Új hozzászólás Aktív témák
-
the fireman
csendes tag
Pixma IP4500-asom beadta a nyomtatófej hibát. Ha valaki még tudja valamire használni, akkor írjon, odaadom szívesen, különben megy az elektromos hulladékgyűjtőbe.
-
Andrisboxolo
újonc
Sziasztok!
Van egy canon pixma IP 7250 es fotónyomtatóm. B200as hibakódot ír ki még nincs 1 éves. A youtub-on néztem a fejtisztítást, megcsináltam, majd egy orosz youtubos videóban annak mintájára beszikszalagoztam, a megfelelő chipp helyeket. A videóban egy canon Ip 7240est szikszalagozott ilyen módon. Majd újraindítottam, és első nyomtatás egy fekete fehér működött, szép nyomat, majd ismét villogás és B200 hibakód kiírás. Mi a teendő? A fej nincs beszáradva ugyanis folyamatosan használatban.
Kérlek benneteket, aki tudja a megoldást az andrisboxolo@gmail.com ra válaszoljatok.
Köszönettel: András -
Eupalaestrus
csendes tag
Sziasztok!
1403 hiba Canon Pixma MG5650 nyomatónál.Azt írja hogy nem megfelelő a nyomtató fej....Mit tudok csinálni?Ki tudom tisztítani a fejet?Válaszokat köszönöm előre is! -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Helyre lehetne hozni valahogyan szeretett Canon iP1000-es nyomtatómat?
A fekete-nyomtatás már évekkel ezelőtt kiesett és nem is cserélgettem azóta sem benne a fekete tintát, de mostanra már színesben is gyengén nyomtatott. Erre kiszedtem a fejet, beáztattam langyos-meleg vízbe és azóta már színessel sem nyomtat egyáltalán.
Ennyire be vannak száradva a fejen levő fúvókák? Vagy az áztatás ölte meg? (mondjuk egyszer így hoztam helyre)
Hogyan, mivel lehetne megkísérelni kitisztítani?
Esetleg van olyan szerviz ahol még foglalkoznak vele? -
Shit Life
senior tag
?
-
SaGa59
őstag
Sziasztok!
Bocs, de Pixma 5550-es topikot nem találtam. Mióta ilyen jó melegek vannak, kissé meggyagyult a jelzett nyomtatóm. Fél éves, heti 1-k alkalommal használjuk, így elkopva nem lehet. A fekete vonalas ábráknál vagy szövegeknél sokszor szellemképes oldalra. ráadásul úgy, hogy 2 sor jó, aztán 3 szellemképes, de nem egyformán, aztán megint kettő jó. Valamelyik topokban olvastam olyat, hogy valami bordásszíjat kellhet megfeszíteni, de azt valami epsonhoz írták, így nem tudom, hogy itt-is lehet-e ez a probléma oka, megoldása.
Ha lefuttatom a fejbeállítást, akkor egész szépen dolgozik, de pár nap múlva megint elcsúszik az egész. A két kép között kb 2 mm a legnagyobb távolság. Tintaprobléma nem lehet, még kétharmadig vannak a patronok.
Függőleges elcsúszás nincs. Valaki hozzáértő tudna mondani valamit? Ha tudom, mihez kell nyúlni megoldom, ha nem kell alkatrész, csak valamit állítani, de nem szeretném még jobban elszúrni.
-
Louis1114
csendes tag
Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni. Van 1 Canon Pixma IP 4950-es gépem.Új kora óta utángyártott patronokat használok.Nyár elején még nyomtattam vele aztán elutaztunk.Kb 2 hónapig nem volt bekapcsolva és a fekete tinták nem nyomtatnak.Mit lehet ilyenkor csinálni? Tisztító folyadék ?
A fejet nem tudom kivenni nem is tudom, hogy hogy kell.
Szeretném, ha valaki segítene, előre is köszönöm -
kildiko22
újonc
sziasztok, olyan problémával fordulok hozzátok, hogy canon ip3600-om hiányosan nyomtatja a nyomtatófej mintát és a nozzlet is, hiányoznak a számok, 2 oszlop és a nozzlen meg a négyzetháló, a nyomtatásnál azt vettem észre, hogy halványan nyomtat főleg a sötét színekkel van gond, fekete meg szürke. be lehet száradva ? vagy nagyobb hiba lehet? próbáltam már áztatni meleg vízben, alkoholban , köszi a válaszokat
-
kiss8671
tag
sziasztok lenne nekem egy Hp Officejet Plusz 8600 (a910a) nyomtatóm és minden indításnál a nyomtató ellenőrzést és fejtisztítást és igazítást végez ezt miért lehet illetve hogy lehet ezt megszüntetni?
-
batpe
újonc
Szal mindent megtettem és mégse!!!!!
A gond az hogy a hulladéktartály megtelt. Kitakarítottam mindent amit csak lehetett.
Igyekeztem kiütni, hiba nincs de sajna még mindig nem nyomtat semmit. Már nagyon elegem kezd lenni belőle, de ha esetleg lenne valaki akinek ilyen gondja volt és sikerült megoldania és működik légyszi írja meg lépésről lépésre mit kell csinálni!!!!! Ha nem működik azok után sem , akkor repül a nyomtató és a 4 garnitúra patron is...
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm! -
peter889
őstag
Sikerült kiütni az IP1500-ös nyomtatómat „A hulladéktinta gyűjtője megtelt” állapotából
, mégpedig így:
Letöltöttem a hozzá való progit innen:
[link]Ezen az oldalon található útmutatásokat követtem:[link] a következő eltéréssel: a progiban a SET DESTINATION mezőben lévő iP1500E gombra kattintottam.
A CLEAR WASTE INK COUNTER mezőben pedig a MAIN és a PLATEN gombokat nyomtam le.
Ha eredeti japán a nyomtatótok (ez nem valószínű, mivel kishazánkba a gagyi cuccokat hozzák) akkor nem az iP1500E, hanem az iP1500J gombot kell lenyomni.
Most már kikapcsolások után is rendesen nyomtat.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Canon IP 1500-as nyomtatót hogyan lehet „mindörökre” kiütni?
Nem lehet nyomtatni és a hibaüzenet: „A hulladéktinta gyűjtője megtelt”.
Egy kedves fórumozó megpróbált segíteni és ezt tanácsolta:[link] Tanácsa ugyan bevált, de az csak egyetlen bekapcsolás erejéig működik, utána minden bekacsolásnál újra kell csinálni a bűvésztrükköt úgy, hogy mindig kb. 10 oldalt potyára ki kell nyomtatni, mialatt a nyomtatás színerőssége fokozatosan erősödik a normálisra. A kezdeti oldalak szinte láthatatlanok. Ez így nekem problémás. Papír- és meglehet festékpazarló.Hogyan lehetne rendesen működőképessé varázsolni?
Talán itt kell keresgélni? (Valaki itt korábban belinkelte.):
[link]Köszönöm , előre is.
-
grafika95
tag
Szevasztok !
Canon IP 2000 nyomtató valamiért hosszú álló idő után most nyomtatáskor a következővel fogadott:
"nincs fej a nyomtatóban, vagy nem a megfelelő" ... Természetesen benne van a gyári fej.
Valakinek megoldás ? Ötlet ? Nem hinném, hogy megéri lecserélni a fejet, manapság kapni olcsón mindenfélét, de jó lenne megmenteni, mert utángyártott patronnal fillérekből megvolt a nyomtatás itthon. -
Na hali újra!
Először is, mindenkinek köszi az infókat.A legutóbbi mókázás óta kábé 6hete, némi tükrözéssel elfogadhatóan nyomtatott az IP 1500.
Azonban múlt héten ismét nem elfogadható a minőség.Ripityára szedtem mindet tisztítottam mi tisztítható, nyomtatófej is fürdött, majd száradt napokig, tintatartály kimosva amennyire csak lehet, majd kiszárítva, végül összeszerelve, egységes egésszé.
A "tintatartály tele" hibaüzenet úgy tűnik elhárítva, de a nyomtatás az nem akar tökéletesedni, illetve:
(Nagyobb méret = Jobb klikk>Kép megjelenítése)Első lapokon semmi nem látszódott, bár a minőség javul, de a 30adik lapnál is még mindig láthatóan zajos a kép
Tisztítópatron megoldás lehet az ilyen problémára?
Választ előköszi! -
janeska75
csendes tag
válasz
SchumiBácsi #308 üzenetére
Hi!
itt nézelödj, elég részletes leírás van a fej javításával kapcsolatosan.
http://www.nifty-stuff.com/forum/viewtopic.php?pid=6208Nekem ip2000 és 1500 volt , de nagyon sok gond volt a fej-el, könnyen zárlatos lesz 4db fej döglött be a gyenge minőségű utángyártott patronok miatt.
Én vettem utántöltö szineket, és volt hozzá tisztítófolyadék
Ezzel szoktam tisztitani, 2 percre beáztatom ha nagyon csikozott, utánna szépen nyomtatotthttp://www.patronbolt.hu/egyeb/utantolto_kit/ezprint/utantolto_kit_color_szines_univerzalis_3x40ml.html
Most ip3000 van azzal sokkal kevesebb gond van.
-
Hali all.
Bele olvasgattam a topikba mert macerázik nekem is a nyomtató mégpedig, egy Canon Pixma IP1500.
Több "hibajavítást" is csináltam vele most:
Nyomtatófej igazítása, tisztítása szoftverből kezdetben gyengéden majd erősen.
Ezt követően jött a "hulladéktinta/elhasznált tinta tartálya majdnem tele üzenet"Egy kedves fórumra régebben kommentelő ápolónő utasításait követve, sikeresen végrehajtottam a tartály ürítését: érdekesmód csak a szivacsokból dőlt a lé, injekciót beledugva semmit nem sikerült kiszívni belőlük, talán a feketéből egy cseppet. Ez a gond meg is oldódott.
De a nyomtatás vacak. Úgy tűnik a fekete nem folyik elég gyorsan amikor kéne, és csíkokat hagy mindenféle tesztábrán illetve szövegben. Színesnél pedig az történik hogy kellően sötét helyen csíkoz, világosabb helyen gyakorlatilag gyári állapotban nyomtat. A probléma javult de nem oldódott meg, miután csendes és lassabb nyomtatási módba kapcsoltam a nyomtatót.
Úgy érzem szükség lehet a fej alaposabb tisztítására. A kérdés: hogyan veszem ki, és tisztítom meg? Olvastam itt a meleg-vizes módszert, ha azóta tökéletesedett az eljárás valaki által, írja már meg ha nem gond
Eddig csak annyit tudok erről, hogy kiveszem (nem tudom hogy), minden irányból átmosom legalább 50 maximum 90 °C-os vízzel, és ha már nem színeződik a víz, alapos szárítást követően kerülhet vissza az egységbe.
Előköszi ˇˇ
-
tsika
tag
Ha a fejhez színenként tudsz valamit úgy rögzíteni hogy ne jusson alá levegő és azt egy fecskendővel meg tudod szívni akkor igen. Ami bég segíthet hogy a fejet a patronokkal együtt erős csapás mozdulatoknak teszed ki akár olyan erősen hogy a tinta a fejen keresztül a földre kicsapódjon a földre, olyan mozdulat sor mintha valamit földhöz szeretnél vágni de a fej a kezedben mard csak a tinta kényszerül kicsapódni a fejen keresztül. Remélem érthetően le tudtam írni.
-
tsika
tag
A fejet szerintem szűrt vagy desztillált vízzel kellett volna mosni ( amiben nincs vízkő).
száradás után mikor a patront beteszed a fejet úgymond meg kell szívni hogy telítődjön tintával buborék mentesen. Amennyiben a fej úgymond lelevegősödik nem nyomtat.
ezt próbáld ki. Az univerzális töltőszettekhez szoktak adni ilyen megszívót. Ha a tinta elindul akkor egy papírzsepit nyomd a fejhez és nézd meg hogy a papírzsepin a tinta egyenletesen oszlik el a fej teljes hosszában ha igen akkor talán minden fúvóka működik és átengedi a tintát. -
Algoris
csendes tag
Sziasztok!
Elég rossz minőségben kezdett nyomtatni az utóbbi időben a Canon ip1500 nyomtatóm így kipróbáltam a nyomtatófej tisztítását a meleg vizes csap alátevős módszerrel. Tartottam vagy 20 percig kb 35-40 fokos vízsugár alatt. A végén már csak tiszta víz folyt ki. Megszárítottam (hagytam, hogy száradjon 1 napig) majd betettem és mikor nyomtattam, üres papírt adott ki. Megpróbáltam még1szer, átnéztem a beállításokat, de továbbra is üres papírt nyomtat. Megnéztem a nyomtatófejet, az érdekesen tintás de mégse nyomtat semmit a papírra. Kicseréltem a nyomtatópatron (pedig az előző is vadi új volt), de továbbra is csak üres papír. Próbáltam nyomtatni még vagy 20x de semmi. Nem értem hogy mi a baja. Még ha csak rossz minőségben nyomtatna, legalább tudnám, hogy nem a nyomtatófej csesz*dött el, de sajnos ez a szerencsétlen egy árva pontot se nyomtat a papírra. Valakinek esetleg ötlet (a nyomtatófej cserén kívül, ami 22.000ft)?
-
rosscowka
csendes tag
Helló!
Azokhoz szólnék, akiknek "nem megfelelő/nincs nyomtatópatron" problémája van.
Sikerült már valakinek megoldást találnia, mert engem is útól ért eme jelenség és nagyon nem örülök nekije.6 éve szolgált eddig hiba nélkül, ócsó volt és egyszerű. Sajnálnám kidobni. Bár állítólag hallottam, hogy van egy bizonyos élettartamuk gyárilag beeállítva, aztán kuka.
-
sztyopan
csendes tag
Szevasztok!
Ki tud segíteni? Kb. egy hete állandóan azt írja ki a nyomtatóm, /canon pixma ip 1500-ös/ hogy az alsó hulladéktinta gyűjtő megtelt,forduljak szakszervizhez! WIN -7 /32-bit/ dolgozom és eddig nem volt semmi gondom. -
King Unique
titán
Nekem is ugyanez,mint (#299)-nek: "nem megfelelő nyomtatófej",v "nincs nyomtatófej...". Ez azt jelenti fejcsere,v mi,az drága
,resetelni próbáltam,rövid ideig jó volt,utána megint ezt dobta ki...
Vmi megoldás van rá,szervízen kívül -
_Sanci_
csendes tag
Nekem is ugyanaz a proplémám, mint az előttem szólónak.
Mellékelek képet is, hátha tudna valaki segíteni. -
nancy88
csendes tag
Sziasztok
Nekem egy canon pixma ip 2000es nyomtatom van, es a problemam, hogy bekapcsolom a nyomtatot, megnyitom a dokumentumot, amelyet ki szeretnem nyomtatni, es amikor ralepek a nyomtatasra akkor azt irja ki, hogy nincs nyomtatofej a nyomtatoba. A legutolso nyomtataskor meg minden rendbe volt, nem foglalkoztam a nyomtatoval, fogalmam nincs mi lehet a gond:s valaki tudna segiteni
elore is koszonom szepen.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Canon Pixma ip 1500 as nyomtatóm van, eddig jól működött most viszont beadta a kulcsot,
megtelt a hulladéktintatartály vagy mi, szét szedtem a nyomtatót azt a szivacsos cuccot kimostam, kimonstam a két kis pici müanyag cuccot, és forró vizzel lemostam a fejet kivül belül. azt az odacsavarozott részét nem tudtam leszedni, de ezenkivül teljesen kimostam mivel nem csöpögött belőlle már tinta.
Viszatettem mindent, összeraktam a nyomtatót, elindul eddig stimmel minden,"fizikálisan" működik rendesen. Viszont azt irja nemjó a nyomtatófej, megcsináltam az a tools os progival hogy a nyomtatót lenulláztam vagy mi.
De továbbra is azt irja hibás a nyomtatófej.
Mit lehetne tenni még?
Segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
-
Pitttyesz
csendes tag
Canon pixma ip4000 nyomtatóm van és egyik pillanatról a másikra a nagy-fekete (Bci3ebk)
csak fél kapacitással műxik. -Irat esetében két sort nyomtat, kettőt kihagy.
Ellenőrző minta nyomtatáskor látszik, hogy a (3ebk) csak a fele szélességet produkálja.
-A többivel semmi probléma nincs, csak a sok-sok fokozott tisztítás miatt kissé festékhiány lépett fel. A forróvizes több órás fürdőn is túl vagyok. Az eredmény változatlan.
Minden ötletet előre megköszönök.
Üdv mindenkinek: Pittyesz -
csjapa
csendes tag
Sziasztok.
Mondjátok már meg nekem, hogyan kell kiszerelni a "fejet" a Canon IP1500 ból
Beszáradt a fekete szín fúvókája és kiszeretném mosni a Pumpolyag által leírtak szerint.Sürgős választ kérek ha lehet.
Csá csjapa
-
bbarbo
csendes tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem!! Canon ip 1500 nyomtatóm már kb. 8-9 éve kifogástalanul működött. Sokat nyomtatok, nem is volt gond. Múlt héten is nyomtattam, majd patront cseréltem, azóta nem tudok vele semmit sem kezdeni, azt írja, hogy "nincs nyomtatófej a készülékben". (vagy, hogy működési hiba), felül pedig a zöld helyett narancssárgán villog a kapcsolónál.
Mindent megpróbáltam, de hiába. Mit tehetnék még? Nem tudom, érdemes lenne- e megnézetnem, lehet többe kerülne, mintha vennék másikat.
Ha tud valaki segíteni, kérem, írjon! Előre is köszönöm!! -
tojan61
csendes tag
Sziasztok!
Mivel a Canon Pixma IP1500-om lehet el kell dobni, új gazdaságos nyomtatót keresek.
Az egyik üzletben a HP-s B109-et ajánlották (ez nyomtat, szkennel, másol) 15600,- Ft-ért (a neten még 13000 alatt is láttam) , amiben külön lehet cserélni a színeket, egy szín patron 1900,- Ft-ba kerül, és 300 lapot tud, a fekete az azt hiszem 2300,- Ft és az talán 450 lapot.
Tudtok valamit erről a nyomtatóról, érdemes lehet megvenni?
A fentartási költsége viszonylag kedvezőnek tűnik...
Vagy valami, ami ennél gazdaságosabb?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv: Tojan61 -
tojan61
csendes tag
válasz
losgrandes #274 üzenetére
Szia!
Nekem is Canon Pixma IP1500-am van.
A hulladéktinta tároló megteltet már kb egy éve eljátszotta, azt a nullázással megoldottam.
Most nekem is olyat ír ki, hogy "Nincs fej a nyomtatóban".
Egy Rokonnak van ugyanilyen nyomtatója, áttéve az Övébe ugyanezt írja ki, az Övével az enyém nyomtat.
Tehát biztosan a fejjel van a gond.
Neked hogy oldódott meg?
Az a baj, hogy egy új fej árán újabb nyomtatót lehet venni.
Azért szerettem ezt a nyomtatót, mert nagyon jó minőségben nyomtatott és olcsó volt hozzá az utángyártott patron, tehát gazdaságos volt a használata -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok,
Canon Pixma IP 1500 as nyomtatóm van, de nem tudom feltelepíteni, mert win 7 et hassnálok és nem kompatibilis a telepitője a 64 bit el. Több mindent kipróbáltam de nem sikerült, az oprendszer a nyomtatót felismeri de driver nélkül nem lehet nyomtatni.
Mit lehetne csinálni ?
-
lux1019
csendes tag
Sziasztok!
Van két Canon Pixma IP 2000-sem ugyanazzal a jelenséggel. A fej tocsog a tintában, pár tisztításnak köszönhetően. Ha nyomtatok vele, a nyomtatás elindul, a fej mozog, a papíron azonban semmi sincs. Semmi hibaüzenet. Van valami gyógyír erre? -
Brekeke_55
csendes tag
Az itt kapott infók alapján életre kelt az IP 1500 (meleg vizes mosás+tintagyűjtő tisztítása és nullázása), és kb 50 oldalnyi névjegykártyát ki is nyomott. Másnap 5 sárga egy zöld villogás fogadott -ha jól tudom fejhiba, azóta nincs eredmény. Van még 3 bontatlan patronom+ 2 ami benne van.. ha valakit érdekel a cucc ...keressen. Amúgy sok hasznosat olvastam Tőletek.
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Kicsit más téma, de nem leltem MP540 topikot. B200-as hiba, nem nyomtat. Áramtalanítással sem szűnik meg. Mostam a fejet 70%-os alkohollal, meleg vízzel is. A jelek szerint a pigment fekete lehetett a ludas. Szétcsavaroztam a fejet, a tartály-rész és a fej között van egy pakolás. A fejben, az említett fekete festék adagolónyílását fogpiszkálóval is megkínáltam...ezt lehet nem kellett volna.
Megszárítva, összerakva maradt a B200.
Ötletek?
Köszi,
X -
Tamás46
csendes tag
Üdv Mindenkinek!Új vagyok ezen a fórumon látom mindenki nyomtatót keres! Nekem van fent a Vaterán egy fél éve fejcserés CANON ip 2000-ES nyomtatom az összes teszjével szines kép nyomtatással , mindez normál nyomtatással! Felhasználó nevem soherka a termék kód 179919077 ugyan licit már van rajta de ez egy igazán megkimélt készülék 4 évig állt ezután kelett fejet cserélni sok évig fog ez még nyomtatni! Üdv Tamás
-
juge75
csendes tag
IP-1500 nyomtatóm van.
Nem megfelelő fej van a nyomtatóban, vagy nincs fej be helyezve-ezzel fogadott tegnap, próbáltam kimosni forró csap vízben, sikeresen, de a probléma ugyanaz, esetleg gondoltam a fejet összekötő szalag kábel sérülésére is (megtört volna valahol?), de egyre inkább az az érzésem, hogy a nyomtatófej az örök vadászmezőkre távozott...
Ha menthető, érdekelne alternatíva, mert mind nyomtatási, mind költség szempontból verhetetlen!
Ha nem, alkatrésznek oda adom, ha kell valakinek... -
-
attila702
csendes tag
Császtok!! Nekem az lenne a gondom hogy,nyomtatnék és azt írja ki hogy a hulladéktinta gyűjtője megtelt,és már újra is telepítettem és így sem működik,Ha tudnátok segíteni azt előre is köszönöm!!!!!
-
pumpolyag
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam itt a hozzászólásokat, és úgy gondoltam én is megosztom a tapasztalataimat.
Van egy 5 éves Canon IP1500-asom, nagyon szeretem, mert 200 Ft-ért is kapok bele patront, és ezekkel az utángyártott patronokkal is elfogadható minőségben nyomtat még fényképeket is. Ezért is estem eléggé kétségbe két éve, amikor először elkezdett kicsi, majd egyre nagyobb csíkokat kihagyni fekete nyomtatáskor, annyira, hogy a végén odáig jutottam, hogy már legjobb minőségnél is csak max egy piszkozat-minőséget tudtam kihozni belőle, utána meg már annyit se. Nézelődtem neten, egy új fej 20ezer legjobb esetben is. Napokig bújtam a fórumokat, összegyűjtöttem, és kipróbáltam minden reális lehetőséget (a mikróban melegítést valamiért kihagytam azért). Sajnos a fix fejnek ez az átka, néha beszárad, eltömődik, ez ellen senki nem tehet semmit, el kell fogadni. Viszont saját tapasztalatból kiindulva, azt mondom, hogy nincs az a beszáradt fej, ami menthetetlen.
1: Kezdésnek jó alaposan, langyos folyó vízzel mossuk ki a fejet (persze előtte a patronokat vegyük ki), a festék még több percnyi mosás után is jön belőle, addig mossuk alulról is felülről is, míg szivárog a festék.
2: Ha ez megvan, egy étkezési célra nem használt bögrébe öntsünk kb. kétujjnyi vizet, tegyük mikróba, és forraljuk fel (2 perc elég neki), közben a fejet csap alatt meleg vízzel öblítsük át, majd tegyük bele a forró vízbe, nem kell félni, az illesztések, ragasztások kibírják a hőt, ha nincsenek megbirizgálva, a víz rendesen el fog színeződni. Néha a vizet érdemes cserélni. Ezt addig kell ismételgetni, amíg már nem old ki festéket a fejből. (Nagyon szennyezett fej esetén akár egy-két napra a vízben is hagyhatjuk a fejet.) ezután jó alaposan rázzuk ki a fejet, és szárítsuk ki. A fej alsó részét nem szabad megtörölni, mert károsíthatja a fúvókákat, max. állítsd egy puha kendőre, az kiszívja belőle a vizet!!!
3: Ha minden jól megy, akkor mostmár használható a fej. Aki még tökéletesebb eredményre vágyik, vegyen egy tisztítópatront (kb. 5-600 Ft), és még mielőtt újra használatba venné a nyomtatót, tegye bele a tisztítópatronokat egy napra, ez kioldja a még esetleg bentragadt festéket is. (Ha a tisztítópatront is beveted, akkor közel olyan jó lesz a fej, mint újkorában.) Használatbavétel előtt érdemes egy szoftveres fejigazást végezni.
Nekem ez a módszer eddig 100%-ban bevált, jópár fejet mentettem már meg így, sőt vettem magamnak beszáradt fejet is neten 500 Ft-ért, amit ezzel a módszerrel tökéletesen sikerült kipucolnom (igaz 3 napig ázott).
Ha valakinek a hulladéktartály megtelt üzenetet dobja ki, arra végleges megoldást jelent a már említett service tool, egyetlen hátulütője, hogy a hack-elés után nekem nem működik a szoftveres patron töltöttség kijelzés, igaz míg működött, addig se volt pontos.
Karbantartás: Kb. 4-5 havonta érdemes átmosatni a fejet, és esetleg tisztítópatront tenni bele egy napra főleg, ha nem naponta használjátok a nyomtatót.
Még egy tipp: Házilag is tudsz tisztítópatront csinálni, ha egy kiürült patront csap alatt kimosatsz, míg az alján az adagoló textil ki nem világosodik, ezután még rázd ki, majd állítsd vízbe egy pár percre. Tedd a fejbe egy-két napra, majd ezután még ezekkel a patronokkal nyomtass egész oldalas egyszínű lapokat legjobb minőségben (feketét, világossárgát, pirosat és világoskéket egyenként) paint-tel egyszerűen tudsz egész oldalas nyomtatást csinálni. Ez szépen átmossa a fúvókákat. Ezután mehetnek bele a normál patronok. A házi tisztítópatron hatékonysága persze nem olyan jó, mint a boltié, de aki nem akar rá pénzt fordítani, annak jó megoldás lehet.
Ha tudod, hogy huzamosabb ideig (2-3 hónapnál tovább) nem fogod használni a nyomtatót, akkor érdemes kivenni a tintapatronokat, és tisztítópatront, vagy az előbbi házi vizes patront beletenni, hogy ne száradjon be.
Bocsi, ha kicsit hosszú voltam, igazából nem írtam nagy újdonságokat, ezek legtöbbje már ezen a fórumon is elhangzott nem is egyszer, de a legtöbben nem szeretnek visszaolvasni még 2 oldalt se. Remélem segítettem.
Üdv! -
doxad
tag
Üdv
Vettem kéz alól egy ip2000es nyomtatót. A hibája elvileg tinta tartály megtelés. Gondoltam kipróbálom még mielőtt nekiesnék szétszedni, és nem írt ki semmi hibát, nem villog sárgán a led.Bekapcsolom, sima folyamatos zöld, a fej egy picit néha járkál ide oda, de semmi más gond. Vettem bele tintapatront, utángyártottat, de egyszerűen képtelen vagyok kicsikarni belőle valamilyen színt. Egyedül a fúvóka ellenőrzésnél dobott ki halvány sárga zöld kék fekete színeket. Persze a mintára amire kellene, egyáltalán nem hasonlít. Túl csíkos, színtelen. Ha szöveget próbálok nyomtatni, akkor a fej járkál ide oda, 1-2 halvány csík, meg karakter árnyéka megjelenik, de semmi. A lap 99%a fehér marad.
Olvastam hogy forró vízzel ki lehet mosni, hát én engedtem rá vagy 10 liter vizet. Fekete műanyagból fehér lett, de a nyomtatási minta nem javult, és romlani sem romlott.
Láttam hogy fej bele 16+ezer. Ennyiért már egy új nyomtatót is kapok mibe 5-6k a patron. Esetleg lehetne még valamit megpróbálni?
Gondoltam hogy 1 éjszakára belevágni vízbe, hátha kioldódik, esetleg alkoholba, hátha jobban oldja a tintát?!
Esetleg más ötlet?
-
npnp
tag
Hello
Pixma5000 boldogtalan tulaja vagyok. Éveken át hűségesen szolgált, míg tegnap beadta a kulcsot. Először csak csíkozott és a fekete tűnt el. Mosás után nem hajlandó nyomtatni:
Bekapcsolás után 5 sárga 1 zöld villogás
Fedél felnyitásakor zöld/sárga felváltva.
Ez vajon mi?
Köszönöm a segítséget.
P
-
Anal
tag
Nekem is így kezdődött amikor megvettem az IP1000-t.
Átmostam alaposan sokszor sima meleg vízzel, szoftveres fejtisztítás+fúvókatisztítás majd rengetegszer nyomtattam ki sok festéket igénylő képet, akármit, mindegy csak zabálja a tintát.
Utána jó lett, egészen mostanáig ( lsd. 276 HSZ ).
-
..zsé
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is egy ip1500asom van.
A következő a problémám!
Végrehajtja a nyomtatási utasítást, nem ír ki semmilyen hibaüzenetet.
A gond csak az hogy a papírra nem nyom semmit.
A tintapatron alig használt.
Újra telepítettem: nem használt semmit.
Mi lehet a gond? -
Anal
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok e a következő nyomtatós bajommal.
Lenne egy Canon IP1000-m, nagyon jól működött, eddig...
A hiba a következő: magára hagytam, áram nélkül ahogy havonta két-három alkalommal szoktam (1 alkalom=3 nap), áramtalanítva ( értsd. billenőkapcsoló OFF ).
Egy ideje mikor visszanyomom az áramot neki kiírja, hogy a ..."hulladékgyűjtő tartály megtelt stb..."
Erre EZT a megoldást találtam.
Ezek után minden jól működött ezidáig.....
Ahogy adnám neki az áramot 2 napja kb. meg sem nyikkan, de annyira nem, hogy meg se nyikkan, se a led se semmi, tápkábel cserére se reagál.
Valaki tud erre valami megoldást?
Köszi előre is.
-
prolala
csendes tag
válasz
losgrandes #274 üzenetére
Neken is hasonló nyomtatóm van IP2000 ugyanezzel a fejtípussal amely az iP1500 rendelkezik. Csíkosan nyomtatott, utána kimostam, majd visszaraktam és be sem lehetett kapcsolni, csak felvillant a zöld és a sárga LED és kész. A nyomtatófej nyákját megnéztem hátul az IC-nél megpucoltam, és azóta már nekem is ezt hozza, hogy helyezzem be a tintatartályt. Szerintem cserés lesz!!
Azóta mióta írtál erről a témáról, mi történt, hogy oldottad meg? -
losgrandes
csendes tag
Helló mindenki!
Az én problémám a következö:
Cannon Pixma IP1500-asom van,es a gondon ,hogy azt írja ki nyomtatás előtt,hogy nem megfelelő fej van a nyomtatóban.tudna nekem valaki segíteni?Elöre is köszi -
alcsabi
csendes tag
válasz
mraulajos #272 üzenetére
Na ez is sikerült.
Letöltöttem a service tool progit és követtem az utasításokat lépésről lépésre, mert ugye először be kell léptetni a nyomtatót service módba és csak utánna lehet ráengedni a szoftvert.
Itt egy link: http://tricks-collections.com/reset-counter-canon-ip1500-and-ip1000/
ezen mindent megtalál aki hasonló gondokkal küzd.
Ja és ha követed az utasításokat garantálom, hogy utánna nyomtatni fog és nemfogja kidobni a hulladéktartály megtelt szöveget még a tápkábel kihúzása után sem.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséged!
-
alcsabi
csendes tag
válasz
mraulajos #269 üzenetére
Lalikám nagyon köszönöm a képeket, nélküled a büdös életbe se tudtam volna összerakni!
Most már mechanikailag toppon van a masina már csak azt kéne megoldani, hogy ne keljen minden egyes áramtalanítás után lejátszani a memóriatár ürítését (tápkábel bedug, power gomb+4× üzemzavar hárító gomb)
Na szóval erre nem tudsz valami olyan megoldást ami véglegesen megszüntetné a problémámat? Mondjuk egy firmware frissítés vagy resetelés?
-
alcsabi
csendes tag
Hali!
Szétszedtem a nyomtatómnak a tintapatron lezáró mechanikáját, de sajnos nem jegyeztem meg, hogy volt benne pontosan most meg már ütök vágok az idegtől, mert sehogy se akar sikerülni.
Kérem valaki akinek ip 1500-as nyomtatója van készítsen már nekem egy pár fotót célirányosan erről az alkatrészről.
Ja meg van még 2 db rugó ami ezt a lezárómechanikát működteti. Na annak se találom a helyét. Kész káoszba vagyok kérem aki tud segítsen!
Előre is köszönöm!
-
emilkee
csendes tag
CANON MP240 nyomtatóm van.A gondom az hogy hiába állítom át fekete színre a nyomtatót
az mindig a kifogyott a színes patron hibajelentést írja ki.Tisztításnál is ez jelenik meg,
pedig most vettem bele új fekete patront.Mi lehet a gond ? Valaki kérem segítsen! -
mraulajos
csendes tag
Heló!
Új tag vagyok. Nekem is Cannon PIXMA ip 1500-as om van. Azt írja ki mindíg, hogy beszorúlt a papír, távolítsam el. Sehol nem látok benne papírt. Találkoztatok e már ilyen problémával?
-
gigi2000
csendes tag
cano0n pixma ip1000 a gep tudna VAlaki segiteni
-
gigi2000
csendes tag
hali az aproblemam a nyomtatomal hogy fel telepitettem de nem nyomtat semit vagyis elindul de a papiron nem nyomtat semit
-
mr_ricsi
veterán
"bekapcsolás után folyamatos zölddel jelzi, hogy készenáll, viszont amint ráküldök bárhonnan (normálban vagy tool-ból) nyomtatnivalót, rögtön keresi a fejet és sárgán villog 5 ször."
Ezesetben tényleg lehet, hogy fejhibás. Másik ugyanilyen nyomtatóban ki lehetne próbálni esetleg, hogy biztos legyen.
-
syab19
tag
Sajnos nem jutottam előrébb.
A nyomtató minden esetben bekapcsolás után folyamatos zölddel jelzi, hogy készenáll, viszont amint ráküldök bárhonnan (normálban vagy tool-ból) nyomtatnivalót, rögtön keresi a fejet és sárgán villog 5 ször.
Nem tudom, hogy miért nem tűnik el a jelzés és legalább próbálkozna a nyomtatással.
A fej benne van rendesen.
Egyszerűen nem értem -
mr_ricsi
veterán
A gombnyomogatással ki kellene valahogy kapcsolni a hibaüzenetet, azaz a folyamatos zöld LEDet elérni. Az mindegy, hogy normál- vagy szervizmódba kerül a nyomtató, mert mindkét módban fogadja a tool parancsait.
Esetleg próbáld ki még ezeket:
1, Húzd ki a power és az USB kábelt
2, Nyomd meg, és tartsd nyomva a Power gombot
3, dugd be a power zsinórt
4, nyomd meg X alkalommal a Resume gombot
5, engedd el a power gombot
6, kapcsold be a nyomtatót
7, ha megszűnt a villogás, jöhet a GeneralToolAz X legyen 4, 5 és 8, ebben a sorrendben. Ha 4 nyomásra nem javult meg, akkor az 1-estől kezd újra, és 5 nyomás, stb.
-
syab19
tag
Felfedeztem valamit. Amennyiben 1xre nyomom és tartom nyomva a power és a resume gombot akkor a nyomtató bekapcsolva marad.
Procedúra ua. mint a leírtak. (ajtó nyit, power nyom(+res.), kábel vissza, gombok elenged)
És ilyenkor a general tool másik usb portot ad meg a nyomtatónak.
Ilyenkor elküldve az eeprom clear parancsot írja ki az aed false-ot.És a parancs elküldése után kikapcsol.
Miután bekapcsolom a progi visszateszi az eredeti usb-re és ua.-t az eeprom kiolvasási értéket kapom. -
syab19
tag
válasz
mr_ricsi #247 üzenetére
Jelenlegi helyzet:
Sajnos, a leírtakkal próbálkozom, de nem sikerül megszüntetni a hibaüzenetet.
Amikor test patternt akarok nyomtatni akkor 5öt villog és kész.
Csak akkor tudok a programból kilépni, ha kikapcsolom a nyomtatót.
Egyébként semmi nem történik.Annyi kérdésem lenne csak, hogy amikor bezárom az ajtót és elengedem a power gombot akkor a nyomtatóm kikapcsol. Így utána be kell kapcsolnom.
Ezzel is belépek a service módba, vagy csak akkor ha bekapcsolva marad? -
szabos1
csendes tag
válasz
mr_ricsi #248 üzenetére
Köszönöm a segitséget!
Szétszedtem,találtam benne egy beleesett papirfecnit,mivel gyermekeim nem szokták lehajtani a tetejét.Végig kellet csinálni a fuvókatisztitást,és tökéletesen működik.
Sajnáltam volna,mivel a fekete patront 350 Ft-ért,a színest 400 Ft-ért veszem,és már ötödik éve kifogástalanul űködik velük. -
mr_ricsi
veterán
"próbáltam fejjel lefelé rázogatni"
Ez jó módszer lehet, ha szeretnéd, hogy telefolyjon tintával."Nehéz amúgy szétszedni?"
Az oldalán a 2 fekete műanyagnak alul van 2 benyomható rögzítőfüle, aztán le kell nyitni az elejét, alul a 2 szélén van 2 keresztcsavar, és még hátul a papírtartónál néhány rögzítőfül. -
mr_ricsi
veterán
Próbáld meg, hogy a pipa után TestPattern1-et nyomtatsz. (A szervizutasítás szerint az kell, de az ip1500-nál mindegyik működik.)
Arra tippelek, hogy a hibaüzenetet kellene megszüntetni, akkor venné a Tool utasításait.
Próbáld meg ezt:
1, Húzd ki a power és az USB kábelt
2, Nyisd ki az első ajtót, nyomd meg, és tartsd nyomva a Power gombot
3, dugd be a power zsinórt
4, zárd az ajtót, majd engedd el a power gombot
5, dugd vissza az USB kábelt
6, jöhet a GeneralTool -
szabos1
csendes tag
Nehéz amúgy szétszedni?
Ha valaki tud itt segiteni,megköszönném. -
szabos1
csendes tag
Nem szakadt bele lap.
-
szabos1
csendes tag
Érdeklődnék,valaki tudja-e a megoldást: Cannon IP 1000 nem nyomtat,hibaüzenet:
lap beszorult.Lap nincs benne,próbáltam fejjel lefelé rázogatni,nem segitett.
Köszi!!!!!!!!!!! -
syab19
tag
válasz
mr_ricsi #240 üzenetére
Nem ír kis semmi ilyesmit.
Természetesen usb port kiválasztva, Ip1000 gomb megnyomva és device id-nél kiírja a nyomtató adatait.
A test pattern nyomtatása helyett villog a sárga jelzés 5x, és nem nyomtat semmit.
Miután a nyomtatót kikapcsolom, akkor jelzi a program, hogy sikertelen volt a nyomtatás.És nagyon köszönöm segítséged!
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
A Canon színes tintákat szinte bármilyen tisztító folyadék oldja, ezért azt vedd, amihez legkönnyebben és legolcsóbban hozzájutsz.
Ahol utántöltőket lehet venni, ott érdemes keresgélni, illetve bemehetsz olyan boltba, ahol utántöltéssel komolyabban foglalkoznak, és egyezkedj velük, hogy hajlandóak-e tisztítófolyadékkel megtölteni a patronodat. (Szigetelőszalagot vigyél magaddal, és töltés után zárd le alul és felül a 2 nyílást, hogy ne száradjon, míg hazaérsz.) -
-
mr_ricsi
veterán
"Ezt a service tool-t leltem."
Ez jó lesz.
Az USB portot ki kell választani, majd a SetDestination-nél az IP1000 gombot megnyomni. Ezután DeviceID gomb. Ha kiírja a nyomtató adatait, akkor normálisan felismerte a nyomatót.
Ezután pipa az EEpronClear elé, és TestPattern1 gomb.Ha minden jól megy, nyomtat egy tesztoldalt.
"Megpróbáltam a cleaninggel is. Azzal sem jött össze."
Az egy fejtisztítást csinál a tesztnyomtatás előtt. -
Ronny3
aktív tag
Esetleg valaki tudna nem fejromboló hatású TISZTÍTÓ MÓDSZERT, hogy a kék színem is nyomtasson?
Canon MX-850 PIXMA multim van, de akármit csinálok a kék csíkosan nyomtat csak, új és eredeti patron van benne...
Köszönöm.
-
bird55
csendes tag
Sziasztok mindenkinek nekem is ip 1500 am van nem akar feketét nyomtatni tud valaki segiteni
-
syab19
tag
válasz
mr_ricsi #220 üzenetére
Nekem nem az elhasználódott tintatartályom telt meg.
De megpróbáltam amit írtak és nem változott semmi.Amikor nyomtatni akarok akkor kiírja, hogy nincs fej a nyomtatóban, vagy nem megfelelő és nem enged tovább.
Próbáltam már a fejet megmozgattam, kivettem visszaraktam, de semmi.Azért köszönöm a választ.
üdv. Szabi
-
syab19
tag
Üdv Mindenkinek!
Egy IP1000es nyomtatóm van ami a következő hibaüzit dobja:
5 sárga villogás, ami azt jelenti, hogy nincs benne nyomtatófej.
De benne van...
És nem tudok vele sehogy nyomtatni.
Valakinek ötlete?Előre is köszönöm! üdv. Szabi
-
WOLF12
csendes tag
Sziasztok!
Hááát srácok nálam nem jött be a fúvókatisztítás....
Megosztanátok velem is hogy hogyan is csináltátok?
Lehet hogy hülye vagyok, de ezt a tisztítást a nyomtatón belül
fizikálisan, vagy a nyomtató karbantartási menüben csináltátok meg?Egyszerüen nem hiszem el hogy ennyire nem tudok már mit
kezdeni ezzel az átkozott nyomtatóval..... -
_seth_
veterán
Most kínlódtam IP1500-as nyomtatóval és a hulladéktinta tartály megtelt hibára nekem ez az egy jött be:
1. Húzd ki a nyomtató táp kábelét.
2. Tartsd nyomva a POWER gombot.
3. Dugd vissza a tápkábelt mialatt nyomod a POWER gombot
4. Nyomd meg 4x RESUME gombot, és engedd ell mind 2 gombot.
5. Nyomd meg a POWER gombot
6. És a nyomtató múködikHajrá
-
pemt88
csendes tag
nekemis szintén ez a bajom. reseteltem de azóta semmi tinta nemjön rajta . ha valaki tud segítsen köszi.
-
nagyben
csendes tag
Sziasztok!
Először is nagyon köszönöm a segítséget, amit ez a topic nyújtott. Sajna az én IP 1500-am is úgy gondolta, hogy a hulladékos tintatartálya megtelt, de lenulláztam a gépet a kilencvenes körüli hozzászólás útmutatója alapján. Mármost nekem is ugyanaz a bajom, mint WOLF12 kollégának, hogy semmiféle tinta nem megy a lapra. Mégegyszer eljátszottam a nullázósdit, hátha segít, de nem.
Ha valaki tud valami okosat, az kiabáljon be valamit légyszi. Nyomtatófejjel és patronnal nincs hiba, leellenőriztük.
Gondolom driver-reinstall sem segít, mint ahogy a hulladéktartálynál sem segített...
Üdv:
Bence -
WOLF12
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget.
A hibaüzenetet sikerült törölnöm, de sajnos egy morzsányi tintát
sem tudok a papírra kényszeríteni.
Na akkor most mi van?
Ha esetleg beszáradt, akkor arra mi a megoldás? ( kuka?)
Ja... és nem üresek a patronok, úgyhogy nem az a baj...Köszönet!
-
judit613
csendes tag
válasz
danomiki #202 üzenetére
Sziasztok!
Több, mint 4 éve van Canon PIXMA iP1000 nyomtatóm. Kicsit öreg, de jól bírja. Ma megjelent a hulladéktinta gyűjtős üzenet. Így tévedtem ide. És képzeljétek! Megcsináltam! Megosztom Veletek hogyan.
1: Bekapcsolt állapotban ajtó lenyit.
2: Ekkor a tintafej elsiklik, mint amikor patront cserélünk.
3: Jobb oldalon jól láthatóvá válik a "pad", ahol a nyomtatófej pihen, mikor nem kell dolgoznia.
4: Fogj egy kést, és azt a 2 kis lapocskát, amit ott látsz, óvatosan pattintsd ki!
5: Tedd rá egy papírzsepire, itasd le a festéket róluk! Nyomkodd meg óvatosan! Jól látható
lesz a tisztulás.
6: Fogj egy injekciós fecskendőt egy tűvel összecsatlakoztatva! (Ápolónő vok, nekem van)
7: A párnácskák helyét óvatosan töröld le egy pézsével!
8: Látsz -1-1 lyukat. Told bele a tűt, és szippantsd ki az ott lévő festéket! Mind2ből.
9: Utána a párnácskákat helyezd vissza!Na ekkor még nem lett jó a dolog, de végigcsináltam azt, amit itt írtak, hogy:
1: Hálózati kábel kihúz.
2. Ajtó lenyit.
3: Ki-bekapcsoló gomb benyom ÉS nyomva tart.
4: Hálózati kábel bedug
5: Ajtó visszacsuk.
6: Ki-bekapcsoló gomb elenged.Nekem ezzel úgy tűnik végleg megoldódott a gondom.
Bár itt azt írta Valaki, hogy csak ideiglenes a megoldás, és addig tart, míg áram alatt van a nyomtató. Szerinte a következő kikapcsolással megint kezdődik a nyomtatási szünet. Nekem nem így lett. Én többször kikapcsoltam, bekapcsoltam, és nyomtat. Hibaüzenet ohne.Sok sikert!
-
WOLF12
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki megoldást arra, hogy a Canon IP1500-asnál a hulladék tintatartály megtelt
hibaüzenet miért jelenik meg még mindig, amikor darabokra szedtem a nyomtatót hogy kitisztítsam a hulladék tintatartályt, majd nagy nehezen összeraktam és a hiba mégis ugyanaz... még mindig nem tudok nyomtatni....Előre is köszönöm a segítségeket.
Üdv
WOLF12
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest