye kérdést is régen láttam (már bocs).
Olvasd el a számot, amit megvettél, és döntsd el, hogy elég jó-e ahhoz, hogy kiértékelés céljából még néhányra rászánd a pénzt. Ha igen, akkor vedd meg a következő pár számot, és azok alapján döntsd el te magad, hogy érdemes-e előfizetni, hogy neked megéri-e, ad-e annyi hasznos információt vagy bármi mást, ami miatt megéri a pénzt, amit kiadsz érte.
Ha más újságokkal akarod összehasonlítani, akkor menj be egy könyvtárba, szánj rá néhány órát, és olvass bele sokféle újságba. Valószínűleg kialakul majd benned egy kép arról, hogy melyik az, amelyiknek van esélye arra, hogy kiérdemelje az előfizetésedet.
A személyes véleményem: állandó internetkapcsolattal rendelkező embernek nem éri meg egyik számítástechnikai magazin előfizetése sem, hacsak nem annyira jól megy neki, hogy semmit sem számít az a havi ezer (több ezer, ha nem csak egyet vesz) forint. De akinek nem számít, az nem kérdezne ilyet. -
atee07
tag
Sziasztok!
Most vettem meg a Magyar PC Magazin legújabb számát,de még nem volt időm belenézni.Mi a véleményetek róla,milyen ár/érték arányt képvisel,jók-e a cikkek,független véleménynyilvánítás érvényes-e rá,érdemes-e előfizetni rá?
Először a Chip-PC World-Mpcm között gondolkoztam(hasonló beállítottságúak,nem gamer magazinok),de láttam,hogy itt mindenki fikázza a Chipet,szóval az kilőve,A PC Worldről sokat nem hallottam,szóval maradt ez.
Szóval a kérdés mégegyszer:megéri-e az előfizetés? -
Celtic
tag
1. ''Namostmár tudjuk, hogy szinte az összes számtechlapban megjelenő teszt vagy cikk az fizetett hírdetés.'' Vov! Több, mint 5 évig dolgoztam az említett számtech lapokkal (tudjátok, nem titok: Kelly-Tech). Sosem fizettünk tesztekért. A hírdetésekért igen, de az más. Tényleg az. Történt, hogy egy nagyonnagyker vasa cudarul szerepelt a tesztben az egyik vezető lapnál, oltári balhét csináltak. Minekutána a lap nem állt kötélnek, elvitték a teljes évi hirdetést (töb M HUF-ról van szó). A cikk maradt. A cikkíró is. Ezt pedig ÉN tudom.
2. ''Namármost ez lesz a PH-n is, attól tartok, mert ...'' Hmmm... Két teljesen különböző tesztlaborról van szó. EDDIG IS ARRÓL VOLT SZÓ. Eddig is írtak mindketten ugyanarról. Eddig nem zavart meg? Legalább lesz lehetőséged a CHIP-ben megjelentről idevésni az építő véleményed. Mint ahogy megtehetted eddig is a PH!-ról.
Egyébként több szem többet lát. Egy picit még továbbmegyek, aztán abba is hagyom: volt aki nem járatta a Chipet, van akinek nincs net-elérése. Most kap egy-egy morzsát a másikból. Baj ez? Nem hiszem.
Tudod... de gustibus... -
1. Tételesen cáfolni abból, amit itt vizionáltál, talán nem is kell semmit, ugyanis nincsenek tételesen megcáfolandó állítások. Leírtad, hogy félted a PH! pártatlanságát, én pedig válaszoltam, hogy ne tedd. Egyik sem ''alátámasztottabb'' érv a másiknál... bár annyit azért megjegyzek, hogy spec van rálátásom a PH! működésére
, így megalapozottan mondhatom, hogy nem kell féltened.
2. A Chip nem ''bepofátlankodott'' ide. Értsétek már meg, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva így senkinek. Együttműködünk velük, miként az Indexszel is (egyik sem zárja ki a másikat). És az együttműködéseknek pont az a lényege, hogy mindkét félnek jó.
Komolyan kérek mindenkit, hogy ne aggódjon... jó érzés egyébként látni, hogy féltetek minket, hiszen ez azt jelenti, hogy fontosnak tartjátok az oldalt. Épp ezért szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy NINCS és NEM IS LESZ gond/para. Minden marad itt a régiben (illetve nem, hiszen a fejlődés nem állhat meg, de visszafejlődésről szó sem lehet). -
Nah, még egy ''házigazda'',
. Szóval jópár éve, amikor még nem voltam benne az újságírásban, én is sokszor azt hittem, hogy a cikkeket ''gyártják'', rendelésre. Azóta azért több médiumba is beleláttam, és sehol nem tapasztaltam ennek nyomát; tény, hogy vannak időnként furcsa teszteredmények, de mostmár hajlamos vagyok azt gondolni, hogy egyszerűen szegény hangfalteszter süket, ezért rakja az első helyre az O*****t.
Mindenesetre MLacáéhoz hasonló sztorim már három is volt, nem beperelés ugyan, csak annyi, hogy a forgalmazó semmiképp nem akarta, hogy megjelenjen a gagyi cuccáról az értékelés...de olyan, hogy jót írnánk róla, olyan nincs, szerintem. -
MLaca
őstag
Így van. Tudnék mesélni a múltamból, meg arról, hogyan akart feljelenteni egy gyártó itthoni forgalmazója, mert rosszat mertem írni a cuccukról.. Ha a Prohardveren is ilyenektől kellene félnem, akkor igen szomorúan, de kénytelen lennék munkahelyet és szakmát váltani, ugyanis nem tűröm, ha valaki korlátozni akar, főleg nem az igazság kárára..
-
fLeSs
nagyúr
Asszem abból elég nagy baj lenne, ha engem bárki is megkörnyékezne, ezt alá tudják támasztani a szerkesztőségi tagok is, nem tűrök meg semmilyen elfogultságot sem a saját cikkeimben.
Ugyanezt tudom elmondani Lacáról is, ha vmi sz@r, akkor azt írjuk le, ha vmi jó, akkor azt. Ha meg vmi naon sz@r, arról inkább nem írunk semmit.(bár lesz nemsoká prociteszt, amiben lesznek celeronok is
)
Tehát a korrupt cikkek elgondolás már emiatt is alaptalan kedves mindenki! Ezzel a kérdéssel asszem nem kéne tovább foglalkozni, mert még a végén megsértődünk Lacával... -
rdi
veterán
Ja figyeljen már mindenki!
Nem fontos olvasni a Chip-et! Nem fontos olvasni a PH-át! De főként nem fontos egyszerre olvasni a Chip-et és a PH -át!
Miért zavarná a ph-ás közösséget a chip-es topic ? Nem akarod ne olvasd.
De ahogy én ismerlek Benneteket máris olvassátok.
Másrészt azért a PH-nak elismerés lehet, hogy egy ilyen világlap-család számít a közösségére. Hány behjegyzett tag van? Hány látogató? Ebből hány új olvasóra lehet számítani?
Én ezt teljesen normális dolognak tartom, ma ilyen az élet.
Néha szoktam lengyel Chip-et olvasgatni esténként, altatónak. -
KEndre
HÁZIGAZDA
Van most egy próbaidőszak... persze biztos az is, hogy mindkét félnek lehetnek ebben az együttműködésben előnyei és kockázatai is. Ha megnézem az online és a nyomtatott média hasonlóságait és különbségeit, azt érzékelem, hogy ezek fele-fele arányban lehetnek egymásnak konkurensek illetve egymást kiegészítő információs források. Az internetes magazin mindig is frissebb aktuális eseményekkel tud megjelenni, míg a másik oldalon - ugyanezen időtényező miatt - alaposabb, elemzőbb, reprezentatívabb írások várhatók el. A hitelesség mindkét oldalon alapkérdés, ennek érzékelése talán a reklámozó gyártók (cégek) sokszínűségéből ítélhető meg legjobban, ugyanis - higgyétek el nekem - olyan helyen, ahol sorozatosan megsértik az etikai normákat, ott általában egyszerre konkurens gyártók, forgalmazók nem igen hirdetnek.
Visszatérnék a konkrét együttműködésre: a PH! és a Chip is arra törekszik, hogy olvasóik hosszútávon elégedettek legyenek (ez alapvető üzleti érdekük), ezért a legszélesebb szakmai kritikának teszik ki magukat a fórumokon a megjelent cikkek/elemzések/tesztek kapcsán, emellett azonban természetesen (szerintem a másik félrészben) konkurensek is. Versenytársak elsősorban a reklámpiacon, riválisok az online- és a nyomtatott média közötti éles versenyben, emellett most partnerek a többi szakmai orgánummal folytatott küzdelemben, mely - meggyőződésem szerint - csak a színvonal emelkedését jelentheti ezen a területen mindenkinek.
E. -
rdi
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #94 üzenetére
Hehe. Abból yo Kis Újság kerekedne...
-
Zoltán
őstag
válasz
bullseye #128 üzenetére
''a mi semmittevő, hiperkorrupt aranyéletünkből...'' -ezt egy szóval se mondtam. Nem szivesen csinálnám amit ti. Tehát el tudok képzelni jobb munkát is, nem az írigység beszél belőlem. Egyszerűen csak bepofátlankodtatok ide, és ez semmilyen előnnyel nem jár nekünk. De remélem nem nekem lesz igazam és sokat fog ebből kamatozni a PH is, majd meglátjuk. Várunk, mást úgyse tehetünk. (Mondjuk ha teszteket akarok olvasni, legfeljebb nem itt teszem ezentúl, de a Fórum attól még gondolom jó marad) Bár kár, hogy hosszabb lett 3 tétellel...
-
bullseye
addikt
hmmm. ez szerintem megoldható, sőt, már ''belsőleg'' is felvetődött, csak persze meg is kell írni hozzá a cikket - úgyhogy azért akad vele pluszmunka. És akkor már a lapba is bekerülne, de valóban lehet, hogy rövidítve és CD-n, neten folytatva. Persze ez még nem ígéret, de felírtam! Thanx!
-
tomcs
őstag
válasz
bullseye #127 üzenetére
amugy ha mar kostruktiv kritikaknal tartunk az szerinted nem lenne megoldhato hogy pl a teszteknel szerepeljen 1 link es a honlapon meg 1 reszletesebb elmeleti osszefoglalo ami az ujsag terjedelmebe mar nem ferne bele. ez konkretan a memorias es a fenykepezogepes pdfnel jutott eszembe, pl fenykepezogepeknel jo lenne elmondani hogy hogy is mukodik a ccd erzekelo, mit jelent az hogy a kep 3/4 resze interpolalva van, miben kulonbozik a hagyomanyostol pl a fuji-fele superccd meg ilyeneket. meg a memoriasnal is le lehetett volna irni pl hogy hogy mukodnek a memoriak, a cimzes, sor-oszlop kesleltetes, stb. ha ez a honlapon (pl itt) lenne akkor a ph is kapna onmagaban is ertekelheto tartalmat mig a cikk lenyegi resze tovabbra is a papir ujsagban lenne. az ujsagban meg 1 par soros osszefoglalot es a linket kene csak elhelyezni
szerk: ''1 par soros osszefoglalot es a linket'' ugy ertem hogy mirol szol a neten megtalalhato kiegeszites
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
Én meg nagyon nem örülök ennek a baromságnak - már bocsánat a kifejezésért.
Mert egyrészt nem igaz a pletykák min. 95%-a (főleg, hogy egymásból erednek, szaporodnak és sokasodnak), másrészt a ''szinte összesből'' logikai bukfenc kihozni azt, hogy melyik az, és melyik nem. Harmadrészt a PH! tesztjeit a PH! jelenteti meg, a Chip tesztjeit meg a Chip.
Negyedrészt miért kell nekem ezt Xedik alkaommal is elmagyaráznom? Olvass vissza!
Aki meg ''kézzelfogható'' bizonyítékot akar, gyúrja fel magát egy területre, küldjön próbacikket, és ha ígéretes (mindkét szakma szempontjaiból), akkor külsőzhet nálunk, és majd meglátja mi igaz a mi semmittevő, hiperkorrupt aranyéletünkből... -
bullseye
addikt
ez totál jogos. jól elírtuk, elnéztük. (sajna ilyen bakik megesnek, az ember agya sokszor automatikusan javít, sokszor meg - mint ebből látszik is - nem...)
azt hiszem nem vezércikk volt, de ettől függetlenül nem kéne bakkantani... igyekszünk is elkerülni az ilyesmit, de tartok tőle lesz még (pl. pixelfutószalagba is belefutottunk már, majd meglátjátok, pedig tudjuk ám mi az!). De az is igaz, hogy a pdf-be belejavíthatnánk az ilyet, csak akkor meg a hitele csökken, amit egyesek így is bájosan, lángszóróval írtanak...
de azért Joshua cikke előtte szerintem nagyon jó. -
tomcs
őstag
Bővebben: link
akarok en is 1 ilyen procit.. 1Gb l2.. aaaaah...
es ez vezercikk volt gondolom
(asszem utolso oldal)
nem hibat keresni mentem, csak nezelodni, mar majdnem megdicsertem hogy szep dolog felrakni a regi teszteket, mert az ember nem feltetlenul akkor vesz monitort pl amelyik honapban epp azt tesztelnek - es ez a bakitol eltekintve igaz is, de nem le7ne megoldani hogy legalabb ekkora marhasagok ne jelenjenek meg? -
Komolyan mondom, nem értelek titeket... nem voltunk rákényszerítve erre az együttműködésre, azért mentünk bele (és ők is), mert mindkettőnknek JÓ.
Szerinted - most őszintén - reális, amit írsz? Hogy azért elkezdjünk kamu teszteket csinálni, mert bármi, bárhol ''hülyén nézne ki''?
A két fél önálló marad, mindössze kap némi felületet a másiknál. Pont. Semmi több. Mi is kamuzhatunk úgy, hogy az ne érintse a Chipet, és fordítva. Nem mintha bárkinek ilyen szándékai lennének... -
Zoltán
őstag
Nagyon nem örülök ennek a chip-baromságnak. Eddig, ha megjelent egy cikk a PH-n egy hardware-ről, akkor azt elfogadhattuk hitelesnek. Namostmár tudjuk, hogy szinte az összes számtechlapban megjelenő teszt vagy cikk az fizetett hírdetés. Namármost ez lesz a PH-n is, attól tartok, mert hiszen ha egy cuccról megírják a chipben, hogy ''hűdejó'', akkor hülyén nézne ki , ha itt meg lerántanák róla a leplet, és kiderülne, hogy nem is ''best buy''.
-
bullseye
addikt
Nem akarom megingatni a világképed, de ez továbbra sem igaz. A kérdés másik oldala, hogy van aki legalább bevallja, hogy nem olvasott egy számot sem X hónapja. Minden kritikustól azt kérem, vegyen kézbe egy frissebb számot. Ha félti a pénzét, legalább a könyvtárban.
Azt hiszem akad még valós kritizálni való is, sajnos, de szerintem a fejlődés és az igyekezet is látszik. Lehetne segíteni is... -
Itt és most szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy miként az ''ati vs nvidia'', úgy a ''magyar pc magazin vs chip'' sem igazán kedvelt téma.
Olyan jellegű kritikát, hogy konkrétan miért jobb az egyik, vagy a másik újság, nyilván szívesen vesz a Chip szerkesztősége, a pátoszos, lokálpatrióta, ''igazi magyar áru'' legendát, ami a Magyar PC Magazint övezi, szerintem hagyjuk (saját tapasztalataink alapján ők sem szentek...). Senki sem lát a színfalak mögé, és miként a politikában, itt is több volt a mese habbal, leginkább ezért.
Egyébként a magyar szerkesztőgárda most már egyik lappal sem azonosítható 100%-ban, hiszen vannak itt is, ott is sokan (az utóbbi időben sok kulcsember visszament a Chiphez/Guruhoz, de maradtak is az MPCM/Gamernél).
Mindenki azt vegye és olvassa, amelyikhez gusztája van, de kérem, ideológiák helyett inkább szakmai/tartalmi érvei legyenek (ami még mindig eredményezhet bármit, persze).
Uff, off. -
Junkie
aktív tag
válasz
bullseye #104 üzenetére
Szvsz nem az a baj hogy lámáknak szoló cikkek vannak az újságban, hanem hogy csak azok.. egy egészséges egyensúlyt kéne fenntartani hogy akik a mélyebb szakmai dolgok iránt érdeklődnek azok is megtalálják benne a maguknak valót, különben nyilván nem olvassák. De persze ezt el kell dönteni hogy kiknek irjátok az újságot, viszont akkor tényleg felmerül a kérdés hogy mit keres a Chip a ph-n itt azért a nagy többség nem arra kiváncsi hogy hogy lehet a word, excel trükköket a legjobban kihasználni... Én nagyon nem fikázom az újságot annál is inkább mivel vagy 1 éve nem olvastam de pont azért mert akkor vettem és elkeserítőnek találtam a szinvonalát, és kb egy tizede volt a tartalomnak ami érdekelt is. Az is triviális hogy nem lehet olyan tartalommal megjelenni hogy az minden embernek 100%-os elégedettséget nyujtani de azárt mint mondtam szvsz az egyensúlyra kell törekedni ahogy Yoda mester is megmondta yóól
-
Füleske
addikt
Rosszul emlékeztem , bocs a cd cseh....
Legalábbis e szerint :
(guru) gamer 1. szám : idézet : '' Nem szándékoztunk olyan Guru készítésében részt venni , amelyhez a CD - t Csehországban gyártják le , a bemutatókat Romániában , a végigjátszásokat meg Törökországban írják. ''
Amúgy én is remélem , hogy a chip ezután jobb lesz . A prohardver cikk biztos jó lesz . -
Cardinella
aktív tag
válasz
Cardinella #112 üzenetére
És még egy kis kiegészítés...
Ha minden rendben lenne, akkor most nem lennének itt...Tehát, valószínűleg a marketing-mix-ben el lett b@szva valami. Na, erről ennyit ennyit.
( De én nem szólok hozzá, mert fogalmam sincs az egészről.) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cardinella #109 üzenetére
Arra nem gondolsz, hogy lehet, ami most megy az az arany középút? Lehet, hogy ha változtatnának akármelyik irányba, az csak rontana a lap eladásán. Persze biztos nem így van, de ne felejtsd: az arany középút egyáltalán nem biztos, hogy az, ami neked jó (sőt, még nem is az, ami egy kisebb közösség, pl. PH!, számára az!)
-
Cardinella
aktív tag
válasz
bullseye #104 üzenetére
(Találjátok meg az ''arany középutat''; és az előfizetők, vevők elégedettek lesznek a lappal; Ti pedig kaszálni fogtok.)
Abban mindenki egyetért, ahogy én látom; hogy a jelenleginél (sokkal) komolyabb színvonalon kellene szerkeszteni a lapot, és ez egy elég jó üzenet...
Na, jóéjccakát mindenkinek!
( A marketing-kutatás adatai pedig vagy igazak, vagy nem; attól függően, hogy mekkora a minta, ki végzi a vizsgálatot, és mennyi pénzt kap...) -
janati
őstag
Igazad van maximálisan!!!
Több éven keresztül hűséges olvasója voltam a Chip-nek. Amíg az osztrákok be nem kavartak nekik... és a PC Gurunak. Így született meg a mostani (kiváló) Magyar PC Magazin és a Gamer magazin. Ezeknél dolgoznak az eredeti néven futó (és azokat elindító) magazinok újságírói és igazi szakemberei.
Akik a régi tartalomra vágytak, ezt a két magazint veszik. Így olvasom én is ma ezeket a Chip és a PC Guru HELYETT.
Lehetne tőlük tanulni. Bár mostanában a PC Guru fejlődött. Ugyanez a Chip-ről nem mondható el. Hülyeségeket tesztelnek, nagyon lamer módon, nagyon kezdőknek. Aki régebben mozog a szám.tech.-ban az már ezzel nem éri be. Ja, és érződik rajta az osztrák tulajdon ereje. Ez az, amit a mostani MPC és Gamer kollégái nem voltak hajlandóak felállalni. Nem adták ehhez a nevüket. Bátran csináltak inkább két új lapot, új kiadót keresve. Itthon.
A PH-nak inkább velük kellett volna összedolgozni.
Ennek ellenére sok sikert kívánok az együttműködéshez! Remélem a Chip és a PC Guru tanul valamit az itteni emberkéktől! -
bullseye
addikt
A lap és a cikkek szintje örök vitatéma, sok megközelítéssel. Egyik ilyen a rentabilitás... úgyszolván megkerülhetetlen. És ehhez kapcsolódik egy kötelező, ám elég szarkasztikus és sajna flameveszélyes kérdésem. Miért is kellene nekünk olyanoknak írni a lapot, akik nem olvassák azt, sőt esetenként büszkék is erre?
Én kérek elnézést... -
tray
aktív tag
válasz
Cardinella #102 üzenetére
Jó jó. Chippel csak az egyik baj az, hogy alap dolgokat ír, és nem mennek bele komolyabban. A másik az, hogy hülyeséget írnak. Így viszont már nem fogsz beletanulni a témába.
Szvsz a Chip a számítástechnika Blikkje.
(Most már befogom, esküszöm. De ezt nem hagyhattam ki. Bosszúból, mert olyan sok okosságot írnak a címlapokra, hogy tavaly is megvettem 3 számot, és hagynetovább.) -
Cardinella
aktív tag
válasz
Latissimus Dorsi #98 üzenetére
Én akkor is szeretnék valamennyire érteni a témához, csak írjon valaki ilyen újságot; legyen bonyolult, nem baj...
(Bár tudom, a hatéves Orvosi Egyetem-et sem lehet egy havilapból megtanulni., de tanulni soha nem késő...
)
-
Cathfaern
nagyúr
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
Cardinella #96 üzenetére
Ja kérem ez a fogyasztói társadalom. amíg a ''szemét'' tucatárú eladható azt fogják ezerrel nyomni. Itt most nem az újságra gondolok mielőtt kimoderálnátok, inkább a hardverekre.
A registry átszabást meg inkább ne rakják be ilyen újságokba, mert túl gyakran kellene szaladgálni a hozzáértőknek a szomszéd rokon haver haverja (aktuális személy kiválasztandó) akihez lehetne rohangálni telepíteni.
Igy is elég gyakran csörög a telefon...
mod: szintet léptemköszönöm néked programozók gyöngye
[Szerkesztve] -
tray
aktív tag
Csatlakozom a Chipet fikázók közé...
Remélem, hogy a PH pozitív hatása jobban érvényesül majd a Chip-re, mint a Chip negatív hatása a PH-ra!
Mondjak részleteket?
- A Chip nem szakújság, mivel nem szakembereknek szól, hanem abszolút kezdőknek. Lásd: az újság nagy részét a tipikus irodai szoftverekről használatáról szóló tippek&trükkök teszik ki. A hírek tálalása sem igazán szakmai, előtérbe helyezik a súlyos bevezetéseket, alapozásokat, hogy azoknak is legyen fingjuk a dologhoz, akiknek semmi közük hozzá, viszont a hír mögött lévő technikai részleteket elfelejtik bemutatni.
- Amit rohadtul utálok benne, az a ''tesztekben'' felbukkanó hűségük a szponzorok iránt. Ezt inkább nem is részletezem, mert csak felbasznám az agyam. Itt a PH-n hasonló csak kis mértékben fordul elő, de félek... nagyon, nagyon félek.
Remélem Chipnél is olvassák. Nekik is szól. -
Cardinella
aktív tag
Ld.#72.
Még egy-két ilyen fejezet, és nem hiszem, hogy legközelebb kézbe fogom venni a lapot. 1400 Ft-ért egy picivel komolyabb tartalmat vár el az ember...
(Ráadásul én nem vagyok szám.tech. szakmabeli, teljesen más a végzettségem. Ettől függetlenül ez nem színvonal; sokkal jobban érdekelne az aktuális CRT+TFT monitorok, alaplapok, memóriák, vid.kártyák, hangkártyák, hangfalak, és egyéb hardverek korrekt és független! tesztje; registry átszabásokhoz kapcsolódó trükkök, különféle okos szoftverek ismertetése az eddiginél sokkal nagyobb terjedelemben, és mélységben.)
Egyelőre ennyi. Remélem, ez némi segítséget jelent a további munkához. Ha a fenti elvárások teljesülnek, én leszek az első előfizetője a megújult CHIP-nek.
Jó munkát! -
erdoke
titán
Azért remélem, mások is észreveszik a változásban rejlő lehetőségeket is, nemcsak a múlt és a jelen negatívumai fognak előkerülni.
Lehetőség arra, hogy kvászi beleszóljunk egy országos magazin munkájába. Később akár bedolgozó újságírók is lehettek/lehetünk a feljavított Chipben. -
bullseye
addikt
válasz
Latissimus Dorsi #87 üzenetére
Nem kell megijedni, külön aloldal lesz
Egyelőre teljesen minimalista, aztán majd idővel kialakul... -
tomcs
őstag
engem pl pont melyebb technologiai elemzesek tudnanak csak ravenni hogy megvegyek egy papir ujsagot, persze tudom hogy ez retegigeny es magyarorszag nem birna eltartani egy melyebben a dolgok utan maszkalo lapot. sajnos.
regebben is mondtam mar hogy papir lap naprakeszsegben egyszeruen nem versenyezhet online ujsagokkal te6 vagy marha alapos periferiateszteket csinal gyakran (magyarul olyan temaban ahol par het-honap alatt nem tud atrendezodni a teljes piac) vagy a ''bundle'', azaz a cd/dvd melleklet segitsegevel adatja el magat. -
_Volkovy_
nagyúr
Ha lesz PH a Chip-ben,még az is lehet hogy veszek egyet belőle
Rendes cikkek lesznek? -
Shim
őstag
A ''Visszacsatolás'' fórumot mire kéne használnunk? Az újsággal kapcsolatos véleményeinket írkáljk bele? Vagy mire várjátok a ''feedbacket''?
-
eziskamu
addikt
Bár Pc Magazin párti vagyok, de azért sok sikert kívánok a Chip magazinnak is. Húzzannak bele mindkét oldalon, mert az nekünk is jó lesz, az olvasóknak. Minél több és jobb teszteket, minél kevesebb technológiai elmélkedést és mellébeszélést, valamivel nagyobb és kategorizált(pl: alaplap/memória/cd stb.) olvasói levélrovatot kibővitve érdekesebb prohardver fórumtémákkal, és a válaszok összefoglalásával, esetleg valami oldies rovatot a 1-5éves hardvereknek, és egy csipetnyi humort kéne belevinni a lapokba, de persze ez csak az én véleményem.
[Szerkesztve] -
Husky
aktív tag
Szeretném megragadni az alkalmat, hogy kommunikálhassam a Vogel Burda csapata felé egyik régi vágyamat: Kellene egy olyan számítástechnikai magazin, ami a szakmai réteghez szól. Valami olyasmire gondoltam, mint amitől mindig pofára esek a horvátoknál. Nekik kettő is jut (Vidi, Bug)... ők szoktak olyasmit csinálni hogy ''40 digitális fényképezőgép'', ''35 projektor'', ''60 monitor tesztje''... (Na jó, mindig a nyári dupla számukat veszem meg, akkor járok arra, de ha azt hasonlítom össze egy itteni dupla számmal...)
Disclaimer:
Nem a régi Chip-et sírom vissza, az ott megjelent cikkek a nyomtatott média miatt alapból késtek néhány hetet az internethez képest, mire az újság a kezembe került már alig volt benne új információ.
Nem a mostani Chip-et szidom, német színvonalon készül német laikusoknak. Jobb, mint a PC World.
Múltkor a kezembe került egy Nature. Átlapoztam. Alig értettem belőle valamit. De jó érzés volt, hogy vannak ennyire szakmai lapok. Kellene egy számtekes is. Egy teljesen új lap. A meglévőket lehetetlen ennyire feltuningolni. -
Cathfaern
nagyúr
Túl sokat nem tudnék hozzáfűzni, a dolgokhoz csak annyit: szerintem felesleges volt 3 új témát nyitni. Főleg, hogy nem tudni mennyire van igény rá. Lehet, hogy 2 is sok lett volna, de az is lehet, hogy a 3 is kevés lesz. De szvsz inkább az első lehetőség
Ami viszont tetszik, hogy a gyorsmenüben el vannak választva a főbb témakör csoportok. (ez eddig nem volt...vagy csak én nem vettem észre?)
-
MUŁĐER
addikt
válasz
Cardinella #72 üzenetére
OFF
sexzool tényleg jó!
ON -
-
Cardinella
aktív tag
Legyen egy konstruktív javaslat is végre: engem a márciusi szám címlapján mosolygásra késztetett a legnagyobb, öles betűkkel kiírt ''Szex a weben'' felirat.
Mintha létezne ember, aki magától nem találná meg ezeket az oldalakat. Másrészt, ha egy számtech.-val foglalkozó lap ezzel akarja eladni magát, az elég sokat elárul; kár erre pazarolni a rendelkezésre álló oldalakat, legyen inkább több teszt, szakmai anyag, stb.
Egyébként a legjobb site-ot kihagytátok,(ha jól emlékszem): sexzool.com. -
KEndre
HÁZIGAZDA
Azért méltányoljátok, hogy a Chip kiteszi magát ide a fórumra, igyekezzünk konstruktívak lenni, gondolom ők is arra törekednek, hogy vitathatatlanul ez a magazin legyen a legjobb a magyar piacon.
E. -
WN31RD
addikt
Ha be tudod bizonyítani, hogy a vádaid valósak (vagy tudsz olyan információval szolgálni, ami alapján mások bebizonyíthatják), akkor hajrá, hozd nyilvánosságra a konkrétumokat, mártsd be a tisztességtelen embereket, és tedd ezt úgy, hogy a lehető legnagyobb kárt okozd nekik, mert aki ilyet csinál, az megérdemli, hogy soha többé ne kerülhessen újságírás közelébe.
De ha nem tudod bizonyítani a vádakat, akkor inkább hallgass. Mert nem csak egyszerűen nem érsz el semmit, és magadat járatod le, hanem még a korrupt emberek/újságok malmára is hajtod a vizet, mivel a megalapozott kritikát is könnyebben söpörhetik le az asztalról, ha példaként hozhatják a te esetedet, amikor csak a levegőbe beszéltél (függetlenül attól, hogy te tudod, hogy igazad van, ha nincs bizonyíték, akkor csak a levegőbe beszélsz). -
bullseye
addikt
Akkor még nem (illetve novemberben már ott voltam, de átfutási idő, megjelenési idő, blabla), 2004/01-től válogathatsz
de mondhatom a fő teszt-témaköröket is
01 - kétprocis alaplapok, WLAN, USB memóriák, memkártya olvasók
02 - közép VGA kártyák, TV tunerek, lapolvasók, egerek
03 - A64 alaplapok, tintasugaras nyomtatók, noteszgépek I + csúcs VGA kártyákról 1-2 oldal
04 - alapszintű VGA kártyák, memóriás MP3 lejátszók, hangkártyák, noteszgépek II -
Egyébként pont ezért is írtam még a topik elején a korrekt kritikáról... ahelyett, hogy azzal foglalkoznánk, hogy ki-kitől-mennyit-mennyiért lopott/csalt/hazudott (amire egyébként úgy sem leszünk befolyással), inkább ott szóljunk bele a dolgokba, ahol van szavunk:
a tartalmi kérdésekben. Tesztmetodikák, elemzések, stb.
Nyilván alapelvárás, hogy egy újság ne legyen korrupt, ellenkező esetben egy hajítófát sem ér. De azon túl, hogy ezt alapvetésként leszögezzük, mást nem nagyon tudunk tenni. Vádaskodni pedig szvsz nem érdemes. -
Azt csinálsz, amit csak akarsz, de ne várd, hogy nekem szimpatikus legyen, hogy mások dolgaiban turkálsz... még akkor sem, ha ez engem nem érint.
Alapvetően nem szeretem ezt a hozzáállást. Attól tök függetlenül, hogy bizonyos esetekben én is úgy érzem, hogy ordít, hogy egy-egy teszt ''érdekesen alakult''. -
Sefter
veterán
de tudod mit ?
kussolok!
Töröljétek a topicban levő összes hozzászólásomat, mert:
1., úgyse lesz semmi változás (ami megtörtént nem lehet rajta változtatni...)
2., az említett cég/újágíró úgyis mindent letagadna de ha olvassa ezt a topicot azért nézzen mélyen magába....
Azért az szomorú, hogy iylen dolgok megtörténhetnek és ezzel olyan embereket károsítanak meg aki:
1., kiad egy bizonyos újságra x ezer forintot
2., nem vágja annyira a dolgokat és hallgat a tesztelő véleményére...
Most már tényleg befejeztem, és törölhatitek a hozzászólásaimat... -
zsiga667
addikt
Tetszik ez a hozzáállás, remélem lesz látható eredménye az újság színvonalában.
Egyébként mióta vagy a Chip-nél? (Talán októberben vagy novemberben vettem utoljára, ha akkor már ott voltál, akkor kikeresnék az újságból 1-2 jó nagy baromságot, hogy mi a véleményed róla...) -
Egyébiránt pedig szerintem sem etikus, amit csinálsz, Sefter -- akkor sem, ha az általad említett cég sem volt etikus.
-
bullseye
addikt
hát ha ez igaz, az nagy gáz. Én még nem voltam itt, pontosaban máshol voltam (na ebbe viszont please, ne menjünk bele...), ott vagy nem jártatok, vagy kimaradtam már megint... (boccccs) kezd X-akták feelingem lenni. Mindenesetre ha ennyire konkrét a dolog, azt lelevelezhetnénk pontos adatokkal, mert nem nagyon szeretem az ilyesmit, és kérdőre vonnám az érintetteket...
-
Sefter
veterán
Én NEM Téged támadlak még csak nem is a Chip magazint hanem azokat az illetékes személyeket UTÁLOM (és biztos vagyok benne, hogy ELÉG SOK ÚJÁGNÁL vannak ilyenek) akik egy kis ''ajándékért'' a sz@rabbat hozzák ki jónak....
Tehát még 1x elnézést ha túl kötekedő voltam és peace..... -
bullseye
addikt
Én kérek elnézést, mert bunkó módon be sem mutatkoztam, csak rávetődtem a főbb tévhitekre...
Tehát: Győri Ferenc vagyok, a Chip hardverrovatának vezetője, azaz egyszemélyben felelős annak minden hibájáért. Ezért nem is számítok túl kegyes bánásmódra (és moderaként sem fogom törölni a kritikákat - amíg nem lépik át az alapvető jóizlés határát), csak halkan, félénken megkérnék mindenkit, vegye tekintetbe, hogy én is ember vagyok. -
Sefter
veterán
Persze itt a nyílvánosság előtt elviccelhetjük a dolgot, + azt sem tudom Te mióta vagy a posztodon/mi a posztod DE:
Én ~1 évvel ezelőtt dolgoztam az említett nagykerben és hagytunk újságoknál (igen a Chip-nél is!) ''ajándékba'' 9700pro-t, MP3 lejátszót, pénzt, és láss csodát az élmezőnybe került a bizonyos termék. -
Bár nem én leszek (vagyok) eme fórum moderátora, de azért szeretnék megkérni mindenkit a fikázás visszatartásától -- a higgadt, korrekt kritika hasznos, a fikázás nem visz előre semmit.
bullseye egyébként szakavatott a kérdésben, lévén, hogy a Chip szerkesztőség tagja, tehát legendák és ''azt hallottam''-ok helyett nyugodtan kérdezzétek őt, hogy mi a helyzet odabent.
A Chip nyilván messze nem egy hibátlan újság, ahogy más médium sem az, de azért is vannak itt mostantól, hogy segítsétek a munkájukat. Mégegyszer: korrekt kritikával. -
bullseye
addikt
lehetne konkrétabban? Én a pénzre játszom, gyűjtök lakásra!
na komolyabban: volt olyan cég, ami előre közölte, hogy ott hagyja pl. a tesztelt hűtőket (egyikük a hűtőpasztát ajándékozta nekünk...), egyszer egy kollégám aki tesztelt noteszeket, kapott egy hozzájuk használható miniUSB-USB átalakítót (hát nem az a ''dokumnetum'' nagyságrend). Nekem meg kellett év vége felé egy egyszerűbb egér a tesztmezőnyből (rokonnak), úgyhogy kicsengettem az érte járó kemény 3200 forintot... Nem hinném, hogy akár maguk a cégek komolyan gondolják, hogy 1-1 ilyen aprósággal befolyásolhatják a döntést, legfeljebb jobb lesz a kapcsolatunk, és kevésbé nyafogunk, amikor 10. alkalommal is késve hozzák a tesztterméket, vagy közlik, hogy másnapra kell vissza... ők meg leírhatják marketingköltségként gondolom.
Igaz, olyan cég is volt, ahol azt hitték, már a tesztbe bejutásért is fizetni kell, és az utóbbi 3 évben vagy két alkalommal is mintha arrafelé puhatolózott volna cég, hogy helyezést vásárol, de az ilyet alapból és igen határozottan visszautasítottam (lehet, szerencsétlenek azóta se értik miről keménykedtem, mert csak túlérzékenység volt...) -
bullseye
addikt
Nagy nagy öröm a számomra, hogy ez állandóan felvetődik, mint Urban Legend. Cinikus vagyok, így nem tartom kizártnak, hogy 1-2 alkalommal megtörtént a hazai szakújságírás történetében, de ahol eddig jártam, ott éppen soha nem történt ilyesmi, mégis folyton megvádoltak vele - jobbára rosszul végzett cuccok beküldői, és általuk ''jólinformált'' olvasók.
-
bullseye
addikt
khm...
a papírról nem sokat tudok, és valóban létezik Chip tucatnyi országban, de a hazai lap munkatársai magyarok. Egyszer ugyan láttam turbános alakokat a közelemben, de az a Magyar vándorban volt.
gef2 incidensről én is hallottam, de más idő, más hely. Nálunk pl. az utóbbi 2-3 VGA tesztet igencsak hozzáértő írta, Rixer György. -
Sefter
veterán
-
Sefter
veterán
Persze Én megértem parci-ékat, végül is így ''ismertebb'' lesz a ph!, de kár, hogy M.o.-on nincs egy színvonalas számtech. lap sem...
-
zsiga667
addikt
Szerintem ha erre jár egy moderátor, nyugodtan nevezze át a topicot. Mondjuk erre : ''Fikázzuk együtt a Chip-et mert megérdemli''
-
Füleske
addikt
Jah , chip az gáz....
Ha jól tudom cseh papírra nyomják , nameg románok és törökök írják .
A tesztek meg... áhhhhhhhh.... Tiszta computer panoráma.... Azon is jókat röhögök , pl. a kedvencem anno az volt , amikor tnt 2 ultra helyett bővítésnek a ''szaki'' gef 2 mx 200 ( !!! ) - at javasolt ..... lol -
c*
aktív tag
Szabadorszagban elunk es szabad a velemenynyilvanitas (remelem)
a velemenyem annyi hogy talan eleg lett volna 3 chipreklam a fooldalra (mar eszre se vennenk) ezt teljesen felesleges volt beleszurni a forumba ezt a 3 uj temat de sztem ez majd idovel meg is fog latszani mert nemhiszem hogy az emberek inkabb ide jonnek ''dumcsizni'' mint a jolmegszokott faradtgozbe . .
magarol az ujsagrol pedig annyit hogy reges regen ez volt a legjobb lap a piacon de mostansag. . . multkor megvettem az uj szamukat de banom a percet amikor atadtam az ujsagosnak az ezerneccaz forintot . . . -
Na most lehet, hogy ezért engem bannolni fognak, de az utóbbi kb másfél évben annyira leesett a színvonala a Chip Magazinnak, hogy egy szót sem tudok elhinni belőle... Kiváncsi vagyok, mennyire lesz hosszú életű ez a hozzászólás
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
Parci:
nekem el van csuszva a tema sora a forumtemak kozt, megpedig ugy, hogy a nev utan egybol jon a hozzaszolasok/lekerdezesek szam, aztan egybol a nyito, es az utolso hozzaszolas elkovetoje, nem pedig a megfelelo helyen, mint a tobbi oldalon
remelem erteni lehet, de jobb megfogalmazas nem jutott eszembe
ja csinalok abrat:
forumtema...................................uzenet/lekerdezes.......indult..................utolso
Ez mi?.............17....215..Text-BoY..............Junkie
tehat nincs oszlopokban, mint mashol -
rdi
veterán
Parci!
Nem lehetne a pléhboyjal is együttműködni???? -
Pet_i
senior tag
lásd: Bővebben: link
-
csudri
őstag
Nem lehetne opcionális ez a Chip rész a legördülő menüben? Már így is sok pontba volt szedve a stuff. Ha néha leülök egy vérgagyi gép elé az egyetemen akkor már leér a moncsi aljára a menü.
-
A Vogel Burda és a PROHARDVER! együttműködésének egyik állomása. Igen, valóban arról van szó, hogy ahogy mi is megjelenünk rendszeresen a Chip magazinban (és a Pc Guruban), úgy ők is itt.
Lesz hivatalos bejelentés is az egészről amúgy, de addig is elindítottuk, amit tudtunk.
Ezt majd a bennfentes kollégák részletesebben kifejtik, és akkor gondolom törlik is ezt a topikot, de legalábbis picit gatyába rázzák (text-boy, hkmm...).
-
Flash (The Original)
tag
Na erre kíváncsi leszek!
-
TexT-BoY
addikt
Praci
ma sokat látalak
tudtam hogy forralsz valamit de mi ez a valami? a PH! és a Chipmag összegognak a HW-k ügyébe??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest