Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
pmonitor #6242 üzenetére
Légy szíves ne csúsztass! Nem azt mondtam, hogy az a kód jobb mint dabadabé, hanem csak annyit, hogy logikailag az is jó. Dabadab kritikája pedig jogos, csak úgy látszik túl finoman fogalmaztam. Azt próbáld megérteni, hogy senki nem mondta, hogy bizonyos esetekben a goto-t nem lehet elkerülni. Mindig el lehet kerülni, csak nem mindig célszerű. Vannak olyan helyzetek (tipikusan a dabadab által bemutatott C hibakezelés), amikor "bűn" a goto kiirtásán görcsölni. Másik eset, amit kovisoft említett, hogy ha egy régi, mások által írt (legacy) kódban kell túrkálnod, akkor a legkevesebb kárt úgy teszed, ha kényszerűen goto-kat használsz, ahelyett, hogy mások átláthatatlan struktúráiba próbálnál belepiszkálni.
Legtöbben igyekszünk elkerülni a goto használatát (ez egy javasolt gyakorlat), de nem minden áron. Én pl. igen ritkán használom, csak a dabadab által mutatott C hibakezeléskor. Akkor viszont ez az ajánlott pattern. Tényleg nem akar senki megbántani (én aztán főleg nem), de amint látod, vagyunk itt páran, akiknek szakmája a programozás, és feltehetően jóval nagyobb a tapasztalatunk mint neked. Ez persze nem ultimate érv, de hogy el se gondolkozz azon, hogy esetleg nem Te mész-e szembe az autópályán... ez bizony jókora önbizalomra vall. -
sztanozs
veterán
-
dabadab
titán
válasz
pmonitor #6242 üzenetére
Bocs, de tényleg nem merül fel benned az, hogy ha nulla tapasztalattal akarsz valamit megmagyarázni olyannak, aki nagyon régóta ezzel foglalkozik, hogy esetleg nem neked van igazad és érdemes lenne legalább megfontolni, amit mond?
És nem, baromira nem szubjektív. Addig érezheted mindegynek, hogy mi hova kerül, amíg nem látod át, hogy azok mit jelentenek. Onnan kezdve viszont nagyon is objektíven értékelhető lesz a dolog.
A 6179-nél például azt nem érted, hogy a vezérlési szerkezet a program lefolyásáról is beszél, márpedig ott mást mond, mint ami a tényleges helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kés topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest