Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jattila48

aktív tag

válasz EQMontoya #3080 üzenetére

Azt hiszem, te ragaszkodsz egy koncepcióhoz, miszerint a különálló funkciókat külön osztályokban kell megvalósítani. Ez nálam is így van. Azonban létre kell hozni egy (és nem több) objektumot, ami ezeket a funkciókat egyben látja el. Tehát itt különbség van a funkciók implementálása (külön osztályokban), és azok használata között. A külön implementált funkciókat (a már említett okok miatt) egyben kell felhasználni. Erre én a származtatást használom, te pedig az egyébként máshol nem használt funkciókat unique_ptr-en keresztül "beinjektálod" a használt objektumba (ami innentől kezdve egyedül létezik, és szintén minden szükséges (egyébként külön implementált) funkciót ellát). Nálam egyik osztály sem tud önállóan létezni, csak a származtatás által összekapcsoltan, ahogy ez is a cél. Nálad a SourceReadFile ogjektum önállóan is tud létezni (sőt példányosítanod is kell), holott ennek semmi értelme, mert úgy is csak a másik osztályban tudod használni.

• jattila48

aktív tag

válasz EQMontoya #3080 üzenetére

Persze elég. Amit most példának írtam, abban is így van. Nem egészen erre gondoltam, rosszul fogalmaztam. Ettől függetlenül a fenit megállapításaimat fent tartom. Bonyolultabb, több hibalehetőséget magában rejtő megoldás, mint az enyém.
    "Az a bajom az egybe pakolt megoldással, amiért nem is akar sézpen működni: teljesen különböző funkciókat szeretnénk bepakolni egy logikai csoportba."
    A teljesen különböző funkciókat teljesen külön is választom: a blob feldolgozás az ősosztályba, a forrás kezelés/beolvasás a leszármazott osztályba. Persze amikor már példányosítom a leszármazott osztályt, akkor ezek a funkciók egy objektumban működnek, mint ahogy ez is a cél. (ld, ugyanaz a hatókör, a blob-ot vissza kell tudni írni, egységes RAII). A te megoldásodban sem fog külön önállóan létezni a SourceReadFile objektum (legalábbis nem sokáig, mert bele teszed egy unique_ptr-be), hanem rögtön "beinjektálod" a BlobProcess objektumba. Innentől kezdve, pedig ugyanúgy a BlobProcess objektum fogja ellátni az összes feladatot (blob feldolgozás, forrásba visszaírás). A SourceReadFile objektum önálló létének nincs is értelme, sőt a legjobb, ha minél előbb megszabadulunk tőle (RAII miatt), ezért legjobb, ha önállóan létre sem hozzuk. Persze a tényleg szükséges objektum leszármazott részeként marad.
    Egyébként az "egybepakolt" megoldásom szépen működik. Miből gondolod, hogy nem akar? A te megoldásodat így gondoltad, ahogy a példában írtam?

Új hozzászólás Aktív témák