- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
válasz Over567 #32249 üzenetére
Kipróbáltam, valóban memória gyilkos ha az órajel egy picit is húzva van. Folyamatosan maxon teker a vram, ha kell ha nem, ergo megszűnik létezni az idle állapot. Ezzel együtt jár a magasabb áramfelvétel illetve, a 8-10C "idle" plusz hő stb... A Crimson memória alapjárati csavarján is van még van mit hangolni azt hiszem.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
PitLee
őstag
válasz #10691584 #32298 üzenetére
Nagyon macerás vissza állni tesztmódból ?
mert ha nem akkor feltelepíted a drivert alaphelyzetbe, majd vissza mész testmodba hátha mükszik.
Esetleg ha van egy partíciód vagy másik vinyód kipróbálhatod az egészet egy új telepítésben és akkor nem kell piszkálni a régi konfigodat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
És ezt mégis mire alapozod Brutális.. Látom elsikottál a lényeg mellett (hogy ha valaki 2-3 éve vett egy APU-t, lemondhat a további támogatásról, pont a Win10 fefutásának/új drivermodelljének idején) egy szubjektiv banánhéjon. Napi szinten ovastam az APU-s hireket anno, mig érdeketek: rommá voltak ajnározva és ilyenolyan forradami, meg újitó, meg ez a jövő és húdefasza. Úgyhogy Cavintont javaslok
(#32304) PitLee: Nem, nem macerás. Viszont egy kérdés: szerinted miért hivják "tesztmódnak"?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #10691584 #32305 üzenetére
Arra, hogy le volt írva, hogy az APU-k 3 lépésben készülnek és a 2-3éve megjelent példányok még csak egy folyamat kezdő részei voltak. Továbbá ezen APU-k VGA architektúrája nagyon régi, szóval minden várható volt, én már rég nem ajánlottam senkinek se a Trinity és Richland APU-kat
[ Szerkesztve ]
-
ranlomadi
tag
Sziasztok!
Én viszonylag új vagyok az AMD világában, hogy lehet az új drivert játék-teljesítmény FPS optimalizáltra/ grafika maxra beállítani, miket kell be-,ill kikapcsolni? (Pl. OpenGL Tripla ON, Mintázat szűrés minősége: Teljesítmény.. ezeket olvastam) Most, hogy eltűnt a ccc automatikusan az AMD használja a játék, vagy van lehetőség, h mit futtasson az amd-t, és mit az intelessel? Nálam az alsó menusoron csak a játekok,entity(nem regal ra semmit) és csak a bellítások vannak. A video,kijelzo nincs,vajon miért, és szükséges? Raptr nem telepítettem.
Köszönöm szakértelmeteket.
ÁdámUi.: nem tudom mennyire lenyeg a config,de laptop: lenovo g510 i5 4500m, intel 4600, amd radeon 8600/8700m 2 gb, 12gb ram, win10
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #10691584 #32305 üzenetére
A Kaveri elötti APU-k egyébként sem képesek DX12-re vagy Vulkan-ra, és az új driver modellből sem tudnak profitálni. Így szerintem teljesen logikus dobni őket.
Az ajnározás ezen APU-k esetében tök alaptalan volt, ha volt (leszámítva az akkori konkurenciát felülmúló teljesítményt), bár emlékeim szerint az ajnározás inkább a Kaveri (akkor még jövőbeli) funkciói miatt volt.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Én a vásárlók felé megfogalmazott marketingbullshitről és az informatikai lapok hasábjain közölt nyálcsorgatásról beszéltem, amik tandemben adták el ezeket a mostanra "lejárt szavatosságú" APU-kat, nem pedig wikipediáról, amit a vásárlók nagy része rohadtul nem olvasgat specifikus hardver változások és fejesztési lépcsők után kutakodva. Olvastad akkoriban valahol, hogy "Vegyétek, vigyétek, kaptok 2 év driver támogatást osztá mindenki menjen a pitsába"? (mert mi 3lépésben fejlesztünk vaze)
Bici: "A Kaveri elötti APU-k egyébként sem képesek DX12-re vagy Vulkan-ra, és az új driver modellből sem tudnak profitálni" - És mi más tud jelenleg és a közeljövőben? A vulkan egyáltalán ekészült már? Mikor jönnek a DX12-t kihasználó (és vagy eleve arra fejlesztett) programok/játékok? Vagy már itt vannak jelen időben? Mert én nem nagyon látom.. Könnyen elképzehető, hogy ÉVEKRŐL beszélünk
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Nem is szerettem soha az apukat,kifizetted potyára az igp-t.
-
PuMbA
titán
-
BloodDrunker
csendes tag
Nálam eddig hibátlanul üzemel, sőt a szokásos "A képernyőillesztő nem válaszolt,majd helyreállt hiba is megszűnt jelenleg.(kop-Kop)
-
TIT
veterán
válasz BloodDrunker #32312 üzenetére
Remélem azt nekem is abbahagyja skypen 1 év után.
-
wwenigma
Jómunkásember
Elvakult fanság az ,hogy nalam es meg sokan masnal egy qrogatásmentes windowson hiba nelkul mukodik?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
vlevi
nagyúr
"Ja tényeg, amúgy az megvan, hogy a ronggyá ajnározott, jövőbemutató és viágmegváltó 2-3 éves "APU"-k is legacy státuszba kerültek? "
Mondjuk azt tényleg nem tudom, hogy, ha e szerint a cikk szerint a 7000-es sorozat (nekem 7850 van), akkor, ha erre sem lesz több driver, vajon miaf**** lesz a DX12-vel? Ha javítanak valamit a win10 alatt, akkor abból a 7850-es kártyára nem kapok semmit? Marad a mostani driver, amiben kitudja, milyen bughalmaz az esetlehesen benne lévő DX12 támogatás? Mondjuk a mostani Crimson driver felmászott, nem én tőtöttem le, a csataliszt kínálta fel. De, ha ez így van, és nem lesz több driverfrissítés 7850-re, akkor mosttörlöm le a g....be a Win10-et, és megyek vissza win7-re, mert ezek szerint nekem sose lesz normálisan működő DX12-es játékom...
Vagy, (ami könnyen előfordulhat), hogy én olvasok valamit rossul.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Hát, remélem is. Én is úgy emlékeztem, ahogy te írod.
Sőt, asszem olyan is van (javítsatok ki, ha hülyeséget beszélek), hogy az R2-xxx kártyák jó része, az alsóbb kategóriából is csak átnevezett, és kicsit finomított 7xxxMost megnéztem a Crimson Driver-t, [link] (tudom, előbb kellett volna megnéznem, mielőtt visítozok ), és ott az van, hogy
Supported products
AMD Radeon™ R9 Fury Series AMD Radeon™ R7 200 Series
AMD Radeon™ R9 Nano Series AMD Radeon™ R5 230 Series
AMD Radeon™ R9 300 Series AMD Radeon™ HD HD 8500+ Series
AMD Radeon™ R9 200 Series AMD Radeon™ HD 7700+ Series
AMD Radeon™ R7 300 SeriesAkkor marad még egy ideig a win10. Kíváncsi leszek, hogy javul-e valami.
Nekem ugyanis van pár apró érdekesség win10 alatt, amiről nem tudom, honnan jön.
Nagynéha, amikor alvásból feléled a gép, akkor a monitor nem kapcsol be. EZ csak nagyonritkán fordul elő, asszem, amióta wan win10 béta (fél éve), talán 3-4x láttam ilyet.
a másik, hogy, ha egyszer elalatattam a win10-es gépemet, akkor többé nem tudom powergombbal kikapcsolni, csak start menü leállítással. De akkor tökéletesen leáll. Nem tudom, hogy ennek köze van-e valamilyen hardverhez, pl. AMD Sapphire kátyához. Mert más hardver, ami nem az alaplaphoz tartozik, nincs a gépben. értem ez alatt, hogy a HDD, az SSD is mind az alaplapi, intel vezérlővel megy, nincs külön kártya. hang és háló is alaplapi. Persze nem biztos, hogy a videókártya bohóckodik, és nem engedi kikapcsolni a gépet, de semmi nem elképzelhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wwenigma #32314 üzenetére
Nem, az elvakult fanság annak szólt, hogy félresöpröd akár a tényeket is szemrebbenés nélkül, ha az imádott szent tehénre bárki egy szót is mer szólni, ami nem dicsérő jellegű. Az viszont brutális, hogy "elvileg" hozzáértőként úgy teszel, mintha nem vágnád mire való és miről szól a tesztmód és ma már másodjára úgy állitod be mintha az egyébként tökéletesen működő hangkártya driverem és monitor driverem, valamint a teszt mód b@szták volna tönkre a szintén hibátlanul működő, friss telepitésű windows10-et annyira hogy a szent tehén béta driverének telepitője már induláskor összef**ssa magát egy órmótlan baromságot eregetve (amit SEMMI más program, driver, stb nem tesz; azok "csak" működnek..) Szóval az még véletlenül sem lehet, hogy a drágalátos és hibátlan AMD csodaprogramjának csodabétája képtelen detektálni, hogy win10-en fut és f@szságokat irkál, neeem. Az lehetetlen. A win10 van "qrogatva" ilyen gyökérségekkel mint hangkártya ilesztő, meg monitor illesztő ráadásul még tesztmóódban is van úúristen! (mondom: gugli, ha ennyire nem vágod a szakmát) Indoklás? Amit feljebb irtam: "nálam megy" meg a józsiná is megy, hiba nem lehet, főleg ha AMD-ről van szó! Buddha elmehet a pitsába
Köszönöm, hogy ismét kiforgattad (egyértelmű és közérthető) szavaimat, köszi a szelektiv olvasást és az utána következő konzekvencia levonást is, naggyon f@sza tényleg Hogy kinek szól nem tudom, de nekem nyilván nem, mert 1. már jól ismerlek 2. nem ez az első értetlenség/kiforgatás/torzitás kontra haladjunk már érvek mentén könyörgöm "szeánszunk" ugye?
-
bobalazs
nagyúr
válasz #10691584 #32318 üzenetére
Ne háborogjál már légyszives.
Nálad nem megy, értjük. Teszt móddal kompatibilis vagy sem, nem tudom megmondani, nem olvastam utána, fejlesztő sem vagyok. Panaszkodhatna az is akinek 5-20-80%nál többedszerre megáll a telepítő, és nem is megy tovább. Semmi sem tökéletes, ahogy az eltérő konfigok miatt, ez sem.
Tegyük hozzá, ez az első crimson béta, és sokkal kevesebb probléma / bug van mint egy induláskor szokott lenni. Szóval szerintem kitettek magukért. -
TIT
veterán
Telepítés elején kiírja,hogy:"Érzékelő illesztőprogram hiba"forduljak az amd-hez.
Ezek meg fel,eddig legalább ment. -
csabi0805
senior tag
Az míért van,hogy jobb klikkel nem jön be,viszont a tálcáról ha indítom akkor meg működik normálisan?
-
VGYke
addikt
Csak hogy itt is lássa valaki tapasztalataimat: Wolfenstein The New Order
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
törölt tag
Én ma feltettem ezt az új crimson drivert Furymon ezzel is előjön a csíkozás probléma fórumozáskor...
-
bobalazs
nagyúr
Beütött a krax.
-
törölt tag
Novemberben mikor is jőn a Catalyst Omega driver? Én inkább aztatat tenném fel a gépemre, mert a 14.12 Omega driver is nagyon jóféle volt nálam. Crimson féle drivert kihagynám most... Nagyon vegyesek a tapasztalatok, pedig már nem csak a bétát nyüstölik itt a népek (végleges is érkezett), hanem itt-ott már egymást is egy másik fórumban [link] Na jó, most komolyan... jőn még itt Omega driver ebben a hónapban, ami rendesen használható bugmentes driver lesz?
[ Szerkesztve ]
-
csabi0805
senior tag
Közben sikerült megoldani a problémámat.
A legújabb DDU-val kell letakarítani mindent és úgy okés lesz. -
mrtcsapat
újonc
válasz SpongyaBob #32333 üzenetére
Köszönöm szépen ! Rubbi !
-
Gabisan
tag
Hi All!
Nekem nem indul el az AMD Setting Softwre.Valami QT plugin windows hibaval all le.Erre mi lehet a megoldas?
Gabisan®
-
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok! Hosszú lesz.
2 nappal ezelőtt játék közben behalt a gépem. Színes vertikális csíkok vették át az uralmat a képernyő fölött, befagyott a gép, majd újraindult. Gondoltam csak a szokásos driver mizéra, volt már hasonló esett pár hónappal ezelőtt, inkább rakok fel egy másikat. Leszedtem a DDU-t, csináltam egy clean uninstallt.
Aztán leszedtem az AMD oldaláról a driver "ajánló" programot. Felismerte a VGA-t, a windowst stb, és felajánlotta, hogy leszedi és telepíti az új Crimson drivert, Úgy voltam vele, hogy ez már új fejlesztés, csak sikerült kiküszöbölni a gondokat, így felraktam. Kért egy restartot, majd boot után, ahogy a Win 7 logó betöltött, elsötétült a képernyő. Csökkentett módban be tudtam lépni a gépbe, rendesen volt kép is. De bármilyen drivert próbáltam ezután, a normál indításnál mindig fekete képernyő fogadott.
Letöröltem mindent, a Win 7 helyett felraktam a Win 10-et. Megint fekete képernyő. Az AMD driver uninstaller progijával leszedtem a Win 10-nél feltelepült "alap"(??) drivert, így normál indításnál megint volt kép. Bejelentkeztem, megnéztem milyen frissítések elérhetőek. Felajánlott egy alap illesztőszoftvert a VGA-hoz (7870 OC), ezt felraktam. Tudniillik ezzel még Win 7 alatt rendesen működött minden. Na, ez Win 10 alatt már nem így megy, fekete képernyőt kaptam AMD driver nélkül, csak a sima illesztőprogrammal. Megint történt egy AMD progis uninstall, hogy visszaálljak az alap felállásra. Itt tartok most.
A kérdés az, hogy ez a VGA még menthető egyáltalán, vagy vehetek új karit, mert nincs az a driver ami ezt helyreteszi?
[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
lsc
nagyúr
válasz YellowFlash #32336 üzenetére
Nem ártana a gépedről többet tudni /lap, táp, tuning/, de ha egy másik gépben valamelyik haverodnál ki tudod próbálni a kártyát az sokat segíthet.
Az élet kegyetlen .
-
PitLee
őstag
Nem te vagy az első, az amd catalistos totyikban már írtak megoldást, általában a hang és achi drivert törli vagy mi manó, a win10 meg ezt az uj driver tolja már alapból így kétszer ugyan abba a gödörbe pottyantál. Az amd oldalán szerintem még elérhető a régi driver is.
[ Szerkesztve ]
-
YellowFlash
aktív tag
Intel Core i5-3470, 8GB DDR3 1333MHz DualChannel KIT, SAPPHIRE HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION, AsRock Z77 Pro 3, WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX + WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX, Asus Xonar D1 hangkártya, FSP RAIDER 550 táp, Dell U2212HM monitor
[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
lsc
nagyúr
-
ranlomadi
tag
Sziasztok!
Én viszonylag új vagyok az AMD világában, hogy lehet az új drivert játék-teljesítmény FPS optimalizáltra/ grafika maxra beállítani, miket kell be-,ill kikapcsolni? (Pl. OpenGL Tripla ON, Mintázat szűrés minősége: Teljesítmény.. ezeket olvastam) Most, hogy eltűnt a ccc automatikusan az AMD használja a játék, vagy van lehetőség, h mit futtasson az amd-t, és mit az intelessel? Nálam az alsó menusoron csak a játekok,entity(nem regal ra semmit) és csak a bellítások vannak. A video,kijelzo nincs,vajon miért, és szükséges? Raptr nem telepítettem.
Köszönöm szakértelmeteket.
ÁdámUi.: nem tudom mennyire lenyeg a config,de laptop: lenovo g510 i5 4500m, intel 4600, amd radeon 8600/8700m 2 gb, 12gb ram, win10
-
marquuard
veterán
Üdv. Letöltöttem a Crimson driver 32 bites driverét, de nem sikerül feltelepítenem a laptopra. A telepítés megkezdésével ez a hibaüzenet fogad: "Alkalmazás telepítés: telepítőcsomag hiba!"
Megpróbáltam nekiesni még egyszer, ezúttal Display Driver Uninstallerrel letöröltem mindent, de ez sem segített. Egy frissen telepített W10-es Asus X55U-ról van szó. A segítséget előre is köszönöm.
PSN ID: marquuard
-
wwenigma
Jómunkásember
A kartyat egy masik gepben ki kellene probalni, de jo esellyel hardveres hiba.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nonsen5e
addikt
Ayy... :/
Tegnap mondjuk a driver installálása után tökéletesen ment, ma 3 órával ezelőtt is tökéletesen ment, most pedig beléptem és eleve be-be akadt a kép pillanatokra (miközben stabil 40-50 fps-t tartott) majd kivágott errorral. Azóta restartoltam gépet és ugyanez. Tegnap óta nem csináltam Word+neten kívül semmit a géppel.D4: hunPH, nonsense#2596
-
PitLee
őstag
válasz nonsen5e #32346 üzenetére
Az a játék hibája ha jól látom .
-
weri
senior tag
válasz nonsen5e #32348 üzenetére
Vedd lejjebb a gpu orajelet olyan 50-100mhz-el. Nekem ilyen hibak tobbnyire akkor jottek elo ha a tulhuzast nem birta a kartya.
Ha igy jo akkor vissza allitod alapra es tobb fesz kell a vga-nak :d
[ Szerkesztve ]
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
csabi0805
senior tag
Valaki próbálta már a Dirt Rallyval az új drivert?
Azért kérdezem,mert nekem ha beállítom a frame rate controlt akkor elkezd a játék mikroakadozni.
Ha nem megy akkor viszont tökéletesen működik.
Az is érdekes,hogy ha a globális beállításokban állítom be akkor meg nem korlátozza le 60-ra hanem 112 fpsel megy a játék.
Magyarul nem csinál semmit.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest