Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
"Nem ertem mit akarsz osszevonni, megmondom oszinten... lesz x byte teruleted, arra rateszel egy olyan strukturat, amilyen illik az adatokra. Lesz benne char[] es lesz benne unsigned byte meg unsigned short."
Csak kérdeztem, hogy megoldható e, hogy egyszerre 2 típust tároljak egy változóba, de ez nem megoldható.
Így marad egy külön char ami 8bites és egy short int ami 16bites.
Hozzáteszem, hogy csak egy adat az alsó fűtés igényel 1bájtnál nagyobb területet.
Ezt túl is tárgyaltuk...En me'g azt nem ertem, hogy ha rogton az elejen hogy lehet 2 VAGY 3 byte/char... feltoltod ugy hogy (karakteresen) #12 akkor honnan fogod tudni, hogy igy kell olvasni, es a 2 nem az utana kovetkezo adathoz tartozik es a #1-rol van szo?
Itt a "#" kettős kereszt lesz egy speciális karakter amely jelzi az érvényes adatblokk kezdetét. (ez 1bájt)
Az utána következő 1bájtban egy szám lesz ami 0-14 közt van mivel maximum 15db különálló profilt lehet majd előre rögzíteni a memóriába.
A program elején egy feltétel vizsgálattal ellenőrzöm és beazonosítom az utolsó betöltött profilt.
Az azonosítás több részből áll, de ez már más téma...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest