- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
the fireman
csendes tag
Pixma IP4500-asom beadta a nyomtatófej hibát. Ha valaki még tudja valamire használni, akkor írjon, odaadom szívesen, különben megy az elektromos hulladékgyűjtőbe.
-
Andrisboxolo
újonc
Sziasztok!
Van egy canon pixma IP 7250 es fotónyomtatóm. B200as hibakódot ír ki még nincs 1 éves. A youtub-on néztem a fejtisztítást, megcsináltam, majd egy orosz youtubos videóban annak mintájára beszikszalagoztam, a megfelelő chipp helyeket. A videóban egy canon Ip 7240est szikszalagozott ilyen módon. Majd újraindítottam, és első nyomtatás egy fekete fehér működött, szép nyomat, majd ismét villogás és B200 hibakód kiírás. Mi a teendő? A fej nincs beszáradva ugyanis folyamatosan használatban.
Kérlek benneteket, aki tudja a megoldást az andrisboxolo@gmail.com ra válaszoljatok.
Köszönettel: András -
Eupalaestrus
csendes tag
Sziasztok!
1403 hiba Canon Pixma MG5650 nyomatónál.Azt írja hogy nem megfelelő a nyomtató fej....Mit tudok csinálni?Ki tudom tisztítani a fejet?Válaszokat köszönöm előre is! -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Helyre lehetne hozni valahogyan szeretett Canon iP1000-es nyomtatómat?
A fekete-nyomtatás már évekkel ezelőtt kiesett és nem is cserélgettem azóta sem benne a fekete tintát, de mostanra már színesben is gyengén nyomtatott. Erre kiszedtem a fejet, beáztattam langyos-meleg vízbe és azóta már színessel sem nyomtat egyáltalán.
Ennyire be vannak száradva a fejen levő fúvókák? Vagy az áztatás ölte meg? (mondjuk egyszer így hoztam helyre)
Hogyan, mivel lehetne megkísérelni kitisztítani?
Esetleg van olyan szerviz ahol még foglalkoznak vele? -
Shit Life
senior tag
?
-
SaGa59
őstag
Sziasztok!
Bocs, de Pixma 5550-es topikot nem találtam. Mióta ilyen jó melegek vannak, kissé meggyagyult a jelzett nyomtatóm. Fél éves, heti 1-k alkalommal használjuk, így elkopva nem lehet. A fekete vonalas ábráknál vagy szövegeknél sokszor szellemképes oldalra. ráadásul úgy, hogy 2 sor jó, aztán 3 szellemképes, de nem egyformán, aztán megint kettő jó. Valamelyik topokban olvastam olyat, hogy valami bordásszíjat kellhet megfeszíteni, de azt valami epsonhoz írták, így nem tudom, hogy itt-is lehet-e ez a probléma oka, megoldása.
Ha lefuttatom a fejbeállítást, akkor egész szépen dolgozik, de pár nap múlva megint elcsúszik az egész. A két kép között kb 2 mm a legnagyobb távolság. Tintaprobléma nem lehet, még kétharmadig vannak a patronok.
Függőleges elcsúszás nincs. Valaki hozzáértő tudna mondani valamit? Ha tudom, mihez kell nyúlni megoldom, ha nem kell alkatrész, csak valamit állítani, de nem szeretném még jobban elszúrni.
-
Louis1114
csendes tag
Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni. Van 1 Canon Pixma IP 4950-es gépem.Új kora óta utángyártott patronokat használok.Nyár elején még nyomtattam vele aztán elutaztunk.Kb 2 hónapig nem volt bekapcsolva és a fekete tinták nem nyomtatnak.Mit lehet ilyenkor csinálni? Tisztító folyadék ?
A fejet nem tudom kivenni nem is tudom, hogy hogy kell.
Szeretném, ha valaki segítene, előre is köszönöm -
kildiko22
újonc
sziasztok, olyan problémával fordulok hozzátok, hogy canon ip3600-om hiányosan nyomtatja a nyomtatófej mintát és a nozzlet is, hiányoznak a számok, 2 oszlop és a nozzlen meg a négyzetháló, a nyomtatásnál azt vettem észre, hogy halványan nyomtat főleg a sötét színekkel van gond, fekete meg szürke. be lehet száradva ? vagy nagyobb hiba lehet? próbáltam már áztatni meleg vízben, alkoholban , köszi a válaszokat
-
kiss8671
tag
sziasztok lenne nekem egy Hp Officejet Plusz 8600 (a910a) nyomtatóm és minden indításnál a nyomtató ellenőrzést és fejtisztítást és igazítást végez ezt miért lehet illetve hogy lehet ezt megszüntetni?
-
batpe
újonc
Szal mindent megtettem és mégse!!!!!
A gond az hogy a hulladéktartály megtelt. Kitakarítottam mindent amit csak lehetett.
Igyekeztem kiütni, hiba nincs de sajna még mindig nem nyomtat semmit. Már nagyon elegem kezd lenni belőle, de ha esetleg lenne valaki akinek ilyen gondja volt és sikerült megoldania és működik légyszi írja meg lépésről lépésre mit kell csinálni!!!!! Ha nem működik azok után sem , akkor repül a nyomtató és a 4 garnitúra patron is...
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm! -
peter889
őstag
Sikerült kiütni az IP1500-ös nyomtatómat „A hulladéktinta gyűjtője megtelt” állapotából
, mégpedig így:
Letöltöttem a hozzá való progit innen:
[link]Ezen az oldalon található útmutatásokat követtem:[link] a következő eltéréssel: a progiban a SET DESTINATION mezőben lévő iP1500E gombra kattintottam.
A CLEAR WASTE INK COUNTER mezőben pedig a MAIN és a PLATEN gombokat nyomtam le.
Ha eredeti japán a nyomtatótok (ez nem valószínű, mivel kishazánkba a gagyi cuccokat hozzák) akkor nem az iP1500E, hanem az iP1500J gombot kell lenyomni.
Most már kikapcsolások után is rendesen nyomtat.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Canon IP 1500-as nyomtatót hogyan lehet „mindörökre” kiütni?
Nem lehet nyomtatni és a hibaüzenet: „A hulladéktinta gyűjtője megtelt”.
Egy kedves fórumozó megpróbált segíteni és ezt tanácsolta:[link] Tanácsa ugyan bevált, de az csak egyetlen bekapcsolás erejéig működik, utána minden bekacsolásnál újra kell csinálni a bűvésztrükköt úgy, hogy mindig kb. 10 oldalt potyára ki kell nyomtatni, mialatt a nyomtatás színerőssége fokozatosan erősödik a normálisra. A kezdeti oldalak szinte láthatatlanok. Ez így nekem problémás. Papír- és meglehet festékpazarló.Hogyan lehetne rendesen működőképessé varázsolni?
Talán itt kell keresgélni? (Valaki itt korábban belinkelte.):
[link]Köszönöm , előre is.
-
grafika95
tag
Szevasztok !
Canon IP 2000 nyomtató valamiért hosszú álló idő után most nyomtatáskor a következővel fogadott:
"nincs fej a nyomtatóban, vagy nem a megfelelő" ... Természetesen benne van a gyári fej.
Valakinek megoldás ? Ötlet ? Nem hinném, hogy megéri lecserélni a fejet, manapság kapni olcsón mindenfélét, de jó lenne megmenteni, mert utángyártott patronnal fillérekből megvolt a nyomtatás itthon. -
Na hali újra!
Először is, mindenkinek köszi az infókat.A legutóbbi mókázás óta kábé 6hete, némi tükrözéssel elfogadhatóan nyomtatott az IP 1500.
Azonban múlt héten ismét nem elfogadható a minőség.Ripityára szedtem mindet tisztítottam mi tisztítható, nyomtatófej is fürdött, majd száradt napokig, tintatartály kimosva amennyire csak lehet, majd kiszárítva, végül összeszerelve, egységes egésszé.
A "tintatartály tele" hibaüzenet úgy tűnik elhárítva, de a nyomtatás az nem akar tökéletesedni, illetve:
(Nagyobb méret = Jobb klikk>Kép megjelenítése)Első lapokon semmi nem látszódott, bár a minőség javul, de a 30adik lapnál is még mindig láthatóan zajos a kép
Tisztítópatron megoldás lehet az ilyen problémára?
Választ előköszi! -
janeska75
csendes tag
válasz
SchumiBácsi #308 üzenetére
Hi!
itt nézelödj, elég részletes leírás van a fej javításával kapcsolatosan.
http://www.nifty-stuff.com/forum/viewtopic.php?pid=6208Nekem ip2000 és 1500 volt , de nagyon sok gond volt a fej-el, könnyen zárlatos lesz 4db fej döglött be a gyenge minőségű utángyártott patronok miatt.
Én vettem utántöltö szineket, és volt hozzá tisztítófolyadék
Ezzel szoktam tisztitani, 2 percre beáztatom ha nagyon csikozott, utánna szépen nyomtatotthttp://www.patronbolt.hu/egyeb/utantolto_kit/ezprint/utantolto_kit_color_szines_univerzalis_3x40ml.html
Most ip3000 van azzal sokkal kevesebb gond van.
-
Hali all.
Bele olvasgattam a topikba mert macerázik nekem is a nyomtató mégpedig, egy Canon Pixma IP1500.
Több "hibajavítást" is csináltam vele most:
Nyomtatófej igazítása, tisztítása szoftverből kezdetben gyengéden majd erősen.
Ezt követően jött a "hulladéktinta/elhasznált tinta tartálya majdnem tele üzenet"Egy kedves fórumra régebben kommentelő ápolónő utasításait követve, sikeresen végrehajtottam a tartály ürítését: érdekesmód csak a szivacsokból dőlt a lé, injekciót beledugva semmit nem sikerült kiszívni belőlük, talán a feketéből egy cseppet. Ez a gond meg is oldódott.
De a nyomtatás vacak. Úgy tűnik a fekete nem folyik elég gyorsan amikor kéne, és csíkokat hagy mindenféle tesztábrán illetve szövegben. Színesnél pedig az történik hogy kellően sötét helyen csíkoz, világosabb helyen gyakorlatilag gyári állapotban nyomtat. A probléma javult de nem oldódott meg, miután csendes és lassabb nyomtatási módba kapcsoltam a nyomtatót.
Úgy érzem szükség lehet a fej alaposabb tisztítására. A kérdés: hogyan veszem ki, és tisztítom meg? Olvastam itt a meleg-vizes módszert, ha azóta tökéletesedett az eljárás valaki által, írja már meg ha nem gond
Eddig csak annyit tudok erről, hogy kiveszem (nem tudom hogy), minden irányból átmosom legalább 50 maximum 90 °C-os vízzel, és ha már nem színeződik a víz, alapos szárítást követően kerülhet vissza az egységbe.
Előköszi ˇˇ
-
tsika
tag
Ha a fejhez színenként tudsz valamit úgy rögzíteni hogy ne jusson alá levegő és azt egy fecskendővel meg tudod szívni akkor igen. Ami bég segíthet hogy a fejet a patronokkal együtt erős csapás mozdulatoknak teszed ki akár olyan erősen hogy a tinta a fejen keresztül a földre kicsapódjon a földre, olyan mozdulat sor mintha valamit földhöz szeretnél vágni de a fej a kezedben mard csak a tinta kényszerül kicsapódni a fejen keresztül. Remélem érthetően le tudtam írni.
-
tsika
tag
A fejet szerintem szűrt vagy desztillált vízzel kellett volna mosni ( amiben nincs vízkő).
száradás után mikor a patront beteszed a fejet úgymond meg kell szívni hogy telítődjön tintával buborék mentesen. Amennyiben a fej úgymond lelevegősödik nem nyomtat.
ezt próbáld ki. Az univerzális töltőszettekhez szoktak adni ilyen megszívót. Ha a tinta elindul akkor egy papírzsepit nyomd a fejhez és nézd meg hogy a papírzsepin a tinta egyenletesen oszlik el a fej teljes hosszában ha igen akkor talán minden fúvóka működik és átengedi a tintát. -
Algoris
csendes tag
Sziasztok!
Elég rossz minőségben kezdett nyomtatni az utóbbi időben a Canon ip1500 nyomtatóm így kipróbáltam a nyomtatófej tisztítását a meleg vizes csap alátevős módszerrel. Tartottam vagy 20 percig kb 35-40 fokos vízsugár alatt. A végén már csak tiszta víz folyt ki. Megszárítottam (hagytam, hogy száradjon 1 napig) majd betettem és mikor nyomtattam, üres papírt adott ki. Megpróbáltam még1szer, átnéztem a beállításokat, de továbbra is üres papírt nyomtat. Megnéztem a nyomtatófejet, az érdekesen tintás de mégse nyomtat semmit a papírra. Kicseréltem a nyomtatópatron (pedig az előző is vadi új volt), de továbbra is csak üres papír. Próbáltam nyomtatni még vagy 20x de semmi. Nem értem hogy mi a baja. Még ha csak rossz minőségben nyomtatna, legalább tudnám, hogy nem a nyomtatófej csesz*dött el, de sajnos ez a szerencsétlen egy árva pontot se nyomtat a papírra. Valakinek esetleg ötlet (a nyomtatófej cserén kívül, ami 22.000ft)?
-
rosscowka
csendes tag
Helló!
Azokhoz szólnék, akiknek "nem megfelelő/nincs nyomtatópatron" problémája van.
Sikerült már valakinek megoldást találnia, mert engem is útól ért eme jelenség és nagyon nem örülök nekije.6 éve szolgált eddig hiba nélkül, ócsó volt és egyszerű. Sajnálnám kidobni. Bár állítólag hallottam, hogy van egy bizonyos élettartamuk gyárilag beeállítva, aztán kuka.
-
sztyopan
csendes tag
Szevasztok!
Ki tud segíteni? Kb. egy hete állandóan azt írja ki a nyomtatóm, /canon pixma ip 1500-ös/ hogy az alsó hulladéktinta gyűjtő megtelt,forduljak szakszervizhez! WIN -7 /32-bit/ dolgozom és eddig nem volt semmi gondom. -
King Unique
titán
Nekem is ugyanez,mint (#299)-nek: "nem megfelelő nyomtatófej",v "nincs nyomtatófej...". Ez azt jelenti fejcsere,v mi,az drága
,resetelni próbáltam,rövid ideig jó volt,utána megint ezt dobta ki...
Vmi megoldás van rá,szervízen kívül
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest