Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
hesszusz #21477 üzenetére
Lehet hogy az Denon erősítővel nem szeretik egymást. Egyik haveromnak se megy rendesen a hang és neki egy 7950 van egy Denon-nal. Mondjuk nála a hibajelenség, hogy akadozik a hang, ha közvetlenül a TV-re dugja akkor nincs baj. Nagy nehezen rájöttünk a megoldásra, kicsit érdekes, de akkor megszűnik ez a probléma ha egy másik kijelzőt is a kártyára köt.
Mondjuk nem valószínű, hogy nektek ez segíteni fog. Ilyenről még nem nagyon hallottam, hogy újraindítás után elveszik a driver, ami előtte ment. Esetleg az eszközkezelőből próbáljátok meg beállítani az AMD driverét, hátha úgy megjegyzi.Nálam hálistennek probléma mentes a 7770 és Yamaha páros, win7 és win8 esetében is. Meg előtte a 4870 is jól működött.
[ Szerkesztve ]
-
Arkennys
addikt
válasz
hesszusz #21473 üzenetére
Elég korai ez azért, nvidiánál se minden fenékig tejföl szerintem, csak most belenyúltál egy ritka esetbe. Ilyenről nem hallottam ezelőtt se 7970, se más ATI kártyánál, szóval nem mindennapos dolog. Driver cseréket javasolnék én is, valamint tényleg, a kártyád topicjában is kérdezősködj, hátha inkább ahhoz, mint magához a driverhez kötődik a jelenség.
-
válasz
hesszusz #21467 üzenetére
Hasonló problémával küzdők!
Vásároltam egy Sapphire HD7770 a gépembe. (ASUS P7H55-M PRO; i3; 4GB RAM) ami jelenleg HDM-in keresztül egy plazma TV-re van kötve. A következőkbe ütköztem:
1.Eddig az alaplapi vga HDMI-vel adta a képet és a hangot is! Kép már BIOS-tól kezdve volt a TV-n. Jelenleg a videókártya HDMI-n csak a Win7 asztal megjelenésétől kezdve van csak kép a TV-n, azaz nincs is lehetőség a BIOS-ba belépni, mert addig nem ad ki jelet a HDMI-n! 13.1 driver! Ja, monitorral persze kipróbáltam, azon van kép egyből.
2.Az AMD Catalyst telepítése után egyből van hang HDMI-n keresztül a TV-re, de újra indítás után nincs hang! Eltűnik a hangvezérlők közül a TV.
A HDMAudio eszközök között telepítés után van 6db HDMI képes eszköz, ebből az egyik a plazma TV, ami aktív és alapértelmezett megjelenítő, de újra indítás után ezek eltűnnek és csak egy STANDARD HDMAudio eszköz van, ami nem „látja” a TV-t és nincs hangom.
Próbáltam a kézzel eltávolítani az eszközt és automatikusan újra telepíteni de hang abszolút nincs akkor sem. Ha az eszköz telepítés közben én adom meg neki az eredeti AMD-s HDMI driver elérési útját akkor onnan újra jól feltelepíti az eszközt és van hang megint (6 db HDMI képes eszközből egyik a TV)
Egy dolgot figyeltem meg, hogy a AMD Catalyst telepítése után a Audio eszköznek 7.12.0.7714 számú AtihdW76.sys drivere van, viszont újra indítás után ez lecserélődik 6.1.7600 Microsoft HdAudio.sys-re. Ezzel együtt a hang is elveszik!!
Jelenleg a Start menü Inditópultba beraktam egy parancsikont, ami az AMD telepítő által létre hozott könyvtárban lévő HDMI Audio driver-re mutat (W7a.ini ha jól emlékszem). Ez minden induláskor elindul és újra rakja a HDMI Audio-t.Baj csak az, hogy ez meg automatikusan indítja CCC telepítést is. Kell nyomni 4 entert mire feltelepül újra
. Elég favágó módszer de egyenlőre jobbat nem tudok.
Valakinek ötelt, hogyan lehetne fixen telepíteni ezt a 7.12.07714 HDMI Audio driver-t?? esetleg az ini-t megírni/átírni úgy, hogy magától végig fusson és ne kelljen enter nyomogatni amíg egy jobb drivert nem írnak ott az AMD-nél![ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
hesszusz #21467 üzenetére
Kérdezz rá 7970 topicban erre. Hátha más is találkozott ilyennel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Call of Duty: Black Ops 6 - Ma indul a Season 2 Reloaded
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- OLED monitor topic
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...