Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yutani

nagyúr

Hétvégén átszereltem a gépem a 1026-9a házba, amit Orbano-tól vettem nemrég.

Sokat szívtam vele, mire kiderült számomra, hogy hogyan is érdemes elkezdeni a szerelést. Az lett volna az első, hogy a rejtett optikai meghajtókat helyezem be, mert ahhoz le kell szerelni a ház előlapját. Sajnos az előlap rögzítése nem 100%-os, picit lötyög, nem tudtam úgy visszacsavarozni, hogy nem mozogjon legalább 1 mm-t. Kellemetlen meglepetés volt számomra, hogy az LG 4163B íróm gombja ''nem kompatibilis'' a rejtett előlap nyomógombjával, mivel az írón egy kerek gombocska van az író szélén elhelyezve, így a ház előlapi gombja mellette nyomódik be. Megoldottam egy pici fémlemezkéve, amelyek kétoldalú öntapadó Tesa szalaggal rögzítettem.
    Ezen kívül az is kiderült, hogy a hengeres kábel nem mindig célravezető. Ha két vinyót rakok közvetlenül egymás alá, a Revoltec hengerkábelt nem tudom úgy igazítani, hogy ne álljon ki, így egy hely kimaradt a két vinyó között. Viszont így jobb a légáramlás is. (Maxtor DiamondMAX Plus 9 80GB 37 fok, Maxtor 40GB Fireball3 32 fok)
    Még valami: nem igazán jött be a csavar nélküli kártyarögzítési mechanika, sajnos nem fogja meg lötyögés nélkül a kártyákat. Valszeg ki fogom venni azt a blokkot, és csavarral rögzítem a kártyákat.

Meglepett, hogy nincs RESET gomb a házon. :F

Ami nagyon kellemes, az a gép hangja, ami most már minimális lett, ugyanis a ház elejéba és hátuljába egy-egy GT Silent Blade 12CM ventit raktam, a GF6800-ra pedig AC NV Sliencer5 rev.2-t. A 3000+ S754 A64-en a gyári hűtő van, és az sem hangos.

Összefoglalva:

Pro:
    - Szolíd design (nekem bejön)
    - Ügyes csavarmentes 3.5'' és 5.25'' meghajtórögzítés
    - Jó hűtésmegoldás a hát átszellőzésére
    - Porszűrő a ház elejében
    - Front panel kényelmes elérhetősége
    - Nagyon halk gép építhető vele

Kontra:
    - Bonyolult rejtett meghajtó behelyezés (házelőlap-levétel)
    - Nem 100%-os házelőlap-rögzítés
    - Nem 100%-os előlap-kompatibilitás az optikai meghajtókkal
    - Gyatra csavarmentes kártyarögzítés
    - Nincs RESET gomb (De hogy miért :F)

Hirtelen ennyi.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák