- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Na meg egy kérdés... Pendrive-ról indítottam live rendszert, onnan chrootoltam azt, ami nem akar indulni (#2724-től a sztori itt a topikban), futtattam pacman -Syu-t, le is ment a frissítés, továbbra sem indul. Most már tényleg csak a könyvjelzőket szeretném menteni, szóval a kérdés az, hogy a chroot után hogy tudnám felhasználóként futtatni a böngészőt, hogy exportáljam a könyvjelzőket?
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2901 üzenetére
Az biztos, hogy a klón partíció megegyezik az eredetivel, tehát az fstab is ugyanaz kell legyen. Azért csak fura, hogy a grub nem ugyanarról a meghajtóról indítja, hanem a másikról. Abban az esetben is, ha felcserélem a két meghajtót (ebben az esetben a jelzésük is változik).
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2899 üzenetére
Köszi Kapitány. :)
Napi használatra 1 gépet már én is átállítottam Manjaro KDE-re, nagyon elégedett vagyok vele. Még egy gépen használok Chakrát, az stabilan működik. Ezekkel a klónokkal csak adatmentés a cél, ahhoz meg egyszerűbb, ha indítható.
Arra van ötleted, hogy ha az ssd valamelyik klónnal együtt van a gépre kötve, az ssd-ről bootolva miért nem az ssd-ről tölti be a rendszert, hanem a hdd-ről?
-
Pista0001
addikt
Sziasztok, remélem, olvassa még valaki...
Van nekem egy laptopom, benne egy dvd és egy 240-es ssd. A laptopot nem használom az ssd-t viszont szeretném, viszont vannak rajta dolgok, amiket szeretnék megtartani (egy nem induló chakra, mellette sok adattal, és innen még szeretnem valahogy 2 böngésző könyvjelzőit kinyerni, valamint egy induló chakra, grubban mindkettő ott van).
Van nekem 2 használaton kívüli 250-es 3,5 colos merevlemezem. Kitaláltam, hogy mindkettőre leklónozom, így lesz 2 másolat is, az ssd-t nyugodtan használhatom másra. Windowsos laptopra usb csatlakoztattam az ssd-t és az egyik majd a másik hdd-t, és Aomei Backupperrel elkészítettem a klónokat. A szoftvert használtam már korábban, ugyanígy klónoztam már Windowsos ssd-t, azzal nem volt gond.
Értelemszerűen ezzel viszont igen. Az eredeti laptoppal azonos generációjú asztali gép az ssd-vel indul, a klónokkal viszont nem, boot médiát követel. Ami viszont vicces, hogy ha az ssd-t és az egyik klónt egyszerre csatlakoztatom a géphez, akkor is elindul... Az ssd-ről a grub, ami nem az ssd-ről indítja aztán az oprendszert, hanem a hdd-ről a klónozottat, akármilyen sorrendben is vannak. Akár az ssd az sda, a hdd az sdb, akár fordítva, ha mindkettő csatlakoztatva van, csak a grub megy az ssd-ről, az oprendszer a hdd-ről indul. Ha csak az ssd van csatlakoztatva, akkor arról megy rendesen.
A nagy kérdés, hogy ez miért van így?
A kis kérdés, hogy elég lehet-e egy grub reinstall a hdd-n?
Köszi :)
Szerk.: A telepítőből a "Boot from Hard Disk" opcióval sem indul
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Segítség! Ki akartam próbálni a biztonsági mentêst, első körben csak a merevlemezen belül. Arra viszont nem gondoltam, hogy mi lesz, ha nincs elég hely. Mentségemre legyen, a programozók se nagyon. Szóval betelt a merevlemez. Innentől a rendszerbeállítások sem nyílt meg, újraindítás után pedig nem indul sehogy, recovery módban sem. A telepítőről a live indul, de nem tudom, mit kellene törölnöm, ehhez kérek segítséget. Nem találom, a megkezdett biztonsági mentês anyagát, hogy le tudjam törölni.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2866 üzenetére
Lefutott a -Syu, még nem indítottam újra a gépet, ez a kimenet, merjem újraindítani?
Közben elindítottam egy -Syu-t a másik gépen is, azon nem volt mirror probléma, pedig azon is alkalomszerűen frissitett Goedel (jól írtam?) Telepítés van. Ez a gép, amin volt vele gond nemrég lett újratelepítve, utana lement egy -Syu, utána jött ki valamelyik RC. Lehetett valami frissítés, ami változtatta a mirrorlistet, és az a másikra pont befutott, erre meg nem?
Szerk.: Lefutott a másikon is, a mkinitcpio kimenete ugyanaz
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2779 üzenetére
Igen. Egy kör teljes frissítés lement simán, már néhány appot is felraktam, valamint a dokkot is. Eddig jól működik, nem tapasztaltam anomáliát. Amit viszont észrevettem, a grub után 235-ös verziószámot ír, a megbolondult rendszer 239-et írt. A másik gépen is 239, az hibátlan. Ez mindek a verziója?
Ja, és működik a printscreen, hogy a másik témához is hozzászóljak
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2750 üzenetére
Nincs resolv.conf.
Igen, tudom pingetni a 8.8.8.8-at
Minden más eszköz internet elérése hibátlan, a linuxos laptop is rendben volt az ominóus újraindításig, és egy másik szintén chakrás laptop is hibátlanul működik, utóbbi mellesleg ugyanazon a kábelen csatlakozott. A dsl modemmel egybeépített első router sajnos a szolgáltató készüléke, nem nagyon lehet belenyúlni. a másodikban a DHCP részben beadtam a gugli dns szervereit elsődleges és másodlagos dns-nekm de a statistic-ban az első routert látom dns-nek.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2733 üzenetére
Az adatmentés pipa, az újratelepítést még nem kezdtem el, küzdök még egy kicsit. A sudo pacman -Syu továbbra se tud semelyik mirrorhoz sem kapcsolódni, hogy frissítse a csomagadatbázisokat. A gép kábellel kapcsolódik egy routerhez, ami szintén kábellel egy másikhoz, ami egyben a dsl modem is. Megpingettem mindkét routert, odáig megvan a kapcsolat, de vajon kifelé miért nincs kapcsolat?
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2729 üzenetére
Próbáltam sima pacman -Su-t (nincs mit tenni), -Syu-t (rakás hibaüzenet, mert nem tudja szinkronizálni a csomagadatbázisokat, meg igazából egyik mirrorról se semmit), -Qqn-t (ugyanaz)
A "chown"-ról tudnál îrni/linkelni pár szót? Egyszerűbb lenne talán másik linuxos gépen, grafikus felületen.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2727 üzenetére
Nem sok változott, a zöldeket variálja, de a pirosak ugyanazok
Igazából a reinstall is járható út nekem, viszont ahhoz adatot kêne menteni, nem is keveset. Sajnos nincs úgy particionálva az ssd, ahogy illene, úgyhogy minden a saját könyvtárban van, ami nincs külön partíción
Feltételezem, ha kiveszem az ssd-t, usb-s dobozzal rákötöm egy másik szintén linuxos gépre, az nem igazán járható út, viszont erre a laptopra tudok usb-n vinyót akasztani, csak ezzel a szöveges felülettel kicsit meg vagyok lőve.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2671 üzenetére
Korábban néztem még ezt, csak nem akartam duplázni.
Rendszeresen frissítettem, legutóbb pár hete. Poppler-qt5 van fent, nem tudom, mit kavar az a 4-es
Szerk.: Korábban próbáltam eltávolítani egyesével, amik akadtak mindig volt valami függőség, ami bekavart. Így együtt a kettőt lekapta zokszó nélkül, megy a frissítés. Viszont terminálban, nem konzol felületen, remélem nem lesz nagy galiba...
Friss telepítésre azt használom, ami épp kéznél van
Nem felhasználásra, csak próbára szánt telepítês volt, csak ráeresztettem egy frissítést. Sajnos már nincs is fent azon a gépen, pedig kíváncsi vagyok, hogy lefutna-e. Elvileg nem lenne különbség a frissítés után, ugye?
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2639 üzenetére
Úgy meg is tette, ez volt nekem is a következő ötletem. Most ez is jól működik.
colomb2: Jogos az észrevétel
Nem tűnik teljesen logikusnak, hogy egy esetileg szinkronizált offline adatbázisból ellenőrzi, hogy naprakészek-e a csomagok, de próbálom észben tartani
Köszi srácok!
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2634 üzenetére
az 54.0-3-as már javított lehet? Az van benne az aktuális frissítésben. Még nem tettem vissza a másik SSD-t, nem tudom, hogy azon hányas van most.
Eszembe jutott még valami. HP 650-es laptopom van, a soha nem volt gondom a hangerő és fényerő gombokkal a kis SSD-n levő rendszeren. A másik fura, a fényerő működik, a hangerő nem. A billentyűzet beállítás okozhat ilyen jelenséget? A kicsin sima generic 101 gombos van beállítva, a speciális fülön a billentyűopciók beállítása nincs bepipálva.
-
Pista0001
addikt
Sajnos nem annyira penge az angolom
Újabb bugra leltem viszont. 2 SSD van most a laposhoz, át szeretnék végleg állni a nagyobbra, de szerencsére megtartottam a kisebben a rendszert. Utóbbin még 53-as firefox van, nincs is vele gond, a másikon viszont már 54-es, róla már nem mondható el ugyanez. Új üres lap megnyitására összeomlik, ha linket nyitok meg új lapon, akkor nincs vele gond.
-
Pista0001
addikt
Srácok, fura dolgot produkált imént a chakra. Alvásból ébresztve "rángatózott" kicsit, majd az összes megjelenítési beállítás elszállt a tálcán rögzített alkalmazásokkal együtt. Minden visszaállt alapértelmezettre. Ez most így mi?
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #2597 üzenetére
Kicsit változtattam a szín beállításokon, egy hajszálnyival jobb a helyzet FF-ban. Úgy vélem, hogy a gond az, hogy sötét témát választottam, ebben az ablakokban sötét alapon kellene világos karaktereknek lenniük. Jelen esetben a FF a PH! hsz író/szerkesztő oldalán a gombokra alkalmazza a globális színbeállításokat, a szövegmezőben viszont már csak a szövegre, az alapszínre nem. A korábbi beállításban majdnem fehér karakterek voltak, ezért nem látszottak, míg a mostaniban halvány szürkék, úgyhogy ha meresztem a szemeimet, akkor olvasható. Vivaldiban az oldal beállításai maradnak, tehát a világos háttérre sötét karakterek kerülnek, és a gombokra is a PH! beállításait alkalmazza.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2596 üzenetére
Aha, de láttam benne egy-két hibaüzenetet.
Azóta csak a témát kapcsoltam át heritage-ről erre, de most visszakapcsoltam, abiztonság kedvéért újraindítom, aaztán meglátjuk. Most, hogy a megjelenítés beállításokat variáltam, a rendszerbeállítások app többször is összeomlott, amikor alkalmaztam a változtatást, de amúgy elmentette, úaz app ujraindítása után az új beállítás maradt.
Ja, és megkerültek az ikonok
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #2592 üzenetére
Lefutott, el is indult utána egyből (ez nem általános nálam
). Hála a tervezőnek, végre kerültek plussz opciók a bejelentkezési képernyőre, nem is értem, hogy maradt ez el eddig. Viszont egy csomó ikon hiányzik...
Viszont az alvás utáni bejelentkező képernyő nem harmonizál a beállított Breeze dark témával. Meg Firefoxban ha a szerkesztésre nyomok itt a fórumban, akkor a hsz-ra válaszolás jön be... meg biztos lesz még pár dolog...
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #2589 üzenetére
Bocsi a dupláért
Teljes telepített méret: 5762,53 MiB
Tiszta frissítési méret: 302,81 MiB:: Kezdődhet a telepítés? [I/n] i
(572/572) kulcsok vizsgálata a kulcstartóban [#####################################################################] 100%
(572/572) csomagok integritásának ellenőrzése [#####################################################################] 100%
(572/572) csomagfájlok betöltése [#####################################################################] 100%
(572/572) fájlütközések vizsgálata [#####################################################################] 100%
hiba: nem sikerült végrehajtani a tranzakciót (ütköző fájlok)
kexi: /usr/share/locale/eu/LC_MESSAGES/kexi.mo létezik a fájlrendszerben
kexi: /usr/share/locale/nds/LC_MESSAGES/kexi.mo létezik a fájlrendszerben
kexi: /usr/share/locale/sl/LC_MESSAGES/kexi.mo létezik a fájlrendszerben
krita: /usr/share/locale/eu/LC_MESSAGES/krita.mo létezik a fájlrendszerben
krita: /usr/share/locale/nds/LC_MESSAGES/krita.mo létezik a fájlrendszerben
krita: /usr/share/locale/sl/LC_MESSAGES/krita.mo létezik a fájlrendszerben
pepperflashplugin: /usr/lib/PepperFlash/libpepflashplayer.so létezik a fájlrendszerben
pepperflashplugin: /usr/lib/PepperFlash/manifest.json létezik a fájlrendszerben
Hibák léptek fel, nem frissült csomag.Ez a szitu.
-
Pista0001
addikt
Most az enyém is megmakacsolta magát, nem hajlandó frissíteni. Letölt mindent, aztán jön a hiba. 2 dologra 3-3 hibaüzenet, egy harmadikra még egy. Beszúrnék róla képet, ha elmondjátok, hogy kell. A klasszik windows módszert (print screen, majd beszúr paintbe) nem sikerült alkalmaznom
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #2569 üzenetére
Mégse lett dupla
Megnyitottam újra közben a Franzot és a Vibert is, most megállt 2GB-nál. Gondolom elég sok tartalom "beragadhatott", amiket a csevegőkben küldtek (képek, videók), vagy esetleg a bőngészőkben lejátszott beágyazott videók.
Ja, még egy adalék... elég ritkán indítom újra a gépet, csak lecsapom a fedelét, és alszik, ha nincs rá szükség, ez is lehet "talán" az oka az elszált memóriahasználatnak
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2568 üzenetére
Most csak 3,2 giga, pedig az egyik böngészőben van plussz 1 lap, meg egy VLC is meg van nyitva, benne egy MOV videó. 42% körül van most a fogyasztás, de glances-ben nagyon ugrándoznak a sorok, nem sikerült összeszámolni. 2 7% körülit láttam (egyik a FF), a többi 2-4% közt van, elképzelhető, hogy kiadják a maradék 28%-ot.
Te használsz swap-ot? Mennyi az össz memóriád?
Szerk.: Bezártam mindent, úgy 750MB-t használ a rendszer.
Szerk. 2: Megnyitottam csak a két böngészőt, FF-el 1,1GB-ra ment fel, +Vivaldi 1,6GB (5 és 6 lap)
-
Pista0001
addikt
válasz
ubyegon2 #2564 üzenetére
Nem mentem bele a beállításokba, csak elkezdtem használni. A tabokat a bal oldalra tettem, a széles laptopkijelző így jobban kihasználható, viszont ha 4-nél több ablak van nyitva, akkor nehezen átlátható szerintem a miniatűrök miatt. Eddig tetszik alapvetően. A kiegészítők nem nagyon vonzanak, adblockeren kívül nem használok semmit, ha nem muszáj.
-
Pista0001
addikt
válasz
ubyegon2 #2558 üzenetére
Az újraindítás óta rendben van, pedig plussz egy chromium is ment, míg megnéztem az Újpest-Fradit médiaklikken
Elképzelhető, hogy kellett ez neki mindenképp, előtte az értesítési területen sem jelezte az új üzenetet, meg mintha hangjelzés sem lett volna.
Kipróbálom már ezt a Vivaldit is. Pár szóban leírnád, hogy miért jó szerinted? Csak hogy tudjam, mire kell figyelnem
-
Pista0001
addikt
válasz
ubyegon2 #2551 üzenetére
Franz-cal kapcsolatban lenne kérdésem. Belassult, mint a fene. Csak a facebook messenger van beállítva, 2,8 giga ram van használatban a 8 gigából, 2×1,7 GHz-es Sandy Bridge Celeronon fut, Viber és 5 lappal Firefox megy mellette, ezek teljesen gördülékenyen. Tapasztaltál ilyesmit?
-
Pista0001
addikt
Kérdeznem se kell, elég olvasni titeket
-
Pista0001
addikt
Hm... Felnyitottam a laptopot, és nem kért jelszót a Chakra. Használtok rendszeresen alvó állapotot, volt már nektek is ilyen?
-
Pista0001
addikt
Srácok, 2 giga rammal létezik hogy kiakasztóan belassul 5 ablakkal a chromium? 4 ablakkal elvan, 5-tel fagyásközelire lassul. A memóriahasználat a widget szerint 1,4 giga 4 ablakkal, 5-tel 1,5 giga, swap nincs.
Szerk.: 4-gyel is belassul néha.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2469 üzenetére
FATAL: Module rt3290sta not found.
FATAL: Module rt3290sta-dkms not found.Szóval elhasalt a telepítő, de azért blacklistelte a régit
Ma reggel újabb kalandok.
Első indításra minden ok, kivéve persze a kijelzőt. Eltávolítottam az Akkumulátor és fényerő widgetet, majd reboot. Láss csodát a kijelzővel minden rendben, erre a wifi megint nem lát hálózatot
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2456 üzenetére
Ööö... megoldódott. Ki akartam próbálni amit írtál, és most a sötét szobában már látszott hogy valami van a monitoron. Valamiért minimumra lement a fényerő, háttérvilágítás nem volt, de kép igen. Szerencsére notebook, tehát vannak a fényerőhöz dedikált gombok.
Az viszont érdekes, hogy ha megint leveszem minimumra, akkor viszont lekapcsolja a képet is, nem csak a háttérvilágítást.
Leállítottam majd újraindítottam, ugyanúgy indul. Most egyből a fényerő le gombot próbáltam, és eltűnt a kép is, tehát induláskor egy olyan állapot jön be, ami nem is létezik (van kép, de háttérvilágítás nélkül).
Szerk.: Cserébe megint gond van a wifivel
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2454 üzenetére
Mindenre igent mondtam.
A hálózatos parancsra hibaüzenetet kapok: Error getting authority :Error initializing authority : Could not connect : No such file or directory (g-io-error-quark, 1)
Recovery van, hely is van.
Ja, a fekete képernyő az üdvölő kép után jön (nap, idő, alatta pörgő karika), és power gombra reagál, "szabályosan" leáll. Az egyik kísérletnél átállítottam bal ldalon a Plasma-t Plasma (Wayland)-ra, így üdvözlő kép sem volt, viszont leállításkor üzenetek igen.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2451 üzenetére
November 9-én telepítettem aktuális legújabb verziót, akkor egyből frissítettem egyet, majd talán még egyszernovember vége vagy december eleje felé. A tegnapi után volt egy-két apró bibi. Amikor újra akartam indítani, akkor dobott valami hibaüzenetet, hogy hibás hiatkozás vagy ilyesmi (gondolom a plasma kavarodott meg), végül 4 mp power gombbal oldottam meg (na ez lehet hogy hiba volt
. Utána a gép rendesen elindult, gond nélkül bejelentkezett, még a korábbi wifis-kdewalletes probléma sem volt (konkrétan fel sem ugrott a kdewallet hogy kéri a jelszót). Az este folyamán nem volt semmi gond, alvásból ébresztve sem, majd végül a leállítás során is minden rendben volt.
-
Pista0001
addikt
Halló Houston, van egy kis probléma. Tegnap elkövettem egy teljes rendszer frissítést, ma a bejelentkezés után fekete képernyő a jutalmam. Mig kellene tennem hogy ez ne legyen így?
-
Pista0001
addikt
válasz
King Unique #2396 üzenetére
Azt megkérdezhetem hogy miért nem teszed bele a gépbe az ssd-t? Garancia miatt?
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2361 üzenetére
Azóta nem volt gond a wifivel, szerintem a kdewallet kavart be. Nem szeretem ezeket a jelszótároló dolgokat, ezért nem akartam használni. Korábban ez egyszerű volt, első indításkor katt a beállításokra, majd egyből befejezés, és le volt tudva. Ez egy kicsit akaratosabb most, végül beadtam a derekam, így nincs gond. Nem szakadt le amúgy, hanem induláskor nem akart csatlakozni, de olyan volt, mintha a wifi vezérlőt sem látná.
A rendszerbeállításokban bejelöltem hogy szeretném a kétujjas görgetést mind vízszintesen, mind függőlegesen (utóbbi alapértelmezett, előbbit pipálni kellett), ennek ellenére nem megy. Megpróbálok keresni synaptics csomagot, meglátjuk. Fura hogy a Fritz-nél alapból ment. Illetve az normális volt, ez a fura
Nagyon tetszik amúgy, az alapértelmezett "Heritage" stílus nagyon jól néz ki, a működés is elég jó. Az fura kicsit hogy a jelszó után sokat karikázik mire asztalhoz jutok, pedig SSD-n van a rendszer, de amúgy elég gördülékeny.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #2358 üzenetére
Nem találtam eddig semmi összefüggést. Most épp beindult normál módban, de van hogy nem. Advanced-ek közül az elsőt választva egyszer lett fekete képernyő, a többi esetben elindult. Az első indításkor problémamentes volt a wifi, aztán utána akkor amikor a hsz-t küldtem. A kettő közt volt 6-7 újraindítás. Az advanced második opcióját is próbáltam egyszer, miután az elsővel fekete képernyő lett, de akkor sem volt wifi.
A telepítőt eltávolítottam a telepítés után, a gép egy HP650 notebook Sandy Celeron procival, 2 giga RAM-mal, Ralink wifi modullal (RT3290 chipset, bluetoothos).
Fekete képernyőnél nem fagy az biztos. Kombinációt nem próbáltam, space-re, enterre és escape-re nem reagált, bekapcsolóra pár sort kiírt és "szabályosan" leállt.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Van valami értelmes mód régi, nem frissítgetett rendszert naprakésszé tenni? Fritz telepítő áll csak rendelkezésre, sudo pacman -Syu különböző ütközések miatt nem tud lefutni.
-
Pista0001
addikt
Szasztok. VLC-t használok elsősorban filmnézésre, néha csak úgy bezáródik. Jellemzően .avi rövidfilmek (sorozat epizódok) lejátszása közben produkálja, a forrás USB2.0-ás külső vinyó. Másodlagos lejátszónak a Kaffeine-t telepítettem, sokkal jobb a helyzet, de nagyritkán ez is produkálja. Mi lehet szerintetek? Teljesen random a produkció, ha újraindítom a lejátszást, van hogy ugyanott újra bezáródik, de van hogy gond nélkül megy. Ja, a "nagy" frissítést nem mertem megcsinálni
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #1789 üzenetére
Mert nincs USB bemenete, csak koax és optikai digitális, ezek meg a NUC-on nincsenek. A NUC csak az egy szál HDMI-n, meg talán a Thunderbolton tudja kinyoni a hangot, utóbbit nem tudtam kipróbálni, mert a monitor Displayportja nem kompatibilis a hangos Displayporttal. A monitor miatt választottam ezt, merthogy a monitornak van koax kimenete, amire a HDMI hangját küldi.
-
Pista0001
addikt
válasz
CPT.Pirk #1787 üzenetére
DC3217BY. Ezeknek nincs analóg hangkimenetük, ezért hangért felelős chip sincs bennük, ez a probléma gyökere. A rendszer többi eleme: HP LP2475w monitor HDMI-vel csatlakoztatva, ennek a koax digitális kimenetére csatlakozik egy Muse DAC, ami a monitor egyik USB-jéről van táplálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Napelem
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xbox tulajok OFF topicja
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest