Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chipi333
csendes tag
válasz
ArchElf #1546 üzenetére
Ha kevesebb a delete mint a new, akkor ott memory leak van
this->temp = new Project [pm+1];Ez nem egy Projekt* tömböt csinál, hanem egy Project tömböt. És a this->temp[i]=tomb[i]; az másol nem pointert állítgat. Probléma akkor van, ha a Projecten belül is vannak pointerek, mert akkor defaultbol csak a pointer lesz másolva, és ugyanoda fog mutatni mint az eredeti. A deletekből amiatt lehetett baj, ha a Projeknek van destruktora, ami ezeket a területeket szépen felszabadítja, és az új példány meg megpróbálja ezeket elérni (vagy éppen deletnél megpróbálja újra felszabadítani). Szóval ha ez van, akkor valóban kell a copy operátor.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
Jhonny06 #1428 üzenetére
a <map> egy binaris kereso fa a jobbik fajtabol, konkretan red black tree. (kulcs -> ertek) parosokat tud tarolni, es gyorsan ezekben keresni, hozzaadni.
ilyen hierarchiat megcsinalhatsz igy:
alkalmazott osztaly:
- pointer a fonokre (szinten alkalmazott osztaly)
- tomb (vagy vector, vagy map..) pointerekbol az alkalmazottakraezzel az a gond, hogy nem igazan lehet benne ertelmesen keresni. tehat ha pl van mindegyiknek neve, es meg akarod keresni, hogy az adott nevu alkalmazottnak ki a fonoke, akkor egy ilyen fanal az egeszet at kellene nezned.
ebben esetben en hozzaadnek egy map-ot amiben a kulcs a nev lenne az ertek pedig az alkalmazott. igy vegulis ket fastrukturad lenne, az egyik mutatna az egymas kozti viszonyokat (ki kinek a fonoke..) a masikkal pedig gyorsan meg tudnad talalni a megfelelo alkalmazottat az elobbi faban.
-
Chipi333
csendes tag
válasz
Jhonny06 #1408 üzenetére
Sima return-el csak void fv-ben tudsz visszatérni, egyébként a compilernek sikitania kéne. Ott viszont nem tudsz vele hibát jelezni, mivel ez az egyetlen visszatérési értéked, szóval nem értem a dolgot.
Az jutott még eszembe, hogy pointer tipusnál talán null-t adna vissza de a g++ akkor is errort dobott rá. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #1311 üzenetére
izé, ezzel nem az a baj, hogy a második sor jobb oldala char típusú, a jobb oldalar meg char**?
egy char** meg persze hogy nem lehet egyelővé tenni egy charral. na és valszeg ezért panaszkodik a típuskonverzióra a compiler. a visual studio szokott adni errort is, abból is ezt elvileg ki lehetne bogarászni.
a const nem zavarhat be, az csak annyit jelenthet, hogy az y értéken keresztül az x nem megváltoztatható szvsz, legalábbis funkciólnál ez így van. egyébként meg ilyen kód szerintem valós esetben classon belül nem igazán fordulhat elő. ha ez nem így van, akkor is max azt jelenti, hogy a pointer értéke nem változtatható, de az se csinálhat compiler típus errort.
vagy a harmadik ötlet: ez így design szempointból szerintem minimum fura, minek constanssá tenni egy pointert, amikor class scopeon belül azért ennyire a dolgokat szerintem nem kell védeni (illetve ha kell az már bőven régen rossz, meg amúgy sem ér semmit mert úgyis kiszedhető ez a kódrész is, ha más hozzáfér), ha meg class scopeon kívülre akarja az ember használni, akkor úgyis kell egy funkció, akinél pedig egyszerűbb írni egy constantot a funkcióra. szóval értelme ennek így semmi.
-
Jester01
veterán
válasz
Jhonny06 #1317 üzenetére
Igen, ez már közelít az igazsághoz. A fenti kód önmagában még nem lenne baj, vagyis az, hogy az x tudja írni az y viszont nem, az még nem probléma, millió olyan eset van amikor különböző pointereken keresztül különböző elérésed van, például:
char c;
char* x = &c;
const char* y = &c;Ezzel semmi baj, x-en keresztül lehet írni, y-on nem.
A gond ott kezdődik, hogy az említett struktúra módot adna olyan konverzióra aminek során a const elveszik egy pointerből. Látszólag ugye itt éppen hozzáadódik és ez biztonságosnak tűnik, de valójában egy kiskaput nyit:
char* x;
const char** y = &x;
const char* z;
*y = z;
*x = 0;Itt a z pointerről leszedtük a const-ot és az x-en keresztül olyan címre írtunk amire nincs felhatalmazásunk. Ugye *y típusa const char* és z is ez, tehát a *y = z rendben van. Viszont mivel y=&x ezért most már x is ugyanoda mutat ahová z, csak x nem const vagyis *x írható.
Mégegyszer hangsúlyoznám, nem az a baj, hogy több pointer ugyanazt a címet különböző módon éri el, hanem az, hogy egy tetszőleges const pointerből írhatót lehetne varázsolni. (Persze egy cast-tal ezt még mindig meg lehet tenni de az már más kérdés.)
-
Jester01
veterán
válasz
Jhonny06 #1311 üzenetére
Itt ugye nem a pointer a konstans, hanem amire a legvégén mutat (dupla indirekció után), vagyis **y nem írható.
Ez például konstans mutató és teljesen szabályos, az y maga a konstans, vagyis y nem írható:
char** const y = &x;Ez is szabályos, itt az a konstans amire az y mutat, vagyis *y nem írható:
char* const *y = &x; -
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #1291 üzenetére
csak elszúrtam.
cout << hallgato->getAzonosito() << endl;
kell, mert itt már egy adott objektum pointerével lesz meghívva a függvény, és nem magával a listával.
egyébként emlékeim szerint volt erre valami egyszerűbb megoldás is.
WonderCSabo: a pointer a gyorsabb, emlékeim szerint Lakos a Large-Scale C++ SW Designben konkrétan adott adatokat is, hogy mennyivel (nem találom az oldalt). lehet olyan eset, hogy jobban megéri teljes objektumokat átadni, de szerintem ez nem olyan.
-
WonderCSabo
félisten
Ez igaz, viszont a dinamikus memóriakezelés miatt fragmentálódik a memória, az elemek elérése több erőforrásba kerül, sokkal több hibalehetőség van, stb. Fv. paraméterként meg érdemes referencia szerint átadni, és nem kell másolgatni semmit. Én nem mondanám, hogy minden esetben érdemes pointereket használni.
raadasul gyanitom, hogy olyankor az osztalyt megsemmisiti, es ugy peldanyt hoz letre a default copy construktorral, de ez csak tipp
Sztem meg inkább std::copy-val, vagy vmi ilyesmivel másolja át az adatokat.
-
doc
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1296 üzenetére
azert, mert a 4 byte-os pointerek helyett sok-sok byte meretu objektumokat kell ide-oda pakolaszni
pl. ha fv parameterkent vagy visszateresi ertekkent hasznalod a listat, akkor akar hatalmas mennyisegu adatot kell a verembe rakni/kivenni, ami eleve nagyon lassu muvelet
raadasul mikor a container (jelen esetben a vector) nekiall dolgozni az adatokon (pl. ha a meretnoveles miatt kenytelen az osszes elemet mashova rakni), akkor nem mindegy hogy siman atmasol egy negybyte-os pointert, vagy egy komplett osztalyt rakosgat (raadasul gyanitom, hogy olyankor az osztalyt megsemmisiti, es ugy peldanyt hoz letre a default copy construktorral, de ez csak tipp) -
-
-
doc
nagyúr
válasz
Jhonny06 #1285 üzenetére
na azert ugy latom vannak itt eleg alapveto hianyossagok
szoval
az adatszerkezet (akar tomb, akar vector, akar valami mas) puszta adatszerkezet, ha ugy tetszik, egy darab a memoriaban, ami pont akkora meretu, amiben elfer az altalad megjelolt szamu es tipusu adat (osztaly, valtozo, stb)
ha te deklaralsz egy tombot pl. int tomb[10] akkor a memoriaban egy akkora darabot, amiben 10 int tipusu ertek elfer, lefoglal a program. de arrol, hogy ott azon a memoriateruleten mi van, semmit nem tudsz (illetve annyit, hogy 'hasznalhatatlan szemet'). neked kell azzal az adattal feltoltened, amit utana ki akarsz majd olvasni belole
ebbol adodoan a vector<Adatbazis> lista valtozod annyit mond, hogy ez egy olyan vector, amiben Adatbazis tipusu objektumok vannak, semmi tobbet. nyilvan neked kell belepakolnod az abban tarolni kivant objektumokat, maga az adatszerkezet nem fogja helyetted kitalalni hogy mit akarsz belerakni...
raadasul teljes objektumpeldanyt (nalad Adatbazis) nem tarolunk sem tombben, sem mas adatszerkezetben, helyette az arra mutato pointert szokas (tehat vector<Adatbazis*> lista)
a feltoltesnel meg nyilvan neked kell minden elemet hozzaadnod, a pointer eseteben a new-val letrehozva
a vector eseteben a resize() csak annyit mond, hogy szerinted mi a maximalis darabszam, amit bele fogsz rakni, ennek megfeleloen optimalizal, ettol fuggetlenul akar kevesebb, akar tobb elem is lehet benne
tehat ha te akarsz egy vectort amiben 10 darab Adatbazis objektum van, akkor csinalsz egy ilyet:
for (int i=0; i<10; ++i)
lista [i]= new Adatbazis();es amikor mar nem kellenek, pl. a destruktorban meg is szunteted az ojjektumokat (ez nem C#, nincs garbage collector!)
for (int i=0; i<10; ++i)
delete lista[i];ez utobbi persze szebb egy olyan megoldassal, amiben nem tarolod elore az elemek darabszamat, hanem vegigmegy a teljes listan annak meretetol fuggetlenul es kitorli mindegyik elemet
kerdezni meg mindenki szokott az elejen, sot a kozepen is
ezen ne aggodj, ha normalis hangnemben kerdezel (mint ahogy eddig is tetted) szivesen segitunk
MOD: ha a listat visszaado metodust csinalsz, figyelj arra hogy ne magat a listat, hanem arra mutato referenciat adj vissza, hogy ne kelljen feleslegesen egy csomo adatot a verembe pakolni/kivenni
tehat nem vector<Adatbazis*> addide() {return lista;} hanem const vector<Adatbazis*>& addide() const {return lista;}
a const ne zavarjon meg, nem feltetlenul muszaj, de erdemes raszokni a hasznalatara
-
doc
nagyúr
válasz
Jhonny06 #1283 üzenetére
a tomb merete az, amit veletlenszerunek szeretnel? tehat csak a konstruktorban dol el, hogy hany eleme lesz a tombnek? mert akkor ne tombot hasznalj, hanem az STL-es adatstrukturakat, pl. vectort, annak a merete dinamikusan valtoztathato
a sima C-s tomb meretet meg kell adnod, nincs mese. illetve ugy meg megoldhato, hogy a konstruktorban lefoglalod a tomb meretenek megfelelo tarteruletet mondjuk igy:
tomb = malloc(sizeof(Osztalynev*) * meret)
amit aztan a destruktorbol free-vel felszabaditasz
de ilyet ugyebar nem csinalunk, C++ -ban C++-szul beszelunk, tehat vector, esetleg listMOD: akkor ugy tunik, megintcsak nem ertettelek
tehat te Osztalynev tomb[10] modon deklaraltad?
mert akkor a new Osztalynev() tenyleg nem fog belemenni, tekintve hogy az egy pointer, de meg a teljes osztalyt tartalmazo tombot csinaltal (ez utobbit NE!) -
modder
aktív tag
válasz
Blaise7 #1146 üzenetére
Helló, természetesen igen, de nem pontosan abban a formában, ahogy leírtad.
Heterogén kollekciónak hívják, és a lényeg, hogy bármilyen osztály objektumait beleteheted, amik a kollekció típusának leszármazottai.
Legyen
class Os {};
class Gyerek: public Os {};
Os* tomb[10];Ahogy látod Os* (azaz Os-re mutato pointer) típusokat tárolok a tombben, és ha hozzá akarok adni egy elemet, akkor a címét kell hozzáadni:
Os[0] = new Gyerek;
vagyGyerek gyerek;
Os[1] = &gyerek;Ez az egyetlen módja, hogy egy tömbben gyerek osztályokat is tudj tárolni. Az oka az, hogy a két osztály memóriatérképe eltérő. Amíg Os-ben lehet pl. 1db int, addig Gyerekben legyen 10db float, plusz az Os 1db intje.
Ha Os tipusu tombot inicializálsz, akkor a memóriában (a te esetedben) 10db Os osztály méretű hely foglalódna a memóriában, ami a fentiekből adódóan 10 * 1db int-et jelentene.
Erre a helyre nyilván nem férne bele a 10 * (10db float + 1db int), ami a gyerek osztály mérete.Az egyetlen módszer, hogy pointer tömböt inicializálsz, mert egy pointer egy int méretű, és bármilyen memóriacímre mutathat.
Remélem érthető voltam, keress rá a C++ heterogén kollekcióra.
-
j0k3r!
őstag
válasz
FireKeeper #1040 üzenetére
-
j0k3r!
őstag
válasz
DiscoStu #1036 üzenetére
char *id vs. char id[5]
char *id egy pointer, ami a kezdocime egy karakterlancnak (karaktertombnek), aminek nem tudjuk a hosszat (futasidoben dol el), ezt hasznaljuk dinamikus memoriafoglalasnal.
amit te 2 lepesben tettel meg:
char *id; // definialtal egy pointert
id=new char[5]; // megadtad a meretetazt o megtette 1 lepesben (kihasznalva, hogy tudjuk elore, hogy max 4 karakter lehet):
char id[5]; // 5 elemu karaktertombot hoz letrefontos! mindig n + 1 db char-t kell foglalni, mivel van a vegen egy lezaro \0 (amibol kovetkezik, hogy egy karakterlanc elejet a pointer, veget a lezaro \0 hatarozza meg).
egy kis olvasnivalo evvel kapcsolatban: [link]esetleg mitől függ hogy melyik verziót érdemes használni?
attol, hogy tudod-e elore, hogy maximum (vagy pontosan) mekkora teruletet kell foglalnod.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
Gyuri16 #1027 üzenetére
ok, ez igy hulyeseg
kozben rajottem, mi volt a lenyegi gond, tehat az operator[] fv-nek egy referenciat kell visszaadni, itt konkretan egy pointerre.
erre jutottam, leirom azoknak, akik az elozot elolvastak es nem ertik min kinlodok
(ha esetleg lehet jobban, szoljatok)#include <iostream>
#include <vector>
using namespace std;
class ChildList {
private:
vector<int *>* v;
public:
ChildList(int n) {v = new vector<int *>(n);}
int* & operator[] (const int index);
};
int * & ChildList::operator[](const int index) {
return (*v)[index];
}
int main(int argc, char **argv) {
ChildList cl(10);
int * a = new int(5);
cl[0] = new int(5);
cl[1] = a;
cout << *cl[0] << *cl[1];
return 0;
} -
Gyuri16
senior tag
segitseget kernek pointerek vs operator overloading temaban. egy fa adatstrukturat csinalok, ahol minden node-nak lehet valamennyi pointere a gyerekeire. ezt egy vector<Node*> segitsegevel kepzeltem. elore kell lefoglalni a kontruktorban megadott szamu pointernek a tombot (akkor is ha null lesz csak az erteke) es fokozatosan hozzaadni a gyerekeket (tudom, hogy lehet jobban is, azt kesobb csinalom. a feladat osszehasonlitani a kulonbozo megoldasokat). szeretnek a Node osztalynak egy [] operatort, amivel a gyerekekhez pointerekkent lehetne hozzaferni. egyelore mindig referenciakkal csinaltam hasonlot,megmutatom mire jutottam:
class Node {
public:
int sigma;
// Node** child;
vector<Node*>* child;
int value;
Node(int sigma);
~Node();
Node& operator[](const int index);
};
Node& Node::operator[](const int index) {
return *(*child)[index];
}
Node::Node(int sigma): sigma(sigma), value(0) {
/* child = new Node *[sigma];
for (int i = 0; i < sigma; i++) {
child[i] = NULL;
}*/
child = new vector<Node*>(sigma);
}
Node::~Node() {
/* for (int i=0; i < sigma; i++) {
if (child[i] != NULL) {
delete child[i];
}
}
delete [] child;
*/
for (vector<Node*>::iterator it = child->begin(); it < child->end(); ++it) {
delete *it;
}
delete child;
}ami a kommentarokban van, az a regi megoldas tombokkel ami mukodik is jol, olyat szeretnek csak vectorral es operatorral, tehat ami eddig n->child[i ] volt az legyen n[i ] .
ezt az osztalyt kesobb szeretnem igy hasznalni:
Node n = new Node(10);
Node n[0] = new Node(10);
stb..remelem ertheto mi a problema, koszonom elore a segitseget.
-
sghc_toma
senior tag
a Termekek.h-ban van egy ilyen:
Product& operator<(Product& j1,Product& j2);
ez ugye nem OK, bool a helyes visszateresi ertek..meg egy ilyen:
return strcmp(j1.get_name(),j2.get_name());
ez nem jo, mert akkor igaz, ha nem egyenlo a ket nev, nem akkor, amikor az elso kisebb..
Es ami a fo problema: a vektorban ugye pointereket tarolsz, az operator< meg referenciakkal dolgozik, ez igy nem okes.. tehat kell egy osszehasonlito fv., ami valahogy igy nez ki:
bool compare(Product * p1, Product * p2)
{
return strcmp(p1->get_name(), p2->get_name()) < 0;
}ezt megadhatod harmadik parameternek a sort-nak..
remelem nem neztem el semmit (kicsit sietve futottam at a kodot, eppen beadandot irok)
-
papa019
senior tag
válasz
Jester01 #748 üzenetére
Köszi, rengeteget segítettél, kijavítottam az általad említett hibákat.
A Vector.h-ban a 2. paraméter elé odaírtam a const-ot, illetve beírtam az os<<' '<<v.at(i).print(os); sort is.Nekem viszont nem fordul és ezt írja ki:
"d:\egyetem\2. félév\programozás alapjai 2\khf\7.hazi\7\7\vector.cpp(127) : error C2662: 'HomeMadeString::String::print' : cannot convert 'this' pointer from 'const HomeMadeString::String' to 'HomeMadeString::String &'"
-
papa019
senior tag
Sziasztok.
Van egy hatalmas problémám. :SStringekből (osztály) álló vektor osztályt kellett készítenünk.
Minden megy szuperül egy dolgot kivéve://using namespace std;
ostream & operator << (ostream& os, const Vector &v)
{
for(unsigned int i=0;i<v.elementNum;i++)
{
os<<' '<<v.at(i);
}
return os;
}Így olyan hibákat dob ki a rendszer, hogy:
1>d:\egyetem\2. félév\programozás alapjai 2\khf\7.hazi\7\7\vector.cpp(124) : error C2143: syntax error : missing ';' before '&'
1>d:\egyetem\2. félév\programozás alapjai 2\khf\7.hazi\7\7\vector.cpp(124) : error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
1>d:\egyetem\2. félév\programozás alapjai 2\khf\7.hazi\7\7\vector.cpp(124) : error C2065: 'os' : undeclared identifier
1>d:\egyetem\2. félév\programozás alapjai 2\khf\7.hazi\7\7\vector.cpp(124) : error C2059: syntax error : 'const'
1>d:\egyetem\2. félév\programozás alapjai 2\khf\7.hazi\7\7\vector.cpp(125) : error C2143: syntax error : missing ';' before '{'
1>d:\egyetem\2. félév\programozás alapjai 2\khf\7.hazi\7\7\vector.cpp(125) : error C2447: '{' : missing function header (old-style formal list?)
Ha a namespace nincs kikommentezve, akkor pedig egy nagyon hosszú hibasort, mely az ostream-re mutat...A forráskódok:
Vector.cpp:
#include <limits.h>
#include <assert.h>
#include <iostream>
#include "Vector.h"
#include "string.h"
using namespace HomeMadeString;
Vector::Vector(const Vector& theOther)
{
pData=NULL;
*this=theOther;
}
void Vector::clear()
{
elementNum=0;
delete [] pData;
}
void Vector::erase(unsigned int position)
{
assert(position<elementNum);
if(elementNum==1)
{
delete []pData;
pData=NULL;
elementNum=0;
return;
}
elementNum--;
String* pTemp=new String[elementNum];
for(unsigned int i=0, j=0;i<elementNum+1;i++,j++)
{
if(i==position)
{
j--;
}
else
{
pTemp[j]=pData[i];
}
}
delete[] pData;
pData=pTemp;
}
String& Vector::at(unsigned int position)
{
return pData[position];
}
const String& Vector::at(unsigned int position)const
{
return pData[position];
}
bool Vector::insert(unsigned int position, String element)
{
if(elementNum==UINT_MAX)
{
return false;
}
if(position<elementNum)
{
String* pTemp=new String[elementNum+1];
for(unsigned int i=0,j=0;i<elementNum;i++,j++){
if(j==position){
pTemp[i]=element;
j--;
}
else pTemp[i]=pData[j];
}
delete[] pData;
pData=pTemp;
elementNum++;
}
else{
String* pTemp=new String[position+1];
for(unsigned int i=0;i<=position;i++){
if(i<elementNum)pTemp[i]=pData[i];
else{
if(i==position)pTemp[i]=element;
else pTemp[i]=0;
}
}
delete[] pData;
pData=pTemp;
elementNum=position+1;
}
return true;
}
String & Vector::operator [](unsigned int position)
{
return at(position); // Miért nem return pData[position]; ???
}
const String & Vector::operator [](unsigned int position)const
{
return at(position); // Miért nem return pData[position]; ???
}
const Vector& Vector::operator= (const Vector & theOther)
{
assert(this!=&theOther);
delete[] pData;
elementNum=theOther.elementNum;
if(elementNum==0) pData=NULL;
else {
pData=new String[elementNum];
for(unsigned int i=0;i<elementNum;i++) pData[i]=theOther.pData[i];
}
return *this;
}
using namespace std;
ostream & operator << (ostream& os, const Vector &v)
{
for(unsigned int i=0;i<v.elementNum;i++)
{
os<<' '<<v.at(i);
}
return os;
}Vector.h:
#ifndef VECTOR_H
#define VECTOR_H
#include <iostream>
#include "string.h"
// Egy dinamikus tömb osztály
class Vector
{
// A tömb mérete
unsigned int elementNum;
// Az adatokra mutató pointer
String *pData;
// Diagnosztikai célú globális kiiratóoperátor
friend std::ostream & operator << (std::ostream& os,const Vector& v);
public:
// Konstruktorok, destruktor
Vector() {elementNum=0;pData=NULL;}
Vector(const Vector& theOther);
~Vector() {delete[]pData;}
// Visszatér a tömb méretével.
int size()const{return elementNum;}
// Törli a tömböt (ez konzisztens állapotba is hozza a tömböt, nem csak a dinamikus adatterületet szabadítja fel)
void clear();
// Törli a megadott indexu elemet. A 0 és size()-1 közötti indexek érvényesek.
void erase(unsigned int position);
// Visszatér a megadott indexu elemmel, amely módosítható is egyben.
// A 0 és size()-1 közötti indexek érvényesek.
String& at(unsigned int position);
// Visszatér a megadott indexu elemmel, amely csak olvasható.
// A 0 és size()-1 közötti indexek érvényesek. Az int típus esetén nem kellene
// const referencia, de saját típus esetén igen, lásd házi feladat.
const String& at(unsigned int position)const;
// Beszúr egy elemet a megadott indexu helyre.
// Ha az index nagyobb, mint a tömb mérete, megnöveli a tömb méretét,
// és a szükséges új helyeket nullákkal tölti fel.
bool insert(unsigned int position, String element);
// Operator=
const Vector& operator= (const Vector & theOther);
// Két operator[]. Az at() tagfüggvény operator formában is.
String & operator [](unsigned int position);
const String & operator [](unsigned int position)const;
};
// Diagnosztikai célú kiiratás
std::ostream & operator << (std::ostream& os, Vector& v);
#endif /*VECTOR_H */String.h:
#ifndef STRING_H
#define STRING_H
#include <iostream> // A coutnak
namespace HomeMadeString
{
class String
{
// A karakterek aktuális száma:
int elementsNum;
// A karaktereket tartalmazó memóriaterületre mutató pointer:
char *pData;
public:
// Argumentum nélküli konstruktor:
String();
// Másoló konstruktor:
String(const String & string);
// Egy NULL végu sztringet váró konstruktor
String(char * str);
// Egy karaktert és egy elojel nélküli egészet (times) váró konstruktor,
// amely times darab c karakterrel inicializálja a stringet:
String(char c, unsigned int times);
// A destruktor:
~String();
// A string objektum tartalmát a megadott bufferbe másolja, és NULL-lal lezárja
// (a buffernek a hívó foglal helyet):
void getStr(char * pBuff);
// Visszatér a sztring hosszával
unsigned int getLength(){return elementsNum;}
// Kiírja a sztringet a megadott kimeneti adatfolyamba (A 'cout' ostream típusú.
// A .h állományban nem használunk using namespace-t, mert nem tudjuk, hova lesz
// beépítve, és ott milyen hatása lesz. Ezért kiíjuk az std::-t. Ez a .cpp állományban
// már nem kell, ot használhatjuk a using namespace std utasítást):
void print(std::ostream& os);
// Visszaadja a megadott pozícióban lévo karaktert, egyébként nullát:
char getChar(unsigned int pos);
// --- Statikus függvények. Ezek két stringen végeznek muveletet. ---
// Összefuz két sztringet, és visszatér vele:
static String concatenate(const String& string1,const String& string2);
// Összehasonlít két sztringet:
static bool compare(const String& string1,const String& string2);
// A második sztringet az elso sztringbe másolja:
static void copy(String& string1,const String & string2);
};
}
#endif /* STRING_H */String.cpp:
#include <iostream>
#include <locale>
#include <string.h>
#include "String.h"
using namespace std;
String::String()
{
elementsNum=0;
pData=NULL;
}
String::String(const String & string)
{
int i;
this->elementsNum=string.elementsNum;
this->pData=new char[elementsNum];
for (i=0;i<elementsNum;i++)
pData[i]=string.pData[i];
pData[i]='\0';
}
String::String(char *str)
{
int i;
for (i=0;str[i];i++);
elementsNum=i;
pData=new char[i];
for (i=0;str[i];i++)
pData[i]=str[i];
pData[i]='\0';
}
String::String(char c, unsigned int times)
{
int i;
elementsNum=times;
if (!times)
pData=NULL;
else
{
pData=new char [times];
for (i=0;i<elementsNum;i++)
pData[i]=c;
pData[i]='\0';
}
}
String::~String()
{
//delete[] pData;
}
void String::getStr(char *pBuff)
{
int i;
for (i=0;pData[i];i++)
pBuff[i]=pData[i];
pBuff[i]='\0';
}
char String::getChar(unsigned int pos)
{
if (elementsNum>pos)
return pData[pos];
else
return 0;
}
String String::concatenate(const String& string1,const String& string2)
{
String str;
str.elementsNum=string1.elementsNum+string2.elementsNum;
str.pData=new char[str.elementsNum];
int i,j;
for (i=0;string1.pData[i];i++)
str.pData[i]=string1.pData[i];
for (j=0;string2.pData[j];j++)
str.pData[i+j]=string2.pData[j];
return str;
}
bool String::compare(const String& string1,const String& string2)
{
if (!(strlen(string1.pData)==strlen(string2.pData)))
return false;
for (int i=0;i<string1.elementsNum;i++)
if (!(string1.pData[i]==string2.pData[i]))
return false;
return true;
}
void String::copy(String & string1,const String & string2)
{
delete[] string1.pData;
string1.elementsNum=string2.elementsNum;
if (!string1.elementsNum)
string1.pData=NULL;
else
{
string1.pData=new char[string1.elementsNum];
int i;
for (i=0;string2.pData[i];i++)
string1.pData[i]=string2.pData[i];
}
}
void String::print(std::ostream & os)
{
for (int i=0;i<elementsNum;i++)
os<<pData[i];
}És a tesztelésre használt VectorSample.cpp:
#include "Vector.h"
#include "String.h"
using namespace std;
int main()
{
Vector v1;
// Insert tesztelése
for(int i=1;i<10;i++)
{
v1.insert(i,"i");
}
// A kiírás (operator<<) és az at() függvény tesztelése
cout<<v1<<endl;
//Helyes eredmény:
// 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
// Másoló konstruktor
Vector v2(v1); // Lehetne: Vector v2=v1;
// op=
Vector v3;
v3=v2;
// Megváltoztatjuk v1-t (erase tesztelése)
v1.erase(0);
// v1.erase(9); //Ennek assertelni kell
cout<<endl<<v1<<endl<<v2<<endl<<v3<<endl;
// Helyes eredmény:
// 1 2 3 4 5 6 7 8 9
// 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
// 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
v2.insert(0,"-1");
cout<<v2<<endl;
// Helyes eredmény:
// -1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
v2.insert(10,"-1");
cout<<v2<<endl;
// Helyes eredmény:
// -1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 -1 9
v2.insert(12,"-1");
cout<<v2<<endl;
// Helyes eredmény:
// -1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 -1 9 -1
v2.insert(15,"-1");
cout<<v2<<endl;
// Helyes eredmény:
// -1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 -1 9 -1 0 0 -1
v2[15]="-2";
cout<<v2<<endl;
// Helyes eredmény:
// -1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 -1 9 -1 0 0 -2
// v2[16]=3; //Ennek assertelni kell
return 0;
}Kérem valaki segítsen nekem, már több órája ezzel harcolok, de nem jövök rá, hogy mi a probléma. :S
Üdvözlettel: Papa
-
sghc_toma
senior tag
válasz
WonderCSabo #701 üzenetére
legjobb tudomasom szerint szep modszer nincs ra, de a clear + str("") kombonak mukodnie kellene.. az, hogy nem tudsz bele irni, mit jelent? hibat dob, vagy csak siman ures marad a stream?
esetleg meg megprobalhatod, hogy torlod az error flag-eket, es a put/get pointereket meg beallitod a stream elejere:stringstreamneve.clear();
stringstreamneve.seekp(0);
stringstreamneve.seekg(0);"Ha csak cleart használok, nem csinál semmit"
nem meglepo, a clear az error flag-eket allitja be... -
mgoogyi
senior tag
válasz
Jhonny06 #694 üzenetére
Egyrészt ezt így próbáld ki, nekem így simán működik:
#include <stdio.h>
#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>using namespace std;
struct example
{
int day;
string name;
};typedef example array[5];
int load(int& counter, array something);
int write(array something);int main()
{
int counter;
array something;
load(counter, something);
write(something);getc(stdin);
return 0;
}int load(int& counter, array something)
{
ifstream file;
file.open("file.txt");
file >> counter; //<- #2 PROBLEM
for(int i=0; i<counter; i++)
{
file >> something.day;
file >> something(i).name;
cout << something(i).day << " " << something(i).name << endl;
}
file.close();
return 0;
}int write(array something)
{
int one=1;
if(something[one].day)
cout << something[one].name; //<- #1 PROBLEM
/*else
continue;*/
return 0;
}Referencia, cím, stb:
ha van egy tömböd, pl. int tomb[5];
akkor ha csak simán ezt írod le, hogy pl(sorry a c-s kiíratásért, én azt szeretem):
printf("%d",tomb); -> a tömb memóriacíme
tomb[0] -> a tomb memóriacíménél lévő int elem
tomb[1] -> a tomb címéhez képest egy inttel arrébb lévő elem
tomb[2] -> a tomb címéhez képest két inttel arrébb lévő elemtomb + 0 -> a tomb első elemének, avagy a tömbnek a memóriacíme
tomb + 1 -> a tomb második elemének a címe*(tomb + 0) -> a * rámutat a zárójelben lévő címre, azaz az ottani int értéket jelenti
az és(&) jel több dologra jó, most kettőre térek ki:
1. Cím lekérése
van egy ilyen változód, hogy:
int i = 5;
&i ennek az i változónak a címét jelenti a memóriában.
Ha pointerezel: *(&i) az i címére mutató pointer, tehát maga az i.2. Referencia (nem tudom milyen nyelvekben vagy jártas, pascalban pl. ez a var kulcsszó, ill. sok nyelvben meg mindig referencia szerinti átadás van, mint pl. java - persze vannak kivételek
int i = 5;
int & j = i; // az i "álneve" vagy "aliasa" j leszitt a j egy és ugyanaz a változó, mint az i, tehát ha ezt csinálod, hogy
j = 6;
akkor az i is 6 lesz, mivel a két változó ugyanaz, csak két különböző néven tudod őket elérni.ha van egy függvény, ami referenciát vár, pl:
void inc (int & j) {
j++;
}int i = 5;
inc (i);akkor ennek a függvénynek a paramétere egy alias lesz i-re, tehát ha a függvényben megváltoztatod j-t, azzal i-t változtatod. Szal a referencia arra van általában, hogy a bemeneti paraméter kimeneti is lehessen ill. még azért használják, mert ez egy dereferált pointer a beadott paraméterre és ha az a paraméter nagyobb helyet foglal, mint egy pointer, akkor nem kell lemásolni a beadott értéket az újonnan létrehozott ugyanolyan nagy paraméterváltozóba. Ha az utóbbi félmondatot még nem érted, nem nagy gond.
Szóval te egy függvénynek átadtad referenciaként egy tömb címét. Ezt a címet te nyilván nem akarod megváltoztatni, mert akkor a memóriában ki tudja honnan olvasnál be dolgokat.
Kíváncsi vagyok, hogy ebből mit értettél meg... -
doc
nagyúr
válasz
kissgy04 #510 üzenetére
1. Ha azt írom, hogy f$Stop ? 0 : az miben más a fenti f$Stop==1 ? 0 :
annyiban, hogy az elso esetben azt vizsgalod, hogy nullatol kulonbozo-e, a masodikban azt, hogy pontosan egy-e2. f$Stop==0 az más mint az !f$Stop, és ha igen miben?
tulajdonkeppen nem, a ! annyibol mas mint a ==0, hogy pl. NULL pointerre is igazat ad vissza (bar az C++ forditok a 0-t is ertelmezni szoktak pointerre, NULL-kent) -
Lortech
addikt
Azza a sorral van pedig gond, amit a kolléga említett. Miért int*? EZ itt nagyon nem frankó: (char *) &m, sizeof (m) - csinálsz egy char * pointert az int tömbödből csaz azért hogy tudjál bele olvasni, erre elkezdi behányni a karaktereket az int tömbbe a címtől kezdve. Meg a sizeof is nem tudom, mi célt szolgál itt, ha arra gondoltál, nem a tömb méretét (elemszámát) adja meg, hanem a típusét bájtban.
int bufferm = 20;
char * m = new char[bufferm];
cout << "kezd ";
in.read(m, bufferm);
for(int i = 0; i <bufferm; i++) // show values read from file
cout << m[i] << " ";
in.close(); -
-
steveetm
őstag
Igen, de valszeg nem emiatt. Ha már *m ed van akkor pointer, így beolvasásnál fölösleges még 1 &, mert így csak a mutatód címét kapnád meg. Az m ebben az esetben már egyenlő az előző verziód &m jével(mod.: mármitn nem egyenlő, értékileg, de érted, na(bár akár lehetne is, de most picit elkalandoztam a lényegtől)) , ennek szellemében alakítsd át még a második verziót.
ui.: rég láttam már tipusos nyelveket, szal ha hülyeséget mondok most akkor sry, de imho ez a gond^^
Üdv.: steveetm -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Jester01 #261 üzenetére
hát nekem cpp kiterjesztést csinál,a program neve is c++ úgyhogy nem tudom akkor kit hol vernek át
a strcpy(m,mail); kikerült belőle,igazából rájöttem,hogy butaságot írtam,sajnos a drága tanárunk úgy gondolta,hogy háát..úgy sem értek c-hez,nem megyek bele hogy a sok hülyének megpróbálom előadni mit jelent az,hogy pointer,mikor mire mutat stb...így egyedül kellene megérezni ami egyenlőre nincs meg,de igyekszem
köszönöm szépen
-
k.t.a.
senior tag
Ebben nincs semmilyen visszatérési érték sem, de nincs is rá szükség. Egyszerően a függvényedből egy globális változót modosítgatsz. Azért nem lehet stringet visszaadni értéknek, mert a string egy karakterre mutató pointer, és amikor ezt akarnád visszatérési értéknek adni, akkor csak egy olyan címet kapnál amin már nincsen semmi. Azért mert amit kiszámolsz a függvényedben az egy lokális változóban lenne tárolva, és ez törlődik amikor meghívod return-t. Ergo csak egy üres memória helyre mutató címet kapnál.
-
atm*RefeeZ
tag
hello
olyan függvényt akarok írni ami egy stringet ad vissza. azt mondták hogy ezt pointerrel lehet megtenni. kérdem én, hogyan?elég sűrgős lenne
köszi előre is.
-
caddie
csendes tag
1, Osztalyon kivul definicio:
- letisztult marad az osztaly interface ( kod olvashatosag )
- tipikusan kulon header / forras fileokba rendezzuk az osztaly deklaraciot es definiciot, hogy az osztaly implementaciojanak megvaltoztatasakor ne kelljen ujraforditani mindne olyan forrasfilet, amely csak az interface-tol fugg (erre vannak meg szofisztikaltabb modellek is pl: pimpl idiom)
- C++ -ban az a szokas, hogy az inline fuggvenyeket definialjuk osztalyon belul, amelyek 1-2 sorosak, a tobbit pdig osztalyon kivul definialjuk
2, using namespace std;
- ezt alapbol nem ajanlott hasznalni, mert az std nevterben levo osszes elerheto nevet beemeli, helyette specifikusan a hasznalt neveket szokas / vagy meginkabb minositeni szokas a hasznalt dolgokat
- ha header file-ba irod be, akkor az osszes forrasfile amely felhasznalja a headert keretlenul is megkapja az osszes std nevterben levo elerheto nevet
- nevtereket pont azert talaltak ki, hogy particionalva legyenek (felosztva) a nevek. using namspace std beemelesevel pont ezt iktatjuk ki, hiszen minden beemelunk a ''globalis'' nevterbe
3, inicializalasi lista:
- amikor a konstruktor torzsebe adod meg, hogy adott member valtozonak milyen kezdoerteket szeretnel megadni, akkor eloszor letrejon az objektum, lefut a default konstruktora, majd egy kulon fuggvenyhivas kereteben masolodik at a kezdoertek. inicializalasi listaval az adott valtozo konstrualasakor mar kezdoertekkel latod el azt (tehat hatekonyabb es igy az elegans, erre talaltak ki az inicializalasi listat).
4, size_t: STL az egy peldas kod, erdemes annak a filozofiaja szerint dolgozni, annak eszkozeit hasznalni es amennyire ertelmes idomulni hozza.
5. NULL nincs benne a C++ szabvanyban, teljesen forditofuggo, hogy van-e benne, mi van mogotte (makro) es hogy a fordito kov. verziojaban is benne lesz-e. amugya 0 -nak implicit konverzioja van pointerekre.
6. a postfix novelo operatorok definicio szerint egy temporalis objektumba mentik a valtozo eredeti erteket, majd megnovelik a valtozo erteket, a regi erteket pedig visszadjak. a prefix novelo operator cask novel es visszaad, ergo a postfix min 2x annyi muveletet vegez (szamszeruleg, valoszinuleg a fordito ugyanis kioptimalizalja). A lenyeg, hogy prefix kell mindenhova kiveve ahova postfix kell
Roviden ennyi, remelem nem hagytam ki semmit -
caddie
csendes tag
Hat a kod sok-sok sebbol verzik:
- buff = ' 'zzz' ' ez mi ez?, miert nem hasznalsz inicializalasi listat?
- kiiro operatornak nyugodtan lehet const buffer& -t atadni
- += operatornt - minimalisan - igy modositanam:
)
buffer& buffer:: operator+=( const char* value)
{
char* temp=new char[size = strlen(buff)+ strlen(value) +1];
strcpy(temp,buff);
strcat( temp, value);
delete[] buff;
buff = temp;
return *this;
}
teljesen feleslegesen masolgatsz es foglalsz memoriat. Jelen pillanatban nem ellenerozom, hogy az atadott pointer null pointer / van legalabb 1 karkater benne stb. Ezt belehekkelheted.
- ertekado operatornal, bevallom nem ertem ezt:
for(int i=0;i<size;i++)
{
buff=e.buff;
}
ez mi ez?
talan
for(int i=0;i<size;i++)
{
buff [ .i. ] =e.buff [ .i. ] ; // konvertalas miatt :(
}
? De ez sem jo, mert a vegere nem masolja oda a '/0' -t. Sztem erdemesebb lenne hasznalni a strcpy-t
- kiiro operator hasonloan beteg
- nem latok racionalis okot, hogy meirt van a += es az egyik ertakado operator az osztalyon belul definialva, a tobbi meg kivul.
- copy konstruktor is beteg, keves memoriat foglalsz es utana u.a. a hulyeseg van mint ertakado operatornal
- sztem teljsen feleslegesen a postfix incerementalo operatorok
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
A Scanf-el is meg lehet csinálni, csak én már untam, hoyg annyi mindent kell lekezelni sokszor.. Pointerekkel lehetne még igazán jól lekezelni a dolgot, hogy ne is legyen pazarló, de amilyen szinten a tanárok elvárják, ahhoz most ez is jó:
//---------------------------------------------------------------------
bool IsDigit(char ch)
{
return ((ch >= '0' && ch <= '9') || ch == '.');
}//bool IsDigit(char ch)
//---------------------------------------------------------------------
template <class Var>
void getNum(Var &n, Var lob, Var hib) //lob az alsó határ
{
bool error;
do
{
string str;
n = 0;
error = false;
cin >> str;
for(int h = 0; h < (signed)str.length(); h++)
{
if(!IsDigit(str[ h ]) || str[ 0 ] == '-' )
{
error = true;
cout << ''Hiba, Szamot adjon meg!\n'' << endl;
break;
}
}
if(!error)
{
n = (Var)atoi(str.c_str());
}
if((n < lob || n >= hib) || error) //Nem engedjük meg a hib-ig menni és a lob-nál nagyobbnak kell lennie!
{
cout << ''Hibas a bevitt ertek\n'' << lob << '' -tol, '' << hib << '' -ig. Adja meg a szamot.'' << endl;
error = true;
}
}while( !(lob <= n) || error);
}//int getNum()
Szerk: az előnye, hogy lebegőpontos számokat is képes kezelni.. Nem kell hozzá átírkálni.
[Szerkesztve] -
Zulfaim
csendes tag
Szevasztok!
Bufferelten kezelt fájlt kellene írnom c++-ban OO-an.
Csináltam egy buffer osztályt, ahol tárolok egy pointert és a méretet.
Ennek kéne működnie:
buffer+=szoveg;
ahol mindketten string-et tároló tömbök.
a szoveget is úgy tárolom, hogy pointer+méret, de azt a main()-ben hozom létre.
Ezt operátor overloaddal kéne megoldani, de nem tudom hogy.
Tudna valaki segíteni? -
ktg3
őstag
vki segítesen legyen szíves!!!
combos kis hsz lesz...
szokásszerint megint nem tudom h hol a hiba
biztos lesz benne egy rahedli..
amig nem írtam meg az utólsó 4 fgv-t addig működött jól..
szal ott keresendő a hiba!
köszönöm!
//string.h
#ifndef STRING_H
#define STRING_H
#include <iostream>
namespace TheUltimateString
{
class String
{
// A karakterek aktuális száma:
unsigned int elementsNum;
// A karaktereket tartalmazó memóriaterületre mutató pointer:
char*pData;
public:
String();
// Másoló konstruktor:
String(const String&string);
// Egy NULL végu sztringet váró konverziós konstruktor
// Ez felel a char*-> String konverzióért
String(const char* str);
String(char c, unsigned int times);
// A destruktor:
~String(){delete[]pData;}
// Visszatér a sztring hosszával
unsigned int getLength()const{return elementsNum;}
// Kiírja a sztringet a megadott kimeneti adatfolyamba (a 'cout' ostream típusú):
void print(std:stream& os);
char& operator[](unsigned int pos);
// Konstans objektumokat is le szeretnénk kérdezni
const char& operator[](unsigned int pos)const;
// Összefuz két Stringet
String operator+(const String& theOther)const;
const String& operator+=(const String &theOther);
const String& operator=(const String& theOther);
bool operator==(const String& theOther)const;
bool operator!=(const String& theOther)const;
// Visszaad egy csak olvasható hozzáférést a stringhez
operator const char*()const;
static String concatenate(const String& string1, const String& string2);
static bool compare(const String& string1, const String& string2);
static void copy(String& string1, const String &string2);
unsigned int strlen(const String& s);
int strchr(const String& s,char c);
bool strcmp(const String& s1,const String& s2);
char* strstr(const String& s1,const String& s2);
};
}
#endif /* STRING_H */
//string.cpp
#include ''String.h''
using namespace std;
using namespace TheUltimateString;
String::String()
{
elementsNum=0;
pData=new char[1];
pData[0]='\0';
}
// Másoló konstruktor:
String::String(const String& string)
{
*this=string;
}
// Egy NULL végu sztringet váró konverziós konstruktor
// Ez felel a char*-> String konverzióért
String::String(const char* str)
{
elementsNum=strlen(str);
pData=new char[strlen(str)+1];
for(unsigned int i=0;i<strlen(str)+1;i++)
pData=str;
}
String::String(char c, unsigned int times)
{
elementsNum=times;
pData=new char[elementsNum+1];
for(unsigned int i=0;i<elementsNum;i++)
pData=c;
pData[elementsNum]='\0';
}
// Kiírja a sztringet a megadott kimeneti adatfolyamba (a 'cout' ostream típusú):
void String::print(ostream& os)
{
os<<pData<<endl;
}
char& String:perator[](unsigned int pos)
{
return pData[pos];
}
// Konstans objektumokat is le szeretnénk kérdezni
const char& String:perator[](unsigned int pos)const
{
return pData[pos];
}
// Összefuz két Stringet
String String:perator+(const String& theOther)const
{
String s;
s.pData=new char[elementsNum+theOther.elementsNum+1];
s.pData=pData;
for(i=0;i<theOther.elementsNum;i++)
s.pData[i+elementsNum]=theOther.pData;
s.elementsNum=elementsNum+theOther.elementsNum;
s.pData[s.elementsNum]='\0';
return s;
}
const String& String:perator+=(const String &theOther)
{
char* tmp=new char[elementsNum+theOther.elementsNum+1];
tmp=pData;
for(i=0;i<theOther.elementsNum;i++)
tmp[i+elementsNum]=theOther.pData;
this->elementsNum+=theOther.elementsNum;
tmp[elementsNum]='\0';
delete[]pData;
this->pData=tmp;
return *this;
}
const String& String:perator=(const String& theOther)
{
elementsNum=theOther.elementsNum;
pData=new char[theOther.elementsNum+1];
for(int i=0;i<theOther.elementsNum;i++)
pData=theOther.pData;
pData[elementsNum]='\0';
return *this;
}
bool String:perator==(const String& theOther)const
{
if(elementsNum!=theOther.elementsNum)
return false;
else
{
int not=0;
for(int i=0;i<elementsNum;i++)
{
if(pData!=theOther.pData)
{not=1; break;}
}
if(not) return false;
else return true;
}
}
bool String:perator!=(const String& theOther)const
{
if(theOther==*this)
return false;
else return true;
}
// Visszaad egy csak olvasható hozzáférést a stringhez
String:perator const char*()const
{
return pData;
}
String String::concatenate(const String& string1, const String& string2)
{
String s;
s.elementsNum=string1.elementsNum+string2.elementsNum;
s.pData=new char[s.elementsNum+1];
for(int i=0;i<string1.elementsNum;i++)
s.pData=string1.pData;
for(i=0;i<string2.elementsNum;i++)
s.pData[string1.elementsNum+i]=string2.pData;
return s;
}
bool String::compare(const String& string1, const String& string2)
{
if(string1.elementsNum!=string2.elementsNum)
return false;
else
{
int not=0;
for(int i=0;i<string1.elementsNum;i++)
{
if(string1.pData!=string2.pData)
{not=1; break;}
}
if(not) return false;
else return true;
}
}
void String::copy(String& string1, const String &string2)
{
string1.elementsNum=string2.elementsNum;
string1.pData=new char[string2.elementsNum+1];
for(int i=0;i<string2.elementsNum+1;i++)
string1.pData=string1.pData;
}
unsigned int String::strlen(const String& s)
{
return s.elementsNum;
}
int String::strchr(const String& s,char c)
{
for (int i=0;i<s.elementsNum;i++)
if (s.pData==c)
return i+1;
}
bool String::strcmp(const String& s1,const String& s2)
{
if (s1.elementsNum==s2.elementsNum)
for (int i=0;i<s1.elementsNum;i++)
{
if (s1.pData!=s2.pData)
return false;
if (i==s1.elementsNum-1)
return true;
}
else return false;
}
char* String::strstr(const String& s1,const String& s2)
{
char* s=''nincs benne/0'';
char* string2=new char [s2.elementsNum+1];
for (int i=0;i<s2.elementsNum;i++)
string2=s2.pData;
string2[s2.elementsNum]='/0';
for (i=0;s1.elementsNum;i++)
{
if (s1.pData==s2.pData[0])
{
for (int j=0;j<s2.elementsNum;j++)
{
if (s1.pData[j]!=s2.pData[j])
return s;
if (j==s2.elementsNum-1)
return string2;
}
}
}
}
//theultimatesample.cpp
#include <iostream>
#include ''String.h''
using namespace std;
using namespace TheUltimateString;
int main()
{
String str1=''Hello Moneypenny.'';
printf(str1);
str1=''My name is Bond. '';
str1+=''James Bond.'';
printf(''\n%s\n'',(const char*)str1);
if(str1==(String)''My name is Bond. James Bond.''
&&!(str1!=(String)''My name is Bond. James Bond.''))
{
cout<<''Oh, Mr. Bond!''<<endl;
}
return 0;
}
belefért
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Robotporszívók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- ASUS routerek
- Így használod a ChatGPT-t
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 256 GB Újszerű karcmentes kártyafüggetlen - jó vétel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10th 27% ÁFA ,14" ,i5-1240P ,16GB RAM ,512GB SSD,magyar bill 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen5 ,14" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB DDR5 ,512GB SSD ,garancia 2027.09.01
- Dell Latitude 7450 ,14" érintőkijelző,Intel Ultra 5 135U,16GB RAM ,256GB SSD ,magyar ,gar 2027.08.02
- T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Keresek több darab DDR4 memóriát - 8 - 16 GB
- Részletfizetés. ASUS TUF Gaming F16 FX608JMR-QT021
- BESZÁMÍTÁS! MSI GE75 Raider 9SF 17 Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest