Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
Flashcash #19 üzenetére
A megírt 90 perces CD-t bizonyos meghajtók képesek visszaolvasni, mi több, az LG DVD-olvasója is visszaolvasta. A CDRWIN-nel meg vigyázzatok, mert letöltöd és ha úgy döntesz, hogy nem veszed meg, hanem crackeled, akkor igencsak bír szivatni; hagyja magát crackelni, de vagy irgalmatlanul lassan fog dolgozni, vagy elrontja a lemezeket.
-
The_Tom
senior tag
Engem is a cd kapacitasa erdekelne de nem a meret hanem az, hogy egy cdre hany db filet lehet irni. Ha vki tudja irja meg.
Kösz.
Üdv. -
Flashcash
Közösségépítő
A Nero-val is lehet 99 és 90 perces lemezt hibátlanul írni. Az utóbbiból legalább 10-15 db-ot írtam LG és Teac írókkal.
Egy db extra kapacitású cd-m van amit elrontottam és ezt pont a CDRWIN produkálta. A megírt 90 perces cd-t semmilyen cddrive sem tudja visszaolvasni.
Szal én már kipróbáltam. :)
Én a cdrwin-t inkább normál szabványos cd-k megírásához használom. -
Ahhoj
aktív tag
imho a nero a legjobb, és kész :)
(tudom, fújj, meg stb...) :D -
Superman
nagyúr
Adtál egy jó 5letet! Ha lesz időm, este beteszek néhány képet a Kép topikba erről a cuccról és néhány mérési eredményt. Persze előbb a Mandrake Linuxot kell helyrehoznom, mert az NVidia drivere erősen hazavágta..:)
-
Egon
nagyúr
Nem ÉN állítom, hanem idéztem tesztelőktől, pl. PPétertől, aki (www.cdgrab.hu) szvsz valszeg az egyik legjobban hozzáértő emberke a témához. Mondjuk a cikk írásának pillanatában valszeg még nem volt 5.0-s CDRWIN...:)
Még egyszer mondom: nem tudom hogy hogyan tudja ez a progi megmondani azt az infót, ami nem is látszódhat a lemezen... Nem a szavaidat vonom kétségbe, félre ne érts!!!
Ezen túlmenően meg a Nero-val történő túlírás is tökéletes megoldás a problémára. -
Superman
nagyúr
Javaslom nézd meg a CDRWIN 5.0 - át mielőtt bármit állítasz. A program rá a bizonyíték, hogy a szabványtól eltérő cédét is lehet készíteni úgy, hogy a program a helyes méretet látja és meg is írja.
Ha nincs tapasztalatod valamiről, miért állítod az ellenkezőjét? Csak az állítás kedvéért? -
Egon
nagyúr
Érdekes amit írsz. PPéter egy korábbi cikkében is azt írja, amit ezen a linken találtam:
[L]http://www.tesztelo.hu/CD_irok/Mitsumi_CR4809TE/cr4809te_7.html[/L]
Idézem:''90, 99 perces lemezek kezelése, túlírás
Azért vettem egy kategóriába ezt a két dolgot, mert 90 és 99 perces CD-t csak túlírással tudunk készíteni. Ennek az az oka, hogy a CD szabvány szerint a lemez kapacitása legfeljebb 83 perc lehet, ennél többet nem is tudnak ábrázolni a lemez adatait tartalmazó területen''
Úgyhogy nem tudom hogy tudja neked a CDRWIN megmondani a kapacitásra vonatkozó infót helyesen... -
Superman
nagyúr
Nem értem, miért vacakol még valaki ezzel a vacak Nero - val. nekem ugyanilyen CD - íróm van, de amikor 99 percre állítottam a túlírást, úgy elrontotta a lemezt, mint annak a rendje, mert nem LÁTTA a lemez tényleges méretét. És ez a lényeg: aki 800 és 900 megás lemezt vesz, az nem túlírni akar (ez a fajta író is támogatja a túlírást), hanem azt szeretné, hogy a cd író progi a teljes kapacitását lássa a lemeznek.
Erre jó a CDRWIN 5.0. Még a 900megás lemezt is szó nélkül megírja. De minek ajánlgatom, úgyis mindenki NÉRÓZNI fog....;] -
Egon
nagyúr
Az van, hogy a lemezen levő, a kapacitást jelző adatmezőben logikailag ábrázolható legnagyobb érték 79:59:99 perc (ha jól tudom), így neked a büdös életbe nem fogja a tényleges kapacitást kiírni egy progi se.
A megoldás: ne törődj vele, a Preferences/Expert features-ben állítsd be a maximum hosszt 99 percre, és túlírással írd meg a lemezt. -
JanoXP
aktív tag
Hello!
Van nekem egy LG 24/10/40x-es CD íróm. A múlt héten csináltam a C: partíciómról egy ghost-ot, amit ki akartam írni CD-re. Mivel a file mérete 774 megára jött ki, gondoltam veszek egy nagyobb kapacitású CD-t és arra karcolom fel.
Vettem is 1 db 90 perces (800 MB) PrimeDisc és 1 db 99 perces EuroData (870 MB) lemezt. Betettem az íróba, majd behoztam a Nero 5 progimat. CD-adatok és láss csodát: a lemez teljes kapaciása mindössze 703 MB!!!
Betettem a (papíron) nagyobb kapaciású lemezt, ugyanez a művelet, eredmény: 703 MB!!!
Na, ez mitől van? A lemez ténylegesen ennyit tud, az íróval, netán a progival van baj?
Segítsetek, hogy lehet ezt a problémát orvosolni (ha lehet)!
(DVD-írót ne javasoljatok, mert az nincs nekem, és egy darabig nem is lesz)
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest