Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz jattila48 #4467 üzenetére

A lentiek akkor tudnak neked magyarázatul szolgálni, ha legacy problémákba ütköztél bele.

A C és a C++ linkelések eltérőek. A legacy környezetekkel kompatibilis linkelés kötelezően támogatott mindegyik fordító által, de külön jelezned kell, ha azt kívánod használni.

A C++ linkelés néhány verziónként eltér, és nem lehet azok között átugrálni. Egy nagyon régi projekthez előrefordított C++ dll-t nem tudsz új projektekben betölteni. Próbáld ki, és meglátod. Forráskódot kell újrafordítani jelenkori verzió alatt. Ha azt meg tudod tenni, akkor értelmetlen a vacakolás - ahogy írtad. De ha csak bináris formában van rádhagyva egy régi C++ dll, és nincsen lehetőséged újrafordításra, akkor bizony workaround kell. Egyik lehetőségként visszatérhetsz régebbi C++ fordítóra, és használhatod a teljes projekthez. Feltéve, hogy a toolchain-ed nem kényszerít rád újabb verziót. Ha abba ütköztél bele, akkor rámicsodáltál. Egy régebbi C++ dll binárisa lehetségesen kuka. Egy C dll örökéletű. A C idejében még nem volt verziók közötti kompatibilitási gond, és a mai napig nincsen.

Ami probléma egy előrefordított C dll-el lenni tud, az a target cpu. Legacy C dll-ek várhatóan x86. De azóta már előfordul armv7 és x64 is. Eltérő platformokon nem tudsz keresztül linkelni.

• coco2

őstag

Win alatt c-ben van system() függvény - os shell parancsot kiadni. Linux alatt szintén elérhető. Mac alatt nem tudom. Számíthatok ugyanarra? A developer.apple.com site keresője nem dobott nekem semmi bíztatót :(((

• coco2

őstag

Sziasztok!

Multiplatform win/mac projectbe UI-t kellene rakni (kiírások, gombok, checkboxok, scroll ilyesmik), C++. Milyen lib supportot lehet találni? VS környezetben van a project. Qt-n kívül van bármi más?

• coco2

őstag

Sziasztok!

Fejlesztő eszközökről szeretnék érdeklődni.

Sztori. Részemről most állok át win7-ről win10-re, és az első sokkhatásoknál tartok. Példának okáért a win7 alatt még tuti dev-c++ 4.9.9.2 win10 alatt már nem akaródzik futni (a make valamiért elakad). Neten azt találtam, hogy álljak át az újabb verziókra. Az újabb csomagok, amik a dev-c++ utódjának címét követelik gyanúsan nagy "üres" exe-t fordítanak (128 kb a "semmire"), és ahol fórumja van a projecteknek, mindenütt vírusokra, meg gyanúsan beépült kódrészletekre panaszkodnak, amire a projectgazda részéről nulla a visszajelzés. Nem tudok azokban megbízni. Viszont valami akkor is kellene helyette, ami minimális környezetként el van látva a win crt libekkel + header fileokkal 64 bites környezethez, supportol ansi c / console app és legacy C dll fordítást, és mindezekhez nem kényszerít rám grafikus ui-t, tud fordítani parancssoros tool-okkal is (gui helyett a saját scriptjeimet szeretem használni fordításra).

Aki birkózott már meg ugyan ezzel a problémával, szíves tanácsát kérném.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés