Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Spizzi

tag

válasz shotika #11231 üzenetére

Én ezt a régi CoD témát már elengedtem, onnan kezdve tartom számon a sorozatot amikor is rebootolták a szériát 2019-ben. Mármint nem csak magát a MW-t, hanem az egészet. Tehát fizetős DLC-k helyett bevezették az ingyenes tartalmi frissítéseket szezonok formájában, bevezették az SBMM-et, motort váltottak, létrehoztak free to play szekciót (Warzone).

Eddig 4 db ilyen játék jelent meg, amiből a Treyarch-é volt a leggyengébb az én szempontrendszerem alapján. Lehet persze azon vitatkozni, hogy sürgetve volt és nem sok idő jutott fejlesztésre, csak az a gond, hogy ez engem mint végfelhasználót kicsit sem érdekel, mert nem mondta azt az Activision, hogy "na jó, fele annyi idő jutott a fejlesztésre de mégis ki szeretnénk adni, szóval 60/70 eur helyett 30/35-ért adjuk." Akkor egy szavam nem lenne. Egyébként ha jól emlékszem a Sledge is valami teljesen más játékon dolgozott és 2020 közepe-vége tájékán kapták az infót, hogy álljanak neki a Vanguardnak, az sem kapott több fejlesztési időt, mégis többé-kevésbé tudta hozni az MW2019 technikai színvonalát és maga a gameplay is azt próbálta másolni (slide cancel, bunny hopping, fast movement) és ez megint csak piros pontot ér nálam. (Ez nem azt jelenti, hogy az egy jó játék volt)

Ha mégis visszaszeretnék menni az "új időszámítás" előtti időkbe, akkor is csak két BO részt tudnék mondani ami tetszett, az 1 és a 2. A WaW amikor az aktuál CoD volt kb. akkor tájt járhattam ált. isk. első osztályba, szóval csak a kampányát volt lehetőségem utólag pótolni, fogalmam sincs milyen volt a multija, így véleményt sem tudok formálni. Mondjuk a BO1 az brutálisan bejött, na ott abszolút meg volt mindig is ez a sötét, dark, háborús hangulat és az pont az MW2 és 3 között jelent meg, de technikailag fejlettebb volt a mind a kettőnél.

Viszont....és ez nagy szó most, a jövő évi Black Ops annyi fejlesztési időt kap mint még soha egyetlen epizód sem (4 év, 2020->2024) szóval az elvárásokat igenis lehet feljebb tornázni, nem szeretnék meglátni, olyan hülyeségeket benne mint amivel a BOCW-t k*rták tele. Arról nem is beszélve, hogy a tavalyi COD NEXT környékén bejelentették, hogy innentől jó ideig minden epizód IW 9 motorra fog épülni (MWII debut), tehát a Treyarch a 0. perctől kezdve egy olyan minőségi alapot kapott a kezébe amihez ha hozzányúl, és itt most gondolok elsőrsorban a gunplay-re, grafikára, minden apró kis részletre, hogy lövéskor a fegyver visszarugásának hatására a tus nem szalad bele a vállba hanem a vállal együtt mozog stb. [link] [link] [link] akkor az csak rosszabb lehet. Én megértem, hogy valakit nem érdekelnek az ilyesmik csak annyi az igénye, hogy ne sz*passa az SBMM... megértem azt is, csak az egy irreális elvárás mert az már velünk marad, ha nem lenne sikere a vállalat szempontjából akkor 4 játék tapasztalatai alapján már biztos kivezették volna.

A 3 legnagyobb példányszámban eladott epizód a BO1, MW2019 és MWII, nem véletlenül, az emberek jobban szeretik a realisztikus(-nak ható), komolyan vehető, sötét tónusú game design-t ellenben amit pl. a BO 3-4, AW, IW, BOCW, Vanguard hozott magával, ezt a képregényszerű, "nagyon videojátékos" megközelítést. Az is téves elképzelés, hogy több gyerek játsza mint felnőtt, szerintetek 20 éves kor alatt mond bárkinek bármit Nicki Minaj vagy Snoop Dog akik 2000-2010 között voltak karrierjük tetején? Vagy esetleg még korábban 2021 környékén a Rambo meg McLane hogy lehetett top 1 bestseller bundle több héten keresztül? 80-as évek akcióhősei, pont úgy, mint ahogy a BO1 kampánya is egy 80-as évekbeli Hollywood-i akciófilm interaktív változata volt. A gyerekeket már évekkel ezelőtt felszippantotta a Fortnite és társai, a COD-ot évek óta ugyanaz a 20+ -os közösség tartja el minimális mennyiségű újonnan belépővel. De hogy személyesen is alátudjam ezt támasztani, 10 kill voice chatből, vagy DMZ társből 9-nek hallik a hangján, hogy már régen elhagyta a pubertást, nagyon ritka a miki egér cincogás.

Szóval szerintem a közzöségnek inkább ilyen játékokra van szüksége:

Mintsem ilyenekre:

Új hozzászólás Aktív témák