Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
1026-11 házikója van vkinek?
szerk: most látom, majdnem 3 éve pang a topic...
-
exile
tag
képek...
Bővebben: link
...amikre büszke vagyok -
fasyrt
őstag
Zölden kéne világítania? És hol? Mert az enyém hátul világít a hálókártyánál.

Nem láttál még ilyen szépet? Hát akkor nézz rám.
(Bocs.)
Még 1 hártánya van: a sok vízszintes felületén az előlapnak állandóan megül a por. A tetején a 3.5-ös helynél meg az alsó 3.5-ösnél, meg alul a légbeömlőnél. De ennyi.
A Napra lehet nézni, de a házra nem!
Rendezhetnénk filozófiai aláírásversenyt.
-
-
fasyrt
őstag
Ua., mint Tildy, csak én kivettem a merevlemez keretemet, és alternatív módon rögzítettem a szépségemet...

Nálam olyan buzi mód szorul az eleje, hogy először mikor leszedtem letört 1 fülecske, de így is betonmód rögzül.
A reset gomb hiánya nem zavar, póver gomb 4 s-ig nyomása azonnali kikapcsoláshoz vezet.
Viszont nekem nincs bekapcsolást jelző led. Csak a narancs HDD aktivitást jelző darab.
A fő negatívum, hogy az 52x-esen író asus cd íróm tálcája olyan ''nagy'' (kb 1.5 mm), hogy egy kicsit kinyomja a takarólap elejét,é így esztétikailag 1 picit ronda.
De szerintem aranyos kis házikó,főleg 1 Szent István királyért. -
tildy
nagyúr
''- Nem 100%-os házelőlap-rögzítés
- Nem 100%-os előlap-kompatibilitás az optikai meghajtókkal
- Gyatra csavarmentes kártyarögzítés''
Lehet kifogtál egy rossz példányt, nekem az előlap rögzítés tökéletes (alig bírom leráncigálni) , kompatibilis a dvd írómmal, és a kártyák sem lötyögnek hátul.
Egyetlen negatívuma: nem tudtam eleinte, hogy a meghajtókhoz le kell szedni az elejét, de haamar kiderült, ja és a reset hiáánya. -
Laczik
tag
Tudja vki hogy kell az előlapi hangkivezetéseket bekötni egy audigy2 karira?
-
Ghoost
tag
1026-10 ről senki nem hallott semmit?

-
Yutani
nagyúr
Hétvégén átszereltem a gépem a 1026-9a házba, amit Orbano-tól vettem nemrég.
Sokat szívtam vele, mire kiderült számomra, hogy hogyan is érdemes elkezdeni a szerelést. Az lett volna az első, hogy a rejtett optikai meghajtókat helyezem be, mert ahhoz le kell szerelni a ház előlapját. Sajnos az előlap rögzítése nem 100%-os, picit lötyög, nem tudtam úgy visszacsavarozni, hogy nem mozogjon legalább 1 mm-t. Kellemetlen meglepetés volt számomra, hogy az LG 4163B íróm gombja ''nem kompatibilis'' a rejtett előlap nyomógombjával, mivel az írón egy kerek gombocska van az író szélén elhelyezve, így a ház előlapi gombja mellette nyomódik be. Megoldottam egy pici fémlemezkéve, amelyek kétoldalú öntapadó Tesa szalaggal rögzítettem.
Ezen kívül az is kiderült, hogy a hengeres kábel nem mindig célravezető. Ha két vinyót rakok közvetlenül egymás alá, a Revoltec hengerkábelt nem tudom úgy igazítani, hogy ne álljon ki, így egy hely kimaradt a két vinyó között. Viszont így jobb a légáramlás is. (Maxtor DiamondMAX Plus 9 80GB 37 fok, Maxtor 40GB Fireball3 32 fok)
Még valami: nem igazán jött be a csavar nélküli kártyarögzítési mechanika, sajnos nem fogja meg lötyögés nélkül a kártyákat. Valszeg ki fogom venni azt a blokkot, és csavarral rögzítem a kártyákat.
Meglepett, hogy nincs RESET gomb a házon.
Ami nagyon kellemes, az a gép hangja, ami most már minimális lett, ugyanis a ház elejéba és hátuljába egy-egy GT Silent Blade 12CM ventit raktam, a GF6800-ra pedig AC NV Sliencer5 rev.2-t. A 3000+ S754 A64-en a gyári hűtő van, és az sem hangos.
Összefoglalva:
Pro:
- Szolíd design (nekem bejön)
- Ügyes csavarmentes 3.5'' és 5.25'' meghajtórögzítés
- Jó hűtésmegoldás a hát átszellőzésére
- Porszűrő a ház elejében
- Front panel kényelmes elérhetősége
- Nagyon halk gép építhető vele
Kontra:
- Bonyolult rejtett meghajtó behelyezés (házelőlap-levétel)
- Nem 100%-os házelőlap-rögzítés
- Nem 100%-os előlap-kompatibilitás az optikai meghajtókkal
- Gyatra csavarmentes kártyarögzítés
- Nincs RESET gomb (De hogy miért
)
Hirtelen ennyi.
[Szerkesztve] -
exile
tag
-
Cool Ink
csendes tag
Na még annyit, hogy én egy Foxconn-TH002 házat cseréltem erre. Abban ugye frankón elfért a rack jó nagy hely volt benne, csak az usb/audio meg tök lent volt, ami kényelmetlen. Az eszköz behelyező sinek ott fémből voltak, de a műanyag szerintem jobb, ami a 1026-ban van. Ugyancsak jobb a vinyó sin, mert a Foxconn-nál ugy lehetett betenni a helyére a vinyót, hogy akkorát csattant, azt hittem nem is fog elindulni töbet
A műanyagok a Foxconnban jobbak, a kábelek viszont a 1026-ban jobban összeszedettek. A Foxconn-nak kihajtható talpa is van bár ez lehet hátrány is. A kártyarögzítő helyeket a Foxconn-nál egy tartó fogta le, a 1026-ban egyenként állítható. Nah szóval valami jobb lett, valami, amire nem is gondoltam meg rosszabb... -
Cool Ink
csendes tag
Hát mostanában úgy veszem észre nem lehet eléggé utánajárni a dolgoknak, hiába brózol az ember egy hónapig előtte mindig kiderül valami szar az éppen megvett cuccról, mivel az ember feltételezi, hogy ami most jó azzal nem lesz gond és csak a jelenlegi eszközeinek a hibái alapján keres újat. Hát gyerekek most ez lehet hogy klisés, de új konfig/alkatrész vásárlásánál újra kell gondolni az egészet tiszta lappal, mintha jelenleg mindennel probléma lenne

-
Cool Ink
csendes tag
Na most vettem egy 1026-13-at és viszonylag jó is, ime néhány érv:
Pro:
- felül van az usb, audio csati nem kell hajoldozni
- a műanyag sinek egész jól rögzítik a vinyókat és a 5,25-ös cuccokat
- szép az eleje
- a kártyarögzítő helyek egyenként csavar nélkül használhatók
- kivehető mini pc speaker
Kontra:
- kicsi a mélysége, a mobil rack nem fér el az alaplaptól!
- a szélessége sem túl nagy, az oldalvást elhelyezett vinyók tápcsatiját nyomja az oldallap...
- a floppyt csavarral kell betenni
- nincs reset gomb
Összevetve jó kis ház, akinek nem kell túl sok hely... -
exile
tag
Jól látod és ha megnézed a 1026-9 képeit Bővebben: link észre fogod venni, hogy ugyanaz a kép van ott is a ház tetejéről.
![[kép] [kép]](http://www.casetek.com.tw/midi/26feature/k-top.jpg)
Csakhogy ez a gyakorlatban sajnos nem így van, tapasztalatom szerint. A boltokba olyan példányok vannak, amiken nincs felül ventihely. 12 cm fan dissipates heat from CPU on top of case (Optional) Talán erre utal az Optional szócska.
Az oldala az más tészta:
A procihűtőmet lecseréltem nagyobbra amin 12 centis venti van párhuzamosan az alaplapra. Viszont az oldalán lévő fanduct jóval kisebb, ezért úgymond kitágítottam, azaz vágtam rá egy 12 centis lyukat, raktam rá egy ventirácsot és csináltam hozzá házilag fanduct-ot. Így garantáltan kívülről kapja a proci a friss levegőt. -
exile
tag
Nagyon hasznos a ház tetején lévő venti.
Kb fél éve vettem a házam Mistralban, de azon nem volt felül rács, így csináltam rá home made.
Az eredmény: javult a hőmérséklet odabenn és még jól is néz ki.
Bővebben: link -
noren
tag
Sziasztok én is mindenképpen ilyen házat akarok venni!
1026/13 nekem az tetszik...!
Olvastam hogy gáz betenni a seial ata vinyokat...!
valóban...?
érdemes e tetején lévő ventit is használni...?
És az most szív vagy hújnia kell...? -
Ati77
tag
Mistralban láttam az 1026-osokat. Ezeknek venti rácsos a teteje, vagy csak a szöveg szerint az ?
[Szerkesztve] -
-
Laczik
tag
Megtudnátok mondani, mit jelent a case open vezeték?
És van a ház hátán egy kis kapcsoló az mire van?
[Szerkesztve] -
icon
senior tag
Skacok, mennyi távolság van az alaplap széle. s a tápegység alja között?
Egy Zalman 7700-at szeretnék a prockómra rápasszítani, annak meg kell 23.5 mm távolság minimum...
-
donw3ga
őstag
van egy ilyen eladó házam ventivel Bővebben: link
-
exile
tag
Mivel a házam tetején nincs ventihely, így most a hétvégén vágok rá egy szép 12-est. Olyat, mint amit az oldalra csináltam.

Az eredményről lesznek képek is, akit érdekel.
-
exile
tag
Én az oldallapon lévő légbeömlőt vágtam nagyobbra, mert alatta egy 12 centis venti van a procin. Sőt csináltam házilag légcsatornát is hozzá. Így a friss levegő közvetlenül kintről jön a procira. A lyukat meg eltakartam egy 12 centis venti ráccsal. Íme az eredmény: Bővebben: link
-
Laczik
tag
Sziasztok!
Azt olvastam, h. a 1026 9a és b házakon nincs reset gomb, igaz ez?
-
exile
tag
Pár új kép a lehalkított gépemről: (1600×1200) Bocs modemesek!
exile
tag
nehogy behaljon ez a topic

-
Toten
csendes tag
Sziasztok!
Akinek ilyen háza van(A vagy B mind1) megkérném szépen hogy küldjön róla fotót! szovanpetti@hotmail.com
Üdv. és köszi!
[Szerkesztve] -
Kazimír
őstag
válasz
kurtuzov
üzenetére
És akkor most mi a megoldás? Mert a közeljövőben én is Casetek házat vennék leginkább (teszek a sok csíftek bolondra
) Marad az 1020 valahonnan használtan, hasonló árért mint egy új 1026? De azért az nem ugyanaz.. Egyrészt kell a fenének olyan böhöm nagy ház, másrészt jó lett volna a 2db 12-es venti (állítólag azok igen halkan járnak). Hát szóval nem tudom mi lesz 
-
kurtuzov
senior tag
Sikerült bekötnöm az MSI K7N2 delta2 alaplapomba a front audio panelt, természetesen csak a megfelelő line ear párokat kellett felcserélni.
-
kurtuzov
senior tag
Sajna én is ezt tapasztalom. Pedig egy cimborám is ilyen házat akar. Nagyságrendekkel többet jelent a jó szerkezet+szerelhetőség az esetleges külcsínbeli aggályokkal szemben. Nekem (jó, meg kellett szokni) már nem okoz gondot az előlap lekapása sem. Viszont az a cég ahol jellemzően kapni lehet a Casetek házakat, egyben importőr is és ha ott nincs 1026 akkor sok más boltban sem.
-
Kazimír
őstag
Jól látom, hogy már egy hazai forgalmazónál se lehet kapni 1026-os házat?
-
kurtuzov
senior tag
válasz
kurtuzov
üzenetére
Na közben részben válaszolok is a fejtegetéseimre: az alaplapi audiónak vmi diagnosztikai progija egyik tesztje körbe megszólaltatta a hangrendszert(Terratec-re kötve), egy másik meg az alaplapi HÁTSÓ Line out-ra kötött fejhallgatót (előlapi még nincs ezek szerint jól felbűvészkedve) . Ha le akarok mp3-t játszani a hangok, audioeszközökben beállítom a kívánt hangkártyát, azt abból szólal meg

Elméletileg egy 6 csatornás integrált hangkártyám egy line in, egy line out, és egy mic van csak (persze ezek csak a jack-es csatlakozók) na erre, hogy kössek egy 5.1-es hangrendszert! (Jó az enyémet rá tudom kötni, mert külön erősítője van, és van külön stereo/5.1 kapcsoló, tehát elég a front kábel és uaz szól mindenütt - persze csak stereo-ra kapcsolva) erre látom, hogy ebben a diagnsztikai progiban szoftveresen át lehet állítani a Line in-t rear out-tá, a mic in-t meg woofer/CT out-tá. Nem fogom kihasználni, de örülök mint majom a farkának!
Látjátok, hogy semmit nem értek a hangkártyákhoz!
Jó, új az alaplap még csak most ismerkedek az újabb megoldásokkal.
Ha sikerül jól bekötnöm a 1026-os előlapi paneljét beírom, hogy az én alaplapomnak mi a jó kombinációja.
A fenti UI még bosszant. -
kurtuzov
senior tag
Hi all!
A 1026-os ház már régebb óta megvan, de most frissítettem a belsőt egy MSI K7N2 Delta2 LSR lapra. Ezen már van előlapi audio kivezetés, is természetesen én is szenvedek a jó bekötéssel, mint az előttem írók. De ki fogom tudni sakkozni. Viszont egy olyan kérdésem lenne amit még nem próbáltam és nemtom lehetséges-e? Egy Terratec Aureon Fun 5.1 hangkártyám van van rajta sok tű, de nem hiszem, hogy front panelesek. A hangrendszert a Terratec kártyára akarom kötni, a front audio panelt az alaplapra, mindkét drivert feltenni és vátogatni köztük. Meg lehet ezt csinálni? Vagy ha jól lesz bekötve a front panel és bedugom a fejhallgatót elhallgat a Terratec is?
Köszönöm a válaszaitokat.
UI. Mindenkinek megvan a maga mumusa pc bütykölés terén, nekem ilyenek a hangkártyák. Pl egy SB Live 5.1-nek(de a Terratec-emnek sem) a centerét nem tudom megszólaltatni zenelejátszáskor , csak teszt alatt. meg 5.1-es filmek alatt szól. Sok gépben sokféleképpen próbáltam, úgyhogy biztos bennem van a hiba. -
Re-Tech
aktív tag
Üdv!
Láttam az egyik E-cég árlistájában 1026-9-BS -t.Ez vajon az A vagy a B verzió? Bár, most hogy jobban belegondolok, tuti az a verzsön lehet (pedig a B jobban tetszik). Tudja valaki mikor jön esetleg B verzió az országba, esetlg valahol már látott kirakva?
Más: Az USB portok alatti kisflopihelyre mivel lehet rögzíteni a cuccot? Remélem nem sinekkel, mert akkor nem fogom tudni használni a ventiszabályzót...
Jól vettem ki, hogy a ház magassága 43,5 cm? Az nem lenne túl sok. Alaplap körül mennyi hely marad? Esetleg valaki 1 fotót tudna linkelni beszerelt alaplap környékéről?
Remélem válaszoltok, mert ez az 1ik befutó ha most házat vennék
-
dewill
csendes tag
Valaki próbált már ilyen házba előlapi ventiszabályozót berakni? Egy nagy helyre raknám csak nem tudom hogy a sínek eléggé tartanák-e a panelt, ugyanis az eléggé rövidke.
-
wzo
csendes tag
Akit esetleg érdekel.
fasyrt
őstag
Nemtudtok Pesten vmi boltot, ahol ilyen házat adnak el? Lehet kell még 1 viskó, de elszédülök a többi ártól/kinézettől/minőségtől.

-
fasyrt
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Árlista = lónyál. Híjjad fel őket, de vigyázz, mert az egyik srác 6 parasztot is kitesz.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Neked nem világít?
(Bocs.)