Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dobragab

addikt

válasz dabadab #3450 üzenetére

#define in :

;]

(#3452) jattila48

Nem azért kötünk bele minden szirszarba, mert ez nekünk jól esik, pont fordítva. Mert rossz nézni azokat a kódokat, amiket tanítási céllal írsz be. Az a kolléga, aki tanulni jön ide, nem biztos, hogy észreveszi, hogy szar, több sebből vérzik, esetleg gyanútlanul be is másolja a kódot, vagy úgy gondolja, így kell kódot írni.

A legutóbbi kérdés ráadásul annyival bonyolultabb ügy, hogy a kolléga útmutatást kért, hogyan csinálja meg, nem algoritmust, vagy konkrét kódot. Ha szigorú lennék, azt mondanám, elvetted a felfedezés élményét is, de ez bőven megbocsátható. Szemben azzal, hogy útmutatásként szar kódot kapott.

Jó, sarkítottam, én is tudom, de a lényeg talán átmegy.

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

• jattila48

aktív tag

válasz dabadab #3450 üzenetére

Ez igaz általában, de most IPV6 sztringről volt szó, ami 40 karakter hosszú (lezáró 0-val együtt). Egyébként az algoritmusra gondoltam, hogy jó. Abban is találtál "hibát"? Tényleg nem értem miért akartok minden áron minden apró szir-szar-ba belekötni, nem ez volt a lényeg. Tekintsétek úgy, hogy az algoritmust írtam le pszeudo kódban! Világos? Elhiszed, hogy saját production kódomban nem írok ilyet (ha nem, az sem baj)? Hadd ne kelljen már egy vázlat-szerű válaszban minden apró szarnak tökéletesnek lenni! Az algoritmust érted? Az jó? Ha nem, akkor szóljál és javítsd ki!

„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár

Új hozzászólás Aktív témák